Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1755

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Οι Γερμανοί διαδήλωσαν «Όχι στη δικτατορία του κορωνοϊού»

Αυτή η επιμονή των Κυβερνήσεων κρατών της Ευρώπης να θέλουν να επιβάλλουν σώνει και καλά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έχει προκαλέσει προβληματισμό και σύγχυση σε μεγάλο πλήθος αντιρρησιών, που το σκέπτονται σοβαρά, αν πρέπει να παραδώσουν το σώμα τους στο πείραμα που συμβαίνει επί των ημερών μας και τους απώτερους σκοπούς του.

Στην Ελλάδα, όλοι οι «συστημικοί», κυρίως τα γνωστά «παπαγαλάκια» υπεραμύνονται της υγείας των εμβολιασμένων, που κινδυνεύουν δήθεν από τους ανεμβολίαστους, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους το γεγονός ότι η νέα σειρά κρουσμάτων σε πολλές χώρες φέρνει τα πάνω κάτω.

Καταδεικνύεται επισήμως πλέον πως στα πσσοστά κρουσμάτων οι εμβολιασμένοι έχουν μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής από τους άλλους. Οι διαδηλώσεις σιγά σιγά αυξάνουν τη δυναμική τους από πόλη σε πόλη ακόμη και στην Ελλάδα. Όσο για το εξωτερικό, ας δούμε τι συνέβη σε προχθεσινή διαδήλωση διαμαρτυρίας στη Γερμανία, όπως την παρουσιάζει το el.gr :

« Χιλιάδες άνθρωποι, που αντιτίθενται στα περιοριστικά μέτρα, αψήφησαν την Κυριακή την απαγόρευση να διαδηλώσουν και συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του Βερολίνου, προκαλώντας επεισόδια με την αστυνομία. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ορισμένοι διαδηλωτές «παρενόχλησαν και επιτέθηκαν» εναντίον αστυνομικών στο δυτικό τμήμα της γερμανικής πρωτεύουσας.

«Επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Αυτό οδήγησε στη χρήση δακρυγόνων, γκλοπ και σε συγκρούσεις σώμα με σώμα», έγραψε σε τουίτ η αστυνομία του Βερολίνου, διευκρινίζοντας πως προχώρησε σε συλλήψεις. Τη διαδήλωση οργάνωσε το κίνημα “Querdenker”, που εμφανίζεται ως η κύρια επικριτική φωνή εναντίον των υγειονομικών περιορισμών, που έχουν επιβληθεί στη Γερμανία. Η γερμανική δικαιοσύνη είχε απαγορεύσει πολλές από τις διαδηλώσεις, που προβλέπονταν για αυτό το Σαββατοκύριακο, ιδίως αυτή της Κυριακής, στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχουν 22.500 άνθρωποι. Το δικαστήριο εκτίμησε πως δεν μπορούσε να επιτρέπει τη διεξαγωγή των κινητοποιήσεων υπό τον φόβο ότι οι συμμετέχοντες θα παραβίαζαν τους κανόνες χρήσης της μάσκας και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η αστυνομία του Βερολίνου ανέπτυξε περισσότερους από 2000 αστυνομικούς σε ολόκληρη την πόλη, ενόψει της απαγορευμένης διαδήλωσης. Η διαδήλωση διαμαρτυρίας όμως έγινε με αθρώα προσέλευση πολιτών.

Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Ελευθερία» ή «Όχι στη δικτατορία του κορονοϊού» και πολύ λίγοι εξ αυτών φορούσαν μάσκες…». Φυσικά τα μικροεπεισόδια με την Αστυνομία δεν έλειψαν από τα γεγονότα.




ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Ο Πούτιν παίρνει σαφή θέση για την Αμμόχωστο…

Οι μονομερείς ενέργειες στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, οι οποίες παραβιάζουν ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών είναι απαράδεκτες, αναφέρει ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Σύμφωνα με το CNN, με την κυπριακή Προεδρία, σε απαντητική του επιστολή προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος Πούτιν σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «έχω διαβάσει με προσοχή την επιστολή σας, ημερομηνίας 14 Μαΐου 2021 που ακολούθησε της άτυπης συνάντησης, 5+ΗΕ, στη Γενεύη, στις 27-29 Απριλίου, 2021, και το μήνυμα της 5ης Ιουλίου 2021, στα οποία εκφράζεται ανησυχία για πιθανή αλλαγή του στάτους κβο των Βαρωσίων και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε ό,τι αφορά την προοπτική επίτευξης μιας συνολικής, δίκαιης λύσης στο Κυπριακό».

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογραμμίζει ότι «θεωρούμε απαράδεκτες τις μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ». επισημαίνει ακόμα ότι «η Ρωσική Ομοσπονδία στηρίζει με συνέπεια μια λύση στο Κυπριακό, εντός του γνωστού πλαισίου του διεθνούς δικαίου το οποίο έχει τεθεί από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και προνοούν λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με μια διεθνή νομική προσωπικότητα, μια κυριαρχία και μια ιθαγένεια». Υπογραμμίζει, επίσης, ότι τόσο σε επίπεδο των ΗΕ όσο και στις διμερείς επαφές της, η Ρωσία θα προωθεί τη δημιουργία ευνοϊκών εξωτερικών συνθηκών, με στόχο την επίτευξη προόδου στην επίλυση του Κυπριακού μέσω διαπραγματεύσεων.

Σημειώνει ακόμα ότι η Ρωσία πιστεύει ακράδαντα ότι υπάρχει η ανάγκη για εμπλοκή όλων των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ στη συζήτηση για τις εξωτερικές πτυχές της λύσης και επίσης για την αντικατάσταση του υφιστάμενου αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων, με εγγυήσεις των ΗΕ. Τέλος, ο Βλαντιμίρ Πούτιν εκφράζει στην επιστολή του ευγνωμοσύνη προς τον Νίκο Αναστασιάδη για τον μεταξύ των δύο χωρών διάλογο που αφορά διάφορα θέματα διεθνούς και περιφερειακής ατζέντας, περιλαμβανομένης της κατάστασης στην Κύπρο, αλλά και της κυπρορωσικής συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, οι ΗΠΑ κάλεσαν την Τουρκία και την τουρκοκυπριακή ηγεσία να ανακαλέσουν άμεσα τις εξαγγελίες για το περαιτέρω άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων. Η ΕΕ από την πλευρά της έχει εκφράσει την έντονη καταδίκη της για τα «μονομερή βήματα της Τουρκίας και τις απαράδεκτες ανακοινώσεις» των Ερντογάν και Τατάρ αναφορικά με το περαιτέρω άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων. Όλα αυτά καλά και άγια, αλλά η ελληνική κοινή γνώμη ζητάει ενεργότερη αντίδραση από την Ελλάδα. Γιατί δεν το κάνει;






ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ
Η ” Βλακοκρατία” να τεθεί στο περιθώριο...


Οι Μνημονιακές ημέρες της Εθνικής Οικονομικής Καταστροφής και της απώλειας κυριαρχικών Δικαιωμάτων, αλλά και Εθνικής Ιδιοκτησίας του Εθνικού μας πλούτου, έχουν επιφέρει καίριο πλήγμα στη συνέχεια των γενεών. Η ανεργία την οποία βιώνουν ένας στους τρεις, ίσως και περισσότεροι Έλληνες, κυρίως όμως περίπου έξι στους δέκα νέους, αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της ύπαρξης του Ελληνικού Έθνους. Τούτο οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αθρόα μετανάστευση νέων και μάλιστα μορφωμένων νέων, οι οποίοι παίρνουν των ομματίων τους και πηγαίνουν στα ξένα προς ανεύρεση καλύτερης εργασιακής τύχης.

Αυτό που εφαρμόζουν οι άλλες προηγμένες χώρες, οι οποίες έχουν αναγάγει σε επιστήμη την προσπάθεια εντοπισμού σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία του εξωτερικού, κοφτερών μυαλών, νέων με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, οι πολιτικοί της Ελλάδας το σνομπάρουν και δεν δείχνουν ενδιαφέρον να σταματήσουν τη διαρροή των εγκεφάλων που θα διαμορφώσουν το μέλλον της ελληνικής πραγματικότητας.

Ξοδεύουν υπέρογκα ποσά σε επενδύσεις του είδους μερικά κράτη, επιδιώκοντας να πετύχουν επένδυση σε διάνοιες, που προσβλέπουν να εργασθούν σε θέσεις Αναπτυξιακού, Καινοτομικού και Ερευνητικού Επιπέδου πετυχαίνοντας στόχους που δεν μπορεί να τις συλλάβει ο κοινός ανθρώπινος νους. Στο εξωτερικό εργάζονται απόφοιτοι Πανεπιστημίων, τους οποίους έχουν προσεγγίσει ειδικά εκπαιδευμένοι πράκτορες εντοπισμού, μύησης και προώθησης σε υπογραφή Συμφωνητικού Εργασίας με πλούσιες συνήθως αμοιβές.

Αντίθετα με τις ενέργειες των άλλων κρατών, που σέβονται τους “υποψήφιους νομπελίστες” και τους προσλαμβάνουν σε θέσεις εργασίας αμέσως, στην Ελλάδα οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί, Γιατροί, Δικηγόροι και άλλων παρεμφερών δυνατοτήτων και ειδικοτήτων, διώκονται με χίλιους δυο τρόπους, γιατί Κυβερνάει η “ Μετριοκρατία ”. Οι 300 της Βουλής και οι Ηγεσίες των κομμάτων στην πλειοψηφία τους κάνουν ό,τι τους περνάει από το χέρι, για να εξουδετερώσει επαγγελματικά τους παραπάνω επαγγελματίες και μάλιστα χαίρονται όταν ακούνε ή διαβάζουν πως δεκάδες χιλιάδες άξια τέκνα της χώρας μας ψάχνουν να βρουν στην αλλοδαπή εργασία, αφού η Ελλάδα τους γυρίζει την πλάτη...

Μήπως ήλθε η ώρα να μιμηθεί η Κυβέρνηση άλλες εποχές δίνοντας μπόνους για επαναπατρισμό μέρους της ελίτ ελλήνων επιστημόνων, που διαπρέπει στην αλλοδαπή;






ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ
Οι θεσιθήρες “ Αλεξιπτωτιστές της Πολιτικής ”


Είναι να απορεί κανείς με τη νοοτροπία και την πρακτική εφαρμογή χρησιμοποιήσεως “Αλεξιπτωτιστών” της Πολιτικής, σε κάθε Κυβέρνηση, που προκύπτει από τις εκλογές. Συνηθίζεται με το πρόσχημα της εξειδίκευσης, οι εκάστοτε Πρωθυπουργοί της χώρας, σε Υπουργεία, τα οποία έχουν από μόνα τους ιδιάζουσα σημασία για το Κράτος, τοποθετούνται Υπουργοί και Υφυπουργοί γνωστοί για το βίο και την πολιτεία τους, που δεν συνάδει με το Εθνικό συμφέρον. Αν δεν τοποθετούνται στις παραπάνω θέσεις κλειδιά, τους βλέπουμε να προσλαμβάνονται αθρόως, ως Ειδικοί Σύμβουλοι, παρά τω Υπουργώ ή παρά τω Πρωθυπουργώ, με παχυλές αμοιβές.

Από αυτούς τους δοτούς και μη εκλεγέντες δεν έχει ωφεληθεί ποτέ το Ελληνικό Δημόσιο. Όλες οι ενέργειες των “καρεκλοκενταύρων” τείνουν δήθεν να εκσυγχρονίσουν το κράτος, την Παιδεία ή τη Δημόσια Διοίκηση καταστρέφουν κάθε τι το Ελληνικό και Εθνικά συμφέρον. Οι δήθεν εκσυγχρονισμοί στην Παιδεία, οι αντικαταστάσεις των βιβλίων σε μαθήματα ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα, εκεί κατατείνουν στην οπισθοδρόμηση και τον Εθνικό Θρησκευτικό αποχρωματισμό. Να μην μείνει τίποτα όρθιο σ΄ αυτήν τη δύστυχη χώρα. Αφορμή συγγραφής αυτού του άρθρου, μου έδωσε η πρόσφατη τοποθέτηση προέδρου της επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας ατόμου που συμπλέει στο ΕΛΙΑΜΕΠ με τις τουρκικές απόψεις… Παρακολουθείστε διαχρονικά ποιοί Υπουργοί έχουν αναλάβει κατά καιρούς το Υπουργείο Παιδείας και θα αναρωτηθείτε, αν όλοι αυτοί τοποθετήθηκαν εκεί λόγω ικανοτήτων ή λόγω εκτελέσεως κάποιας μυστικής καταστροφικής αποστολής; Όσο για τα ονόματα, ποιόν να πιάσεις και ποιόν να αφήσεις χωρίς το μυαλό σου να πάει σε κάποια καταστρεπτική υποβάθμιση. Πέρασαν από εκεί κατά καιρούς οι ολετήρες Γ. Ράλλης, ο πρώτος “χειρών αδίκων” της Ελληνικής γλώσσας, που άνοιξε τους ασκούς του Εώλου, Κ. Σημίτης, που τα έβαλε με τη Θρησκεία και την Ιστορία, ο Γ. Παπανδρέου, που δεν ήξερε τι να πρωτοκαταστρέψει, η ... Μ. Κουτσίκου – Γιαννάκου, που θα συνέχιζε το έργο του προκατόχου της, αν δεν την έδιωχναν με τις πέτρες οι πολίτες και η συναγωνίστρια, που λάνσαρε τα βιβλία του κάθε Τζωρτζ Σόρος με την Κυρία που ‘Βλέπει Συνωστισμούς στην Αποβάθρα της Σμύρνης το 1922.

Όσο για τους Στουρνάρα και τον ... Ροζάκη, αυτοί δεν παίζονται με τίποτα. Ποιός θα μας γλυτώσει από τους Σωτήρες μας;




Δεν υπάρχουν σχόλια