Header Ads

Δημιουργικά εργαστήρια στη Στυμφαλία Φ.1775

«Μια παράσταση κουκλοθέατρου»
 Δημιουργικά εργαστήρια στη Στυμφαλία
  


Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον χώρο δημιουργικής απασχόλησης «Φύλλο-Σοφώ» και τον Σύλλογο Πολιτισμού «Σαν Παραμύθι», διοργανώνει εργαστήρια κουκλοθέατρου στη Στυμφαλία.

Πρόκειται για τρία εργαστήρια που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και αφορούν στα διαφορετικά στάδια δημιουργίας μια παράστασης κουκλοθέατρου.

Αναλυτικά τα εργαστήρια:

Εργαστήρι δημιουργικού κειμένου για παιδιά 10 έως 12 ετών Με στόχο την καλλιτεχνική δημιουργία και την ανάπτυξη της ομαδικότητας, οι μικροί φίλοι μαθαίνουν για τα διαφορετικά θεατρικά είδη. Με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Ευαγγελίας Βλάχου και αντλώντας έμπνευση από το φυσικό περιβάλλον της Λίμνης Στυμφαλίας, τα παιδιά ετοιμάζουν ένα κείμενο που θα αποτελέσει το σενάριο για μια παράσταση κουκλοθέατρου. Το εργαστήρι θα διεξαχθεί σε τέσσερις συναντήσεις (21/1,4/2, 18/2 και 11/3, ώρες 15:00-17:00), στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Εργαστήρι κατασκευής κούκλας για εφήβους και ενήλικες Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Ελένης Ανδριανάκου και Ευαγγελίας Βλάχου, μικροί και μεγάλοι κατασκευάζουν χειροποίητες κούκλες βασισμένες στους ρόλους του θεατρικού κειμένου του πρώτου εργαστηρίου. Αξιοποιώντας υλικά όπως εφημερίδες, κλωστές, υφάσματα, κουμπιά κ.ά, οι συμμετέχοντες αντιλαμβάνονται τη σημασία της ανακύκλωσης και δημιουργούν τις δικές τους μοναδικές κούκλες. Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί σε τρεις συναντήσεις (18/3, 1/4 και 15/4, ώρες 18:00-20:00), στον Πολιτιστικό Σύλλογο του Δήμου Σικυωνίων.

Εργαστήρι παράστασης κουκλοθέατρου για παιδιά 6 έως 12 ετών Με αφετηρία το θεατρικό κείμενο και τις κούκλες που έχουν δημιουργηθεί στα δύο προηγούμενα εργαστήρια, η κ. Ευαγγελία Βλάχου δείχνει στους συμμετέχοντες πώς να χειρίζονται τις κούκλες προκειμένου να παρουσιάσουν την παράσταση κουκλοθεάτρου. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σε δύο συναντήσεις (29/4 και 6/5, ώρες 16:00-18:00), στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, με τη συνδρομή όλων όσοι συμμετείχαν στα εργαστήρια, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, στο πλαίσιο των Σικυωνίων 2022 και σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ του Δήμου Σικυωνίων «Η Μηκώνη».

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας 
200 16 Στυμφαλία Κορινθίας 
Τ: 27470 22296 | www.piop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια