Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1755

Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας
  


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετείχε σήμερα Παρασκευή 30 Ιουλίου, στην συνεδρίαση που πραγματοποίησε μέσω τηλεδιάσκεψης το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας).

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης έγινε παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ακόμα, έγινε συζήτηση σχετικά με το θέμα της άναρχης ανάπτυξης εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αναζητήθηκαν τρόποι για την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος.

Στην ίδια συνεδρίαση, εξ άλλου, συζητήθηκε η προοπτική του “πράσινου” υδρογόνου ως εν δυνάμει παράγοντα για την ανάπτυξη.

Παραρουσιάστηκε, τέλος, και μία καταγραφή των τάσεων της ελληνικής κοινωνίας (κοινωνικό βαρόμετρο), στο πλαίσιο των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.






Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τις παρεμβάσεις ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας
  


Σύσκεψη συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου, με την συμμετοχή των διευθυντών Τεχνικών Εργων από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Η σύσκεψη αφορούσε στο ύψους περί τα 5 εκ. ευρώ έργο που αφορά σε παρεμβάσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των Περιφερειακών Ενοτήτων -με περίπου 1 εκ. ευρώ να αναλογεί σε κάθε Π.Ε.

Στο πλαίσιο του έργου αυτού θα γίνει διαγράμμιση, κάθετη και οριζόντια σήμανση, τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων καθώς και ειδικών ανακλαστικών οδοστρώματος (“μάτια γάτας”).

Κατά την σύσκεψη, τα υπηρεσιακά στελέχη ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη για τα τμήματα του οδικού δικτύου ανά Π.Ε. στα οποία απαιτούνται παρεμβάσεις και επισημάνθηκε από την πλευρά του Π. Νίκα ότι θα πρέπει μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει αλλάξει προς το βέλτιστο η εικόνα του οδικού δικτύου της Περιφέρειας.

“Οι παρεμβάσεις αυτές υλοποιούνται στο γενικότερο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας της περιφερειακής Αρχής για την ουσιαστική βελτίωση του οδικού δικτύου σε όλες τις Π.Ε. με αποκλειστικό στόχο την ασφάλεια των εποχούμενων” τόνισε ο περιφερειάρχης.






Πέντε τρακτέρ βαρέος τύπου προμηθεύεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου
   


Στην προμήθεια 5 βαρέος τύπου ελκυστήρων με καταστροφείς θα προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω διαγωνισμού ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.

“Τα πέντε αυτά τρακτέρ θα διατεθούν από ένα σε κάθε Π.Ε. προκειμένου να συμβάλουν στον καθαρισμό φυτικής γης, από δρόμους, οικόπεδα, δασικούς δρόμους” δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι τα εν λόγω μηχανήματα θα απασχολούνται σε μόνιμη βάση για τον πιο πάνω σκοπό.

Επίσης, η Περιφέρεια θα προβεί και στην προμήθεια 6 διπλοκάμπινων οχημάτων 4×4 για τις ανάγκες, κατά κύριο λόγο, των ΔΑΟΚ και συγκεκριμένα για την μετακίνηση γεωπόνων και κτηνιάτρων σε δύσβατες περιοχές.

“Θα αντικατασταθούν οχήματα 25 και 28 ετών που παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα” σημείωσε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι με σταθερούς ρυθμούς επέρχεται ο εκσυγχρονισμός του στόλου οχημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στον οποίος πλέον συγκαταλέγονται και από δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.


  





Από τις δραστηριότητες του Αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιου Γκιολή
    


* Ως Περιφερειακή Αρχή του Π.Νίκα πάντα δίπλα σε ότι αναδεικνύει τις αξίες του Ευλογημένου τόπου μας,στηρίξαμε το Διήμερο Εκδηλώσεων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος 《ΙΧΝΕΥΤΑΙ《του ΣΟΦΟΚΛΗ σε σκηνοθεσία Μ.Μαρμαρινού στο μαγευτικό Οροπέδιο Ζήρειας-Τρίκαλα Κορινθίας.Συγχαρητήρια σε όλους-όσους έβαλαν τον καλύτερο τους ευατό για να βγεί εις πέρα με επιτυχία και να διαφημισθεί η περιοχή μας από τους 3.000 επισκέπτες αυτού του διημέρου...είς αλλά ακόμα πιο σπουδαία.

** Παρευρέθηκα στην 19η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών χθές στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.Μετέφερα την στήριξη του Περιφέρειαρχη Π.Νίκα καθώς ο Εθελοντισμός δείχνει τον Πολιτισμό μας.

***Ως Ιατρός επί 15ετίας στο Νοσοκομείο Κορίνθου τόνισα πως οι ιατροί δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά αν δεν υπήρχαν οι Τράπεζες Αίματος άρα το δικό σας μεγαλείο ψυχής κ ανθρωπιάς.Δίνουμε Αίμα Σώζουμε Ζωές.Παρόντες ο Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος ,Αντιπεριφερειάρχες Α.Κόρκα, Χ.Βυτινιώτης,Βουλευτής Γ.Ψυχογιός,Διευθ.Αιμοδοσίας Γ.Ν.Κορίνθου Χ.Παππά.Συγχαρητήρια σε όλους για τον διαρκή αγώνα ζωής...πάντα δίπλα σας ως Εθελοντής Αιμοδότης και ως άνθρωπος.

****Παρευρέθηκα μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Δήμος Κορινθίων Vasilis Nanopoulos στον Εορτασμό της Επετείου της Ιστορικής Μάχης του Αγιονορίου 199χρόνια.Τιμή και Δόξα στους Ήρωες μας.Παρόντες ο Υφυπ.Έρευνας Χ.Δήμας,Αντιπεριφερειάρχες Α.Κόρκα,Χ.Βυτινιώτης,Αντιδήμαρχοι Γιώργος Πούρος Timoleon Pietris ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ οι Τοπικοί Πρόεδροι Αγιονωρίου Μ.Σκούρτης,Κλένιας Π.Μπακλώρης,Αγίου Βασιλείου Kostas Papaharalampous Xιλιομοδίου Γιαννης Κανελλος Στεφανίου Γ.Ζούζας και πλήθος κόσμου.






«Νέα Πελοποννήσου» & του Πέτρου Τατούλη για την παύση λειτουργίας της λιγνιτικής μονάδας τρία (3) στη Μεγαλόπολη από τον Μάρτιο του 2021

  

3.8.2021 Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι η απόφαση για την παύση λειτουργίας της λιγνιτικής μονάδας τρία (3) στη Μεγαλόπολη από τον Μάρτιο του 2021, εγκυμονούσε πολλούς σοβαρούς κινδύνους για την αστάθεια του συστήματος με απρόβλεπτες συνέπειες.

Παρότι ο διαχειριστής του συστήματος ΑΔΜΗΕ είχε ενημερώσει τη ΔΕΗ ότι η μονάδα τρία (3) δεν πρέπει να κλείσει πρόωρα, η ΔΕΗ και η Κυβέρνηση το αγνόησαν.

Σήμερα δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν, με δεδομένο ότι από χθες τέθηκε σε λειτουργία άρον άρον η μονάδα τρία (3), αφού η μονάδα τέσσερα (4) τέθηκε εκτός λειτουργία λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα για την αποτυχία της διαχείρισης του πολύ σοβαρού αυτού ζητήματος αλλά και για την αδιαφορία και την ανικανότητα της Περιφερειακής Αρχής, η οποία είναι προκλητικά ΑΠΟΥΣΑ.

Και ενώ ο καύσωνας που διανύουμε ήταν γνωστός και είχε ανακοινωθεί εδώ και πολλές μέρες, κανένας δεν ευαισθητοποιήθηκε και κανένας δεν ανέλαβε τις ευθύνες του.

Μέσα σε συνθήκες πανικού και παρότι γνώριζαν τα προβλήματα που παρουσίαζε εδώ και καιρό η μονάδα τέσσερα (4), με ερασιτεχνισμό και αδιαφορία άρχισαν να τρέχουν για να προλάβουν το «black out».

Οι ευθύνες των αρμοδίων της Κυβέρνησης, της ΔΕΗ και του κ.Νίκα είναι μεγάλες.

Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας η μονάδα τρία (3) τέθηκε σε λειτουργία χωρίς ταυτόχρονα να λειτουργεί η μονάδα αποθείωσης.

Ελπίζουμε να μην επαληθευτεί αυτή η πληροφορία γιατί σε αυτή την περίπτωση, διαπράττετε ένα νέο μεγάλο έγκλημα στη Μεγαλόπολη και οι υπεύθυνοι δεν χαρακτηρίζονται απλώς ως αδιάφοροι και ανίκανοι αλλά ως «ψυχροί εγκληματίες».






Επερώτηση προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

  


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρίπολη 30.7.2021 

Προς: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου 
Επερώτηση προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου 

Η έλευση του φυσικού αερίου σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σίγουρα είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο θα επηρεάσει άμεσα τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, μειώνοντας τις δαπάνες για κατανάλωση ενέργειας και αυξάνοντας ταυτόχρονα το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο κ.Περιφερειάρχης επανειλημμένα έχει τονίσει ότι τα 20.000.000€ που έχουν εξασφαλιστεί από το ΠΕΠ Πελοποννήσου θα δοθούν μόνο στη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) και σε διαφορετική περίπτωση θα διατεθούν για οδικούς άξονες.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δηλώσεις του κ.Περιφερειάρχη σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα αντί να ξεκαθαρίζουν το ζήτημα σχετικά με την έλευση του φυσικού αερίου στις υπόλοιπες πόλεις της Πελοποννήσου (Σπάρτη, Καλαμάτα, Άργος, Ναύπλιο), περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση και δημιουργούν ένα ασαφές πεδίο.

Συγκεκριμένα στις 13 Ιουλίου 2021 ο κ.Περιφερειάρχης μετά τη συνάντηση του με στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, δήλωσε πως εκτίμηση του ήταν:

«πως τα πράγματα όσον αφορά στο φυσικό αέριο Άργος, Ναύπλιο, Σπάρτη ,Καλαμάτα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση» και στις 29 Ιουλίου 2021 μετά τη συνάντηση του με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ.Κώστα Σκρέκα, ο κ.Περιφερειάρχης μέσω ανάρτησης στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας, μας ενημέρωσε ότι η Κυβέρνηση δεσμεύεται ότι το φυσικό αέριο θα φτάσει οπωσδήποτε στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ανακοίνωσε μάλιστα, λειτουργώντας ως γραφείο τύπου του Υπουργείου, ότι η σχετική αναγγελία από κυβερνητικά στελέχη θα γίνει μέχρι το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι ενώ μέχρι σήμερα ο κ.Νίκας ανέφερε πως τα 20.000.000€ θα διατεθούν στη ΔΕΔΑ για τα δίκτυα διανομής του φυσικού αερίου, στην τελευταία ανακοίνωση του διαφοροποιεί την άποψη του ως προς τη διάθεση τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «το ποσό των 20.000.000€ προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τη δαπάνη της επέκτασης των αγωγών του κεντρικού δικτύου μεταφοράς».

Ο κ.Νίκας δηλαδή τροποποιώντας την αρχική άποψη του δηλώνει πως διαθέτει πλέον τα χρήματα στο Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε. (ΔΕΣΦΑ) για την επέκταση και μόνο του κεντρικού αγωγού, ο οποίος όπως είναι γνωστός σε όλους, έχει φτάσει μέχρι τη Μεγαλόπολη.

Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερο σοβαρό και οφείλει η Περιφερειακή Αρχή να ξεκαθαρίσει την άποψη της, ερωτάται:

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται και εάν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τις τρεις (3) ενστάσεις που έχει υποβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από τις 10.8.2020 κατά ισάριθμων αποφάσεων της ΡΑΕ;

Που προτίθεστε να διατεθούν τα 20.000.000€ στη ΔΕΔΑ για το εσωτερικό δίκτυο διανομής ή για την επέκταση του κεντρικού αγωγού;

Υπήρξε δέσμευση της Κυβέρνησης ότι η έλευση του φυσικού αερίου σε Άργος, Ναύπλιο, Καλαμάτα και Σπάρτη θα γίνει μέσω ΔΕΣΦΑ;

Σε ποιο πρόγραμμα 5ετές ή 10ετές της ΡΑΕ έχει συμπεριληφθεί ο συγκεκριμένος προγραμματισμός;

Υπάρχει τεχνική και οικονομική μελέτη σχετικά με το κόστος που θα απαιτηθεί για την επέκταση του κεντρικού αγωγού από τη Μεγαλόπολη προς το Άργος, Ναύπλιο, Καλαμάτα και Σπάρτη;

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της Κυβερνητικής δέσμευσης σχετικά με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου;

Υπάρχει πρόθεση από την Περιφερειακή Αρχή να διαθέσει το ποσό των 20.000.000€ για τη σύνδεση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών προκειμένου να μην επιβαρυνθούν τις σχετικές δαπάνες οι πολίτες;

H Περιφερειακή Σύμβουλος Πελ/σου 
Κωνσταντίνα Νικολάκου





Δεν υπάρχουν σχόλια