Header Ads

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ φ.1763

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   


Τρίπολη, 7 Οκτωβρίου 2021 
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Συνελήφθησαν εκατό δεκατρία (113) άτομα, προσήχθησαν εκατόν εξήντα τέσσερα (164) και έ γινε έλεγχος σε χίλια τριακόσια πενήντα δύο (1.352) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εννιακόσια είκοσι (920) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες σαράντα εννέα (349) παραβάσεις Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης, ναρκωτικά δισκία και ξίφος Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (6.10.2021), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια τριακόσια πενήντα δύο (1.352) άτομα, εκ των οποίων χίλια σαράντα τέσσερα (1.044) ήταν ημεδαποί και τριακόσια οκτώ (308) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εννιακόσια είκοσι (920) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν εξήντα τέσσερα (164) άτομα, από τα οποία ενενήντα οκτώ (98) ήταν ημεδαποί και εξήντα έξι (66) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εκατό δέκα τρία (113) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.

Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για ανυποταξία στο εσωτερικό.

Έξι (6) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες σαράντα εννέα (349) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -9,3- γραμμαρίων, μικροποσότητα ηρωίνης και -31- ναρκωτικά δισκία στην Κορινθία, Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου



Τρίπολη, 8 Οκτωβρίου 2021 
Εξιχνιάστηκαν μία περίπτωση ληστείας και είκοσι δύο περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών σε Αττική, Αργολίδα και Κορινθία


Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται έντεκα άτομα, από τα οποία δύο βρίσκονται ήδη έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -176.000- ευρώ Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία (1) περίπτωση ληστείας που είχε γίνει την 20.10.2020 στα Μέγαρα Αττικής καθώς και είκοσι δύο (22) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στο Ναύπλιο Αργολίδας και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται εννέα (9) ημεδαποί, ηλικίας από 19 έως 37 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ δύο (2) από τους παραπάνω κατηγορούμενους βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων εξακριβώθηκε ότι την 20.10.2020 στα Μέγαρα Αττικής, εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένης και με τη χρήση σωματικής βίας την ακινητοποίησαν και της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Επιπλέον, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, από τον Οκτώβριο του 2020 έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, είχαν συγκροτήσει ομάδα και ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, στο Ναύπλιο Αργολίδας και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, είχαν διαπράξει συνολικά:

-15- κλοπές σε οικίες και καταστήματα, όπου αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρικές συσκευές και χρηματοκιβώτιο, -4- κλοπές τροχοφόρων, εκ των οποίων δύο οχημάτων και δύο μοτοσικλετών, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν, -3 απόπειρες κλοπών σε οικίες και κατάστημα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -176.000- ευρώ , σύμφωνα με τους κατόχους τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια