Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1756

Προς υλοποίηση το έργο περίφραξης της διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου, συναίνεσε το Υπερταμείο

  


Συναινεί η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ) -γνωστότερη ως Υπερταμείο- στο αίτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου να παρέμβει εκατέρωθεν της διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου για να εκτελέσει εργασίες περίφραξης.

Αυτό σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ Γρηγόρης Δημητριάδης σε επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος είχε διατυπώσει το εν λόγω αίτημα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, “είναι επιτρεπτή η τοποθέτηση συρμάτινου πλέγματος εντός της ακίνητης περιουσίας της διώρυγας και σε απόσταση 10 μέτρων από το χείλος του καναλιού, για λόγους επαρκούς διασφάλισης της ανθρώπινης ζωής”.

Καταλήγοντας, ο Γρ. Δημητριάδης εκφράζει προς τον περιφερειάρχη “τις ευχαριστίες της ομάδας του Υπερταμείου, αλλά και εμένα προσωπικά, για την υποστήριξη που παρέχετε στην λειτουργία της ΑΕΔΙΚ (Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου)”.

Ικανοποίηση εξέφρασε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, σημειώνοντας ότι πλέον μπορεί να ξεκινήσει η υλοποίηση της προϋπολογισμού περί τις 850.000 ευρώ παρέμβασης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτιμώντας ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.






Επιπλέον πίστωση στο ΤΕΒΑ και παράταση του προγραμματος μέχρι το τέλος του 2022
  

  
Επιπλέον πίστωση ύψους 3.095.000 ευρώ διατίθεται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις δράσεις που υλοποιεί στο πλαίσιο του προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ – FEAD), οι οποίες παρατείνονται μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Η τελική πίστωση διαμορφώνεται πλέον σε 9.151.786,44 ευρώ, έναντι της αρχικά προϋπολογισμένης ύψους 5.115.228,80 ευρώ.

Η πρόσθετη αυτή πίστωση διευρύνει την δυνατότητα στην Περιφέρειας να υποστηρίξει τις συνολικά 7.632 οικογένειες (14.056 ατόμων) που είναι οι ωφελούμενοι του εν λόγω προγράμματος στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας (1.209 οικογένειες, 2.174 άτομα), Λακωνίας (1.211 οικογένειες, 2.349 άτομα) και Μεσσηνίας (5.212 οικογένειες, 9.533 άτομα).

Πλέον, οι προϋπολογισμοί ανά Π.Ε. διαμορφώνονται, στην Αργολίδα σε 1.790.841,61 ευρώ (έναντι 1.014.164,80 ευρώ αρχικά), στη Λακωνία σε 1.689.802,35 ευρώ (έναντι 962.614,40 ευρώ αρχικά) και στη Μεσσηνία σε 5.671.142,46 ευρώ (έναντι 3.138.449,60 ευρώ αρχικά).

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει Εθνικά Συστήματα µέσω των οποίων διανέµονται στους απόρους τρόφιμα ή/και Βασική Υλική Συνδρομή, καθώς επίσης και δραστηριότητες σχετικά µε τη συλλογή, µεταφορά, αποθήκευση και διανοµή δωρεών τροφίμων.

Στο πλαίσιο του προγράµµατος διανέμονται στους ωφελούμενους:

α) Τρόφιμα (μακράς διαρκείας και φρέσκα καθώς και ειδικά τρὀφιμα για βρέφη).

β) Είδη βασικής υλικής συνδρομής (ρουχισµός για παιδιά και ενήλικες/κυρίως αστέγους – είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, παιδικά είδη/βιβλία, παιχνίδια, βρεφικός εξοπλισμός κλπ).

Το ΤΕΒΑ στηρίζει επίσης συνοδευτικὀ μέτρα, συμπληρώνοντας την παροχή τροφίμων ή/και βασικής υλικής συνδροµής σχετικά µε υπηρεσίες εξατοµικευµένης προσέγγισης / συμβουλευτικής, ψυχοκοινωνικής στήριξης, αγωγής υγείας, διατροφικών συμβουλών, κοινωνικοποίησης παιδιών κ.α.

Μέσω του ΤΕΒΑ προάγεται η κοινωνική συνοχή, ενισχύεται η κοινωνική ενσωμάτωση και, ως εκ τούτου, η υλοποίησή του συνεισφέρει στον στὀχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριµένα τηνµείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κὀνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.






Στον Αντιπεριφερειάρχη ο νέος Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Κορινθίας
   


Τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας επισκέφθηκε ο νεος Διοικητής Πυροσβεστικού Σώματος Ν.Κορινθίας κος Βικέντιος Μαρινάκης. Στην συνάντηση παρουσία & της Προϊστάμενης της Π.Προστασίας κας Ρ.Χαρίτου, συζητηθηκαν ζητήματα που αφορούν την δύσκολη Αντιπυρική Περίοδο που διανύουμε, ενώ απο την πλευρά του ο κος Γκιολής υποσχέθηκε πως θα παράσχει καθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να διευκολυνθεί το δύσκολο εργο των Πυροσβεστών. Αμέσως μετά σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης ειπε τα εξής :

“Υποδέχθηκα με ιδιαίτερη χαρά τον νέο Διοικητή Πυροσβεστικού Σώματος Ν.Κορινθίας Βικέντιο Μαρινάκη.

Ως Περιφερειακή Αρχή του Π.Νίκα υποσχέθηκα να είμαστε παντα δίπλα στις προσπάθειες και αγώνα τους όπως μας ζητηθεί να βοηθήσουμε με υλικά, υδροφόρες και μηχανήματα έργου για διανοίξεις δρόμων και πρόσβασης . Πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε διαθέσει στην Τρίπολη ένα υπερσύγχρονο drone






Παρατείνεται μέχρι 6 Νοεμβρίου η θητεία χωρικών και θεματικών αντιπεριφερειαρχών, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

  

Παρατείνεται μέχρι και τις 6 του ερχόμενου Νοεμβρίου, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, η θητεία των χωρικών και των θεματικών αντιπεριφερειαρχών, η οποία έληγε στο τέλος του τρέχοντος μήνα Αυγούστου.

Για την Κυριακή 7 Νοεμβρίου έχει προσδιοριστεί η διαδικασία εκλογής του νέου προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

Την διαδικασία αυτή θα ακολουθήσει η ανακοίνωση από τον περιφερειάρχη των νέων χωρικών και θεματικών αντιπεριφερειαρχών.






ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΚΙΟΛΗ
  


* Μετά από πρόσκληση του Προέδρου Δ.Μουτούση και Δ.Σ AHEPA HJ25 ΑΧΑΙΑΣ παρευρέθηκα το Σάββατο 31 Ιουλίου στην Ημερίδα με τίτλο 99 Χρόνια Προσφοράς στον Ελληνισμό και την Ελλάδα στο Λουτράκι Κορινθίας.

Η AHEPA είναι η πολυπληθέστερη και αρχαιότερη ομογενειακή οργάνωση παγκοσμίως με παρουσία Η.Π.Α,Καναδά,Αυστραλία, Ολλανδία, Βέλγιο,Αγγλία με 50.000 οικογένειες ως μέλη και μεγάλο φιλανθρωπικό έργο στην χώρα μας.Τόνισα στην ομιλία μου,πως πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί ο ένας πλάι στον άλλο για την Ελευθερία,Αξιοπρέπεια και Ευημερία της χώρας μας.Σας ευχαριστούμε για όλα όσα έχετε κάνει για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.Η Πατρίδα μας έχει ΜΕΛΛΟΝ και είναι οι άνθρωποι εντός και εκτός Ελλάδος. Η Ωσμωση μεταξύ Ελλήνων Ελλάδας και εξωτερικού δημιουργεί ένα τεράστιο δυναμισμό...και θα πετύχουμε ενωμένοι.

** Από το πρωί στην Εθνική Οδό ΑθηνώνΚορίνθου-Πατρών στο ύψος στρατοπέδου Κορίνθου που άρχισε η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στα πλαίσια έργου ΣΗΜΑΝΣΗ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε.ΚΟΡΙΝΘΊΑΣ προϋπ:660.000 €






Αναστάσιος Γιολής Αντιπεριφερειάρχης Προχωράμε με βήματα σταθερά για την ανάδειξη του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου.
  


Στα γραφεία της Π.Ε Κορινθίας παρουσία Υφυπ. Χρίστος Δήμας ,Προέδρου Μ.Πλειωνή Διευθ.Σ.Βασιλάκου, Χ.Γιαννοπαπά Σύμβουλος Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Χ.Βυτινιώτη, Α.Κόρκα, Γ.Οικονόμου,Διευθ.Συμβ.Πελοπόννησος Α.Ε Σ.Μουρίκη είδαμε την Αρχιτεκτονική Μελέτη μετά την έγκριση από το Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο,με επομένο σταθμό Πολεοδομία Κορίνθου.

Περιλαμβάνει Κτίριο επισκεπτών-Αμφιθέατρο 280 θέσεων,Αναψυκτήριο,Ιατρείο,Εκθεσιακό χώρο 90τ.μ,Υπαίθριες εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο χώρο των 91στρεμμάτων και πρόβλεψη για πλανητάριο.

Ως Περιφερειακή Αρχή του Π.Νίκα πιστεύουμε στις προοπτικές της Κορινθίας...






Συνεχίζονται από τον κ.Νίκα οι «ενέσεις ρευστότητας» στη «μεγάλη οικογένεια» του BEST TV!
  


Με πρόσχημα την καθυστερημένη …ευαισθησία του (η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι προτελευταία σε εμβολιασμούς) ο κ.Περιφερειάρχης σκέφτηκε για ακόμη μία φορά «κουτοπόνηρα» σε ό,τι αφορά το μοίρασμα του ποσού που διαθέτει για την παραγωγή και επικοινωνία του σποτ της διαφημιστικής καμπάνιας σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού (62.080€). Η κατανομή του ποσού έγινε ανάλογα με τα «λιβανίσματα» που δέχεται από κάθε μέσο ενημέρωσης.

Σε ό,τι λοιπόν αφορά τους τηλεοπτικούς σταθμούς αποφάσισε το μεγαλύτερο ποσό να διατεθεί για ακόμη μία φορά, στο αγαπητό (όπως το αποκαλεί ο ίδιος) «BEST TV» Ν. Μεσσηνίας, με έδρα την Καλαμάτα (είναι και η πατρίδα του άλλωστε) όπου διέθεσε το ποσό των 5.000€ για την προβολή 120 σποτ για εξήντα (60) ημέρες και άλλες 5.000€ σε εταιρεία συγγενικού προσώπου του ιδιοκτήτη του για την παραγωγή, δηλαδή 10.000€ στη μεγάλη οικογένεια του «ΒΕSΤ ΤV»! Στους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν «λιβανίζουν» το ποσό μειώνεται στα 2.000€ αλλά και σε 1.000€ και μάλιστα για μεγαλύτερο αριθμό προβολών και για το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο τηλεοπτικός σταθμός «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ TV», με έδρα επίσης την Καλαμάτα, όπου διέθεσε 2.000€ για 180 σποτ, η «ΑΡΚΑΔΙΚΗ TV», με έδρα την Τρίπολη, όπου διέθεσε 2.000€ για 300 σποτ, το «ΙΟΝΙΑΝ TV», με έδρα την Πάτρα, όπου διέθεσε μόλις 1.000€ για 180 σποτ καθώς και στην «ΟΡΤ», με έδρα τον Πύργο, όπου διέθεσε επίσης 1.000€ για 120 σποτ.

Στα «μικρά» κανάλια μάλιστα ο κ.Νίκας ορίζει στην απόφαση του πως το σποτ πρέπει να μεταδοθεί σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης, κάτι το οποίο δεν αναφέρει στην απόφαση ανάθεσης για το «μεγάλο» «BEST TV».

Φυσικά την ίδια τακτική και την ίδια ανισοκατανομή τηρεί ο κ.Νίκας σε όλες τις περιπτώσεις που αφορούν χρηματοδοτήσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως τις χρηματοδοτήσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020», της προώθησης τηλεοπτικού μηνύματος με θέμα «18212021-Μοριάς Τόπος Ηρώων», τη μαγνητοσκόπηση των συνεδριάσεων Περιφερειακών Συμβουλίων, την εκδήλωση διαβούλευσης της ΚΑΠ, το άνοιγμα τουρισμού κτλ.

Η απάντηση του κ.Νίκα στο ερώτημα που θέτουμε, ποια είναι κριτήρια επιλογής για την κατανομή των ποσών και για ποιο λόγο η απόφαση δεν λαμβάνεται από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή, είναι:

«Εγώ είμαι Περιφερειάρχης… και κάνω ότι μου αρέσει».

Η επιβράβευση «των αρίστων»… Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Πελοποννήσου ότι ο κ.Περιφερειάρχης επέλεξε να επιβραβεύσει(!) τον τηλεοπτικό σταθμό «BEST TV» με το μεγαλύτερο ποσό, ίσως επειδή γνώριζε ότι η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) επέβαλε πρόστιμο 25.000€ στην εταιρεία με την επωνυμία «ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ-ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» ως ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού «BEST TV» Ν. Μεσσηνίας, επειδή όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση του ΕΣΡ «παραβίασε –εκ προθέσεως- τη συνταγματική απαγόρευση μετάδοσης μηνυμάτων που θα μπορούσαν να παραπλανήσουν το κοινό ως προς τις προστατευτικές ιδιότητες προϊόντων και να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και υγεία».

Το πρόστιμο αφορά την προτροπή για αγορά συγκεκριμένων προϊόντων της γνωστής κηραλοιφής που θεράπευε τον κορωνοϊό!!!

Αυτόν τον τηλεοπτικό σταθμό έχει επιλέξει ο κ.Νίκας για να δαπανήσει το μεγαλύτερο ποσό της προβολής του τηλεοπτικού σποτ προκειμένου να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν! Είναι αυτονόητο βέβαια ότι όσο αυξάνονται οι χρηματοδοτήσεις του κ.Νίκα προς τον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό, τόσο θα αυξάνεται η διθυραμβική κριτική του ιδιοκτήτη-σχολιαστήδιευθυντή-πολιτικού αναλυτή του, απέναντι στον «εξαίρετο» και «επιτυχημένο» Περιφερειάρχη που ήρθε για να σώσει την Πελοπόννησο(!) ενώ παράλληλα φυσικά θα πληθαίνουν οι ύβρεις και οι συκοφαντίες εναντίον του Πέτρου Τατούλη και των στελεχών της «Νέας Πελοποννήσου».

Θυμούνται άλλωστε οι πολίτες πως στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό, το δήθεν σκάνδαλο του κοριού χαρακτηρίστηκε ως «TΑΤΟΥΛΗΣ GATE» και πρώην Αντιπεριφερειάρχες και νυν Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Νέας Πελοποννήσου» αποκαλούνταιπροσφωνούνται επανειλημμένα με τον χαρακτηρισμό «καλτσοδέτες».

Συγχαρητήρια κ.Νίκα, πράγματι επιβραβεύετε τους «αρίστους»!

Υγ. Οφείλουμε εφόσον δεν το έκανε ο κ.Νίκας να ενημερώσουμε τους πολίτες της Πελοποννήσου ότι η συμμετοχή της κας. Γιούλικας Σκαφιδά στο σποτ είναι αφιλοκερδώς, κάτι για το οποίο την ευχαριστούμε δημόσια.





Η πύρινη λαίλαπα σαρώνει τη Χώρα μας και αφήνει πίσω της τον όλεθρο και την καταστροφή.

  


Καμένα σπίτια, επιχειρήσεις, αγροτικές περιουσίες, ζωικό κεφάλαιο και τεράστιες εκτάσεις δασικής γης.

Η κύρια κεντρική εντολή είναι οι εκκενώσεις των οικισμών, χωρίς να συνοδεύεται από παράλληλο επιχειρησιακό σχεδιασμό για την κατάσβεση και πρόληψη των πυρκαγιών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Μεσσηνία, όπου πολλές καταστροφές προήλθαν από αναζωπυρώσεις.

Οι κραυγές αγωνίας και απελπισίας της Δημάρχου Οιχαλίας κας. Γιώτας Γεωργακοπούλου:

«Μας αφήσανε να καούμε» καθώς και οι εκκλήσεις φορέων και πολιτών Οιχαλίας και ΠύλουΝέστορος για ενίσχυση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης δεν ακούστηκαν από κανέναν.

Παρακολουθήσαμε τηλεοπτικά δάκρυα Κυβερνητικών βουλευτών αλλά και τη «δέσμευση» του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ.Χαρδαλιά μετά την έκκληση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Χαρίτση, ότι θα έρθει από τα Χανιά εναέριο βαρέως τύπου, για να συνδράμει στα μέτωπα πυρκαγιών της Μεσσηνίας καθώς και της Λακωνίας, δηλώνοντας μάλιστα πως θα είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τον κ. Χαρίτση για οποιαδήποτε άλλη βοήθεια απαιτηθεί!

Κανένας από τους Κυβερνητικούς βουλευτές δεν είχαν ενημερώσει τον κ.Υφυπουργό για το πρόβλημα των εναέριων μέσων;

Σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Αρχή αποδείχθηκε ότι δε διέθετε κανέναν απολύτως σχεδιασμό για την αντιμετώπιση τέτοιων κρίσεων παρά την πολυδιαφημιζόμενη ενίσχυση της με ακριβοπληρωμένους ειδικούς επιστημονικούς συνεργάτες.

Ο κ.Νίκας είχε ενημερώσει τον κ.Χαρδαλιά καθώς και άλλα αρμόδια Κυβερνητικά στελέχη για το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στη Μεσσηνία;

Ο κ.Νίκας αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Περιορίστηκε σε τυπικές επισκέψεις μερικών λεπτών σε ορισμένες από τις καμένες περιοχές, όπου με τη συνοδεία τηλεοπτικών καμερών και φωτογραφικών μηχανών προέβει σε ανούσιες δηλώσεις.

Ο κ.Περιφερειάρχης σήμερα μάλιστα, ξεπερνώντας κάθε όριο κυνικότητας και προκλητικότητας, την ίδια χρονική στιγμή που καίγονταν σπίτια, τεράστιες εκτάσεις ελαιώνων και δασικής γης και με δεκάδες χωριά σε Μεσσηνία και Λακωνία να έχουν εκκενωθεί, συνοδεία Αντιπεριφερειαρχών, επέλεξε να «τρέξει» στην Κυπαρισσία να υπογράψει σύμβαση, παρουσία του Λάκωνα Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Δημητρίου Σκάλκου.

Ο κ.Νίκας μάλιστα ήταν τόσο «κεφάτος» που επιστράτευσε το χιούμορ του για τις φιλοφρονήσεις προς τον κ.Σκάλκο, σε τέτοιο βαθμό που ο κ.Σκάλκος ανησύχησε και ρώτησε: «ξέρει να ξεματιάζει κανένας;».

Εκτός από το «κέφι» του βέβαια, επιστράτευσε ακόμη μία φορά την ικανότητα του στα μεγάλα ψέματα και αγνοώντας πλήρως την ευθύνη της θεσμικής του θέσης για τις επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών, άρχισε να αναφέρει το δήθεν «μεγάλο»(!) του έργο για την Τριφυλία.

Μόνο με ντροπή μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η πολιτική του στάση.

Η αυριανή μέρα είναι μία πολύ δύσκολη μέρα. Το σύνολο της Πελοποννήσου βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς, σε κατάσταση συναγερμού με κατηγορία κινδύνου πέντε (5).

Καλούμε τον κ.Νίκα να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, να σταματήσει επιτέλους τα προγραμματισμένα ραντεβού του, τις φωτογραφίες και τις ανούσιες ανακοινώσεις του και να παρέμβει δυναμικά και διεκδικητικά για την ενίσχυση των εναέριων μέσων, όπως με αίσθημα ευθύνης κάνουν οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Αρχών. Η αδιαφορία του, η απάθεια του και το μειλίχιο χαμόγελο του μπροστά στη μεγάλη καταστροφή τον χαρακτηρίζουν πλέον ως «μοιραίο» Περιφερειάρχη για την Πελοπόννησο.




Δεν υπάρχουν σχόλια