Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1763

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

  


Αποφάσεις για σειρά σημαντικών έργων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ενέκρινε μεταξύ άλλων, τα δικαιολογητικά κατακύρωσης προσωρινού αναδόχου στο συνολικού προϋπολογισμού 350.800 ευρώ έργο της αντικατάστασης του τεχνητού χλοοτάπητα στα γήπεδα ποδοσφαίρου σε Ερμιόνη, Πόρτο Χέλι και Αρχαία Επίδαυρο.

Ενέκρινε ακόμα το πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης στην ανοιχτή διαδικασία για την υλοποίηση του με προϋπολογισμό 890.000 ευρώ έργου συντήρησης, ανακατασκευής και αποκατάστασης των αντιπλημμυρικών υποδομών της εθνικής οδού Ισθμού – Επιδαύρου και άλλων οδικών αξόνων στις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Κορινθίας.

Η Επιτροπή, επίσης, προέβη στην ανάδειξη οριστικού μειοδότη και κατακύρωση στο με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ έργο συντήρησης και βελτίωσης της επαρχιακής οδού Τρίπολη – Βαλτέτσι.

Εξ άλλου, ενέκρινε την διενέργεια δημοπράτησης για την κατασκευή περίφραξης στην περιοχή της διώρυγας, στον Ισθμό της Κορίνθου, για την ενίσχυση της ασφάλειας και την αποτροπή προσέγγισης στην εν λόγω περιοχή, έργο προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Τέλος, από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε η δεύτερη τροποποίηση στην κατανομή πιστώσεων που προορίζονται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως εξής:

Μείωση του προϋπολογισμού και της πίστωσης του 3ου υποέργου “Συντήρηση – ανακατασκευή υφιστάμενων αντιπλημμυρικών υποδομών που έχουν υποστεί βλάβες από πλημμυρικά φαινόμενα σε ρέματα, χειμάρρους και ποταμούς του Νομού Κορινθίας” κατά 527.323,22 ευρώ, που θα διαμορφωθούν στο ποσό των 472.676,78 ευρώ Απένταξη του 4ου υποέργου “Καθαρισμός χειμάρρων Π.Ε. Κορινθίας” Ενταξη νέου υποέργου με τίτλο “Εργασίες καθαρισμού σε ρέματα των περιοχών Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης το έτος 2022” με προϋπολογισμό και πίστωση 400.000 ευρώ Ενταξη νέου υποέργου με τίτλο “Εργασίες καθαρισμού σε ρέματα των περιοχών Κορίνθου, Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων – Περαχώρας και Νεμέας για το έτος 2022” με προϋπολογισμό και πίστωση 300.000 ευρώ Ενταξη νέου υποέργου με τίτλο “Επείγουσες εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στην πυρόπληκτη περιοχή Καλεντζίου – Σπαθοβουνίου” με προϋπολογισμό και πίστωση 120.000 ευρώ.






Σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δήμων ενέκρινε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης
  


Στην έγκριση σύναψης προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δήμων για την υλοποίηση διάφορων έργων προέβη το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, που συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η σύναψη πρρογραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ερμιονίδας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για το συνολικού προϋπολογισμού 120.000 ευρώ έργου προστασίας από την διάβρωση της ακτογραμμής στην Κόστα.

Εγκρίθηκε επίσης η σύναψη δύο προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Αργους – Μυκηνών και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, μίας για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο Μπορσιών, έργο με προϋπολογισμό 29.000 ευρώ και μίας για την βελτίωση της αγωνιστικής επιφάνειας στο γήπεδο του Νέου Ηραίου, έργο συνολικού προϋπολογισμού 236.000 ευρώ.

Εξ άλλου, στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Σικυωνίων και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για το συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ έργο αποκατάστασης του κατεστραμμένου οχετού στο Μεγάλο Βάλτο.

Ακόμα, το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μονεμβασιάς και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για το συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ έργο συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου από την διασταύρωση της επαρχιακή οδού 42 Νεάπολη – Βελανίδια προς Αγιο Νικόλαο.

Τέλος, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Δυτικής Μάνης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για το συνολικού προϋπολογισμού 80.600 ευρώ έργο που αφορά σε υποστηρικτικές ενέργειες για την διαχείριση των απορριμμάτων στον εν λόγω δήμο της Μεσσηνίας.

Σημειώνεται, εξ άλλου, ότι καθώς έφυγαν υπάλληλοι λόγω της κινητικότητας και ήλθαν καινούργιοι, ορίστηκε νέος υπόλογος και οι πληρωμές των εργολάβων θα αρχίσει και πάλι από την ερχόμενη Τετάρτη 13 Οκτωβρίου.






Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με την Μ. Σούκουλη
  


Θέματα της Κορινθίας συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοπον νήσου Παναγιώτης Νίκας, στη σ υ ν ά ν τ η σ η εργασίας που είχε σήμερα, Παρασκευή 8 Ο κ τω β ρ ίο υ , στην Τρίπολη, με την πρώην βουλευτή Μαριλένα Σούκουλη.





Αυτοψία στα έργα στην πυρόπληκτη περιοχή του Σχίνου

  


Στις εργασίες για την αντιπλημμυρική προστασία και τις λοιπές παρεμβάσεις που υλοποιούνται στην πυρόπληκτη περιοχή του Σχίνου, στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, έκανε αυτοψία ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής.

Στα πιο πάνω έργα συνδράμει το 747 ΕΤΜΧ (Σχολή Μηχανικού) Λουτρακίου, προς τους εκπροσώπους του οποίου ο αντιπεριφερειάρχης -που συνοδευόταν από τον πρόεδρο του Σχίνου Δημήτρη Λάμπρου και κατοίκους- εξέφρασε ευχαριστίες Στην πυρόπληκτη περιοχή έχουν προγραμματιστεί και έχουν αρχίσει να υλοποιούνται έργα, αντιπλημμυρικά με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και οδοποιίας με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ.











  

Δεν υπάρχουν σχόλια