Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1765

Δήλωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

    


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή τον θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Με την Φώφη Γεννηματά είχα συνεργαστεί κατ’ επανάληψη και έχω τις καλύτερες των εντυπώσεων. Ήταν ένας γλυκός άνθρωπος, με κοφτερό μυαλό, με θέσεις πάντα λογικές και τεκμηριωμένες, με σεβασμό στους αντιπάλους και αποτελούσε ένα φωτεινό παράδειγμα στον δημόσιο βίο της πατρίδας μας.

Εκφράζω τα βαθειά μου συλλυπητήρια προς τους οικείους της. Ας είναι ελαφρό το χώμα…”.


Πολυμελής αντιπροσωπεία αυτοδιοικητικών και επιχειρηματιών από την Κένυα επισκέπτεται την Περιφέρεια Πελοποννήσου την ερχόμενη εβδομάδα
  


Την οργάνωση της υποδοχής πολυμελούς αντιπροσωπείας κυβερνητών / περιφερειαρχών από την Κένυα καθώς και επιχειρηματιών από την χώρα αυτή της ανατολικής Αφρικής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το τριήμερο 3 με 5 Νοεμβρίου, απασχόλησε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών.

Η Περιφέρεια θα συνεργαστεί με τα Επιμελητήρια των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τη σημαντική αυτή επίσκεψη, σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Στην αποστολή της Κένυας μετέχουν 11 κυβερνήτες (περιφερειάρχες), 41 στελέχη των Περιφερειών της εν λόγω χώρας, επιχειρηματίες, καθώς επίσης και στελέχη του Προξενείου της Κένυας στην Ελλάδα.

Οι αφρικανοί αξιωματούχοι θα βρίσκονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το απόγευμα της Τετάρτης 3 μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου, επισκεπτόμενοι την Καλαμάτα, την Σπάρτη, την Τρίπολη, το Ναύπλιο, το Αργος και την Κόρινθο, έχοντας επαφές με αυτοδιοικητικούς και επιχειρηματικούς φορείς, επιδιώκοντας συνεργασίες στους τομείς Ενέργειας, Κατασκευών, Αγροτοβιομηχανικού, Διαχείριση Αποβλήτων, Εμπορίου, Πολιτισμού, και Τουρισμού.

Οι Κενυάτες αξιωματούχοι θα έχουν στην διάρκεια της παραμονής τους στην Καλαμάτα συνάντηση με επιχειρηματίες στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει παράθεση γεύματος από τον δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Στην Σπάρτη θα υπάρξει ανάλογη συνάντηση με στελέχη της Περιφέρειας και επιχειρηματίες στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας και παράθεση γεύματος στη συνέχεια, ενώ στην Τρίπολη θα συναντηθούν με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκας και επιχειρηματίες της Αρκαδίας και ακολούθως θα παρατεθεί γεύμα.

Την αντιπροσωπεία από την Κένυα θα συνοδεύει κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους 5μελής ομάδα στελεχών της Περιφέρειας, η οποία θα αναλάβει την ενημέρωση των αφρικανών αξιωματούχων.


Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου το έργο περίφραξης της διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου

  


Δημοσιοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η προκήρυξη δημοπράτησης του έργου κατασκευής περίφραξης προς ενίσχυση της ασφάλειας και αποτροπή προσέγγισης στην περιοχή της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου. Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι προσφορές για το προϋπολογισμού κατά την μελέτη 800.000 ευρώ έργο θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπενθύμισε ότι απαιτήθηκε επίπονη γραφειοκρατική διαδικασία όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις για το εν λόγω έργο, προσθέτοντας παράλληλα ότι εξελίσσεται με καλούς ρυθμούς και η εκπόνηση της μελέτης για την κατασκευή πεζόδρομου κατά μήκος της δυτικής πλευρά της διώρυγας -δηλαδή στην πλευρά της Πελοποννήσου.


Αξιοποίηση εγκαταστάσεων ΚΤΕΟ Κορινθίας στο Λέχαιο για την στέγαση υπηρεσιών της ΠΕ Κορινθίας

    


Μέχρι τις 30 του ερχόμενου Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει οργανωθεί ο χώρος των εγκαταστάσεων του δημόσιου ΚΤΕΟ Κορινθίας στο Λέχαιο, προκειμένου αυτές να αξιοποιηθούν προς όφελος της λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Αυτό σημειώνεται σε σχετικό έγγραφο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα προς τους αρμόδιους παράγοντες της Π.Ε. Κορινθίας, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει μέχρι την πιο πάνω ημερομηνία α) να εκκαθαριστεί και οργανωθεί η αποθήκη της ΔΑΟΚ Π.Ε. Κορινθίας, β) να μεταφερθεί σε αποθήκη των εγκαταστάσεων το ανενεργό αρχείο όλων των υπηρεσιών, αφού πρώτα γίνει εκκαθάριση κατά το νόµο, γ) να οργανωθεί η αποθήκη υλικού πολιτικής προστασίας και να οριστεί υπόλογος διαχείρισης του εν λόγω υλικού, δ) να μεταφερθούν και να σταθµεύουν στον εν λόγω χώρο όλα τα βαρέα οχήματα της Π.Ε. Κορινθίας και να οριστεί υπεύθυνος διαχείρισης και ε) να οργανωθεί κατάλληλα ο αύλειος χώρος για τη διενέργεια του ελέγχου οχημάτων από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Με το ίδιο έγγραφο, ο περιφερειάρχης αναθέτει τον γενικό συντονισμό στον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Κορινθίας και Αργολίδας Χάρη Βυτινιώτη και την ειδική συνεργάτη Ι. Κασσίμη, ενώ ως υπεύθυνους για την οργάνωση του πιο πάνω χώρου ορίζει, α) για την εκκαθάριση και µεταφορά αρχειακού υλικού τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Διοικητικού Οικονομικού Π.Ε. Κορινθίας, β) για την επιλογή και οργάνωση της αποθήκης πολιτικής προστασίας την προϊσταμένη του Τµήµατος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κορινθίας και γ) για την ασφάλιση του χώρου (περιφράξεις κλπ) και τη µεταφορά των βαρέων οχημάτων τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εργων Π.Ε. Κορινθίας.
Ενημέρωση για τις φετινές ανασκαφές της Αρχαίας Τενέας, στο Χιλιομόδι

  


Η πρόοδος που συντελέστηκε στις φετινές ανασκαφές του ερευνητικού προγράμματος Αρχαίας Τενέας, αποτέλεσε το αντικείμενο ενημέρωσης που είχαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στον πιο πάνω χώρο, κοντά στο Χιλιομόδι, οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Αθηνά Κόρκα και Υποδομών Κορινθίας και Αργολίδας Χάρης Βυτινιώτης.

Την ενημέρωση έκαναν η υπεύθυνη των ανασκαφών δρ Ελενα Κόρκα -επίτιμη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού- και η συνεργάτις της αρχαιολόγος της ΕΦΑ Κορινθίας Παρασκευή Ευαγγελογλου.

Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του είναι ο φορέας υλοποίησης του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού -στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνδράμει οικονομικά στο σημαντικό αυτό αρχαιολογικό έργο.


 Δεν υπάρχουν σχόλια