Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1758

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Θεοδωρικάκος – Ενισχύεται η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ στις γειτονιές –Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών στην ΕΛ.ΑΣ, 80 νέα περιπολικά στους δρόμους
  


in.gr 5 Σεπτεμβρίου 2021 Τις προτεραιότητες της ελληνικής αστυνομίας που δεν είναι άλλη από την προστασία του πολίτη περιέγραψε στον ΣΚΑΪ ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως σημείωσε, βασικός στόχος του αποτελεί η αστυνομία να είναι φιλική προς την κοινωνία, αλλά και να ενισχυθούν οι περιπολίες στις γειτονιές, ενώ ξεκαθάρισε ότι το σώμα βρίσκεται σε απόλυτη επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις παράνομες μεταναστευτικές ροές. «Η προστασία του πολίτη είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, γιατί αν οι πολίτες δεν είναι και δεν αισθάνονται ασφαλείς, δεν υπάρχει ούτε ελευθερία ούτε ευημερία. Επομένως σηκώνουμε τα μανίκια κι επιταχύνουμε τις δράσεις μας με την ελληνική αστυνομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στο ίδιο πλαίσιο πρόσθεσε ότι «θέλουμε αστυνομία φιλική προς την κοινωνία και τους νέους, αστυνομία που θα διασφαλίσει την ασφάλεια και θα είναι σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα».

Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών στην ΕΛ.ΑΣ Μάλιστα, προανήγγειλε αναδιοργάνωση των υπηρεσιών ώστε ο πολίτης εκεί που μένει και εργάζεται να βλέπει πιο συχνά τον αστυνομικό είτε στις πεζές περιπολίες είτε τα περιπολικά. «Η δουλειά της ΕΛ.ΑΣ είναι η ασφάλεια όλων των πολιτών, στο κέντρο της Αθήνας, σε όλες τις γειτονιές, σε όλες τις γωνιές της ελληνικής γης», επισήμανε. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον ρόλο της αστυνομίας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού τονίζοντας ότι «η ΕΛ.ΑΣ. πέρυσι τον Μάρτιο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ασύμμετρης απειλής από παράνομες μεταναστευτικές ροές στον Έβρο. Η αστυνομία είναι έτοιμη και σε απόλυτη επαγρύπνηση να επαναλάβει αυτό το έργο οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί».

Λάθος η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και Αποστολάκη Σε ό,τι αφορά το νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε ως λανθασμένη τόσο την αντίδραση τόσο της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και του ίδιου του κ. Αποστολάκη στην τοποθέτησή του στην ηγεσία του εν λόγω υπουργείου.«Γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες ότι ο πρωθυπουργός στον πρόσφατο ανασχηματισμό επέλεξε να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό υπουργείο, το οποίο θα αφορά στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, διότι δυστυχώς έχει προκύψει και άλλη μια κρίση, η κλιματική με πολύ βαριές επιπτώσεις. Επομένως χρειάζεται ένας ξεχωριστός, ισχυρός μηχανισμός σε επίπεδο υπουργείου και μάλιστα ο πρωθυπουργός έκανε συγκεκριμένη επιλογή στον ανασχηματισμό, η οποία συμβόλιζε την ανάγκη για συναινέσεις. Στον τομέα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής οφείλουμε να είμαστε απολύτως ενωμένοι. Αυτή η συναινετική επιλογή του πρωθυπουργού πολύ κακώς τορπιλίστηκε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έκανε λάθος, όπως λάθος έκανε και ο συγκεκριμένος ναύαρχος, ο οποίος ενώ απεδέχθη την πρόταση, στη συνέχεια υπαναχώρησε», υπογράμμισε.






Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ
  


Στη προετοιμασία της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 18/09 ρίχνεται από σήμερα το κομματικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό τη παρουσίαση της εναλλακτικής πρότασης εξουσίας που έχει το κόμμα τους καταρτήσει, αλλά και με στόχο να πείσουν πολίτες και παραγωγικούς φορείς της χώρας για την αναγκαιότητα αλλαγής πολιτικής κατεύθυνσης προς τη κοινωνική δικαιοσύνη και τη σταθερότητα.

Η φετινή ΔΕΘ θα είναι σίγουρα διαφορετική για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από ότι ήταν τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς για πρώτη φορά διακρίνεται μία έντονη αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει πλήρως το πολιτικό σκηνικό. Επομένως, οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι πρώτη τους προτεραιότητα θα πρέπει να είναι μία ηγετική και αρχηγική εμφάνιση από τη πλευρά του, απέναντι σε έναν πρωθυπουργό που πλέον έχει αρχίσει να φθείρεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Φέτος, στη διάθεση τους θα έχουν ένα όπλο που οι ίδιοι θεωρούν ιδιαιτέρως σημαντικό και δεν είναι άλλο παρά το κυβερνητικό πρόγραμμα που ετοίμασαν τους προηγούμενους μήνες – προσαρμοσμένο, φυσικά, στις ανάγκες της ΔΕΘ.

Άλλωστε, το πρόγραμμα αυτό φέρει σε πολλά σημεία την σφραγίδα της αγοράς, καθώς στο σχηματισμό του ενσωματώθηκαν μία σειρά από προτάσεις ανθρώπων που συμμετέχουν ενεργά σε επιμελητήρια.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να εξηγήσει στους πολίτες και της παραγωγικές δυνάμεις της χώρας πως μόνο η αλλαγή κατεύθυνσης θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την ανασφάλεια και τη κοινωνική αποσύνθεση στην οποία την οδηγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επομένως, αναμένεται να επιμείνει πως μόνο μία καινούργια «Δίκαιη Κοινωνική Συμφωνία» μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από τον επικίνδυνο δρόμο που υποστηρίζουν ότι την έχει βάλει η παρούσα κυβέρνηση. Αλλά και για έναν ακόμα λόγο.

Για να υπάρξει κοινωνική ειρήνη, την οποία ο πρώην πρωθυπουργός πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει μέσα από το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.






Η Ελληνική Λύση έχει καταγγελτικό λόγο
  


*** Εάν υπάρχει κάτι που μπορούμε να μάθουμε από την πανδημία, είναι το ότι η επιστήμη αποτελεί κάτι εξαιρετικά πολύτιμο, για να θυσιάζεται στο βωμό της πολιτικής – ενώ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε καμία περίπτωση ως «εργαλείο» δικτατορικής διακυβέρνησης και υποταγής των Πολιτών. Ούτε βέβαια μπορεί να χρησιμεύει ως βάση της κρατικής εξουσίας. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τη φύση της, ως αμφιλεγόμενη και σκεπτόμενη ερευνητική διαδικασία – η οποία μπορεί να ενημερώνει τους πολιτικούς, όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων, αλλά είναι εγκληματικό να τις καθορίζει.

Η πολιτική δεν είναι να βρούμε τη «σωστή» απάντηση σε όλα τα ζητήματα, έτσι ώστε να αναθέσουμε τη λήψη αποφάσεων σε ειδικούς – αφού πρόκειται για σύγκρουση συμφερόντων, αξιών και προτιμήσεων. Όποιος το αρνείται, καταδικάζει στη σιωπή όλους όσους έχουν το δικαίωμα να έχουν λόγο – να συν καθορίζουν τον τρόπο, με τον οποίο διοικείται μία κοινωνία. Εάν δεν αναγνωρισθεί από όλους μας, ιδιαίτερα από τις κυρίαρχες ελίτ, η Επιστήμη και η Δημοκρατία θα συνεχίσουν να υποφέρουν – ενώ αργά ή γρήγορα θα χαθεί η εμπιστοσύνη στην Επιστήμη και στη Δημοκρατία, με τελικό αποτέλεσμα κάποια στιγμή να ξεσπάσουν αιματηρές κοινωνικές εξεγέρσεις που θα μας οδηγήσουν δεκαετίες πίσω.

*** Έφαγαν τα χρήματα χιλιάδων ομολογιούχων οι οποίοι εμπιστεύθηκαν το Ελληνικό Δημόσιο. Έπαιξαν τις καταθέσεις των μεροκαματιάρηδων πολιτών στο χρηματιστήριο. Πού πήγαν τα λεφτά τους; Καταχράστηκαν το ταμείο των ναυτικών ! Το εφάπαξ ακόμη το ψάχνουν.

Και έρχεστε να τζόγαρετε τώρα σε ένα νέα επικουρικό ταμείο ; Θέλετε να φαγωθούν και άλλα; Στην αγορά ο εργαζόμενος δυστυχώς ζητάει χρήμα και όχι ένσημα ! Έχασε πλέον την εμπιστοσύνη του ! Πιστεύει ότι σύνταξη δεν θα πάρει ποτέ! Αυτή είναι η πικρή αλήθεια ! Ποιο ασφαλιστικό ; Παίζετε ρουλέτα ,τα χρήματα του Ελληνικού λαού. Εδώ δεν μπορούν να πληρώσουν ένα ταμείο και εσείς συστήνετε υποχρεωτικά δεύτερο. Συνεχίζετε να διώχνετε τους νέους μας στο εξωτερικό! Όλα αυτά και όχι μόμο τα κατήγγειλε στην ομιλία στη Βουλή ο Βουλευτής Σερρών Κωνσταντίνος Μπούμπας :https://youtu.be/jomsykgl6uA






Κοινή επιστολή Προέδρων, Πρωθυπουργών, Βουλευτών και προσωπικοτήτων υπέγραψε ο Βαρουφάκης για τυχόν πραξικόπημα στη Βραζιλία

  


Κοινή επιστολή Προέδρων, Πρωθυπουργών, Βουλευτών και σημαινόντων διεθνών προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο συνυπογράφει ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Yanis Varoufakis - Γιάνης Βαρουφάκης και η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και Βουλεύτρια Β΄ Πειραιά Fotini Bakadima, επισημαίνοντας τον κίνδυνο πραξικοπήματος στην #Βραζιλια στις 7 Σεπτεμβρίου από το καθεστώς του #Μπολσοναρο.

Την επιστολή υπογράφουν 119 προσωπικότητες από την Αργεντινή, το Εκουαδόρ, τη Χιλή, την Παραγουάη, την Ισπανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Ελλάδα και αλλού, ενώ μεταξύ άλλων συνυπογράφει ο Νόαμ Τσόμσκι, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο Ραφαέλ Κορέα, η Καρολάιν Λούκας, η Αλίσια Κάστρο, ο Τζον Μακντόνελ, ο νομπελίστας Πέρες Εσκιβέλ, ο Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, ο Ζαν Λυκ Μελανσόν και άλλοι, εκφράζοντας την σοβαρή ανησυχία τους για ένα πραξικόπημα στην Βραζιλία από τον Ζαϊρ Μπολσονάρο ανάλογο αυτού της 6ης Ιανουαρίου στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Ντόναλτ Τραμπ. Στην κοινή επιστολή είναι εμφανής η αγωνία των υπογραφόντων και υπογραφισσών για την τύχη της Δημοκρατίας στη Βραζιλία και των θεσμών της με την «επικείμενη απειλή» την ημέρα του εορτασμού της.






Τι προτάσσει το ΚΚΕ λίγο πριν από τη ΔΕΘ
   


Στην κορυφή της ατζέντας η διαχείριση της πανδημίας, η εκπαίδευση, τα εργασιακά δικαιώματα, τα μέτρα για τους πυρόπληκτους και τις πληγείσες περιοχές, καθώς και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Δεν είναι ένα και δύο.

Είναι δεκάδες τα μέτωπα και σε πολλαπλά επίπεδα: Υγεία, Παιδεία, Περιβάλλον, Εργασιακά, Πολιτισμός, Ασφάλιση, Ενεργειακά, αυξήσεις στις τιμές ρεύματος και βασικών αγαθών και πόσα ακόμη. Το ΚΚΕ έχει πάρει θέση απέναντι σε όλα αυτά και έχει παρουσιάσει και το πρόγραμμά του.

Οσον αφορά το περιβάλλον και τις πυρκαγιές μάλιστα, ο ίδιος ο γραμματέας του Κόμματος δήλωσε πως είναι το μοναδικό ρεαλιστικό πρόγραμμα και πως όλα τα άλλα είναι «για τα σκουπίδια». Και κάθε φορά δεν απομονώνει την κριτική του μόνο προς την κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά στρέφεται με τον ίδιο τρόπο ενάντια και στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και σε όλες τις προηγούμενες συν-κυβερνήσεις.

Μάλιστα κάνει λόγο για «συνειδητή εφαρμογή» συγκεκριμένων αντιλαϊκών πολιτικών: «Είναι ξεκάθαρο ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία καθημερινά δεν είναι θέμα “διαχειριστικής ανικανότητας”, αλλά συνειδητής εφαρμογής από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά της ενιαίας κατεύθυνσης: πακτωλός χρηματοδοτήσεων και διευκολύνσεις για επενδύσεις στους κλάδους και τομείς που διαμορφώνεται ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους για το κεφάλαιο και ψίχουλα -όταν αυτά περισσεύουν- για τον λαό» μας λέει η Θεανώ Καπέτη, νεοεκλεγμένο μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

«Η πείρα τελικά δείχνει ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Κανένας υποτιθέμενος “σωτήρας”, καμιά αστική κυβέρνηση στο πλαίσιο του συστήματος της εκμετάλλευσης, των σιδερένιων νόμων της καπιταλιστικής οικονομίας δεν θα το κάνει. Αυτό απέδειξαν η δράση και η πρωτοβουλία του λαού απέναντι στις πυρκαγιές, αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα στην πανδημία» δηλώνει η κ. Καπέτη, δίνοντας ταυτόχρονα «ραντεβού» στη ΔΕΘ που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα: «Αυτή η μαχητική δράση μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί με τη μαζική παρουσία του λαού της Θεσσαλονίκης και των υπόλοιπων περιοχών στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων στη ΔΕΘ»






Φώφη Γεννηματά – «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επανέφεραν τη μόδα της αποστασίας και τώρα μαλλιοτραβιούνται»

  


Για τις προτεραιότητες του ΚΙΝΑΛ, τις εσωκομματικές εκλογές, αλλά και τους Μητσοτάκη - Τσίπρα, μίλησε η Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της μία ημέρα μετά την εκδήλωση για τα 47 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ in.gr 4 Σεπτεμβρίου 2021 Την επομένη της εκδήλωσης για τη 3η Σεπτέμβρη, όπου η Φώφη Γεννηματά ανέπτυξε το δικό της αφήγημα για το παρόν και το μέλλον της παράταξης, σε συνέντευξη της στη εφημερίδα το «ΚΑΡΦΙ» αποσαφηνίζει περαιτέρω τη σχέση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας ότι πως ερωτήματα τύπου «ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ;» αποτελούν ψευτοδίλημμα για τυχοδιωκτικές επιδιώξεις.

«Το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει, γιατί υπάρχει το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει, γιατί υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής», τόνισε η κυρία Γεννηματά, κάτι που ανέφερε και στην ομιλία της, μία ημέρα νωρίτερα, στην εκδήλωση για τα 47 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη ηγεσίας, η πρόεδρος του κόμματος επανέλαβε ότι όλα θα αποφασιστούν στη Κεντρική Επιτροπή εντός του μήνα. Προσέθεσε πώς, από τη δική της πλευρά, θεωρεί ότι «τα διλήμματα είναι κυρίως πολιτικά και από την απάντησή τους θα κριθεί η ίδια η υπόσταση και το μέλλον της παράταξης», που είναι άρρηκτα συνυφασμένο με την πολιτική ενότητα, την αυτόνομη πορεία και την προοδευτική ταυτότητα της παράταξης.

«Αυτό το τρίπτυχο υπηρετώ και γι’ αυτά μάχομαι, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς παζάρια», τόνισε η Φώφη Γεννηματά, καταλήγοντας:

«Και δεν δίνω διαπιστευτήρια σε κανένα άλλον από τον κόσμο της παράταξης. Ξέρουν όλοι ότι δεν θα γίνω ορντινάντσα κανενός, γι’ αυτό και δέχομαι συνεχή χτυπήματα και πισώπλατες μαχαιριές από όσους μας προορίζουν για δευτερεύοντες – βολικούς για τους ίδιους – ρόλους και τα παπαγαλάκια τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια