Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1760


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Τους μετρήσαμε, τους ζυγίσαμε και τους βρήκαμε λειψούς


Να μου επιτρέψετε μέσα από το πρωτοσέλιδο άρθρο μου να ασχοληθώ σήμερα λίγο με τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, εν όψει των εσωκομματικών εκλογών που ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν μετά από έναν ακριβώς μήνα. Θα επικαλεσθώ κάποιες μνήμες μου, που έχουν σχέση με την κομματική μου ιδεολογία και τα καθήκοντα που μου είχαν επιφυλάξει οι οργανωμένοι νεοδημοκ5ράτες τις δεκαετίες του 1980 και 1990.

Την κομματική μου ταυτότητα, ως πρώην τοπικό κομματικό στέλεχος και Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κορινθίας δεν την απεμπόλησα για κανένα λόγο και αιτία. Μετά όμως από το πέρασμα του χρόνου διαπίστωσα, όπως και πολλοί άλλοι ομοιδεάτες πως το κόμμα της μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης έχει αλλάξει εις βάθος.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι σε εποχές παντοδυναμίας του σκληρού ΠΑΣΟΚ ο κομματικός Μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας είχε αναπτύξει μεγάλη κομματική δράση και τόσον προσωπικά ό,σο και οι σύντροφοι σε όλα τα επίπεδα Νομαρχιακής Επιτροπής και Τοπικών Οργανώσεων αισθανόμαστε υπερήφανοι για την Οργάνωση.

Είχαμε ιδρύσει πάνω από 80 Τ.Ο. και Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων στο νομό μας. Δεν είχαμε αφήσει χωριό για χωριό, μηδέ τις πόλεις χωρίς κομματική δράση και οργάνωση. Αυτό βεβαίως δεν συνέβαινε μόνον όταν ήταν στην εξουσία το αντίπαλο δέος, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και όταν στην εξουσία ήταν η Νέα Δημοκρατία. Είμαστε όλοι σχεδόν κοντά στον χειμαζόμενο Λαό στην πρώτη περίπτωση και δίπλα στις ανάγκες των αγωνιστών της παράταξης και των ομοϊδεατών μας.

Με το κύλημα του χρόνου και τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις είδαμε να διαλύονται οι Τοπικές Επιτροπές και οι ΕΚΟ και σήμερα από τις 80 + 1 έχουν απομείνει μόνο 6+1.

Η αποδυνάμωση δεν είναι τυχαία, αλλά συνειδητή στα ψηλά κλιμάκια του κόμματος. Δεν θέλουν κομματικές Οργανώσεις γιατί αν ήθελαν θα ήταν τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα για πολλούς λόγους, που δεν είναι της παρούσας. Το χειρότερο είναι πως τα τελευταία χρόνια οι εκλογές αναδεικνύουν άτομα, που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα από απόψεως κομματικής δράσης όπως την γνωρίζαμε εμείς οι παλαιότεροι. Τόσο στις προηγούμενες όσο και στις προπροηγούμενες εσωκομματικές εκλογές, ούτε η λεγόμενη ΝΟΔΕ, ούτε οι Δημοτικές Οργανώσεις έχουν να επιδείξουν κάποια κομματική δράση. Είναι απλώς σφραγίδες.

Δεν είμαι βέβαιος, αν αυτή η κομματική ανυπαρξία και αδράνεια οφείλεται σε κομματική γραμμή ή στα άτομα που είναι επικεφαλής των Κομματικών Οργανώσεων.

Εύχομαι οι νέοι να μην είναι μία από τα ίδια γιατί υπάρχουν Έλληνες πολίτες πέραν και από τους νεοδημοκράτες, που έχουν την ανάγκη κάπου να ανήκουν ιδεολογικά.

Δεν υπάρχει Φωνή Λαού… 

Ο »ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια