Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1756

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ



Σε λειτουργία το Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χιλιομοδίου 
Β.Νανόπουλος: Συνεργαζόμαστε έμπρακτα με την Πυροσβεστική υπηρεσία στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών
  

Ενισχύει την πρόληψη και θωράκιση των περιοχών του ο δήμος Κορινθίων προχωρώντας στην ολοκλήρωση των ενεργειών που επιτρέπουν την λειτουργία του Εποχικού Πυροσβεστικού κλιμακίου στο Χιλιομόδι. Σήμερα το πρωί υπεγράφη από τον Δήμαρχο Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλο και τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κορινθίας Βικέντιο Αλεξανδρή η παραχώρηση χρήσης κατάλληλου κτιρίου και χώρου στην θέση «ΚΑΜΑΡΕΤΑ» της Δ. Κ. Χιλιομοδίου για τις ανάγκες του Κλιμακίου.

Το Κλιμάκιο αποτελούσε πάγιο αίτημα της περιοχής και είναι το δεύτερο που υλοποιείται από την παρούσα δημοτική αρχή μετά το Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σοφικού το οποίο εγκαινιάστηκε πέρυσι τον Ιούλιο. «Γνωρίζοντας την ανάγκη των πολιτών και των εθελοντικών ομάδων για ενίσχυση των δομών πρόληψης και παρέμβασης προχωρήσαμε στην λύση των προβλημάτων που δεν επέτρεπαν την λειτουργία τους. Το Κλιμάκιο Σοφικού λειτουργεί από τον Ιούλιο του περασμένου έτους ενώ το Κλιμάκιο του Χιλιομοδίου, μετά τις τελευταίες εργασίες για την ηλεκτροδότηση του, λειτουργεί άμεσα. Μεριμνούμε για τον τόπο μας και τον θωρακίζουμε. Είναι καθήκον μας και το πράττουμε στο ακέραιο με την συνεργασία της Πυροσβεστικής, των εθελοντών και βεβαίως των πολιτών» δήλωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος αμέσως μετά τις υπογραφές




Συγκέντρωση ειδών για τους πυρόπληκτους από σήμερα στο δημαρχείο Κορίνθου
  


Κόρινθος, 9 Αυγούστου 2021 Ο Δήμος Κορινθίων, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας και τον Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου συγκεντρώνουν από σήμερα Δευτέρα 9 Αυγούστου έως και την Τετάρτη 11 Αυγούστου, είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας στο ισόγειο του Δημαρχείου (Κολιάτσου 32) Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

Γάλα εβαπορέ Βρεφικές κρέμες και λάδι Κονσέρβες Είδη ατομικής υγιεινής Καθαριστικά Όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε αυτήν την ελάχιστη ανακούφιση και βοήθεια σε ανθρώπους που είδαν να χάνεται το σπίτι και η περιουσία τους σε λίγες στιγμές, σε ανθρώπους που υπέστησαν βίαιη απομάκρυνση από τις εστίες τους, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως καμία πυρκαγιά, όσο καταστροφική κι αν είναι, δεν μπορεί να κάψει την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας





ΔΗΜΑΡΧΕ Ο ΚΑΛΟΣ MANAGER ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ
  


Οι εργαζόμενοι του Δήμου Κορινθίων στην Καθαριότητα, το Πράσινο και τα λοιπά συνεργεία διεκδικούν την καταβολή της αναλογούσας αποζημίωσης από το μη χορήγηση του γάλατος και των μέσων ατομικής προστασίας την τελευταία τριετία με ευθύνη του Δήμου.

Είναι αδιανόητο να έχεις απαιτήσεις από τους εργαζόμενους σε δύσκολες συνθήκες με καύσωνα 45 βαθμούς να αποδώσουν στην εργασία τους και εσύ ως εργοδότης να μην τους παρέχεις τα νόμιμα από τις συλλογικές συμβάσεις.

Συνεχείς υποσχέσεις από το Πάσχα, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, σε λίγες ημέρες κλπ.

Η σχετική διάταξη νόμου έχει ψηφιστεί και δημοσιευτεί στις 12/10/20 (Ν. 4735 άρθρο 20 ΦΕΚ 197Α). Κλείνουμε χρόνο σε δύο μήνες και ακόμα τίποτα. Ούτε η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει ληφθεί, ούτε οι αντίστοιχες καταστάσεις των δικαιουμένων εργαζομένων.

Ένας καλός manager, όπως λέει ο κ. Δήμαρχος, πρωτίστως προστατεύει και βοηθά το προσωπικό του, για να μπορούν να αποδώσουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα. Όχι μόνο στον ιδιωτικό, αλλά και στο δημόσιο τομέα. Με το ρυθμό που ακολουθείται οι εργαζόμενοι δεν προβλέπεται να εισπράξουν τα δικαιούμενα ούτε μέχρι τα Χριστούγεννα.

Αλήθειες να λέμε. Ενημέρωσα σήμερα τον Δήμαρχο και την Οικονομική Επιτροπή, όπως είχα υποχρέωση. Η απάντηση ήταν ότι καταβάλλονται προσπάθειες για γρήγορη λύση!!!

Κόρινθος, 09/08/2021 
ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


 
 
 





ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ




ΔΕΥΑΛ-ΑΘ: Μέτρα Περιορισμού Σπατάλης Νερού

  


Η φετινή χρονιά είναι από τις δυσκολότερες όσον αφορά τα διαθέσιμα αποθέματα και τις ανάγκες σε νερό. Συγκεκριμένα στην παρατεταμένη ξηρασία των χειμερινών μηνών προστέθηκαν οι συνεχείς υψηλές θερμοκρασίες (άνω των 35ο C) από τις αρχές Ιουνίου, που εξελίχθηκαν στον καύσωνα των τελευταίων ημερών.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, με τις συνεχείς προσπάθειες του προσωπικού της, η ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ έχει εξασφαλίσει επαρκείς ποσότητες πόσιμου νερού για την εξυπηρέτηση όλων των καταναλωτών, με την προϋπόθεση ότι αυτό χρησιμοποιείται για ανάγκες ύδρευσης.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα -εξαιτίας και των καιρικών συνθηκών- παρατηρούνται εκτεταμένα φαινόμενα αλόγιστης χρήσης και σπατάλης του νερού με αποτέλεσμα τις συχνές και παρατεταμένες διακοπές σε πολλές περιοχές στα υψηλά σημεία του δικτύου. Οι διακοπές οφείλονται στην αλόγιστη και συνεχή χρήση νερού ορισμένων καταναλωτών στις περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, καθώς συμβαίνουν ενώ υπάρχουν αποθέματα νερού στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΛΑγ.Θ.

Φίλοι καταναλωτές, 

Σας καλούμε να συμβάλετε στον αγώνα της ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων ώστε όλοι οι πολίτες χωρίς διακρίσεις να τροφοδοτούνται με δίκαιο τρόπο με πόσιμο νερό.

Για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο σ’ αυτές τις δυσχερείς συνθήκες είναι αδιαπραγμάτευτη η πιστή τήρηση του Κανονισμού Ύδρευσης με βάση τον οποίο το νερό χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανάγκες ύδρευσης. Δεν επιτρέπεται και τιμωρείται με διακοπή της παροχής και πρόστιμο οποιαδήποτε άλλη χρήση, όπως:

Άρδευση πρασίνου, γκαζόν, δέντρων, οπωροκηπευτικών κλπ, 
Πλύσιμο αυλών, δρόμων, πεζοδρομίων, αυτοκινήτων κλπ
 Εξυπηρέτηση πισίνας 
Όλες οι μη οικιακές χρήσεις 
Η υπερκατανάλωση νερού πάνω από τα θεσπισμένα όρια 

Για την τήρηση των παραπάνω μέτρων οικονομίας θα διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι από τη ΔΕΥΑ και σε κάθε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων θα διακόπτεται η παροχή χωρίς άλλη ειδοποίηση, και θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Η άμεση εξασφάλιση δικαιοσύνης στην παροχή του νερού για όλους αποτελεί για τη ΔΕΥΑ μονόδρομο.

Φίλοι καταναλωτές 

Πιστεύουμε ότι η διαχείριση του νερού και η αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτούν πλήρη και άμεση ενημέρωση και αρμονική συνεργασία ΔΕΥΑκαταναλωτών.

Το πόσιμο νερό δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Δεν ανήκει ούτε στη ΔΕΥΑ και τον Δήμο που το παρέχουν, ούτε στον καταναλωτή επειδή το πληρώνει.

Είναι φυσικό αγαθό που ανήκει εξίσου σε όλους τους σημερινούς και τους μελλοντικούς κατοίκους αυτού του τόπου. Γι αυτό ο δραστικός περιορισμός της σπατάλης πρέπει να είναι κοινός στόχος όλων μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα σταθείτε ενεργοί συμπαραστάτες στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, ώστε όλοι να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, με δίκαιο τρόπο χωρίς διακρίσεις.

Για τη ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Δημήτρης Πρωτονοτάριος 
Δημοτικός Σύμβουλος






ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



Δημοτικό ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Παράταση Εγγραφών

  


Παράταση δόθηκε στις εγγραφές στο Δημοτικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης για παιδιά από 5 -12 ετών.

Προθεσμία υποβολής: έως 8 Αυγούστου.

ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

Τηλέφωνα: 2743 306902 & 6942918121 & 6956205379 
E - m a i l :kdapxylokastro@gmail.com 
Facebook: ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΔΑΠ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 

ΑΦΜ &ΑΜΚΑ ΜΗΤΕΡΑ 
ΑΜΚΑ ΠΑΙΔΙΟΥ/ΩΝ 
ΑΦΜ &ΑΜΚΑ ΣΥΖΥΓΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ & email 
ΚΩΔΙΚΟΙ TAXISNET ΜΗΤΕΡΑΣ &ΣΥΖΥΓΟΥ 
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Η’ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ 
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 6ΜΗΝΟΥ):

-ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ: Έντυπο μεταβολών ατομικών στοιχείων της Δ.Ο.Υ. (Μ1), με ημερομηνία προγενέστερη της δημοσίευσης της Πρόσκλησης.

ή Αντίγραφο από την Προσωποποιημένη Πληροφόρηση του taxisnet 

-ΑΝΥΠΑΝΤΡΗ ΜΗΤΕΡΑ: Αντίγραφο Πιστοποιητικού Οικογενειακής κατάστασης της αιτούσης που θα αναφέρεται το/τα τέκνο/τέκνα της 

-ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΗ (εάν η διάζευξη δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης): Αντίγραφο του Διαζευκτηρίου/ Δικαστικής Απόφασης/ Συμβολαιογραφικής πράξης (Πολιτικός γάμος) ή Διαζευκτήριο από Εκκλησία (Θρησκευτικός γάμος) ή Λύση Συμφώνου Συμβίωσηςή Έντυπο μεταβολών ατομικών στοιχείων της Δ.Ο.Υ. (Μ1) ή Αντίγραφο από την Προσωποποιημένη Πληροφόρηση του taxisnet 

-Πολίτης ΕΕ ή τρίτων χωρών που υποβάλει δικαιολογητικά που έχουν εκδοθεί εκτός Ελλάδας: Επίσημη μετάφρασή των δικαιολογητικών στην ελληνική γλώσσα από την αρμόδια αρχή, (Πρεσβεία ή Προξενείο ή Υπ. Εξωτερικών)

- Χ Η Ρ Α / Χ Η ΡΟΣ:Αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου συζύγου, εάν δεν αναφέρεται στο Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 2020 (σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης, χρειάζονται τα εκκαθαριστικά και των 2 μερών)

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: 

1. ΜΙΣΘΩΤΗ: Αυτόματη άντληση στοιχείων από το ΕΡΓΑΝΗ 
2. ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΗ ΕΚΤΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ (ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ): Αντίγραφο Δήλωσης Έναρξης Επιτηδεύματος στη Δ.Ο.Υ.& Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι η αιτούσα είναι άμεσα ασφαλισμένη (και σε περίπτωση οφειλής) ή ότι έχει καταβάλει τις εισφορές ή Έγγραφο ειδοποίησης του ασφαλιστικού φορέα για καταβολή εισφορών &Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 περί μη διακοπής της άσκησης του επιτηδεύματος 
3. ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ (ΟΓΑ): Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι η ενδιαφερόμενη είναι άμεσα ασφαλισμένη ή σε περίπτωση οφειλής, έγγραφο ειδοποίησης του ασφαλιστικού φορέα για καταβολή εισφορών 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ: Αυτόματη άντληση στοιχείων από τον ΟΑΕΔ (εφόσον η κάρτα ανεργίας είναι ανανεωμένη) 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ: Αντίγραφο Πιστοποίησης της Αναπηρίας σε ισχύ από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) με διάρκεια ισχύος και ποσοστό αναπηρίας ή Αντίγραφο της αίτησης του δικαιούχου προς το ΚΕ.Π.Α. για νέα γνωμάτευση ή Αντίγραφο Πιστοποίησης της Αναπηρίας Υγειονομικών Επιτροπών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δημοτικό ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης | «Μετά το σχολείο… η γνώση γίνεται διασκέδαση!»






Δελτίο τύπου σχετικά με τους εμβολιασμούς των πολιτών κατ’ οικον
  


Στα πλαίσια του εμβολιασμού του πληθυσμού της χώρας για την αντιμετώπιση της νόσου Covid -19, σας ενημερώνουμε ότι έχουν ξεκινήσει στο Δήμο Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί σε άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν και να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον αφορούν αποκλειστικά πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα. Για όλους όσοι βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό ή πάσχουν από βαριά ψυχική-νοητική νόσο ή δεν μπορούν να μετακινηθούν χωρίς υποστήριξη. Για τη μη ταλαιπωρία των ευαίσθητων αυτών ομάδων αποφασίστηκε ο μονοδοσικός εμβολιασμός τους με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η πιστοποίηση και η ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε ιατρό δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα. Συγκεκριμένα, οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν κατ οίκον θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία µε τον θεράποντα ιατρό τους. Ο θεράπων ιατρός συμπληρώνει την αίτηση εμβολιασμού για τον ενδιαφερόμενο πολίτη και την καταχωρεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Υγείας.

Η χορήγηση του εμβολίου θα γίνεται στον χώρο διαμονής του ασθενή, από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ξυλοκάστρου οι οποίοι θα επικοινωνούν με τους πολίτες για τη διευθέτηση του ατομικού τους ραντεβού.

Ο συντονισμός για τη διευθέτηση και χορήγηση του εμβολίου τελεί υπό την ευθύνη του Υπουργείου Υγείας.




Πυροπροστασία .. Δεκάδες εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου

  


Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης , λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών που επικρατούν και στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται Πολύ υψηλός/Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, σήμερα Παρασκευή 06 Αυγούστου.

Τα οχήματα, το προσωπικό του Δήμου, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, το Δασαρχείο, ο σύλλογος «Κυλλήνιος Άδωνις», η ομάδα πυροπροστασίας του Δήμου, οι πρόεδροι και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων και πλήθος εθελοντικών ομάδων οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Δήμου, έχουν κινητοποιηθεί για την επιτήρηση και πρόληψη έχοντας αναπτυχθεί σε όλα τα χωριά αλλά και στο αισθητικό δάσος του Πευκιά.

Συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Οι πολίτες που επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά στις προσπάθειες για την αντιπυρική προστασία του Δήμου μας, μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο Εθελοντών του Δήμου (https://forms.

gle/3AUohJJiqDMAbhWm8) ή να αποστείλουν το συγκεκρίμενο url για να εγγραφούν όποιοι επιθυμούν, ενώ σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.




ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ



Χείρα βοηθείας στους πυρόπληκτους δήμους
  


Ο Δήμος Σικυωνίων σε συνεννόηση και συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, συμμετέχει στη «Συμμαχία ευθύνης και αλληλεγγύης» και συνδράμει στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορους δήμους της χώρας μας από την πρωτοφανή πύρινη καταστροφή.

Η καταγραφή των αναγκών βρίσκεται σε εξέλιξη και η μακρά λίστα που δημιουργείται και συμπληρώνεται, ιεραρχείται με βάση τις προτεραιότητες των δήμων που δοκιμάζονται σκληρά αυτές τις μέρες.

Στόχος είναι η κάλυψη των αναγκών των πυρόπληκτων σε τρόφιμα, στρώματα, κλινοσκεπάσματα, εμφιαλωμένο νερό και ζωοτροφές για οικόσιτα ζώα. Επιπλέον, αναγκαία είναι και κοντέινερς, τα οποία απαιτούνται ειδικά για την περιοχή της Εύβοιας, όπου 200 περίπου οικογένειες έχουν μείνει άστεγες και αυτό που χρειάζονται άμεσα είναι ένας χώρος να στεγαστούν, κοντά όμως στις περιουσίες τους.

Επειδή η συγκέντρωση υλικού θα πρέπει να γίνεται με απόλυτη σειρά προτεραιότητας, με βάση τις ανάγκες των πυρόπληκτων, ο Δήμος Σικυωνίων θα ανακοινώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της ΚΕΔΕ και σε συνεννόηση με τους πυρόπληκτους δήμους, λίστα αναγκών, την οποία θα μπορούν να ενισχύσουν και οι δημότες με προσφορές τους.

Τα υλικά θα συγκεντρωθούν στο χώρο της αίθουσας ΚΑΠΗ Κιάτου, Κλεισθένους 57 (Πολιτιστικό Κέντρο) και υπεύθυνος για τη συλλογή και διαχείριση είναι ο πρόεδρος της Μηκώνης, Δημήτρης Ζάρκος.

Μένουμε ενωμένοι. Μένουμε δυνατοί. Όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε. Με ανθρωπιά, με αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια θα σταθούμε και πάλι όρθιοι.








Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς 
Συνεδρίασε το τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας
  


Στο δήμο Σικυωνίων, σήμερα, Πέμπτη 5 Αυγούστου, το μεσημέρι συνεδρίασε το τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας με θέμα την επιβεβαίωση της ετοιμότητας που ισχύει από αρχές της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και την εκπόνηση σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, που ισχύει για την περιοχή από σήμερα το βράδυ σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αρχικά οι παριστάμενοι Διοικητές Πυροσβεστικής και Λιμενικού έκαναν μία γρήγορη σκιαγράφηση των καιρικών συνθηκών, που αναμένονται τις προσεχείς μέρες τονίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές άνω των 40 βαθμών Κελσίου, η υγρασία ιδιαίτερα χαμηλή, ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθεί η ένταση των ανέμων που θα αγγίζουν τοπικά τα 6 μποφόρ, θέτοντας έτσι σε κατάσταση συναγερμού την περιοχή για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Και οι τρεις διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας που συμμετείχαν στη σύσκεψη έθεσαν υπόψη του δημάρχου το επίπεδο ετοιμότητας και επιφυλακής στο οποίο βρίσκονται οι υπηρεσίες τους.

Με αυτά τα δεδομένα ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, τόνισε ότι χρειάζεται η ύψιστη ετοιμότητα, να προβλεφθούν τα συμβάντα, ώστε να προστατευτεί πρώτα και κύρια η ανθρώπινη ζωή και εν συνεχεία οι περιουσίες, οι επιχειρήσεις και το φυσικό περιβάλλον σε όλο το μήκος και το πλάτος του δήμου Σικυωνίων.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, η κατάσταση στη χώρα με τα πολλά μέτωπα πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη, δυσχεραίνει τη διαχείριση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, τα οποία ενδεχομένως να μην είναι διαθέσιμα σε κρίσιμες στιγμές.

Συνεπώς, όπως έγινε αντιληπτό και παραδεκτό από όλους τους παριστάμενους ότι είναι καίριας και αποφασιστικής σημασίας τα όποια συμβάντα πυρκαγιάς εντοπιστούν να αντιμετωπιστούν άμεσα στα πρώτα λεπτά της εκδήλωσής τους.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων τόνισε ότι είναι αποφασιστικής σημασίας η οργάνωση και η επιφυλακή ενός Δικτύου Επικοινωνίας με την ενεργοποίηση του τοπικού πληθυσμού, το οποίο θα λειτουργήσει μεταξύ δημοτικής αρχής, δημάρχου, αντιδημάρχων, προέδρων κοινοτήτων και εθελοντών με τις πυροσβεστικές και αστυνομικές αρχές ώστε το όποιο συμβάν να αντιμετωπιστεί εν τη γενέσει του και χωρίς χρονοτριβή.

Σε αυτό το πλαίσιο ο δήμαρχος ζήτησε από τους αντιδημάρχους κάθε δημοτικής ενότητας να επικοινωνήσουν με τους προέδρους των κοινοτήτων και τους εθελοντές και να τους θέσουν σε ύψιστη επιφυλακή οργανώνοντας ομάδες περιπολίας εντοπισμού και άμεσης αντιμετώπισης ενδεχόμενης πυρκαγιάς. Ακόμη, οι ίδιες ομάδες θα έχουν την ευθύνη της γρήγορης καθοδήγησης των πυροσβεστικών δυνάμεων στην εστία του συμβάντος και τη διευκόλυνση με κάθε μέσο της πυρόσβεσης, υποδεικνύοντας θέσεις λήψης νερού, κρουνούς, δεξαμενές κ.λπ.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Σικυωνίων ότι τα μηχανήματα του δήμου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ οι χειριστές τους έχουν ενημερωθεί, ώστε να παραμείνουν διαθέσιμοι και σε επιφυλακή το κρίσιμο διάστημα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην περίπτωση της ευρύτερης περιοχής του Διμηνιού όπου υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα υδροδότησης.

Τέλος, ο δήμαρχος Σικυωνίων αφού ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους για την παρουσία τους και την άψογη συνεργασία τους, ενημέρωσε ότι ο δήμος έχει καταθέσει προτάσεις χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την αγορά τριών υπερσύγχρονων υβριδικών πυροσβεστικών οχημάτων και σύγχρονου συστήματος πυρανίχνευσης που θα ενισχύσουν τον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό και θα θωρακίσουν ακόμη περισσότερο την περιοχή έναντι του κινδύνου της πυρκαγιάς.

Η σύσκεψη έληξε με τη βεβαιότητα όλων ότι θα γίνει κάθε τι στα όρια των ανθρώπινων δυνατότητων ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σχέδιο πρόληψης και καταστολής συμβάντος πυρκαγιάς εν τη γενέσει του.



  




ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ



2 Αυγούστου στις 8:12 μ.μ. • Συνεχίζονται οι εργασίες δημοτικής οδοποιίας στις κοινότητες του Δήμου Βέλου Βόχας.
  


2 Αυγούστου στις 8:12 μ.μ. • Συνεχίζονται οι εργασίες δημοτικής οδοποιίας στις κοινότητες του Δήμου Βέλου Βόχας.



ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ



Ο Δήμος Νεμέας προτίθεται να ιδρύσει Ομάδα Εθελοντών Με σκοπό Κοινωνικές δραστηριότητες
  



Νεμέα : 09-8-2021 Ο Δήμος Νεμέας στοχεύει στην ίδρυση ομάδας εθελοντών με απώτερο σκοπό από τη μια πλευρά την προσφορά στο Δήμο σε δύσκολες περιόδους ,είτε λόγω φυσικών φαινομένων είτε λόγω έκτακτων συνθηκών και αφετέρου την ενεργοποίηση των πολιτών στα πλαίσια συνεργασίας, συντονισμού, συνεννόησης, σχεδιασμού και δράσης με όλους τους πολίτες , προς όφελος των κατοίκων του Δήμου.

Θέλουμε οι εθελοντικές οργανώσεις να λειτουργήσουν με αυτονομία και αυτοτέλεια, ενώ από την άλλη πλευρά, οι μεμονωμένοι εθελοντές να βρουν ένα πλαίσιο δράσεων όπου θα μπορούν να συμμετέχουν και η δραστηριότητά τους να είναι οργανωμένη με συγκεκριμένα καθήκοντα ,όπως συμμετοχή στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, φυσικών φαινομένων, αναδασώσεις, εξωραϊσμό με στόχο την ανάδειξη τοπίων της περιοχής μας κ.α.

Η παρουσία όλων μας σε τέτοιες δράσεις είναι πολύ σημαντική και η ενεργοποίηση απέναντι στον τόπο μας είναι «επιβεβλημένη». Καλούνται όλοι οι πολίτες ,που διακατέχονται από ευαισθησία και αγάπη για τη Νεμέα, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλ. 2746 360118,ώστε να δημιουργηθεί ένας Σύλλογος Εθελοντών καταστατικά κατοχυρωμένος. Με την πλήρη οργάνωση των δράσεων θα επιτύχουμε την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και τη συνοχή που όλοι οραματιζόμαστε και αξίζουμε.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια