Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1768


ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
  


Ν.Δ. ΥΠΕΞ – Εύθραυστη η κατάσταση ασφαλείας στην Αιθιοπία – Να αποχωρήσουν άμεσα όλοι οι Έλληνες 

Όσοι επιλέξουν να παραμείνουν στη χώρα, καλούνται να είναι σε επαγρύπνηση, να παρακολουθούν τις εξελίξεις, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να έχουν επάρκεια τροφίμων, νερού και καυσίμων και να βρίσκονται σε επαφή με την Πρεσβεία της Ελλάδος

in.gr 29 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση για την κατάσταση ασφαλείας στην Αιθιοπία, εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τους Έλληνες να αποχωρήσουν άμεσα από την χώρα όπου συνεχίζονται οι ένοπλες συγκρούσεις. «Δεδομένου ότι η κατάσταση ασφαλείας στην Αιθιοπία παραμένει ιδιαίτερα εύθραυστη, όλο και πιο απρόβλεπτη, καθώς και ότι οι ένοπλες συγκρούσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ταξίδια Ελλήνων πολιτών στη χώρα αποθαρρύνονται πλήρως.

Συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που διαβιούν στην Αιθιοπία να αποχωρήσουν από τη χώρα, το συντομότερο δυνατόν, με τις διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις.

Όσοι επιλέξουν να παραμείνουν στη χώρα, καλούνται να είναι σε επαγρύπνηση, να παρακολουθούν τις εξελίξεις, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να έχουν επάρκεια τροφίμων, νερού και καυσίμων και να βρίσκονται σε επαφή με την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αδδίς Αμπέμπα (τηλέφωνα: +251 11 465 49 11 και 12, καθώς και τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: +251 969 019 844, e-mail: gremb.addis@mfa.gr ) ή με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών (τηλέφωνα +30 210 368 2463, +30 210 368 2406 και +30 210 368 1730).

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να παράσχει σχετικές πληροφορίες στους Έλληνες πολίτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ Αλέξ. Τσίπρας –
Καταθέτουμε ξανά τροπολογία για τη θεσμική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία


in.gr 29 Νοεμβρίου 2021 «Σήμερα μετράμε το 14ο θύμα γυναικοκτονίας μέσα σε ένα έτος», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει η θεσμική αναγνώριση του όρου από την Πολιτεία οφείλει να είναι μόνο η αρχή

in.gr 29 Νοεμβρίου 2021

«Πριν από λίγες μέρες η ΝΔ απέρριψε την τροπολογία μας για τη θεσμική αναγνώριση του όρου « γυναικοκτονία » με την υπεκφυγή πως θα σύστηνε νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την ενδοοικογενειακή βία», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας ότι «σήμερα μετράμε το 14ο θύμα γυναικοκτονίας μέσα σε ένα έτος».

Δεν θα έπρεπε να χωρούν πολιτικές αντιδικίες

«Δεν θα έπρεπε να χωρούν πολιτικές αντιδικίες όταν βιώνουμε με δραματικό τρόπο, καθημερινά πλέον, τα αποτελέσματα της έμφυλης βίας», προσθέτει και ανακοινώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επανακαταθέσει την τροπολογία. «Δεν αρκεί ο αποτροπιασμός και η οργή. Είναι η ώρα της δράσης, έχουμε ήδη αργήσει. Και η αναγνώριση της γυναικοκτονίας από την Πολιτεία οφείλει να είναι μόνο η αρχή, για την πάταξη της πατριαρχίας, του σεξισμού και όλων των γενεσιουργών αιτιών της έμφυλης βίας», τονίζει και καταλήγει:

«Περιμένω από τον κ. Μητσοτάκη να αναγνωρίσει το λάθος του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος –
«Θέλουμε ένα μεγάλο κόμμα, το οποίο θα παίζει ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις»
  

in.gr 28 Νοεμβρίου 2021

Κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές για την προεδρία του K Κινήματος Αλλαγής, έκανε από την Κέρκυρα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος , ο οποίος έφτασε στο νησί λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ, προκειμένου να πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία σε μέλη και φίλους του κόμματός του.

«’Ανδρες, γυναίκες, νέοι, γέροι, όλες οι ηλικίες καλούνται να προσέλθουν στην κάλπη μας. Δεν θέλουμε να περιορίσουμε και να αφήσουμε απέξω κανέναν και καμία. Όλες οι κυρίες και όλοι οι κύριοι θα είναι δεκτοί. Αυτή ήταν η φιλοσοφία μας από το 2004 που ανοίξαμε την αγκαλιά μας και καλέσαμε όλους τους πολίτες, γυναίκες, άντρες, να έρθουνε στις κάλπες μας. Προσωπικά λέω και δηλώνω, δεν με νοιάζει τι ψήφισαν οι πολίτες το 2019, τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα το 2015, στις δύο εκλογές, τι ψήφισαν το 2012. Έντεκα εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες καλούνται στην κάλπη. Γιατί δεν θέλουμε ένα μικρό ΚΙΝΑΛ, θέλουμε ένα μεγάλο κόμμα το οποίο θα παίζει ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο κ. Λοβέρδος και σημείωσε:

«Στα 22 χρόνια που είμαι πολιτικός, υπουργός, βουλευτής, δεν έχω σχολιάσει αρνητικά καμιά δημοσκόπηση. Πολλές απ’ αυτές δε μ’ αρέσανε, αλλά τις αποδέχομαι όπως είναι. Θεωρώ πράξη πολιτικής ανοησίας αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ που «κυνηγάει» μέσα ενημέρωσης και εταιρείες δημοσκοπήσεων. Είναι το ίδιο που έκανε που «κυνηγούσε» τις τράπεζες, με αποτέλεσμα να μην υπογράφει κανένας υπάλληλος της τραπέζης κανένα δάνειο. Πληρώνουμε αυτού του κόμματος την αμετροέπεια. Οι δημοσκοπήσεις τώρα, εμένα με χαροποιούν. Με δείχνουν όλες πρώτο, στο μεγάλο εκλογικό σώμα, αλλά δε σημαίνει τίποτα αυτό. Θα το δείξει η κάλπη».

Με αφορμή και το σημερινό 40ήμερο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά, ο κ. Λοβέρδος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απώλεια της χαρακτηρίζοντας την ως σοκαριστικό γεγονός για τον ίδιο, ενώ επισήμανε ότι «μέχρι τις εκλογές έχουν όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής την υποχρέωση να είναι σοβαροί».

«Ήταν όλα σοκαριστικά και τώρα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν θα την ξαναδούμε. Συνεπώς και για αυτό το λόγο, έχουμε την υποχρέωση μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί και στη μνήμη της και για τις ανάγκες πάνω απ’ όλα που έχει η πατρίδα μας και οι πολίτες. Να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί, δηλαδή μόνο πολιτική, να ανταλλάσσουμε επιχειρήματα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Λοβέρδος.

ΚΚΕ Δημήτριος Κουτσούμπας –
Χάνονται 100 άνθρωποι τη μέρα και το κράτος περικόπτει δαπάνες για τη δημόσια υγεία
 


in.gr 29 Νοεμβρίου 2021

Ο Δ. Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι ο ελληνικός λαός «πρέπει να ξέρει από τώρα, ότι την ώρα που χάνονται 100 άνθρωποι τη μέρα, για το 2022 το κράτος μειώνει κατά 139 εκατομμύρια ευρώ τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, κατά 52% τις δαπάνες για την ξεχαρβαλωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και κατά 245 εκατ. ευρώ τις παροχές υγείας»

«Η σημερινή ερώτηση του κόμματος μας είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρη, αφού η πανδημία καλπάζει και ο λαός μας βρίσκεται εκτεθειμένος και απροστάτευτος για μία ακόμη φορά. Πλησιάζουν το 1.000.000 τα κρούσματα στην Ελλάδα, φτάνουν τους 18.000 οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, είναι περίπου 650.

»Το διάγγελμα σας -διάγγελμα για την εμπέδωση της λογικής της «ατομικής ευθύνης»- αποτελεί άλλη μία αναμνηστική δόση στην κοροϊδία και στη συγκάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών για την αντιμετώπιση της πανδημίας» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ , Δημήτρης Κουτσούμπας , στην ομιλία του στη Βουλή επί της Επίκαιρης Ερώτησης του κόμματος για την Υγεία.

ΜεΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης:
Στο πλευρό «όσων αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και καλύτερα μεροκάματα»
  


Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021

Ο Γ. Βαρουφάκης για τον θάνατο του λιμενεργάτη της Cosco και του διανομέα της Wolt

Στο πλευρό «όσων αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και καλύτερα με ροκάματα», στέκεται με δήλωσή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας το θάνατο του λιμενεργάτη και χθες του διανομέα, εν ώρα εργασίας και οι δύο.

Ο κ. Βαρουφάκης τονίζει ότι «τα πραγματικά αίτια που αναγκάζουν τους ανθρώπους να εργάζονται υπό ακραίες συνθήκες και με ελάχιστα έως καθόλου δικαιώματα, για ένα μεροκάματο ούτε καν αξιοπρεπές, κρύβονται μέσα στους εργασιακούς νόμους όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων».

Προσθέτει ότι «στους μνημονιακούς νόμους που ελαστικοποίησαν τις σχέσεις εργασίας, άφησαν περιθώρια για εκπτώσεις στην ασφάλεια των εργαζομένων, δημιούργησαν το πλαίσιο που επιτρέπει τις πολλές ώρες συνεχούς εργασίας». naftemporiki.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 
 Κ. Μπούμπας: «Έντονες διαμαρτυρίες για τον αποκλεισμό των πελατών από τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ»
  

Τις έντονες διαμαρτυρίες για τον αποκλεισμό των πελατών από τα πρακτορεία του «ΟΠΑΠ», στο πλαίσιο των νέων μέτρων κατά της πανδημίας, μετέφερε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο Βουλευτής Σερρών της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Μπούμπας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

« Κύριε Υπουργέ, 
Όπως έχουμε πληροφορηθεί από την «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων “OΠΑΠ”» («ΠΟΕΠΠΠ») οι ιδιοκτήτες πρακτορείων του “OΠΑΠ” διαμαρτύρονται έντονα για τον αποκλεισμό των πελατών των καταστημάτων τους, που διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ («rapid» ή «PCR»), τονίζοντας ότι, αντίστοιχη απαγόρευση δεν ισχύει για τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα της αγοράς. Σε ανοιχτή επιστολή της, η «ΠΟΕΠΠΠ» τονίζει ότι, ο κλάδος των πρακτορείων τους είναι, ίσως, ο πλέον πληττόμενος από την «πανδημία» και έχει λάβει ελάχιστη στήριξη από την Πολιτεία, παρά την υποδειγματική συμμόρφωση του με τα υγειονομικά μέτρα. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός : 
1) Προτίθεσθε να προχωρήσετε στην πρόβλεψη εναλλακτικών τρόπων λειτουργίας των καταστημάτων–πρακτορείων του “ΟΠΑΠ”, που θα επιτρέπουν την είσοδο και εξυπηρέτηση εντός των τελευταίων όλων των πολιτών, στα πλαίσια μιας «γρήγορης συναλλαγής»; 
2) Θα επιτρέψετε την παραμονή στα καταστήματα του δικτύου του «ΟΠΑΠ» των πελατών που διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου, όπως συμβαίνει και σε άλλους κλάδους; 
3) Θα λάβετε την αναγκαία πρόνοια να μετακυλιστεί το βάρος της ευθύνης τήρησης των μέτρων (π.χ. κατοχή και επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού) στους πελάτες καταναλωτές; ».Δεν υπάρχουν σχόλια