Header Ads

ΠΕΡΝΑΕΙ Ο (ΓΑΛΛΙΚΟΣ) ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ! φ.1761

 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ ΕΚΔΟΣΗΣ 


Περνάει ο (γαλλικός) Στρατός της Ελλάδος φρουρός! 
Υπεγράφη το “ελληνογαλλικό AUKUS” -3+1 οι γαλλικές φρεγάτες που έρχονται

  

Στρατηγική αμυντική συμφωνία -Μακρόν: Δομικής φύσεως συνεργασία -Μητσοτάκης : Δεν είναι αντιστάθμισμα σχεσέων μας με άλλες χώρες. Πρώτο βήμα προς την ευρωπαϊκή στρατιωτική αυτονομία. Υπεγράφη η νέα δομική αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας και το νέο αυτό “ελληνογαλλικό AUKUS” ανοίγει την αυλαία για ισχυρότερες και αποτελεσματικότεες σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών κάνοντας πράξη το περιβόητο “Ελλάς-Γαλλίασυμμαχία” Η συμφωνία υπεγράφη από ελληνικής πλευράς οι υπουργοί Εξωτερικών Ν. Δένδιας και Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος. Ο κ. Μακρόν ανακοίνωσε επισήμως την απόκτηση των 3 υπερσύγχρονων φρεγατών Βelharra από τη χώρα μας, οι οποίες θα κατασκευαστούν στη Γαλλία. Στις δηλώσεις του ο Εμανουέλ Μακρόν είπε” “Είμαστε σε μια πολύ σημαντική στιγμή που υπογράφουμε συμφωνία ασφαλείας και αμύνης ως καρπό των σχέσεων των τελευταίων ετών.

Η Γαλλία δεσμεύτηκε στο πλευρό σας , το περασμένο καλοκαίρι...Η συμφωνία εκφράζει την βούληση να εντατικοποιήσουμε την συνεργασία στον τομέα στης ασφάλειας επί τη βάσει των κοινών μας συμφερόντων. Να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα των κρατών μας , την εμβάθυνση στρατηγικής συνεργασίας όπως στο στρατιωτικό κομμάτι αλλά και στην στρατιωτική βιομηχανίας” Η συμφωνία συνεισφέρει στην ευρωπαϊκή ανεξαρτησία, στην ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής κυριαρχίας και στην παγκόσμια ειρήνη ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν, συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, τονίζοντας παράλληλα ότι η συνεργασία αυτή δεν έχει κανένα προϊστάμενο διότι μιλάμε για μια ειρήνη κοινή. «Πρέπει να πω ότι έχουμε ένα κοινό όραμα, αυτό των κοινών μας συμφερόντων και της σταθερότητας. Μια βούληση να δράσουμε και να συνεργαστούμε από κοινού. Αυτή η συνεργασία εγγράφεται στην πίστη που έχουμε από κοινού στη μάχη μας επ’ ωφελεία ενός ευρωπαϊκού αγαθού».

Είπε κατόπιν πως η Ελλάδα θα λάβει τρεις φρεγάτες Belh@Aara οι οποίες θα κατασκευαστούν στην Γαλλία και μίλησε για ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής συνεργασίας η οποία δεν έχει κανένα προϊστάμενο, είναι κοινή ενώ έκανε λόγο και για “μεγαλύτερες ευρωπαϊκές στρατιωτικές δεσμεύσεις” «Η Ελλάδα δεν έδειξε πολεμοχαρή στάση το καλοκαίρι του 2020 , εμείς δείξαμε πως είμαστε αλληλλέγυοι , η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή σε μια περιοχή που πλήττεται , που έχει υψηλό ενεργειακό ρόλο, έχουμε κάθε δικαίωμα να βοηθήσουμε την Ελλάδα να εξοπλιστεί για να εξασφαλίσει τη εδαφική της ακεραιότητα και να την βοηθήσουμε σε περίπτωση επιθετικής ενέργειας. Οι Ευρωπαίοι να βγουν από την αφέλεια. Όταν δεχόμαστε πίεση από δυνάμεις που προκαλούν πρέπει να δείξουμε πως αμυνόμαστε» έστειλε μήνυμα στην Τουρκία!! “Η Ελλάδα είχε πολιτισμό πριν γίνει έθνος, μας ενέπνευσε, η Ελλάδα είναι το κράτος που σε δύο αιώνες κατάφερε να ακολουθήσει το μονοπάτι της ανεξαρτησίας και να είναι στην καρδιά της Ευρώπης, η Γαλλία έδωσε την δική της μάχη για την ανεξαρτησία της Ελλάδος γιατί πρόκειται για κάτι υπαρξιακό για τους λόγους αυτούς είναι συνεκτική η δικής σας ιστορία με την δική μας. Το έγγραφο που υπογράψαμε θα σηματοδοτήσει την κοινή μας ιστορία” κατέληξε.

Κυριάκος Μητσοτάκης Για αναβάθμιση τη διμερούς συνεργασίας, για αμοιβαία συνδρομή και για κοινή δράση σε όλα τα πεδία, για εγκαθίδρυση στρατηγικής σχέσης που ενισχύει μια πραγματικότητα πως οι δύο χώρες έχουν ήδη αναπτύξει πολύ ισχυρή συμμαχική σχέση που ουσιαστικά υπερβαίνει τις υποχρεώσεις τις της μίας ή της άλλης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκανε λόγο ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Αποτελεί μια πρωτοβουλία που ανταποκρίνεται στα αιτήματα των καιρών στην ήπειρό μας. Ελλάδα και Γαλλία κάνουν σήμερα ένα πρώτο βήμα προς την ευρωπαϊκή στρατιωτική αυτονομία, την αυτόνομη απόκριση της Ευρώπης στις προκλήσεις. Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για αυτοδύναμη και ισχυρή Ευρώπη που θα μπορεί να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της, διαθέτοντας τα μέσα την βούληση και την επιρροή ώστε να εγγυάται την ειρήνη κι η οποία θα ευθυγραμμίσει την γεωπολιτική της ισχύ με την οικονομική της δύναμη” επισήμανε. “Μετά τα 24 Rafale η χώρα μας αποκτάει τρεις φρεγάτες Bell@ara με δυνατότητα να αποκτηθεί ακόμη μια . Σήμερα μιλάμε για τις φρεγάτες που θα αντικαταστήσουν τις φρεγάτες Ύδρα, Σπέτσες Ψαρά” τόνισε.

«Μάλιστα οι τομείς της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής καλύπτουν ένα σημαντικό μέρος αλλά δεν εξαντλούν σε καμία περίπτωση αυτή τη συνεργασία... Οι κοινές προσπάθειές μας ανέδειξαν με τον πιο εύγλωττο τρόπο τις προκλήσεις που θέτει η κλιματική κρίση στο ευαίσθητο οικοσύστημα της κοινής μας θάλασσας, της Μεσογείου» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Διαχρονικά η Ελλάδα και η Γαλλία, η Γαλλία και η Ελλάδα έχουν δεσμούς τους οποίους διαπερνούν κοινές αξίες. Η πίστη στην ελευθερία στη δημοκρατία, στο κράτος δίκαιου στα ανθρώπινα δικαιώματα και ασφαλώς ο σεβασμός και η προάσπιση του διεθνούς δικαίου και ιδίως της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας» υπογράμμισε και συμπλήρωσε «η σημερινή εξέλιξη έρχεται να εδραιώσει αυτή την κοινή συνετή πορεία.

Αποτελεί όμως και μια πρωτοβουλία που ανταποκρίνεται στα αιτήματα των καιρών στην ήπειρο μας. Γιατί Ελλάδα και Γαλλία κάνουν σήμερα ένα πρώτο τολμηρό βήμα προς την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία. Με τον Πρόεδρο Μακρόν έχουμε το ίδιο όραμα για την ανάπτυξη των αναγκαίων αμυντικών δυνατοτήτων και τις ικανότητες της αυτόνομης απόκρισης της Ευρώπης στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει».

5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια