Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Γεωργίου Ψυχογιού Φ.1777

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ 
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Οδηγείτε τον κόσμο στην εξαθλίωση, αλλά σύντομα θα είστε αόρατοι για την κοινωνία
  


Σημεία από την ομιλία του Γ. Ψυχογιού για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑΠΣ κατά της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής Η πρόταση μομφής προς την Κυβέρνηση ήταν πολυαναμενόμενη από την ελληνική κοινωνία, όσο και αν το αρνείστε, θέλετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις.

Είστε μια Κυβέρνηση η οποία έχει αλλεργία σε κάθε δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, αποθεώνετε το ιδιωτικό, το οποίο απέτυχε, όπως είδαμε, στη διαχείριση κρίσεων. Έχετε εγκαταλείψει το ΕΣΥ, ευνοώντας σκανδαλωδώς τους κλινικάρχες, στις μεταφορές και στις συγκοινωνίες, στην ενέργεια με το ξεπούλημα της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, το ίδιο.

Η Διώρυγα της Κορίνθου έναν χρόνο κλειστή. Και αυτός είναι ο σεβασμός σας στη δημόσια περιουσία, στο δημόσιο συμφέρον και τους εργαζομένους. Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός την επισκέφθηκε χωρίς να γνωρίζει ότι είναι κλειστή.

Έχετε φτάσει μέχρι να ιδιωτικοποιείτε το κράτος. Η τεχνική υπηρεσία του Υπουργεία Μετανάστευσης είναι στελεχωμένη με μετακλητούς, διευθυντής της είναι, επίσης, μετακλητός. Την ίδια στιγμή ο κος Μηταράκης κάνει outsourcing τεχνικών υπηρεσιών για μελέτες με εκατομμύρια ευρώ, με αναθέσεις εκατομμυρίων, με συμφωνίες-πλαίσιο από τον κρατικό προϋπολογισμό, με συνεργεία εργολάβων που διώχνουν τους συμβασιούχους και τους εργαζόμενους κοινωφελούς εργασίας από τις δομές.

Συγκρίνει το 2019 με το 2021, με τον χειρότερο εαυτό της ίδιας του της κυβέρνησης. Όμως, εάν αυτή είναι η πραγματικότητα και οι ροές είναι μειωμένες -που είναι- γιατί κατασκευάζονται κλειστές δομές χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά και στον Έβρο;

Αποδέχεστε να γίνει η χώρα η αποθήκη ψυχών και η ασπίδα της Ευρώπης στη γραμμή του Βίσεγκραντ, δαπανώντας εκατομμύρια ευρώ και εμπαίζοντας τις τοπικές κοινωνίες σε σχέση με το τι είχατε υποσχεθεί.

Το κοινωνικό κράτος όμως δεν είναι παρωχημένη αντίληψη όπως λέτε και το έδειξε η εκστρατεία εμβολιασμού που έγινε στην Πορτογαλία.

Ξεκινήσατε από τους αόρατους, πρόσφυγες, μετανάστες, αιτούντες άσυλο, οι οποίοι αυτή τη στιγμή εξαθλιώνονται στις δομές και δεν παίρνουν ούτε το χρηματικό βοήθημα της Ευρώπης, για πάρεις ιθαγένεια πρέπει να είσαι ο Αντετοκούμπο, γιατί το 90% αποκλείεται, και κρατούνται άνθρωποι για δεκαοκτώ μήνες χωρίς αδίκημα.

Η καταπάτηση όμως έχει επεκταθεί και στην κοινωνική πλειοψηφία. Στους ανθρώπους που πεθαίνουν από τα μαγκάλια και τις σόμπες, γιατί δεν μπορούν να ζεσταθούν, στους εργαζόμενους και τα βασικά τους δικαιώματα, στους μικρομεσαίους που οδηγούνται σε κλείσιμο, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές οι οποίοι παλεύουν μόνοι τους να σταθούν όρθιοι. Στους πολίτες που έμειναν για ώρες εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, στα νοικοκυριά που δεν είχαν ρεύμα, στους κατοίκους που έσβησαν μόνοι τους τις φωτιές, στους εποχικούς πυροσβέστες που ήταν ήρωες το καλοκαίρι και υπέστησαν αυταρχισμό και βία όταν ζήτησαν να δουν τον Υπουργό. Στους υγειονομικούς που έμειναν χωρίς στήριξη, στους νέους ανθρώπους που λοιδορούνται και στοχοποιούνται και δεν μπορούν να στήσουν τις ζωές τους γιατί τα ενοίκια είναι υψηλά και δεν μπορούν να τα καλύψουν, στους αγρότες, που, και στην Κορινθία, δεν μπορούν να καλλιεργήσουν και να επιβιώσουν. Και ο κατάλογος δεν τελειώνει!

Εκθέτετε τη χώρα διεθνώς μέσα από τους κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς για τις επαναπροωθήσεις και τις εξαφανίσεις. Η ρητορική σας για την, δήθεν, είναι προκλητική, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το έκανε με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, στο Δίκαιο της Θάλασσας.

Σύντομα, λοιπόν, θα είστε παρελθόν. Ο αγώνας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων θα είναι καθημερινός για να ανοικοδομήσουν τη χώρα και την κοινωνία, διότι εσείς φοβάστε την ελπίδα, όπως έλεγε και ο Χικμέτ.. Όμως, δεν είναι αυτή η μοίρα του ελληνικού λαού και να είστε σίγουροι ότι σύντομα θα πάρετε την απάντηση που σας πρέπει.






Γ. Ψυχογιός: «Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για κλείσιμο της EUROBANK Λουτρακίου
  


Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε στη Βουλή ως Αναφορά, την από Επιστολή που του κοινοποιήθηκε από τον Σύλλογο Εργαζομένων Eurobank – Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και αναφέρεται στην απόφαση της Eurobank να κλείσει το κατάστημα Λουτρακίου Κορινθίας. Ένα ακόμα χτύπημα για την τοπική κοινωνία και οικονομία μετά το πρόσφατο κλείσιμο του καταστήματος του ΟΤΕ και την πλήρη απαξίωση των ΕΛΤΑ, σε μια μεγάλη και πολύ σημαντική περιοχή για το Νομό με χιλιάδες, μάλιστα, επισκέπτες κυρίως τους θερινούς μήνες.



ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ:
Δεν θα επιτρέψουμε τον αφανισμό των μικρών τουριστικών λεωφορείων.
Στηρίζουμε τον κλάδο μέσα κι έξω από τη Βουλή.
  


Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής κινητοποίησης των ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων και λεωφορείων, ο βουλευτής ΣΥΡΥΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός, παραβρέθηκε στον Ισθμό με τα μέλη του Συνδέσμου Τουριστικών Λεωφορείων Κορινθίας, στηρίζοντας την διαμαρτυρία τους προς τα Υπουργεία Οικονομικών Ανάπτυξης και Εργασίας, που με τις επιλογές τους οδηγούν τον κλάδο στον αφανισμό και τους επαγγελματίες σε απόγνωση.

Ο βουλευτής παρέλαβε το ψήφισμα από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, επισημαίνοντας τα εξής:

Είναι υποχρέωση η παρουσία και στήριξη μας στις κινητοποιήσεις, που σαν βασικό στόχο έχουν την επιβίωση του κλάδου, οι παρεμβάσεις μας στη Βουλή, με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αναδείξει και διεκδικήσει τα αιτήματά του, συνεχίζονται.

Η στήριξη για την μειωμένη πληρότητα στο 65% πρέπει να επεκταθεί, όπως και το όριο διαγραφής των οχημάτων, οι επιστρεπτέες προκαταβολές πρέπει να φτάσουν σε όλους, να πραγματοποιηθεί αναστολή οφειλών, αλλά και να συμπεριληφθούν στον Αναπτυξιακό Νόμο, που συζητείται στη Βουλή και αποκλείει πλήρως τις μικρές αυτές, οικογενειακές συνήθως, και πολύ σημαντικές επιχειρήσεις για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Το πλάνο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ευρύτερο και πιο ριζοσπαστικό και περιλαμβάνει: τη ρύθμιση οφειλών της πανδημίας στο Δημόσιο σε 120 δόσεις, όπως έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επιδοτήσεις και όχι επιστρεπτέες στη βάση αυτών που υλοποιήθηκαν σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ισότιμη πρόσβαση στον Αναπτυξιακό Νόμο, το ΕΣΠΑ και τα προγράμματα των Περιφερειών, προκειμένου να μείνουν όρθιοι οι επαγγελματίες απέναντι στις μεγάλες αλυσίδες του κλάδου που ευνοεί η κυβέρνηση.

Είμαστε εδώ και θα είμαστε και μετά την πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση, για να γίνει γρήγορα στη χώρα πολιτική αλλαγή αποφεύγοντας το σενάριο να ξυπνήσουμε μια μέρα και να λειτουργεί το 5% των επιχειρήσεων με τους υπόλοιπους να έχουν γίνει υπάλληλοι με 300€, τόνισε. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι επιστήμονες και όσοι ακόμη πλήττονται από αυτή τη λαίλαπα, πρέπει να δώσουν την απάντηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια