Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1764


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


28η Οκτωβρίου 1940 !
Το 2021 εξακολουθούμε να είμαστε υπερήφανοι και συνεχίζουμε να πορευόμαστε με πίστη και δύναμη.


Στη σωστή κατεύθυνση και σε συμφωνία με το κοινό αίσθημα των Ελλήνων, βρίσκεται η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος, με τη λαμπρότητα, που της αρμόζει. Τα υγειονομικά μέτρα θα τηρηθούν, με συνείδηση και υπευθυνότητα από όλους, χωρίς τούτο να υποβιβάζει την ανάγκη όλης της κοινωνίας να αναθαρρήσει, να ενδυναμωθεί, ψυχικά και πνευματικά και να εορτάσει συλλογικά, καθώς αρχετυπικές πλέον μνήμες ηρωισμού και αυτοθυσίας για την υπεράσπιση βωμών και εστιών, χαραγμένες στο συλλογικό ασυνείδητο των Ελλήνων, διεκδικούν το κοινό βίωμα και εορτασμό τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, την 28η Οκτωβρίου 2021 θα λάβει χώρα Θεία Λειτουργία, Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων μετά το πέρας της δοξολογίας και κοινή παρέλαση των αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, διάρκειας 40-60 λεπτών, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι και όχι μόνον οι εμβολιασμένοι.

Την παραμονή, 27 Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο, θα λάβουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ν.π.δ.δ. και τους Δημοσίους Οργανισμούς.

Θυμίζουμε ότι ο σημαιοστολισμός ορίζεται γενικός και τριήμερος από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, ενώ το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, πόλεις και χωριά θα φωταγωγηθούν.

Εύχομαι σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες και όλη την Ανθρωπότητα, που αγωνίζεται διαρκώς για έναν κόσμο ελεύθερο, δίκαιο και ασφαλή, με συνειδητή προσπάθεια όλων, να μπορέσουμε να το πετύχουμε και βιώσουμε!

« Ο Κορίνθιος»



Δεν υπάρχουν σχόλια