Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1763

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Επίσκεψη του Πρέσβη της Τσεχίας στο Δήμαρχο Κορινθίων
  

Κόρινθος, 12 Οκτωβρίου 2021 
Τον Πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας κ.Jakub Karfík και την Διευθύντρια του Τσέχικου Κέντρου της Αθήνας κ. Lucie Kuligova υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος.

Συζητήθηκαν θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος και αναζητήθηκαν πεδία συνεργασίας στα πλαίσια των καθηκόντων της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Θα φέρουμε περισσότερο φως στην Κόρινθο παρά την κωλυσιεργία της αντιπολίτευσης στο δήμο .

Χθες αναβλήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επειδή απουσίασε η αντιπολίτευση και δεν υπήρξε απαρτία . Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την επόμενη Δευτέρα .

Πρόσχημα για την απουσία ήταν η μη γραπτή εισήγηση στο θέμα του φωτισμού όπου διευκρινήσεις σε 2-3 σημεία ζήτησε η τεχνική υπηρεσία και φυσικά δεν μπορούσε να δοθεί εισήγηση .

Η προεκλογική υπόσχεση για περισσότερο φως θα υλοποιηθεί από τη δημοτική μας αρχή παρά την κωλυσιεργία της αντιπολίτευσης στο δήμο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι οφείλουν να είναι παρόντες στα δημοτικά συμβούλια και να παίρνουν θέση στα ζητήματα του δήμου , για αυτό ψηφίστηκαν από τους δημότες






Απάντηση στις καταγγελίες του κ.Σταυρέλη περί «πλιάτσικου» στο δήμο Κορινθίων

  


Κόρινθος, 07 Οκτωβρίου 2021 
Το 2018 ο κ. Σταυρέλης, έφερε στην επιφάνεια την απώλεια βαγονιών, που βρίσκονταν στο ανοικτό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στα Εξαμίλια. Σήμερα καταγγέλλει την απώλεια ενός παλιού και εγκαταλειμμένου μηχανήματος / οχήματος (τσάπα ) στο Χιλιομόδι και ξαναθύμισε τα βαγόνια .

Πληροφορούμε τους δημότες μας για το θέμα που έχει ως εξής :

Το μηχάνημα / όχημα ήταν παρατημένο και εκτός λειτουργίας στο Χιλιομόδι από το 2016, από την προηγούμενη δημοτική αρχή στην οποίαν ανήκαν τότε ο κ. Σταυρέλης και πολλοί από τους συνεργάτες του.

Το μηχάνημα / όχημα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 2.03.1989 και ήταν αδύνατον να κινηθεί , επρόκειτο δε να εκποιηθεί ως παλιοσίδερα αξίας περίπου 1000 ευρώ . Ήταν το πιο παλιό μηχάνημα / όχημα έργου σε αχρηστία για πολλά χρόνια και η μεταφορά του σε ασφαλή χώρο θα στοίχιζε τα μισά χρήματα της αξίας του .

Την κλοπή του εγκαταλειμμένου μηχανήματος / οχήματος στο Χιλιομόδι, πολύ πριν το αποκαλύψει η έρευνα του κ. Σταυρέλη, την είχε εντοπίσει η αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας.

Ο δήμαρχος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ο διευθυντής της υπηρεσίας, όταν πληροφορήθηκαν την απώλεια, χωρίς καμία χρονοτριβή έκαναν το εντελώς αυτονόητο. Προσέφυγαν στο αστυνομικό τμήμα Κορίνθου και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατ’ αγνώστων για την κλοπή του μηχανήματος / οχήματος.

Συνεργάστηκαν και συνεργάζονται με την αστυνομία για τον εντοπισμό του μηχανήματος / οχήματος και την τιμωρία των υπευθύνων Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία συγκέντρωσης όλων των εγκαταλελειμμένων μηχανημάτων / οχημάτων του δήμου που είναι διάσπαρτα σε όλη την έκταση του δήμου προ πολλών ετών .

Διαβεβαιώνουμε τους δημότες μας ότι η δημοτική αρχή κάνει ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει την περιουσία του δήμου αθόρυβα και αποτελεσματικά και όταν προκύπτει θέμα όπως το παραπάνω το αντιμετωπίζει όπως ο νόμος ορίζει.






Από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος αναφορικά με το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

  


Θα φέρουμε περισσότερο φως στην Κόρινθο παρά την κωλυσιεργία της αντιπολίτευσης στο δήμο .

Χθες αναβλήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επειδή απουσίασε η αντιπολίτευση και δεν υπήρξε απαρτία . Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την επόμενη Δευτέρα .

Πρόσχημα για την απουσία ήταν η μη γραπτή εισήγηση στο θέμα του φωτισμού όπου διευκρινήσεις σε 2-3 σημεία ζήτησε η τεχνική υπηρεσία και φυσικά δεν μπορούσε να δοθεί εισήγηση .

Η προεκλογική υπόσχεση για περισσότερο φως θα υλοποιηθεί από τη δημοτική μας αρχή παρά την κωλυσιεργία της αντιπολίτευσης στο δήμο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι οφείλουν να είναι παρόντες στα δημοτικά συμβούλια και να παίρνουν θέση στα ζητήματα του δήμου , για αυτό ψηφίστηκαν από τους δημότες .






Ο Δήμαρχος Κορινθίων και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων, σας προσκαλούν στην εκδήλωση 
‘’ ΚΑΙ ΜΕ ΦΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ ‘’
  
  


που διοργανώνουν στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Πρόκειται για εκδήλωση λόγου, παραδοσιακής μουσικής και ιστορικών τραγουδιών, που θα λάβει χώρα στον εξωτερικό χώρο του Ακροκορίνθου την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, τέσσερεις συγγραφείς οι οποίοι συνέγραψαν βιβλία που αναφέρονται στο ΄21 θα μιλήσουν για το έργο τους:

Η Δήμητρα Καμαρινού για το “Γυμνές αλήθειες γυναικών” - H αθέατη Ιστορία, Ο Θωμάς Κοροβίνης για το “Ολίγη μπέσα, ωρέ μπράτιμε!” Η τελευταία ώρα του Οδυσσέα Ανδρούτσου Ο Παντελής Μπουκάλας για “Το μάγουλο της Παναγίας” - Αυτοβιογραφική εικασία του Γεωργίου Καραϊσκάκη και Ο Γιάννης Μπάρτζης, για το ιστορικό μυθιστόρημα “Κρινολίνο και Γιαταγάνι” Μουσική: Παντελής Αγκιστριώτης ταμπουρά, λαούτο, Βαγγέλης Παπάς κλαρίνο Τραγούδι: Χρήστος Μπινιάρης, Μάνια Χρυσομαλλίδου , Φωνητικό σύνολο: Opus Femina ΚΕ.Π.Α.Π. Δ. Κορινθίων υπό τη διεύθυνση της Φάλιας Παπαγιαννοπούλου.

Προσοχή! Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο απαιτείται η τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας κατά του Covid-19 και οι θέσεις περιορίζονται στις 150. Ως εκ τούτου χρειάζεται προεγγραφή στο τηλέφωνο 6984126010 από τις 9.00πμ – 2.00μμ καθημερινά Η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είναι υποχρεωτική






Λειτουργία 1ο ΚΔΑΠ Κορίνθου
  


Το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων έχοντας την πείρα λειτουργίας των εννέα (9) βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου μας ,εμπνευσμένο από τα παιδιά που φιλοξενεί εδώ και πολλά χρόνια ,θα λειτουργήσει το 1ο ΚΔΑΠ Κορίνθου που στεγάζεται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου , στη συμβολή των δρόμων Κολοκοτρώνη 27 και Κολιάτσου στην Κόρινθο .

Σκοπός της μονάδας είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών ηλικίας 5 -12 χρονών ,εκτός του σχολικού ωραρίου καθώς και η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους , με ατομική και οργανωμένη δραστηριότητα ,η καλλιέργεια και η διερεύνηση των κλίσεων ,των δεξιοτήτων ,η δημιουργικότητα και η αυτοέκφραση των παιδιών μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων .

Ο σκοπός και στόχος του Κ.Δ.Α.Π θα επιτευχθεί μέσα από δραστηριότητες και εργαστήρια που θα γεμίζουν ευχάριστα και παραγωγικά το χρόνο των παιδιών , εργαστήρια με την καθοδήγηση των εξειδικευμένων και καταρτισμένων παιδαγωγών , που ενδεικτικά είναι :

Εικαστικά εργαστήρια Εργαστήρι τέχνης Ανακαλύπτω τη ζωγραφική και τους μεγάλους ζωγράφους Κεραμική –πηλός Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά Μοντέρνος χορός Παραδοσιακοί χοροί Γυμναστικές δραστηριότητες Μουσικοκινητική Θεατρικό παιχνίδι Μικροί μαέστροι Κουκλοθέατρο Δημιουργική γραφή Παραμυθογωνιά Επιτραπέζια παιχνίδια Πληροφορική Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων διαμορφώνεται και μπορεί να αλλάζει σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών και των γονέων .

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Το χειμερινό πρόγραμμα θα είναι από τις 16.00 ως τις 20.00 Και το θερινό πρόγραμμα που ξεκινάει με τη λήξη της σχολικής περιόδου ,από τις 8.30 ως τις 12.30 .

Περίοδος λειτουργίας: Από Σεπτέμβριο έως Ιούλιο Η συμμετοχή των παιδιών θα είναι ΔΩΡΕΑΝ στο 1ο Κ.Δ.Α.Π Κορίνθου με χορήγηση voucher μέσα από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ και του ΕΣΠΑ « Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής 2021-22»



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ




Θα γίνει θεσμός το Γαστρονομικό Φεστιβάλ στο Λουτράκι
  


Με επιτυχία διοργανώθηκε ο προπομπός του ετήσιου ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ του ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ, ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ που η πρώτη επίσημη διοργάνωσή του θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2022.

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδήλωση με υλοποίηση γαστρονομικών δράσεων από τοπικές επιχειρήσεις εστίασης και συγκεκριμένα από τις εξής: Κανάκης – Κολωνάκι – Λιμανάκι – Paladar – Παπαδάκης – Pepe Rosso – Πιπέρι – Ριγάνι – Φραγκιάς – Umami – Woodys – Ypanema Οι συμμετέχουσες στη δράση επιχειρήσεις πρόσφεραν ένα τοπικό έδεσμα ή μία τοπική συνταγή με έκπτωση στο κοινό. Όλα τα εδέσματα και οι συνταγές δημιουργήθηκαν προς τιμήν της συγκεκριμένης ημέρας με σκοπό να μυήσουν το κοινό στην τοπική γαστρονομία και παράδοση, ενώ με την έκπτωση τα συγκεκριμένα πιάτα ήταν προσιτά για όλους.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ημέρας, είχαν προσκληθεί στο Λουτράκι Έλληνες δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, στους οποίους παρουσιάστηκε το project, έτσι ώστε το 2022 να είναι έτοιμο προς πώληση και προβολή του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στην παρουσίαση, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση από το Λουτράκι με κεντρικό θέμα τρεις βασικούς πυλώνες της γαστρονομίας του Λουτρακίου: το ελαιόλαδο, το κρασί και τα τοπικά γλυκά.

Οι βιωματικές δράσεις Ελαιογνωσίας, Οινογνωσίας και Γευστικής Δοκιμής Τοπικού Γλυκού παρουσιάστηκαν από εξειδικευμένους άριστους συνεργάτες μας. Συγκεκριμένα την Ελαιογνωσία παρουσίασε η κ. Μαριάννα Δεβετζόγλου, Σομελιέ Ελαιολάδου και Ελαιοπαραγωγός, την 
Οινογνωσία ο κ. Νίκος Μπουζινέλος, Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Οινοποιών ΠΟΠ Νεμέας και το Τοπικό Γλυκό παρουσιάστηκε από το Experience Perachora, μία γυναικεία ομάδα από την Περαχώρα Κορινθίας που ασχολείται με την ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος ΠολιτισμούΑθλητισμού-Τουρισμού κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Κορινθίας, κ. Γιώργος Χ. Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Κορινθίων, κ. Δημήτρης Μπίτζιος.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την εταιρεία τουριστικού marketing Respond On Demand, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Λουτρακίου, υπό την αιγίδα και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και με την ενεργό συμμετοχή των επιχειρήσεων εστίασης-μελών του Συλλόγου Επισιτιστών «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ». Είμαστε σίγουροι ότι στο 1ο Taste 
of Loutraki, τον Ιούνιο του 2022 οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα πολλαπλασιαστούν.

Τον Ιούνιο του 2022 το Φεστιβάλ θα εμπλουτιστεί με ανοιχτές βιωματικές εκδηλώσεις εκδηλώσεις για το κοινό όπως ελαιογνωσία, οινογνωσία, παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων, γαστρονομικές εκδηλώσεις για παιδιά και ενήλικες κ.α. ενώ τουριστικά γραφεία θα δημιουργήσουν πακέτα διαμονής και συμμετοχής στις δράσεις του Φεστιβάλ για τους πελάτες τους.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης:

ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ για την παραχώρηση του χώρου, τους προμηθευτές των τοπικών προϊόντων MARKELLOS OLIVE, KALIELAION, OLEOSOPHIA, PAPAGIANNAKOPOULOS WINERY, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΠΟΠ ΝΕΜΕΑΣ, ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ, ΚΟΧΥΛΙ, την POWER EVENTS, τα εστιατόρια ΦΡΑΓΚΙΑΣ, ΡΙΓΑΝΙ, ΛΙΜΑΝΑΚΙ καθώς και τα ξενοδοχεία ΘΕΟΞΕΝΙΑ και ΜΑΝΤΑΣ.

Το τελικό πρόγραμμα του TASTE OF LOUTRAKI 2022 θα ανακοινωθεί στις αρχές του έτους.






Έρευνες διαρροών των λυμματοδεξαμενών του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου- Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

  


Τη διερεύνηση του ενδεχόμενου διαρροών των λυμματοδεξαμενών του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου – Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων ζητεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από την ΑΕΔΙΚ (Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου) με σχετικό έγγραφό του, το οποίο κοινοποιεί επίσης και προς την ΔΕΥΑ Κορίνθου – Λουτρακίου “για τις δικές της άμεσες ενέργειες”, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Το υπουργείο εξηγεί στο εν λόγω έγγραφό του ότι προβαίνει στο πιο πάνω αίτημα προς την ΑΕΔΙΚ μετά από επιστολή πολίτη, στην οποία -όπως τονίζει- “αναφέρεται ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις που συσχετίζουν τις πιθανές διαρροές των λυμματοδεξαμενών στον κοινό βιολογικό με την Κόρινθο, με τις καταπτώσεις πρανών στη Διώρυγα Κορίνθου» και ζητά τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση περιβαλλοντικής μόλυνσης και προστασία του μνημείου της διώρυγας Κορίνθου”.

Οπως γνωστοποιεί δε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το ίδιο δεν έχει αρμοδιότητα για τη λειτουργία και τη συντήρηση του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου – Λουτρακίου, γι’ αυτό και ζητεί να προβούν στις σχετικές έρευνες η ΑΕΔΙΚ και η ΔΕΥΑ Κορίνθου – Λουτρακίου “λόγω αρμοδιότητας”.






Ασφαλτόστρωση από την Π.Ε. Κορινθίας στον δρόμο προς τη λίμνη της Βουλιαγμένης, στο Ηραίο

  


Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση περίπου 1,5 χιλιομέτρου στον δρόμο προς τη λίμνη της Βουλιαγμένης, στην περιοχή του Ηραίου.

Η ασφαλτόστρωση διενεργήθηκε στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης και συντήρησης του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου στην Π.Ε. Κορινθίας, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 2.300.000 ευρώ.






10 σχήματα διεκδικούν το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο Λουτρακίου
  
    

korinthosnews | 0610-2021 Πολύ μεγάλη συμμετοχή υπήρξε στο σημαντικό έργο που αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου. Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η περιοχή του έργου, βρίσκεται στις υπώρειες του όρους Γεράνεια. Διοικητικά, οι εξυπηρετούμενοι από τα έργα οικισμοί ανήκουν, στον ενοποιημένο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων.

Συνοπτικά θα κατασκευασθούν:

Έργα διευθέτησης στο Ρέμα Κατουνίστρα στο Ρέμα Πράθι στο Ρέμα Καρέλη


  








ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή φορέων στο Δίκτυο για την κατάρτιση του ΣΒΑΚ

  

Με την παρούσα (Αριθ. πρωτ.13796/7-10-2021), απευθύνουμε δημόσια πρόσκληση, σύμφωνα με το άρθρο 4, περ. β του ν.4784/2021, προς όλα τα σωματεία, τις αστικές εταιρείες, τα επιμελητήρια, τους συλλόγους και τις οργανώσεις ή άλλους φορείς με καταστατικό σκοπό συναφή με τις μετακινήσεις και ειδικότερα με τα διαλαμβανόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 3 του ανωτέρω νόμου, καθώς και τους φορείς με καταστατικό σκοπό την προώθηση θεμάτων Ατόμων με Αναπηρία, οι οποίοι επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο Δίκτυο Φορέων του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, να το γνωρίσουν στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με απόφαση τους στην οποία να ορίζεται ένας εκπρόσωπος και ο αναπληρωτής του, με τα αντίστοιχα στοιχεία επικοινωνίας, το αργότερο έως και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021.

Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποτελούν Στρατηγικά Σχέδια που καταρτίζονται με σκοπό την κάλυψη των αναγκών για την κινητικότητα των ανθρώπων και τη μεταφορά αγαθών στον αστικό και περιαστικό ιστό, προς διασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής. Το Σ.Β.Α.Κ. στηρίζεται σε υφιστάμενες πρακτικές σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη αρχές ενσωμάτωσης επιμέρους τομεακών πολιτικών, συμμετοχικότητας και αξιολόγησης. Εστιάζουν στην εξυπηρέτηση των μετακινήσεων των ανθρώπων κατά προτεραιότητα έναντι της εξυπηρέτησης των οχημάτων στο διαθέσιμο αστικό χώρο, με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στόχος του ΣΒΑΚ Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης είναι να προκύψει ένα πλαίσιο στρατηγικών στόχων και μέτρων μακροσκοπικού σχεδιασμού, που θα θέσουν τις βάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών που αφορούν στην πραγματοποίηση των μετακινήσεων προσώπων και αγαθών εντός των ορίων του Δήμου.

Η εκπόνηση του ΣΒΑΚ πραγματοποιείται σύμφωνα με τη μεθοδολογία και τα επιμέρους βήματα και εργαλεία που προκύπτουν από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Παρατηρητηρίου ELTIS και την εθνική νομοθεσία.

Η συμμετοχή στο δίκτυο φορέων είναι εθελοντική και προϋποθέτει την υπογραφή ενός Συμφώνου Συμμετοχής, το οποίο περιγράφει τη συμβολή όλων των εμπλεκόμενων μερών του δικτύου στην ανάπτυξη του Σ.Β.Α.Κ. καθώς και την οργάνωση και λειτουργία του δικτύου φορέων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Θεόδωρο Μπακώλη στο email: tbakolis@ xylokastro.gov.gr ή με την κ. Σοφία Παπαδημητρίου στο email: spapadim@ xylokastro.gov.gr.

Ο Δήμαρχος 
Βλάσιος Τσιώτος







ΟΔΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
  

Δημοπρατήσαμε και κατασκευάσαμε ήδη όλα τα χρηματοδοτούμενα από την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο οδικά έργα.

Εξασφαλίζουμε με ταχύτητα και αξιοπιστία την ασφάλεια στο οδικό Δίκτυο του Δήμου μας.

Ολοκληρώνουμε στον απαιτούμενο χρόνο και με τον βέλτιστο τρόπο τα οδικά έργα που ο τόπος μας έχει ανάγκη.

ΠΙΤΣΑ - ΑΝΩ ΠΙΤΣΑ , ΠΥΡΓΟΣ - ΑΝΩ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΚΑΡΥΩΤΙΚΑ ΑΝΩ ΤΡΙΚΑΛΑ - ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΖΗΡΕΙΑΣ ΜΑΝΝΑ - ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΡΕΘΙ – ΣΟΦΙΑΝΝΑ





64 αδέσποτα ζώα στειρώθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Ξυλόκαστρο
  


Ούτε ένα, ούτε δέκα, ούτε είκοσι, αλλά 64 αδέσποτα ζωάκια στειρώθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση 64 Αδέσποτα Ζώα στειρώθηκαν το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Οκτώβρη στο Δήμο μας!

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Οκτώβρη, ο Δήμος μας φιλοξένησε μέλη του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου που με βαθύτατο φιλοζωικό αίσθημα και αφιλοκερδή διάθεση προσφοράς παρείχαν τις υπηρεσίες τους στειρώνοντας 64 αδέσποτα ζωάκια. Είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε με μια άψογα οργανωμένη ομάδα επιστημόνων που φιλοξενήθηκε στα κτηνιατρεία της πόλης μας και μερίμνησε με ευαισθησία απέναντι σε ζώα που στερούνται πρόσβασης σε επαρκή ιατρική φροντίδα.

Να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον συντοπίτη μας κτηνίατρο κύριο Γιάννη Πολυζώη και τη βοηθό του Άλκηστη Φασφαλή , τους κυρίους/ες Παύλο Πέζαρο, Πέτρο Μπίσκα, Ελευθερία Γρεβεντοπούλου, Γεωργία Τρικούπη, Αρχοντούλα Μοσχούλια,Ιωάννα Τραγουλιά, Αθηνά Φραγκούλη, Χριστίνα Αγαθαγγελίδου, καθώς και τις κτηνιάτρους μας κυρία Άννα Ζαχαρή για την παραχώρηση του ιατρείου της και τις κυρίες Ελπίδα Μητσούλα και Μαρία Πάντου και για την εθελοντική συνεισφορά τους.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε όλες και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στη διαδικασία περισυλλογής των αδέσποτων και για άλλη μια φορά τους φιλόζωους/ες εθελοντές/ τριες του Δήμου μας που δίνουν καθημερινά και ακούραστα έναν μεγάλο αγώνα για την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Προσπαθούμε ώστε να μην βλέπουμε άλλα νεογέννητα ζωάκια εγκαταλελειμμένα στους δρόμους και τις ρεματιές! Δεν κλείνουμε τα μάτια στο τεράστιο πρόβλημα που μας περιβάλλει!

Πηγή: LOUTRAKIBLOG






ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Σικυωνίων
  

ΚΔΒΜ Σικυωνίων, 8/10/ 2021 
Θέμα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Σικυωνίων 

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Σικυωνίων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Σικυωνίων, στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) - Νέα Φάση» (ΟΠΣ 5002212).

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Σικυωνίων μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:


  


Σε περιπτώσεις αναστολής της δια ζώσης εκπαίδευσης λόγω περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, τα τμήματα μάθησης θα υλοποιούνται μόνο μέσω τηλε-εκπαίδευσης (εξ αποστάσεως παρακολούθηση).

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού, Δημαρχείο Κιάτου, Γραφείο 4, ώρες 8:30 – 12:30.

Τηλ. : 27423 60117 (κα Γκαβάγια) 
Ταχ. Διεύθυνση: Γ. Γεννηματά 2, Κιάτο 20200 
Email: d-sikyon@otenet.gr 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας







Η χαμένη ταυτότητα του Δήμου μας

  

-Όλοι οι πολίτες και Δημότες του ιστορικού Δήμου Σικυωνίων γνωρίζουν για την χαμένη ταυτότητα του Δήμου μας τα τελευταία χρόνια, παρά τα τόσα πλεονεκτήματα που έχει, και πλέον ο Δήμος μας συγκαταλέγεται, από πλευράς «πρεστίζ» και δυναμικότητας, στις Κοινότητες της Χώρας.

-Κατάντημα μεγάλο αν κάνουμε μια αναδρομή στον πάλαι ποτέ ισχυρό Εμπορικό, Αγροτικό, Ναυτιλιακό και εν μέρει Τουριστικό κέντρο.

-Και σαν επιστέγασμα όλων αυτών, τελευταία απέκτησε και μασκότ η οποία είναι η νέα ατραξιόν της περιοχής για να «δέση» και η νέα ταυτότητα της πόλης και της περιοχής με την ανυπαρξία και ανικανότητα του επικεφαλής και συνολικά της Δημοτικής αρχής.

-Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα βούλιαξε ιδιωτικό σκάφος στο Αλιευτικό Καταφύγιο της πόλης του Κιάτου, με σοβαρό αποτέλεσμα, πέρα από την εικόνα και τις αντιαισθητικές καταστάσεις, τη πιθανή ρύπανση της θάλασσας στο κέντρο της πόλης.

-Μαζί με τη βάρκα-μασκότ στο Αλιευτικό Καταφύγιο ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ και οι ελπίδες για μια νέα εποχή στον Δήμο Σικυωνίων, και φυσικά ΒΟΥΛΙΑΞΕ και η Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων.

-Το αλιευτικό καταφύγιο βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη από την Δημοτική αρχή με σοβαρά αποτελέσματα για τον τόπο μας.

-Τον προηγούμενο χρόνο [2020] είχαμε κλοπές [3][ ιδιωτικών σκαφών στο Αλιευτικό καταφύγιο της πόλης του Κιάτου, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Λιμενικό Τμήμα, συνολικής αξίας 80/90.000 ευρώ, χωρίς μέχρι σήμερα να βρεθούν οι δράστες των κλοπών.

-Υπάρχει σοβαρή έλλειψη φωτιστικών σωμάτων, πολλά δε εκ των παλαιών φωτιστικών σωμάτων έχουν καταστραφεί.

-Οι υδρευτικές εγκαταστάσεις έχουν καταστραφεί.

-Ο αστικός εξοπλισμός [παγκάκια] έχουν καταστραφεί.

-Τα πεζοδρόμια στην νότια πλευρά ακόμα δεν έχουν κατασκευασθεί -Η καθαριότητα σχεδόν ανύπαρκτη.

-Σοβαρό ζήτημα η έλλειψη τουαλέτας W.C.

-Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες του Δήμου Σικυωνίων παρακολουθούν με απογοήτευση τον κατήφορο που έχει πάρει ο τόπος μας από την ανυπαρξία της Δημοτικής αρχής, σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών, της περιοχής και του Δήμου γενικότερα.

ΚΙΑΤΟ 4 - 10 - 2021 
Νικόλαος Ζαχαρόπουλος 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ






ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ




Συνάντηση Δημάρχου Βέλου Βόχας με τους Υπουργούς: Στέλιο Πέτσα & Χρίστο Δήμα

  


korinthosnews | 11-102021 

Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος με τον Υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα επισκέφθηκαν σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα.

Τα θέματα συζήτησης αφορούσαν:

To χρονοδιάγραμμα των υπόλοιπων χρηματοδοτήσεων του Προγράμματος ΄΄Αντώνης Τρίτσης΄΄ Το αίτημα χρηματοδότησης για διάνοιξη νέων γεωτρήσεων σύμφωνα με τις μελέτες του ΕΑΓΜΕ Το αίτημα νέας χρηματοδότησης για συνέχιση αγροτικής και δημοτικής οδοποιίας Η συνάντηση κινήθηκε σε φιλικό κλίμα και θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση του Δημάρχου, για τα παραπάνω θέματα, από τον Αναπληρωτή Υπουργό.






Ζευγολατιό: Συνέντευξη Τύπου για το Επιστημονικό Συνέδριο «Η Βόχα στον Χρόνο»
  


Π ρ α γ μ α τ ο π ο ι ή θ η κε η συνέντευξη τύπου για το Επετειακό Επιστημονικό Συνέδριο «Η Βόχα στον Χρόνο» διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση, φέτος, των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Θα φιλοξενήσει 28 εισηγητές, που θα αναπτύξουν τις εργασίες τους σε έξι συνεδρίες και δύο στρογγυλές τράπεζες. Παράλληλα, στη διάρκεια του συνεδρίου θα αναπτυχθούν δύο πολιτιστικές δράσεις και μία έκθεση ιστορικών εγγράφων.Το Συνέδριο διοργανώνουν ο Δήμος Βέλου-Βόχας και το ΝΠΔΔ “Ανέλιξη” Δήμου ΒέλουΒόχας και θα λάβει χώρα στο Alkyon Resort Hotel & Spa, το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου 2021. Η έναρξη των Εργασιών θα γίνει το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, ώρα 10:00 π.μ.


  
  

  



Δεν υπάρχουν σχόλια