Header Ads

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΚΚΑΡΗ ΣΤΟ US OPEN φ.1758

Η... θεά Μαρία Σάκκαρη ήταν καταιγιστική απέναντι στην Καρολίνα Πλίσκοβα και με τρομερή εμφάνιση επικράτησε 02 της Τσέχας, παίρνοντας έτσι την πρόκριση στα ημιτελικά του US Open
    


in.gr 9 Σεπτεμβρίου 2021, 04:27 Η Μαρία Σάκκαρη ήταν… θεά στην αναμέτρηση με την Καρολίνα Πλίσκοβα και με συνοπτικές διαδικασίες επικράτησε της αντιπάλου της 0-2 σετ (46, 4-6), σε λιγότερο από μιάμιση ώρα.

Τεράστια πρόκριση Πήρε έτσι μια τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του US Open όπου θα αντιμετωπίσει την Εμα Ραντουκάνου, ενώ παράλληλα εξασφάλισε και την άνοδό της στο Νο.13 της παγκόσμιας κατάταξης, την υψηλότερη που έχει καταλάβει Ελληνίδα τενίστρια.

Η 26χρονη πρωταθλήτρια δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Τσέχα, που παρουσιάστηκε σε κακή κατάσταση και, παίζοντας αριστοτεχνικό τένις, με όπλο το αψεγάδιαστο σερβίς της, κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στους «4» του αμερικάνικου Grand Slam, αφήνοντας εκτός ακόμα ένα μεγάλο όνομα.

Η Σάκκαρη μπήκε αποφασισμένη στο πρώτο σετ για να πάρει τα ηνία απέναντι στην αντίπαλό της. Επειτα από τα δύο πρώτα γκέιμ, η ελληνίδα τενίστρια έκανε το πολυπόθητο μπρέικ κόντρα στην Τσέχα το οποίο τις έδινε το προβάδισμα ενόψει της συνέχειας.

Ασταμάτητη Η Μαρία έδειχνε ασταμάτητη στα γκέιμ που σέρβιρε, με την Τσέχα να μην μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως.

Το σκηνικό παρέμενε το ίδιο.

Η Σάκκαρη κρατούσε την τύχη στα χέρια της και με άψογο παιχνίδι μπόρεσε να φτάσει στο 4-6 και να κάνει το 01 στα σετ.

Το παιχνίδι στο δεύτερο σετ ήταν πιο ισορροπημένο, με την Πλίσκοβα να βρίσκει τρόπο να κρατά το σερβίς της και με τη Σάκκαρη να είναι το ίδιο αψεγάδιαστη όπως και στο πρώτο σετ.

Επειτα από έξι γκέιμ χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, η Μαρία μπόρεσε να φτάσει στο μπρέικ και να πάρει τεράστιο πλεονέκτημα. Το σερβίς της Μαρίας συνέχισε να δουλεύει… ρολόι και με ολύμπια ψυχραιμία κατάφερε να κάνει το 4-6, για το 0-2 στα σετ, που της έδωσε την τεράστια πρόκριση.






Εντυπωσιακή η Σάκκαρη στη Νέα Υόρκη (2-0) Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε με 2-0 σετ (6-4, 6-3) την Πέτρα Κβίτοβα, Νο.11 στην παγκόσμια κατάταξη και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του US Open.
  

  
in.gr 4 Σεπτεμβρίου 2021, 20:45 Ασταμάτητη είναι η Μαρία Σάκκαρη! Η Ελληνίδα τενίστρια πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε με 2-0 σετ της Πέτρα Κβίτοβα (6-4, 63) και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του US Open, όπου θα αντιμετωπίσει την νικήτρια του 2019, Μπιάνκα Αντρεέσκου.

Η 26χρονη κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ και πέταξε εκτός συνέχεια το Νο.11 του κόσμου, με την συμπατριώτισσά μας να προκρίνεται για δεύτερη σερί χρονιά στους «16». Μια πολύ σπουδαία εμφάνιση από την Μαρία, που πλέον επικεντρώνεται στη μάχη με την Μπιάνκα Αντρεέσκου.

Το παιχνίδι με την Καναδή θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα και η νικήτρια θα περάσει στα προημιτελικά του τέταρτου και τελευταίου φετινού Γκραντ Σλαμ.

Οι δύο τενίστριες πήραν σχετικά εύκολα τα πρώτα games, με την Τσέχα στο τέταρτο να έχει μπρέικ πόιντ. Η Μαρία, όμως, δεν πτοήθηκε.

Το «έσβησε» και μάλιστα στο επόμενο γκέιμ «έσπασε» το σερβίς της Κβίτοβα και προηγήθηκε με 3-2. Η Σάκκαρη στη συνέχεια σηκώθηκε από την καρέκλα της, σέρβιρε καλά και έφτασε στο 42.

Η Πέτρα λίγο αργότερα μείωσε σε 5-4, αλλά η Ελληνίδα τενίστρια με love service game έκανε το 64 και το 1-0 στα σετ.

Με την ψυχολογία στα ύψη και έχοντας βρει ρυθμό στο παιχνίδι της, η Μαρία ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο το δεύτερο σετ. Η συμπατριώτισσά μας έκανε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της και έφτασε στο 2-0.

Στο τρίτο γκέιμ μάλιστα είχε τρία μπρέι πόιντς, αλλά η Τσέχα τα «έσβησε» και μείωσε σε 2-1. Η Σάκκαρη προηγήθηκε με 3-1 και 4-2, ενώ στο 9ο γκέιμ έκανε νέο μπρέικ και με 6-3 έφτασε στο 2-0, πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη, αλλά και την πρόκριση στους «16» του US Open.


Δεν υπάρχουν σχόλια