Header Ads

Κύπρος: Έκλεισε, με επιφύλαξη, τον εναέριο χώρο για Ρωσία Φ.1781

Κύπρος:
Έκλεισε, με επιφύλαξη, τον εναέριο χώρο για Ρωσία
  

 
skal 
Και η Κύπρος έκλεισε τον εναέριο χώρο της στη Ρωσία Το κυπριακό ναι για κλείσιμο του εναερίου χώρου για τα ρώσικα αεροσκάφη ήρθε με επιφύλαξη λέει ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος. Δείτε εδώ την χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Τι έγραψε στο Twitter ο Υπουργός Μεταφορών:

«Εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ με ισχύ από τα μεσάνυχτα, ώστε να εφαρμοστεί το 
κλείσιμο του εναέριου χώρου για τα ρωσικά αεροσκάφη σύμφωνα με την σχετική απόφαση της ΕΕ. Νωρίτερα, δόθηκε η συγκατάθεση μας, με επιφύλαξη, για το κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου.» «Όσον αφορά στο κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναερίου χώρου, Χθες ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κασουλίδης σημείωσε ότι η συγκατάθεσή μας δίνεται με την επιφύλαξη του δικαιώματός μας για επανεξέταση ή/και αναθεώρηση της εφαρμογής της εν λόγω απόφασης, σε περίπτωση που η Τουρκία αρνηθεί να προχωρήσει στο κλείσιμο και του δικού της εναερίου χώρου και προχωρήσει στην εργαλειοποιήση της ευρωπαϊκής αυτής απόφασης, με σκοπό την προσέλκυση ή/ και μεταφορά Ρώσων πολιτών στα κατεχόμενα» σημειώνεται.

Σημειώνεται ότι για το ίδιο θέμα έγινε και τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Αναστασιάδη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.


Δεν υπάρχουν σχόλια