Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1768

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Οι διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας πάνω απ΄ όλα!...


Οριστικοποιήθηκε ύστερα από διαβουλεύσεις της ελληνικής και της ρωσικής πλευράς η συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη ρωσική πρωτεύουσα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και με τα έως τώρα δεδομένα, για το τετ α τετ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 8η Δεκεμβρίου.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι σχέσεις των δύο χωρών, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και σειρά άλλων ζητημάτων, καθώς η Ρωσία εμπλέκεται σε πολλά θέματα, όπως της Λιβύης και της Τουρκίας, που αφορούν άμεσα την Ελλάδα. Δεν πρέπει να διαφύγει την προσοχή πως η συνάντηση γίνεται σε ένα χρονικό σημείο κατά το οποίο η ενεργειακή κρίση είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ελλάδα προμηθεύεται μεγάλο όγκο του φυσικού αερίου που καταναλώνει από τη Ρωσία.

Τον περασμένο Αύγουστο -στη «σκιά» των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα- σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον Ρώσο πρωθυπουργό, ο κ. Μισούστιν επανέλαβε την πρόσκληση για την επίσκεψη, η οποία τελικώς και οριστικοποιήθηκε.

Αν και Ελλάδα Ρωσία ανήκουν σε διαφορετικά στρατόπεδα, εκ διαμέτρου αντίθετα διεθνώς, οι σχέσεις των δύο χωρών, εκτός μερικών περιπτώσεων, ήταν πάντα θερμές και σε πολύ καλό επίπεδο. Σήμερα, όπως αναφέρθηκε, δεν είμαστε στα καλύτερά μας. Η διπλωματική κίνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού μας βρίσκει σύμφωνους και αναμένουμε με έκδηλο ενδιαφέρον να δούμε εντός των αμέσως προσεχών ημερών τι ήθελε προκύψει.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη σημερινή διπλωματία του δίδυμου Κυριάκου Μητσοτάκη – Νίκου Δένδια. Είδαμε να υλοποιούνται διμερείς και πολυμερείς σχέσεις σημαντικού περιεχομένου, που ούτε στο όνειρό μας δεν είχαμε φανταστεί. Η Ελλάδα γίνεται πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, προστατεύει με το άνοιγμα εκσυγχρονισμού και εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων την Εθνική μας  Κυριαρχία και με τις πολυμςρείς συμφωνίες την Αν. Μεσόγειο. Ο Πρωθυπουργός έχει δίπλα του τις Ένοπλες Δυνάμεις, έναν Πανάξιο Στρατηγό, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κων/νο Φλώρο, του οποίου εμπιστεύεται τις καινοφανείς ιδέες και αναβαθμίζει με τη βοήθεια συμμάχων το γεωστρατηγικό πεδίο.

Οι διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας πάνω απ΄ όλα!...

Ο Κορίνθιος

Δεν υπάρχουν σχόλια