Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1762

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ - ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
Διπλός εμπαιγμός και απαξίωση των συνταξιούχων με τα αναδρομικά
  


Αθήνα, 05/10/2021 «Δύο χρόνια από τη ψήφιση του νόμου Βρούτση και τις συνεχείς δηλώσεις και υποσχέσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. για αναδρομικά στους συνταξιούχους, ο e-ΕΦΚΑ καταβάλει αναδρομικά «ψίχουλα» μόνο σε 133.692 συνταξιούχους, δηλαδή στο 8% των παλαιών συνταξιούχων.

Τα αναδρομικά μάλιστα που υποσχέθηκε η κυβέρνηση κατά μέσο όρο φτάνουν μόλις στο ποσό των 195€.

Στην ουσία δηλαδή, ο διαβόητος νόμος έδωσε τελικά σε ελάχιστους συνταξιούχους αύξηση λίγο πάνω από 8 ευρώ! Με το ν.4670/2020 η Ν.Δ κατήργησε την «13η σύνταξη» που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και προέβλεψε ότι με τα χρήματα αυτά θα καταβάλλονταν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ, καθώς και στην καταβολή κοινωνικού μερίσματος κάθε χρόνο, όπως γινόταν επί ΣΥΡΙΖΑ, στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους κοινωνικά αδύναμους.

Τελικά, ούτε τα αναδρομικά δόθηκαν, ούτε το κοινωνικό μέρισμα! Και σα να μην έφταναν τα παραπάνω, τα πράγματα γίνονται κι ακόμα χειρότερα για τους/τις συνταξιούχους… Συγκεκριμένα, όσες τροποποιητικές δηλώσεις τους, υποβληθούν μετά τις 31/12 θεωρούνται εκπρόθεσμες και επιβάλλεται πρόστιμο 100 € με μηνιαία προσαύξηση 0,73% αν είναι χρεωστική. Αποτέλεσμα: συνταξιούχος με αναδρομικά ύψους 15,32 € θα έχει πρόστιμο 100 ευρώ για το υπέρογκο ποσό των 15,32 ευρώ που εισέπραξε και «δεν δήλωσε», 550% πάνω δηλαδή!!! Δυστυχώς, οι συνταξιούχοι βιώνουν καθημερινά τον εμπαιγμό και την αναλγησία της κυβερνητικής πολιτικής που «έταξε» προεκλογικά την δήθεν στήριξή τους και το μόνο που κάνει είναι συστηματικά να πλήττει την κοινωνική πλειοψηφία προς όφελος λίγων και ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.Στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η αδικαιολόγητη καθυστέρηση των αποτελεσμάτων για τις μόνιμες θέσεις των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»
  Κοινοβουλευτική παρέμβαση για την έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 4Κ/2020 που αφορούν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», πραγματοποίησαν 47 βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας Γ. Ψυχογιός, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών.

Ένα πρόγραμμα με μεγάλη κοινωνική σημασία και για την Κορινθία, στο οποίο οι εργαζόμενες και εργαζόμενοί του δουλεύουν με ανανεούμενες συμβάσεις για χρόνια, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το Ν. 4583/2018 αποκατέστησε και ενέταξε σε οργανικές μονάδες των ΟΤΑ Α’ βαθμού.

Συγκεκριμένα, τεράστια καθυστέρηση παρατηρείται στην έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 4Κ/2020, «Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας δύο χιλιάδων εννιακοσίων εννέα (2.909) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού της Χώρας» Παρά το γεγονός ότι η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχει λήξει ήδη από τον Ιούνιο του 2020, η έκδοση των αποτελεσμάτων ακόμα αναμένεται.

Το πρόγραμμα, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για ομάδες πληθυσμού που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και δεν έχουν τη συμπαράσταση της στενής ή ευρύτερης οικογένειάς τους και αυτό συμβαίνει, υπό συνθήκες υγειονομικής κρίσης, που οι ανάγκες των συγκεκριμένων ομάδων για βοήθεια είναι αυξημένες.

Επιπλέον, η καθυστέρηση της έκδοσης των αποτελεσμάτων της προκήρυξης έχει ως συνέπεια τη δυσλειτουργία του προγράμματος, ενώ οι συμμετέχοντες στον συγκεκριμένο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ τελούν υπό ομηρία πλέον του ενός έτους.

Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές κάλεσαν τον αρμόδιο Υπουργό, αφενός να απαντήσει για ποιους συγκεκριμένους λόγους δεν έχει προχωρήσει η έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 4Κ/2020 και αφετέρου να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα έκδοσης αυτών και πότε προβλέπεται να τοποθετηθούν οι επιτυχόντες στις θέσεις εργασίας στις αντίστοιχες δομές των ΟΤΑ Α Βαθμού.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:


ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών 

Θέμα: Να εκδοθούν τα αποτελέσματα της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 4Κ/2020 που αφορούν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» 

Τεράστια καθυστέρηση παρατηρείται στην έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 4Κ/2020, «Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας δύο χιλιάδων εννιακοσίων εννέα (2.909) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού της Χώρας», που αφορά στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο με τον ν. 4583/2018 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εντάχθηκε σε οργανικές μονάδες των ΟΤΑ Α’ βαθμού.

Παρά το γεγονός ότι η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχει λήξει ήδη από τον Ιούνιο του 2020, η έκδοση των αποτελεσμάτων ακόμα αναμένεται.

Σημειωτέον, πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για ομάδες πληθυσμού που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, δεν έχουν τη συμπαράσταση της στενής ή ευρύτερης οικογένειάς τους και αυτό συμβαίνει, υπό συνθήκες υγειονομικής κρίσης, που οι ανάγκες των συγκεκριμένων ομάδων για βοήθεια είναι αυξημένες.

Επειδή, η συμβολή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού είναι αναγνωρισμένη.

Επειδή, η καθυστέρηση της έκδοσης των αποτελεσμάτων της προκήρυξης έχει ως συνέπεια τη δυσλειτουργία του προγράμματος.

Επειδή, οι συμμετέχοντες στον συγκεκριμένο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ τελούν υπό ομηρία πλέον του ενός έτους.

Ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός:

Για ποιους συγκεκριμένους λόγους δεν έχει προχωρήσει η έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 4Κ/2020;

Ποιο το χρονοδιάγραμμα έκδοσης αυτών και πότε προβλέπεται να τοποθετηθούν οι επιτυχόντες στις θέσεις εργασίας στις αντίστοιχες δομές των ΟΤΑ Α Βαθμού;

Οι ερωτώντες Βουλευτές/τριες


Δεν υπάρχουν σχόλια