Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» Φ.1779

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Επικίνδυνη η Μόδα του Τατουάζ...

Όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι ακολουθούν με κλειστά μάτια και χωρίς ενημέρωση για τις πιθανές βλάβες, που κρύβει για την υγεία των ανθρώπων το λεγόμενο τατουάζ. Άνδρες, γυναίκες, ακόμα και μικρά παιδιά καταγίνονται με αυτή τη νέα μόδα της λεγόμενης δερματοστιξίας παραλλάσσοντας τα κορμιά τους με κάθε είδους εικόνες ανθρώπων και ζώων ή σχήματα του κάθε ειδικού. Και μόνο το γεγονός ότι η Χημική Σύσταση των ανόργανων χρωστικών ουσιών προκαλούν παρενέργειες, θα έπρεπε το Υπουργείο Υγείας να παρέμβει, προκειμένου να προστατέψει την υγεία των πολιτών.

Σύμφωνα με επίσημη έρευνα οι χρωστικές ουσίες, που χρησιμοποιούν οι ειδικοί τεχνίτες, όπως οι σιδηρομαγνητικές ουσίες, το Αλουμίνιο του κοβαλτίου, το οξείδιο του σιδήρου, το διοξείδιο και υδροξείδιο του σιδήρου, ο ένυδρος και θειικός σίδηρος, ο άνθρακας, το οξείδιο του χρωμίου, το μαγνήσιο, ο θειούχος υδράργυρος, το οξείδιο του τιτανίου και το θειούχο κάδμιο προκαλούν λοιμώξεις και προβλήματα υγείας σε πολλές περιπτώσεις. Τα προβλήματα εκτός από την τοξικότητά τους δημιουργούν και περιπτώσεις επικίνδυνης δερματοπάθειας καρκίνου.

Στη σχετική βιβλιογραφία υπάρχουν πληθώρα περιπτώσεων προσβολής από τα χρησιμοποιούμενα μη επαρκώς αποστειρωμένα εργαλεία περιστατικά μόλυνσης από μικρόβια όπως σταφυλόκοκκο, ηπατίτιδα, AIDS, ακόμα και λέπρα. Υπάρχουν δυστυχώς νέοι και νέες, που χάριν της πρωτοτυπίας και του μιμητισμού καταφεύγουν επί πληρωμή στο τατουάζ, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις παραπάνω παρενέργειες, γιατί απλούστατα κανείς δεν τους το είπε ή δεν αντέδρασε η οικογένεια, αφού και αυτή συνήθως δεν είναι ενημερωμένη. Επισημαίνουμε, ούτε και το Σχολείο… Η ίδια, ως άνω έρευνα, καταγράφει ότι το 28% των ατόμων που έχουν κάνει τατουάζ, μέσα στους πρώτους μήνες προσπαθούν να απαλλαγούν από αυτό γιατί αντιλήφθησαν το κακό που δημιούργησαν με την απερίσκεπτη πράξη τους στο σώμα τους ή το βρήκαν εμπόδιο στην επαγγελματική τους ανέλιξη. Το σβήσιμο του τατουάζ διαρκεί πάνω από μία δεκαετία και απαιτεί θυσίες χρήματος, χρόνου και υπομονής, τα οποία όμως αξίζει να τα θυσιάσει κανείς, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα.

Η Ελληνική Πολιτεία, τα Σχολεία και η Οικογένεια, οφείλουν να προστατέψουν τους νέους από το νέο μοντερνισμό που έχει κτυπήσει την πόρτα μας την τελευταία δεκαετία, λόγω και του πολυπολιτισμού, που μας έρχεται από την Αφρική του AIDS και την Ασία της Λέπρας...

Υπάρχει Κορίνθιος Βουλευτής, που θα πάρει στα σοβαρά το θέμα και θα το φέρει στη Βουλή;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Οι ένοχοι βγαίνουν σήμερα και τιμητές…

Ο Ελληνικός λαός τα έχει κυριολεκτικά χαμένα από αυτά που βλέπει να συμβαίνουν γύρω, του χωρίς να του δίνεται το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα Κυριαρχικά του δικαιώματα. Με λίγα λόγια, οι πεμπτοφαλαγγίτες παντός είδους, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, Πανεπιστημιακοί, υπάλληλοι ΜΚΟ και μίσθαρνα όργανα του “Συστήματος”, έχουν καταφέρει τα πράγματα έτσι, ώστε ο Ελληνικός λαός να μην είναι “ο αφέντης του σπιτιού του”, στο οποίο κανένας δεν μπορεί να μπει χωρίς την άδειά του. Αυτή την άποψη ισχυρίζονται αυτοί, που πέφτουν σαν τα κοράκια πάνω σε κάθε Έλληνα Πατριώτη, που “Τολμάει” να υπεραμυνθεί του Πατρίου εδάφους και να καταγγείλει τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι ανεξέλεγκτα αλλάζουν τα δημογραφικά δεδομένα της χώρας.

Ο λαός έχει τεθεί στην μπάντα. Η Ελλάδα δεν έχει πλέον το κυριαρχικό δικαίωμα, το οποίο έχει εξ ορισμού κάθε ανεξάρτητο κράτος, να διαχειρίζεται όπως αυτή θέλει τον όποιο εθνικό της πλούτο, αλλά ως υποτελής πλέον χώρα οφείλει να ακολουθεί τις εντολές των δανειστών της, οι οποίοι είναι οι οικονομικώς, αλλά και πολιτικώς κυρίαρχοι αυτού του τόπου. Η Ελλάδα με τα Μνημόνια, που μας επέβαλε παρανόμως και αντισυνταγματικά ο Γ. Παπανδρέου και Σία, έχει παραιτηθεί από την εθνική της κυριαρχία, αυτοκαταλύεται ως ανεξάρτητο κράτος και γίνεται υποτελής στους δανειστές της, αυτοκαταστρέφεται ως κράτος, χωρίς πόλεμο εν καιρώ ειρήνης. Πρόκειται για πρωτοφανές ιστορικό γεγονός. Μέχρις ενός σημείου, υπήρχαν οι κόκκινες γραμμές στην Εξωτερική μας Πολιτική. Κυρίως στο Σκοπιανό. Κανένας πρωθυπουργός μετά τον Γ. Α. Παπανδρέου δεν διανοήθηκε να τις προσπεράσει.

Αυτό όμως άλλαξε με το δίπολο της πολιτικής παρά φύσιν ασέλγειας. ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τα επόμενα μνημόνια έγιναν πιο επαχθή, η Ελληνική περιουσία δεσμεύθηκε για 99 χρόνια. Βγήκαν στο σφυρί όλα τα Εθνικά μας σύμβολα. Επί Τσίπρα - Καμένου γκρεμίστηκε ο φράκτης στον Έβρο και χρειάστηκε να έλθει η Ν.Δ. να δαπανήσει πακτωλό χρημάτων για να φτιάξει τον απαραίτητο «φράκτη», χαλάρωσαν τα χωρικά μας σύνορα στα νερά του Αιγαίου με τις ΜΚΟ και την Frontex να διασώζουν λαθρομετανάστες που αριθμούσαν, σύμφωνα με πραγματικά στοιχεία, τα 1000 άτομα σε καθημερινή βάση. Πλημμύρισαν τα σποτ στα νησιά μας και τώρα τους διασπείρουν στις ηπειρωτικές πόλεις με στόχο την αποδιεθνοποίηση. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά μας προέκυψε και η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών με το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Και ενώ υπάρχουν ένοχοι, που εκατομμύρια Λαού βγήκαν στις πλατείες και ζητούσαν να “ καθίσουν στο σκαμνί οι ένοχοι¨, όχι μόνο δεν κάθισαν, αλλά γίνονται σήμερα και τιμητές ενάντια στην τάξη και στο νοικοκυριό, που συντελείται…ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Ανάγκη ενσωμάτωσης των τσιγγάνων;


Το πρόβλημα που άπτεται της διαρκώς αυξανομένης εγκληματικότητας και Κοινωνικής Ένταξης των Αθιγγάνων της Κορινθίας, διαρκώς επιδεινούται και γίνεται ανεξέλεγκτο. Στην πραγματικότητα οι Τσιγγάνοι έχουν καταντήσει η μάστιγα της περιοχής σε θέματα χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών, κλοπών, διαρρήξεων, επαιτείας και άλλων παραβατικών πράξεων, ων ουκ έστιν αριθμός.

Οι Αστυνομικές Αρχές ασχολούνται σε καθημερινή βάση με κάποιο συμβάν, στο οποίο συμμετέχουν άτομα του εν λόγω περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα την κατάληξη στη Δικαιοσύνη και στις Φυλακές. Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στο θέμα αυτό, αλλά δεν είδαμε την Πολιτεία και τους αρμόδιους Δήμους να συναισθάνονται την υπευθυνότητά τους. Δεν είναι μόνον οι Αθίγγανοι υπεύθυνοι για τη σημερινή εικόνα, που παρουσιάζεται τόσον επικίνδυνη. Καθημερινές οι κλοπές, οι καταστροφές αγροτικών εγκαταστάσεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων. Υπάρχουν και άλλοι ένοχοι με πρώτον και καλύτερο, όπως είπαμε την Ελληνική Πολιτεία, που διαχρονικά έχει νόμους, αλλά νόμους δεν τηρεί.

Μέχρι τη δεκαετία του 1980, οι Τσιγγάνοι, αυτή η ιδιόρρυθμη ράτσα των Ελλήνων Υπηκόων, τόσο στον μαχαλά των Εξαμιλίων, όσο και σε αυτούς στην Κυρά Βρύση Ζευγολατιού, που ήταν οι κυριότεροι στο Νομό μας, εύρισκαν εποχιακές εργασίες και απασχολούνταν στη συγκομιδή εποχικών φρούτων και άλλες αγροτικές εργασίες. Από το τέλος της δεκαετίας του ΄80 όμως και έπειτα, με το πρώτο κύμα λαθρομεταναστών από την Αλβανία, οι εργατικοί Λαθρομετανάστες με την ανοχή των κρατικών Υπηρεσιών και τον εθισμό των Ελλήνων στη ¨Μαύρη εργασία¨ επισκίασαν τους Αθίγγανους, οι οποίοι παραγκωνίστηκαν από τις εποχικές εργασίες.

Η μη εξεύρεση εργασίας με την πάροδο του χρόνου οδήγησε τις ορδές των άτυχων νέων στην παρανομία. Πρώτα ήλθε η πείνα, που οδήγησε στις ελαφρές κλοπές γεωργικών προϊόντων, μετά η εμπορία ναρκωτικών, ακολούθησαν οι πιο αξιόποινες πράξεις κλοπών και διαρρήξεων, η πλημμυρίδα της επαιτείας και το ξήλωμα – κλοπή κάθε σιδερικού που βρίσκεται μπροστά τους. Ως μόνη διέξοδο από την κακοδαιμονία αυτή υπάρχει η ένταξή τους, που θα προέλθει από την υποχρεωτική φοίτηση στο Σχολείο και την προώθησή τους στις τέχνες και στο εμπόριο. Να πάψουν οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί να τους εκμεταλλεύονται μόνο σε περίοδο εκλογών. Ο χρόνος επείγει και θα πρέπει να συμβεί αυτό αμέσως. Για να γίνει αυτό όμως πράξη πρέπει να αρχίσει συλλογικά υπό την άνωθεν εποπτεία για των Δήμων… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Τα θαύματα της Αγίας Σοφίας…


Η απόφαση της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει σε λειτουργία Τεμένους και Μουσείου την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, έφερε στο προσκήνιο τα τεκταινόμενα γύρω από την ιστορία και τους θρύλους του Ι. Ναού της του Θεού Σοφίας.

• Δεκάδες ίσως κι εκατοντάδες είναι οι θρύλοι, που έχουν επιζήσει μέχρι σήμερα για την Αγία Σοφία της Πόλης. Και δεν λέγονται μόνο μέσα από χείλη χριστιανών. Και στη μουσουλμανική Τουρκία, τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα θαύματα της Αγίας Σοφίας, ενώ ο εθελοντικός εκχριστιανισμός όλο και ανθεί περισσότερο. Όλα ξεκίνησαν στο τέλος του Ιουλίου του 2009, όταν ήρθε στο φως η παράσταση ενός αγγέλου, η οποία ήταν καλυμμένη εδώ και έξι αιώνες κάτω από στρώματα μετάλλου και γύψου. Βρέθηκε πάνω σε μωσαϊκά, τα οποία είχαν καλυφθεί λίγο μετά την Άλωση της Πόλης, το 1453, και τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Οι συντηρητές ανακάλυψαν άλλους τέσσερις αγγέλους ζωγραφισμένους πάνω στα μωσαϊκά, οι οποίοι βρίσκονταν κάτω από πολλά στρώματα ασβέστη. Ο καθένας τους έχει έξι φτερά και δημιουργήθηκαν μεταξύ 900 – 1300 μ.Χ..

• Οι άγγελοι μοιάζουν να φτερουγίζουν και να αιωρούνται στο ναό σε σημείο τέτοιο, που η εφημερίδα Milliyet αναφερόμενη στο γεγονός έκανε και νύξεις «για σημαδιακή εμφάνιση μέσα στον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας, που ίσως έχει και άλλες προεκτάσεις….». Σύμφωνα με αναφορές στον τουρκικό Τύπο ο πρόεδρος του «Saadet», ενός μικρού κόμματος, που όμως σχετίζεται με το κόμμα του Ερντογάν, ο Numan Kurtulmus, σε ομιλία του που έκανε στην Κων/πολη σε κλειστό στάδιο, αναφερόμενος στην αποκάλυψη του Αγγέλου της Αγίας Σοφίας, δήλωσε πως η αποκάλυψη αυτή ήταν προμήνυμα, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις της περιόδου εκείνης, του τελικού διαμελισμού και της οριστικής κατάρρευσης της σύγχρονης Τουρκίας!

Πληροφορίες φέρνουν τους «κρυπτοχριστιανούς» να βγαίνουν ευθαρσώς στο ξέστρωτο κάθε ημέρα όλο και περισσότεροι, χωρίς να φοβούνται τους διωγμούς από το καθεστώς που κυβερνάει τη χώρα σήμερα. Πέραν τούτων όμως παρατηρείται και αθρόα εθελοντική προσχώρηση στον Χριστιανισμό, ενώ γεμίζουν οι ελάχιστες Εκκλησίες που λειτουργούν από την προσέλευση τούρκων υπηκόων, οι οποίοι πιστεύουν στον Τριαδικό Θεό, στην Παναγία και άλλους Αγίους κάνοντας τάματα και ζητώντας τη Θεία Χάρη για προβλήματά τους.

Δεν είναι τυχαίο που μέσα στο ζόφο του τρόμου υπήρξαν Τούρκοι που διαμαρτυρήθηκαν για τη χρήση της Αγίας Σοφίας, ως σκηνικό δημιουργίας VIDEO μουσικής ποπ… 

Ο « ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»Δεν υπάρχουν σχόλια