Header Ads

Η δίωξη του εγκλήματος φ.1777

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  



Τρίπολη, 28 Ιανουαρίου 2022

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Συνελήφθησαν εκατόν είκοσι τρία (123) άτομα, προσήχθησαν εκατόν εξήντα πέντε (165) και έ γινε έλεγχος σε χίλια τετρακόσια εβδομήντα επτά (1.477) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε χίλια πενήντα τέσσερα (1.054) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες σαράντα δύο (342) παραβάσεις Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής στην Κορινθία Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, παιγνιόχαρτα (τράπουλα), ναρκωτικά δισκία και ράβδος Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (27.1.2022), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια τετρακόσια εβδομήντα επτά (1.477) άτομα, εκ των οποίων τα χίλια εκατόν τριάντα επτά (1.137) ήταν ημεδαποί και τριακόσια σαράντα (340) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε χίλια τριάντα πενήντα τέσσερα (1.054) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν εξήντα πέντε (165) άτομα, από τα οποία ογδόντα πέντε (85) ήταν ημεδαποί και ογδόντα (80) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εκατόν είκοσι τρία (123) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για κλοπή.

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για ανυποταξία στο εσωτερικό.

Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Δέκα (10) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται και για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής, σε επιχείρηση, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα 25.9.2021 έως την 20.11.2021 στο Λουτράκι Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες σαράντα δύο (342) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.





ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ



Άγιοι Θεόδωροι: Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός έξω από οικία 

Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός σε αυλή κατοικίας, στην περιοχή Τσέπι στους Αγίους Θεοδώρους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τον νεκρό εντόπισε γείτονας, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία που έσπευσε άμεσα στο σημείο. Οι πρώτες μαρτυρίες αναφέρουν ότι βρέθηκε κρεμασμένος στον προαύλιο χώρο κατοικίας και πρόκειται για άνδρα 75-80 ετών.. Την περίπτωση αυτοκτονίας εξετάζει η Αστυνομία.
Πηγή: agioitheodoroi.com 


Κόρινθος: Δύο συλλήψεις με εντάλματα 

Συνελήφθη στις 31.1.2022 το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 22χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν Εντάλματα Σύλληψης και Προσωρινής Κράτησης του Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, για ναρκωτικά.

Συνελήφθη στις 31.1.2022 το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 33χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης Δικαστήριο Ανηλίκων, για κλοπή.korinthosTV


Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το θανατηφόρο με τους 2 νεκρούς στην διασταύρωση της Κυρά Βρύσης 

By: Korinthos News Την Κυριακή 30.1.2022 στις 12.40 το πρωί, στο 1,2ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Ισθμού – Επιδαύρου, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, που οδηγούσε 45χρονος ημεδαπός, και επέβαινε ανήλικος, συγκρούστηκε με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, που οδηγούσε 60χρονος ημεδαπός και επέβαινε 54χρονη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της 54χρονης και τον τραυματισμό των υπολοίπων.

Τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ λίγη ώρα αργότερα, ο 60χρονος, υπέκυψε στα τραύματά του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου.




Δεν υπάρχουν σχόλια