Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων φ.1782

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  

Κυρ. Μητσοτάκης: Γραμμή άμυνας στην ακρίβεια το 8,3% ανάπτυξης
  


Εκτίμησε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό από την απώλεια ρώσων επισκεπτών Μετά τη συζήτηση που είχε με τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σύρου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Δημαρχείο του νησιού, το Επιμελητήριο Κυκλάδων και την Περιφερειακή Ενότητα Σύρου. Είναι μια καλή γραμμή άμυνας «Έρχομαι σε μία συγκυρία δύσκολη αλλά ταυτόχρονα ενδιαφέρουσα.

Είναι γνωστές οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει όλος ο πλανήτης από τις τραγικές γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία. Είμαι όμως ταυτόχρονα και αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε ως χώρα και ως οικονομία να ξεπεράσουμε αυτές τις προσωρινές αναταράξεις», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη το 2021, που ανήλθε σε 8,3%, «είναι μία καλή γραμμή άμυνας απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τώρα λόγω της ακρίβειας». Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού. «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι -κάτι το οποίο ενδιαφέρει ιδιαίτερα τις Κυκλάδες- για την τουριστική περίοδο του 2022. Δεν εκτιμώ ότι θα έχουμε σημαντικές επιπτώσεις από τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Όλοι οι πρόδρομοι δείκτες είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικοί και προσβλέπουμε σε μία πολύ καλή τουριστική περίοδο» ανέφερε.

Επενδύσεις για καλύτερους μισθούς και εισοδήματα για όλους «Παρακολουθώ με ενδιαφέρον», τόνισε ο Πρωθυπουργός, «όλες τις δράσεις επιχειρηματικότητας οι οποίες αναπτύσσονται από το Επιμελητήριο, συνολικά στις Κυκλάδες.

Οι Κυκλάδες είναι μία πολύ ζωντανή γωνιά της πατρίδας μας ως προς την επιχειρηματικότητα και θέλω να διακρίνω ιδιαίτερα από τα στοιχεία της ανάκαμψης το γεγονός ότι αυξάνονται πολύ στη χώρα μας οι επενδύσεις. Επενδύσεις σημαίνει καινούργιες θέσεις εργασίας και τελικά βέβαια σημαίνει καλύτερους μισθούς και καλύτερα εισοδήματα για όλους τους Έλληνες πολίτες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και πάλι στο Νεώριο, όπου μετά τις ενέργειες που έγιναν για τη διάσωσή του εργάζονται πλέον 600 εργαζόμενοι. Στη συνέχεια, στην Περιφερειακή Ενότητα Σύρου, ο Πρωθυπουργός ήταν παρών στην υπογραφή των συμφωνιών από την πλευρά των Ναυπηγείων που εξασφαλίζουν τη δυνατότητα αερομεταφοράς για ιατρικούς λόγους από τη Σύρο σε νοσοκομεία της Αθήνας για το σύνολο του πληθυσμού, δρομολογούν τις ερευνητικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς και τη μελέτη του ΕΛΚΕΘΕ για την κατάσταση του βυθού του λιμανιού της Ερμούπολης, ώστε να γίνουν όποιες ενέργειες αποκατάστασης κριθούν αναγκαίες.






Χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και υγειονομική περίθαλψη χιλιάδες δικηγόροι
  

«Mε αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ, χιλιάδες δικηγόροι της χώρας στερούνται αδικαιολόγητα την ασφαλιστική τους ικανότητα, την πρόσβαση στην αναγκαία υγειονομική περίθαλψη και τις παροχές υγείας σε πολύ σοβαρές μάλιστα περιπτώσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Επικαλείται την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και σημειώνει ότι «το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται αυξημένα προβλήματα λόγω της δυσλειτουργίας των υπηρεσιών του Οργανισμού σε βάρος δικηγόρων που είτε δεν οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές, είτε τις έχουν καταβάλει είτε βρίσκονται σε ενεργή ρύθμιση και μάλιστα χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και ακρόαση. Και αντί ο ΕΦΚΑ να παρατείνει αυτοδίκαια την ισχύ της ασφαλιστικής ικανότητας μέχρι την επίλυση του προβλήματος, μετακυλύει την αντιμετώπιση του στους ασφαλισμένους και τα τοπικά υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, τα οποία, φυσικά, αδυνατούν να ανταποκριθούν».

Ακολούθως επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ η οποία όπως αναφέρει «για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι είναι πρωταθλήτρια ανικανότητας και ανευθυνότητας.

Εκθέτει με δική της υπαιτιότητα, σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία χιλιάδων ασφαλισμένων».

Κλείνοντας καλεί «τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και την διοίκηση του eΕΦΚΑ, να σταματήσουν αμέσως την απαράδεκτη αυτή τακτική και να αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να αποδοθεί άμεσα η ασφαλιστική ικανότητα σε όσους αδικαιολόγητα την στερήθηκαν, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα άμεσα και να αποτρέψουν την συνέχιση παρόμοιων συμπεριφορών στο μέλλον. Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για τους ασφαλισμένους αλλά δυστυχώς αυτό δεν το αντιλαμβάνονται ούτε το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη ούτε οι εκλεκτοί του»





«Δεν γίνεται εθνική συνεννόηση α λα καρτ»
  

Η Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζει την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη «Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί τα χνάρια του προκατόχου του κ. Τσίπρα και δεν πιστεύει στην εθνική συνεννόηση. Η εθνική συνεννόηση δεν είναι αλά καρτ και κυρίως δεν προσαρμόζεται στα κατά καιρούς συμφέροντα της ΝΔ», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Alpha.

Η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει ότι «ξαφνικά, ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε ότι υπάρχει πρόβλημα κόστους στέγης στην Ελλάδα», προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «μάλλον θα διάβασε το άρθρο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε κυριακάτικη εφημερίδα».

Και προσθέτει ότι το πρόβλημα των υψηλών ενοικίων «δεν είναι καινούργιο για εμάς. Είναι καινούργιο μόνο για την κυβέρνηση».

Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει πως έχει αναδείξει την ανάγκη αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης για την κατασκευή κατοικιών, που θα μπορούσαν να δοθούν για ενοικίαση σε χαμηλότερη τιμή με κοινωνικά κριτήρια, όπως έκανε η Πορτογαλία με πρόβλεψη κατασκευής 26.000 κατοικιών, η Ισπανία με 20.000 κατοικίες και η Ιταλία με 10.000 κατοικίες.

«Αντίθετα», υποστηρίζει, «είναι τέτοια η υποκρισία της κυβέρνησης στο εθνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, που συμπεριέλαβε την ανακαίνιση 70 κατοικιών στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη».

Όσον αφορά στην αύξηση των τιμών της ενέργειας, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη, «ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε τις ευθύνες του, καθώς ενώ οι άλλες χώρες μείωναν την εξάρτησή τους από το φυσικό αέριο, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, αύξησε κατά 25% την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο».






Τι ποσοστό έχει η Ελληνική Λύση σε νέα Δημοσκόπηση;
  


Το ακροδεξιών τάσεων κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, την Ελληνική Λύση, εμφανίζει ευνοημένο από το κλίμα έξαρσης της ρητορικής περί «εισβολής στα σύνορα» των τελευταίων ημερών η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού SKAI.

Κυρίαρχη πάντως στο κοινό αίσθημα είναι η ανασφάλεια για σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, με την ακραία ρητορική της σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας συγκεντρώνει την προτίμηση του 5.5% των ερωτηθέντων και έρχεται στην 4η θέση των προτιμήσεων. Πίσω από την Νέα Δημοκρατία που συγκεντρώνει 39%, τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 26% και το Κίνημα Αλλαγής που «κρατιέται» στο 6,5%.

Το ΚΚΕ διατηρείται στο 5% ενώ στο 2,5% καταγράφεται το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη, Μέρα 25. Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο σύμφωνα με το οποίο 8 στους 10 ερωτηθέντες δηλώνουν ανήσυχοι για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Προδίδοντας απουσία αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία. Αντιθέτως μόλις στο 42% καταγράφονται όσοι δηλώνουν πολύ ανήσυχοι για την έξαρση του κορονοϊού






Η κυβέρνηση αναβαθμίζει την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία
  


in.gr 6 Μαρτίου 2022, 20:10 «Να μη χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος, η θάλασσα και ο αέρας, ως πολεμικά ορμητήρια. Καμία συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αμερικανοΝΑΤΟϊκές αποστολές με κανένα τρόπο ή πρόσχημα» Για αναβάθμιση της εμπλοκής της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ τονίζοντας ότι βάζει τη χώρα και το λαό σε μεγάλες περιπέτειες και τον καθιστά στόχο αντιποίνων.

«Απεμπλοκή τώρα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος, η θάλασσα και ο αέρας, ως πολεμικά ορμητήρια. Καμία συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αμερικανοΝΑΤΟϊκές αποστολές με κανένα τρόπο ή πρόσχημα» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σχολιάζοντας παράλληλα την παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Τρούμαν που κατευθύνεται στην Αλεξανδρούπολη καθώς και του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκωλ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και τη διάθεση στρατιωτικών βάσεων – ορμητηρίων στο ελληνικό έδαφος, αναβαθμίζει περαιτέρω την εμπλοκή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, βάζοντας το λαό και τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες.

»Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο πλέουν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Τρούμαν» -με προορισμό την Αλεξανδρούποληόπως και το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε γκωλ», που είναι ενταγμένα στα ευρωΝΑΤΟικα σχέδια περαιτέρω ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι τα αεροπλανοφόρα πλέουν με συνοδεία ελληνικών φρεγατών, απόδειξη για το πως αξιοποιούνται από τις κυβερνήσεις οι υπέρογκοι εξοπλισμοί που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός.






Ο Γιάνης Βαρουφάκης για την κρίση στην Ουκρανία
 

05 Μαρ, 2022 Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης, φιλοξενήθηκε στο podcast «Under the Skin» του Βρετανού ακτιβιστή ηθοποιού Ράσελ Μπραντ Αφορμή για τη συζήτηση στάθηκαν οι δημόσιες τοποθετήσεις του Γιάννη Βαρουφάκη στο Twitter όπου δήλωσε πως η Ρωσία οφείλει άμεσα να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις από την Ουκρανία και η Ουάσινγκτον να πάρει ξεκάθαρη θέση αναφορικά με τη μη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και να σταματήσει να δίνει φρούδες ελπίδες ένταξης της Ουκρανίας σε αυτό.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κατέστησε σαφές πως είναι με το πλευρό των θυμάτων χωρίς διακρίσεις και αστερίσκους και εξέφρασε το θαυμασμό και την αλληλεγγύη του σε όλους τους ανθρώπους που υπερασπίζονται τις οικογένειές τους, το σπίτι και την πατρίδα τους από τους εισβολείς. Κατόπιν προχώρησε στην ανάλυση της βέλτιστης, κατ’ εκείνον, λύσης ώστε να σταματήσει ο πόλεμος που κήρυξε με δική του απόφαση και δίχως πιέσεις ο Πούτιν, τον οποίο και χαρακτήρισε εγκληματία πολέμου. Και η λύση αυτή δεν είναι άλλη παρά μια συμφωνία Ουάσιγκτον – Μόσχας στη βάση μιας ουδέτερης, αλλά ανεξάρτητης Ουκρανίας, δεδομένου πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι όχι μόνο γεωπολιτικά ανύπαρκτη, αλλά και λειτουργεί ως ουρά των ΗΠΑ.


Σχόλιο Γιάνη Βαρουφάκη για τον αριθμό των ανέργων του ΟΑΕΔ και την ΕΛΣΤΑΤ

Βρήκαν πως να ρίξουν τον αριθμό των ανέργων του ΟΑΕΔ στο επίπεδο των μαγειρεμένων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ:

θα διαγράφουν από τις λίστες του ΟΑΕΔ άνεργους που θεωρούν πλούσιους ή... τεμπέληδες!

Άμα δε τους βολεύουν τα στοιχεία τόσο το χειρότερο για τα στοιχεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια