Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» Φ.1780

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Η Ρωσία έχει βρει τη συνταγή προσάρτησης…

«Η κατάσταση διαφαίνεται να είναι η ίδια με την εισβολή στην Γεωργία και την κατάληψη της Νότιας Οσσετίας και της Αμπχαζίας το 2008 όπως και με την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014» εκτιμάει ο Κ. Κούσιαντας.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή όσα διαδραματίστηκαν από τη Δευτέρα το απόγευμα με το διάγγελμα Πούτιν και την υπογραφή από τον Ρώσο πρόεδρο διατάγματος για την ανεξαρτησία Ντονιέτσκ-Λουγκάνσκ απευθύνθηκε στον αντιστράτηγο ε.α. Κωνσταντίνο Κούσαντα προκειμένου να αποκρυπτογραφήσει τα νέα δεδομένα. Σημειωτέον πως ο κ. Κούσαντας έχει υπηρετήσει στο ΝATOϊκό Στρατηγείο Ταχείας Επεμβάσεως στην Ισπανία – Βαλένθια ως Βοηθός Επιτελάρχη στο βαθμό του Ταξίαρχου και είναι κάτοχος δύο Masters στη Διεθνή Ασφάλεια (Plymouth) και στις Διεθνείς Σχέσεις (Brussels). Μιλώντας αποκλειστικά στην ιστοσελίδα 5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ και στον Μάνο Χατζηγιάννη ανέφερε:

Αυτό που επιβεβαίωσε στο διάγγελμά του ο Πούτιν είναι ότι θεωρεί την Ανατολική Ουκρανία (Ντονπάς) αναπόσπαστο μέρος της Ρωσικής ιστορίας και του πολιτισμού της και ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ ανατολικότερα θεωρείται κόκκινη γραμμή για την Ρωσική Ομοσπονδία. Η αναγνώριση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ από την Ρωσική Ομοσπονδία, της επιτρέπει να χρησιμοποιήσει ως προάσπιση των περιοχών αυτών ρωσικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν Ουκρανικές δυνάμεις εάν χρειαστεί αργότερα.

Η κατάσταση διαφαίνεται να είναι η ίδια με την εισβολή στην Γεωργία και την κατάληψη της Νότιας Οσσετίας και της Αμπχαζίας το 2008 όπως και με την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014. Εκτιμάται ότι θα ακολουθηθεί η ίδια πρακτική στα κράτη του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ με την προσπάθεια δημιουργίας δημοψηφίσματος στα κράτη αυτά αργότερα. Οι εξελίξεις αυτές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και θα υπάρξει γενικότερη διπλωματική και πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσικής Ομοσπονδίας άμεσα κυρίως με περισσότερες κυρώσεις από ΕΕ και ΗΠΑ, αφού η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζεται ότι υπήρχαν ήδη κυρώσεις στην Ρωσική Ομοσπονδία από την ΕΕ από το 2014 μέχρι τον Ιούλιο του 2022 λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας. Τα δεδομένα λοιπόν αλλάζουν και αναμένεται στρατιωτική παρέμβαση της Ρωσίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»





ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ο κίνδυνος έρχεται από τα ανατολικά…

Διάβασα προ ημερών μία φαρμακερή δήλωση στρατιωτικού παράγοντα του περιβάλλοντος του Προέδρου της Τουρκίας Τ. Ερντογάν με την οποία χαρακτήρισε την τυχόν πρόθεση της Ελλάδας να επεκτείνει τα θαλάσσια όρια από έξι σε δώδεκα μίλια παράνομη και πως αυτή η ενέργεια θα αποτελέσει «Αιτία Πολέμου». Ο αξιωματούχος αυτός τη γειτονικής χώρας από τότε που ενεπλάκη στην διακυβέρνηση της Τουρκίας δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να δημιουργεί καταστάσεις ¨Αποδιοπομπαίου τράγου και υποτιθέμενου εν δυνάμει εχθρού¨ δείχνοντας την Ελλάδα. Η σκοπιμότητα είναι γνωστή. Τρέμει για τις δικές τους εσωτερικές παρανομίες και τη δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας ο σουλτάνος και προσπαθεί να συσπειρώσει τον Τουρκικό Λαό σε βάρος της δικής μας χώρας.

Υπάρχουν πράγματι ισχυρές ενδείξεις για το τι θα μπορούσε να είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει. Αλλά αυτό, που έχει σημασία είναι τι μορφή θα έχει αυτή η ενέργεια σε βάρος της χώρας μας.

Και πρέπει όλοι σοβαρά να σκεφτούμε την επόμενη κίνησή της Τουρκίας, που καθημερινά ο ένας μετά τον άλλον οι Κυβερνώντες κάνουν δηλώσεις για να πιέσουν και να πετύχουν το βάθεμα του ¨γκριζαρίσματος¨περιοχών του Αιγαίου, που άρχισε από την εποχή του Κ. Σημίτη με τα Ίμια.

Προσωπικά έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στη Στρατιωτική Ηγεσία όταν αυτή αφήνεται ελεύθερη από την Πολιτική τοιαύτη να επιτελέσει το έργο της. Η όποια στρατιωτική προετοιμασία γίνει για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού κράτους, θα πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη, να έχει ξεκάθαρους στόχους και αρέσει δεν αρέσει στη δύση, θα πρέπει να περιλαμβάνει και τη Ρωσία.

Χωρίς την δημιουργία ενός συμπαγούς στρατιωτικού μετώπου, που μόνο με τη δημιουργία του θα εκπέμπει την αποφασιστικότητα διάλυσης του τέρατος βίας της Τουρκίας του Ερντογάν, δεν πρόκειται να επιτευχθεί τίποτα. Δεν είχαμε και ούτε έχουμε εμπιστοσύνη στο ΝΑΤΟ, ούτε και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ , γιατί είναι χώρες του έπαιξαν βρώμικο ρόλο εναντίον της Ελλάδας, στα Ίμια, στην Κύπρο και στη Μακεδονία. Εμείς, εδώ στην Ελλάδα, έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε;

Ορθό λοιπόν δεν είναι το αίτημα της ανάγκης κοινού σκοπού και ομόνοιας εξοπλισμών και ενδυνάμωσης των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, αλλά και των πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας; Γιατί η αριστερά τραβάει το δικό της δρόμο; Τόσο ξενόδουλη είναι και αρτηριοσκληρωτική στις ανθελληνικές της ιδέες;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Η Τουρκία συνεχίζει “Γενοκτονίες των Λαών”..


Σε μία χρονική περίοδο, που η Τουρκία θυμήθηκε τον παλαιό εαυτόν της με το στίγμα του Έθνους με τις περισσότερες γενοκτονίες Λαών, υπάρχουν τουρκόφιλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό το κρατικό μόρφωμα, πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι θα δοθεί η ελευθεροεπικοινωνία βίζας σε 80 εκατομμύρια Μουσουλμάνους να κατακλύσουν την Ευρώπη και να την καταλάβουν ειρηνικά, κάτι που ενυπάρχει στα σχέδια του Τούρκου Προέδρου Τ. Ερντογάν.. Ευτυχώς υπάρχουν και οι αντιδρώντες εταίροι, που βάζουν φρένο στον κυοφορούμενο σχεδιασμό του Σουλτάνου. Η χώρα αυτή δεν διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει κράτος – Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικά αυτή την περίοδο, προκαλεί φρίκη ο τρόπος, που αντιμετωπίζει το Κουρδικό πρόβλημα, τη Συρία και προπαντός την Ελλάδα με τις παράλογες ενέργειές της. Η Άγκυρα «λιώνει» τους Κούρδους κατοίκους των τουρκικών πόλεων με βόμβες λευκού φωσφόρου! Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι, η Τουρκία προχώρησε σε νέα εξωφρενικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας βομβαρδίζοντας τους Κούρδους κατοίκους της πόλης Νίσιβη στην ΝΑ Τουρκία με λευκό φώσφορο, γεγονός που αποτελεί ισχυρό κριτήριο για την αρνητική θέσης της Ε.Ε. να δεχθεί την Ασιατική χώρα στους κόλπους της..

Η τουρκική ηγεσία φαίνεται πως δεν βρίσκει «ταβάνι» στις θηριωδίες, που διαπράττει κατά του Κουρδικού Λαού, εφαρμόζοντας μίαν ακόμη γενοκτονία. Τα μέτωπα που έχει ανοίξει είναι πολλά και αυτό γίνεται σε μια χρονική περίοδο, που έχει διαρρήξει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην προσπάθειά του να τα θέλει όλα δικά του, προκειμένου να ανασυστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Το μεγάλο όπλο κατά της Ευρώπης με πρωταρχικό στόχο την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Μουσουλμανικό στοιχείο των λαθρομεταναστών. Το ανησυχητικό και παράδοξο συνάμα είναι ότι σιωπά ο ΟΗΕ, το “Ειρηνικό “ ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. και οι άλλες “φιλειρηνικές δυνάμεις, που αντιμάχονται μόνον τον Άσσαντ και τη Συρία. Οι δολοφόνοι των Λαών ανέχονται την τουρκική πρόκληση γιατί εξυπηρετεί τα σχέδια των «Επικυρίαρχων»...






ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Μάζης: Η Ελλάδα να προχωρήσει στα 12 ν.μ. και να οριοθετήσει ΑΟΖ με την Κύπρο


Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιον Αθηνών, Ιωάννης Μάζης στον 98.4 της Κρήτης και τον Γιώργο Σαχίνη στις 8 Οκτωβρίου 2021, είχε αναφερθεί στη σοβαρή αντιμετώπιση του διαιώματος της χώρας μας να προχωρήσει σε επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια και να οριοθετήσει ΑΟΖ με την Κύπρο, βάσει του δικαίου της θαλάσσης. Όπως ανέφερε:

Κατά το 5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ το γιατί η Τουρκία πολύ γρήγορα θα δοκιμάσει στο πεδίο την ελληνογαλλική συμφωνία και κυρίως το αν και κατά πόσο η Ελληνική πλευρά εννοεί την ενεργοποίηση μίας στρατηγικής αποτροπής στη ουσία κι όχι απλά με εξοπλισμούς που ούτως ή απλώς ήταν αναγκαίοι, για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της ΑΟΖ/ Υφαλοκρηπίδας εξήγησε.. Είναι η ώρα η Ελλάδα, ενεργοποιώντας και την Γαλλία, να προχωρήσει σε επέκταση κατά το δικαίωμά της της Αιγιαλίτιδας Ζώνης και του Εθνικού Εναέριου χώρου στα 12 ν.μ. και την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Ιωάννης Μάζης υπογράμμισε εμφατικά, ότι η σημαντική Αμυντική συμφωνία με την Γαλλία, πρέπει να διαβαστεί και στις λεπτομέρειες γιατί υπάρχουν πληροφορίες ότι στα οπλικά συστήματα των φρεγατών ενδέχεται με Αμερικανική παρέμβαση να μην υπάρχουν τα πυραυλικά συστήματα των scalp με ακτίνα δράσης τα 1000 χλμ.

και ακρίβεια στόχου 50 εκατοστών. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα, είπε, είναι αυτή που πρέπει να αποφασίσει ως πολιτικό σύστημα στη πράξη την στρατηγική αποτροπής κι όχι τις συζητήσεις περί αμοιβαίων υποχωρήσεων, ενώ η μια και μόνη διαφορά μας, της οριοθέτησης ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδας αυστηρά για τα όρια θα πρέπει να πάει στο Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας στο Αμβούργο κι όχι στη Χάγη. Ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη κατά τον ίδιο με συνυποσχετικό, άρα με προκαθορισμένο τι θα αποφασισθεί πρακτικά θα σημαίνει υποχωρήσεις ακόμη και σε θέματα κυριαρχίας μας.

Είναι βέβαιο πως οι Σύμβουλοι του Πρωθυπουργού που παρακολουθούν τις θέσεις, απόψεις και εκθέσεις δεξαμενών Σκέψεως όπως και παραγόντων υψηλού επιπέδου Γεωπολιτικής Παιδείας και άρα σοβαρής γνώμης γίνονται γνώστες αυτών των θέσεων. Οφείλουν λοιπόν να τις λαμβάνουν υπόψη τους, να τις μελετούν, τις αναλύουν και να θέτουν τα συμπεράσματά τους υπόψη του Πρωθυπουργού της χώρας.

Η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη διαθέτει στα αρμόδια υπουργεία <πολιτικούς με πείρα και σοβαρή πατριωτική παρουσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια