Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων φ.1777

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


«Η πρόταση δυσπιστίας που συζητάμε σήμερα δίνει στην Κυβέρνηση την δυνατότητα να παρουσιάσει την συνολική της δράση»
  


Ως κίνηση «πολιτικής απόγνωσης» χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης στη Βουλή υποστηρίζοντας παράλληλα πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να οξύνει το πολιτικό κλίμα. «Η πρόταση δυσπιστίας που συζητάμε σήμερα, δίνει στην Κυβέρνηση την δυνατότητα να παρουσιάσει την συνολική της δράση, να επικεντρωθεί στις μεγάλες προκλήσεις τις περιόδου, τις προσπάθειας αντιμετώπισης που καταβάλαμε, και φυσικά στα απτά αποτελέσματα. Αυτονόητα η συζήτηση θα υπενθυμίσει στον ελληνικό λαό τις ολέθριες ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Μηταράκης πως το 2021 αποτέλεσε την χειρότερη χρονιά για την ΕΕ στον μεταναστευτικό τομέα από το 2017 με 200.000 παράνομες αφίξεις. Ωστόσο, στην Ελλάδα «καταφέραμε να μειώσουμε τις συνολικές ροές από 72.422 το 2019 σε 8.745 το 2021, δηλαδή μείωση-88%. Οι χαμηλότερες ροές της δεκαετίας. Η μείωση των ροών, η επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου και η ανάληψη του ελέγχου των δομών από την Κυβέρνηση έφερε αποτελέσματα στις επιπτώσεις της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες».

Ειδικότερα, υπογράμμισε πως επιτεύχθηκαν: «- Η αποσυμφόρηση των νησιών καθώς από 17.000 την ημέρα των εκλογών του 2019 σήμερα βρίσκονται στα νησιά περίπου 3.000 μετανάστες - αποσυμφόρηση της ενδοχώρας, καθώς σε σχέση με το 1ο δωδεκάμηνο του 2020, οι διαμένοντες έχουν μειωθεί κατά 49%.

- Την τελευταία διετία έκλεισαν συνολικά 88 δομές φιλοξενίας από τις 121 που παραλάβαμε.

- Σήμερα φιλοξενούμε συνολικά 28.000 μετανάστες σε δομές και διαμερίσματα της ενδοχώρας. Από 48.000 την ημέρα των εκλογών.

- συνεχίζουμε στην μείωση των θέσεων φιλοξενίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

- υλοποιήσαμε τις δεσμεύσεις μας προς τις τοπικές κοινωνίες, με τη μονιμοποίηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ανταποδοτικά τέλη και χρηματοδότηση έργων, την δημιουργία μόνιμου μηχανισμού αποζημιώσεων για τους κατοίκους» - Από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της χώρας η ΝΔ, έχουν έρθει στην Ελλάδα παράνομα 78 χιλιάδες μετανάστες, ενώ έχουν φύγει συνολικά 120-130.000».


Να δοθούν τώρα στη δημοσιότητα τα πρακτικά συνεδριάσεων για τον χιονιά

  

Πηγή: in.gr 29 Ιανουαρίου 2022, Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «για έξι ολόκληρες μέρες το μόνο που ενδιέφερε το Μέγαρο Μαξίμου ήταν πως θα κρύψει τις τεράστιες προσωπικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για το επιτελικό φιάσκο του χιονιά». Ειδικότερα αναφέρει:

Να δοθούν «εδώ και τώρα» στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων για την κακοκαιρία «Ελπίδα», «για να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια και να σταματήσει το κρυφτούλι μπροστά στα μάτια των πολιτών», ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι «διαφορετικά θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «για έξι ολόκληρες μέρες το μόνο που ενδιέφερε το Μέγαρο Μαξίμου ήταν πως θα κρύψει τις τεράστιες προσωπικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για το επιτελικό φιάσκο του χιονιά». Ειδικότερα αναφέρει:

«Πρώτα έριξαν τις ευθύνες στην ΕΜΥ για να διαψευσθούν πανηγυρικά.

Μετά, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα γελοιοποιηθούν, έβγαλαν εκτός επικράτειας του κράτους Μαραθώνος και Κατεχάκη. Αργότερα όταν οι αντιδράσεις έγιναν χιονοστιβάδα αποφάσισαν να θυσιάσουν τον γαλάζιο Περιφερειάρχη κ. Πατούλη. Τώρα όμως αποκαλύπτεται ότι τον συντονισμό που οδήγησε στο χάος τον είχε ο σκληρός πυρήνας του Μαξίμου, καθώς συμμετείχαν στις συσκέψεις για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού. Τις αποφάσεις τις πήραν ο «επιτελάρχης» κ. Σκέρτσος και ο… θεόσταλτος κ. Τριαντόπουλος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι σήμερα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε εξηγήσεις απευθείας από τον κ. Σκέρτσο και να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συσκέψεων και «πριν καλά καλά ο κ. Σκέρτσος απαντήσει, έσπευσε να πάρει το λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ κα Αραμπατζή, για να αποκαλύψει ότι βεβαίως και υπάρχουν πρακτικά.

Κατόπιν αυτών η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει: «Αρκετά πια με την κοροϊδία. Αρκετά με τα αλληλοκαρφώματα στο εσωτερικό της ΝΔ, αρκετά με τη μετάθεση ευθυνών. Εδώ και τώρα να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων στην δημοσιότητα για να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια και να σταματήσει το κρυφτούλι μπροστά στα μάτια των πολιτών. Διαφορετικά θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη».


Αττική Οδός: Στη βουλή πάει το θέμα το ΚΙΝΑΛ 
Ερώτηση στον Χρ. Στυλιανίδη

  

Πηγή: in.gr 28 Ιανουαρίου 2022 Την κατάθεση στη Βουλή των σχετικών εγγράφων ζητάει από τον Χρήστο Στυλιανίδη το ΚΙΝΑΛ προκειμένου να διαπιστωθούν οι σστοχίες στο συντονισμό των κρατικών υπηρεσιών και τις “Αττικές Διαδρομές ΑΕ” Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ με την ερώτησή τους ζητούν απαντήσεις και την κατάθεση εγγράφων για τα ακόλουθα θέματα:

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης: 

ΕΡΩΤΗΣΗ και Α.Κ.Ε 

Προς: τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χ. Στυλιανίδη 

Θέμα: Αστοχίες στο συντονισμό των κρατικών υπηρεσιών και έλλειψη ανταπόκρισης από τις “Αττικές Διαδρομές ΑΕ” οδήγησαν στον εγκλωβισμό και το μπλοκάρισμα των μετακινήσεων στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Η τραγική κατάσταση που έζησαν εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί και κάτοικοι της Αττικής με την εκδήλωση της χιονόπτωσης της 24 και 25 Ιανουαρίου απαιτεί την απάντηση σε μια σειρά ερωτηματικά που μένουν ακόμη αναπάντητα. Αν και τα έντονα καιρικά φαινόμενα της ισχυρής χιονόπτωσης είχαν έγκαιρα προβλεφθεί, η ανταπόκριση τόσο σε σχεδιασμό όσο και σε υλοποίηση έδειξε εκ του αποτελέσματος ότι απείχε πολύ από το επίπεδο αντίδρασης ενός σύγχρονου κράτους. Κύρια αιτία του ντόμινο που εξελίχθηκε και είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση και τον εγκλωβισμό για πολλές ώρες εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και οδηγών ήταν η διακοπή λειτουργίας της Αττικής Οδού από τις δύο πρώτες ώρες εκδήλωσης μάλιστα της χιονόπτωσης.

Λόγω της κομβικής λειτουργίας της Αττικής Οδού, αυτό είχε ως επακόλουθο την εκδήλωση και του κυκλοφοριακού εμφράγματος που πέρα από την ατέλειωτη ταλαιπωρία έθεσε και σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές. Αιτία του εμφράγματος ήταν η έλλειψη πρόνοιας άμεσης εφαρμογής της διακοπής της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων καθώς και η πλημμελής και καθυστερημένη λειτουργία των εκχιονιστικών μηχανημάτων στην Αττική Οδό.

Από αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και της Αττικής Οδού φαίνεται ότι για αυτά τα δύο κρίσιμα θέματα υπήρξε ασυνεννοησία τόσο κατά τον σχεδιασμό της πρόληψης των προβλημάτων όσο και κατά την εφαρμογή.

Μετά τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Πότε έγιναν οι συσκέψεις πριν την εκδήλωση της χιονόπτωσης της 24ης Ιανουαρίου, ποιοι κλήθηκαν, τι προτάσεις κατατέθηκαν τόσο από τις υπηρεσίες όσο και από τις “Αττικές Διαδρομές ΑΕ” και ποιά τα πρακτικά με τις αποφάσεις από τις συσκέψεις αυτές; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

2. Πότε δόθηκε η πρώτη εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό και πότε ανταποκρίθηκε η Αττική Οδός και πότε τελικά έγινε αυτό; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

3. Πότε έγινε έλεγχος της ετοιμότητας λειτουργίας και της επάρκειας των εκχιονιστικών μηχανημάτων της Αττικής Οδού και εάν ναι ποια ήταν η αξιολόγηση του ελέγχου; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2022 Τα τρία «κόμματα της πτώχευσης», αντιπαρατίθενται με «πολιτικάντικο τακτικισμό» για να συσπειρώσουν το κομματικό τους ακροατήριο με αφορμή την πρόταση μομφής.

Αποδεικνύουν ότι ο μόνος στόχος τους είναι οι επόμενες εκλογές και όχι οι επόμενες γενεές!

Τα πτωχευμένα κόμματα με τις πτωχευμένες πολιτικές και τα πτωχά αποτελέσματα, δεν είναι «μέρος του προβλήματος», αλλά το ίδιο το πρόβλημα.

Όσοι έχουν το σθένος να φωνάξουν «Πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες», είναι μέρος της λύσης. Της Ελληνικής Λύσης
Γκιόκας: Το ΚΚΕ καταψηφίζει στο πρόσωπο της ΝΔ όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις

  TANEA Team28 Ιανουαρίου 2022 
«Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχαμε κάνει και στο παρελθόν με άλλες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, ενώ στο πρόσωπο της κυβέρνησης της ΝΔ εμείς καταψηφίζουμε μια συνολική στρατηγική και πολιτική που φορτώνει με βάρη τον λαό, την οποία στηρίζουν και τα άλλα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, είτε ως κυβερνήσεις είτε ως αντιπολίτευση», επισήμανε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ, βουλευτής και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στον ρ/ σ «Alpha 9,89». Είπε ότι το ΚΚΕ θα τοποθετηθεί για όλα τα ζητήματα, προσθέτοντας «για παράδειγμα, οι αρνητικές συνέπειες από την κακοκαιρία έχουν τη σφραγίδα και της ΝΔ, αλλά και των άλλων κομμάτων, για τις συμβάσεις παραχώρησης των δρόμων στους επιχειρηματικούς ομίλους, τα ιδιωτικοποιημένα δίκτυα της Ενέργειας, την ιδιωτικοποιημένη ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Όλα αυτά «θα αναδείξει το ΚΚΕ στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, επισήμανε, προσθέτοντας ότι «πίσω από όλα τα θέματα που βασανίζουν αυτή τη στιγμή τον λαό, όπως ακρίβεια, πανδημία, φυσικές καταστροφές έως και την εξωτερική πολιτική, υπάρχει μία στρατηγική την οποία υπηρετούν με συνέπεια η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ. Αυτό αποδεικνύεται», ανέφερε ο Γ. Γκιόκας στη συνέχεια «και από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει το 50% των νομοσχεδίων που έχει φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ περίπου το 80% των νομοθετημάτων», «άρα», τόνισε, «δεν υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές. Το ΚΚΕ θα αναδείξει την δική του κριτική και στην κυβέρνηση και στα υπόλοιπα κόμματα, θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε την ουσία αυτής της στρατηγικής που έχει ως προμετωπίδα τη διασφάλιση των κερδών και των συμφερόντων του κεφαλαίου σε βάρος του λαού. Επίσης θα αναδείξουμε την ανάγκη για ριζικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο λαός».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «θα ψηφίσουμε αυτή την πρόταση μομφής για τη σημερινή κυβέρνηση και στο πρόσωπό της, φυσικά, καταψηφίζουμε μια συνολική στρατηγική που αφορά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και φτώχειας δεν περνάει μέσα από επιδοτήσεις
 

«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα νέα μέτρα δήθεν για την ανάσχεση της ενεργειακής κρίσης και των αυξήσεων», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25. Επιπλέον, «η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και φτώχειας δεν περνάει μέσα από επιδοτήσεις και πακτωλούς χρημάτων στους μεγαλοκαρχαρίες της ενέργειας, αλλά με την επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ και όλων των υποδομών και δικτύων της -που οι μνημονιακές κυβερνήσεις ξεπούλησαν πανηγυρίζοντας-, με την ακύρωση όλων των αυξήσεων και την κατάργηση του επαίσχυντου Χρηματιστηρίου της Ενέργειας», αναφέρει το ΜέΡΑ25 και προσθέτει:

«Μόνο έτσι θα προστατευτούν πραγματικά οι καταναλωτές και όχι τα υπερκέρδη των ψευτοεταιρειών αυτών που ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες παζαρεύουν στο Χρηματιστήριο της Ενέργειας το ρεύμα στο οριακό του κόστος, δηλαδή στην υψηλότερη τιμή και όχι στη μέση, για να μπορούν να ανασάνουν νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Τέλος, καλεί αφενός την κυβέρνηση να «αφήσει τα ψέματα και την επικοινωνία», αφετέρου το μνημονιακό τόξο να αφήσει την υποκρισία. Αντ’ αυτών, το ΜέΡΑ25 αντιπροτείνει: «Λύση αποτελεσματική, πραγματική και άμεση υπάρχει, το ζήτημα είναι η πολιτική βούληση των «ναι σε όλα» που δεν εργάζονται για την ευημερία της κοινωνίας και της οικονομίας, αλλά της ντόπιας και ξένης παρασιτικής ολιγαρχίας».

Πηγή:gr»>iefimerida.gr</ a> - ΜέΡΑ25: Η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και φτώχειας δεν περνάει μέσα από επιδοτήσεις.Δεν υπάρχουν σχόλια