Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1766

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Οι Τούρκοι κουνούν ξανά το δάκτυλο!

Μήπως είναι χρέος μας προς όλη την ανθρωπότητα να τους το κόψουμε;

Ο θρασύς τακτικά χρησιμοποιεί τον δόλο και τον τρόμο, για να πετύχει το σκοπό του.

Οι Τούρκοι παίζουν το παιχνίδι αυτό στην πολιτική, εκατοντάδες χρόνια και το έχουν μάθει καλά. Όχι μόνον δεν ζητούν συγνώμη και δεν αναγνωρίζουν τις γενοκτονίες κατά Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων μέχρι το 1922, την καταπίεση και τα εγκλήματα κατά των Ελληνικών μειονοτήτων και το διωγμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης το 1955, την παράνομη εισβολή και κατοχή του 1/3 της Κύπρου τον Ιούλιο – Αύγουστο του 1974 και των χιλιάδων εγκλημάτων πολέμου, που συνδέονται με αυτήν, ενώ κενές περιεχομένου και ουσίας παρέμειναν οι σχετικές καταδικαστικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Οι Τούρκοι συνέχισαν μεθοδικά και υπολογισμένα τα εν ψυχρώ εγκλήματα κατά του Ελληνικού πληθυσμού στο Πόντο, την Πόλη, την Ίμβρο και Τένεδο και τη Μικρασία, ενώ στην Κύπρο συνεχείς και όλες αναπάντητες είναι οι δολοφονίες στρατιωτών φυλακίων, του Θεόφιλου Γεωργιάδη το 1994, του Τάσου Ισαάκ, του Σολομώντα Σολωμού τον Αύγουστο και του Πέτρου Κακκουλή τον Οκτώβριο του 1996 και ανεκτέλεστα τα διεθνή εντάλματα σύλληψης των υπαιτίων.

Εγκλήματα καθόλου τυχαία, αλλά συντονισμένα στα πλαίσια ενός συνολικού μακροπρόθεσμου σχεδιασμού ενός υβριδικού πολέμου, που συνεχώς κλιμακώνουν. Μέσω κυρίως της απειλής και του φόβου, που συντηρείται με εγκληματικές πράξεις μίας απύθμενης αλαζονείας, που τρέφει η ατιμωρησία, επεκτείνουν τις άνομες διεκδικήσεις, την αποσταθεροποίηση και λειτουργούν ως ο ανέλεγκτος ποινικός τραμπούκος της υφηλίου!

Κι η ατιμωρησία σε συνδυασμό με τη φοβικότητα, που επιδείχθηκε στο παρελθόν, τους άνοιξε κι άλλο την όρεξη να προβάλουν ένα παράνομα με όρους διεθνούς δικαίου casus belli το 1995, που εξυπηρέτησε το σκοπό του να αποθαρρύνει την Ελλάδα από την άσκηση του δικαιώματός της να επεκτείνει της αιγιαλίτιδα ζώνη της μέχρι τα 12 ν.μ, όπως είχε δικαίωμα σύμφωνα με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, έως και σήμερα, ενώ η ίδια το έχει πράξει και λίγους μήνες αργότερα, Ιανουάριο του 1996, να προκαλέσουν την κρίση των Ιμίων, που οδήγησε στο θάνατο τους υποπλοίαρχους Χριστόδουλο Καραθανάση και Παναγιώτη Βλαχάκο και τον αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό και γκριζάρισε το Αιγαίο, που έκτοτε στη στρατηγική ρητορική της μεταβλήθηκε σε Γαλάζια της Πατρίδα!!!

Βεβαίως δεν σταμάτησε εκεί, αλλά συνέχισε με σταθερά βήματα να επεκτείνει τις παράνομες διεκδικήσεις, τις συνεχείς προκλήσεις και τα ατιμώρητα εγκλήματα. Πέτυχε έτσι να καθυστερήσει το πρόγραμμα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων Κύπρου και Ελλάδος, υλοποιεί παράνομες γεωτρήσεις της εντός της Κυπριακής ΑΟΖ από το 2019, υπέγραψε το Τουρκο-Λιβυκό μνημόνιο οριοθέτησης των ΑΟΖ τους το Νοέμβριο του 2019, στήριξε τα ισλαμοφασιστικά κινήματα στην Αίγυπτο και τη Συρία, εργαλειοποίησε τους πρόσφυγες και μετανάστες ως μέσο υβριδικού πολέμου στο Αιγαίο και τον Έβρο!

Μόλις πρόσφατα και μετά από τόσα ¨κατορθώματα» ο πολύς Ερντογάν μήνυσε στην εισαγγελία της Άγκυραςτέσσερις δημοσιογράφους της εφημερίδας «Δημοκρατία», για «το έγκλημα της εξύβρισης του προέδρου», με βάση το κατάπτυστο άρθρο 299 του τουρκικού ποινικού κώδικα, που έχει καταγγελθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και αποτελεί το βασικό νομικό εργαλείο για την εξόντωση των αντιπάλων του.

Ο Ερντογάν εξάγει έτσι μέσω νομικών εργαλείων την αντίληψή του περί διεθνούς δικαίου, ελευθεροτυπίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας, κουνώντας το δάκτυλο σε όσους θα είχαν κάθε δικαίωμα να το έχουν πράξει πολλαπλάσιες φορές, έχοντας και το δίκαιο με το μέρος τους και για περίεργους λόγους δεν το έπραξαν, αφήνοντάς του χώρο και χρόνο να επιτίθεται συνεχώς ο ίδιος και ανυπεράσπιστα τα δίκαια του έθνους, που κλήθηκαν να υπηρετήσουν!

Οι πρόσφατες πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης, δείχνουν ότι η παθητικότητα και φοβικότητα είναι παρελθόν, ότι ανακάμπτουμε ως διεθνείς παίκτες, είμαστε ξανά παράγοντες σταθερότητας και αξιοπιστίας, παραμένοντας ισχυροί πυλώνες της ανθρωπότητας, που δεν θα διστάσουμε να κόψουμε το δάκτυλο , που θρασύτατα κινείται και απειλεί να επαναλάβει τα εγκλήματα, που αποτελούν το απαράγραπτο ποινικό μητρώο της Τουρκίας!

Ο Κορίνθιος







Δεν υπάρχουν σχόλια