Header Ads

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ φ.1754


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  


ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μερικές φορές οι συναλλασσόμενοι με τις Τράπεζες της Κορίνθου πολίτες επαναστατούν με τις διοικήσεις μερικών Τραπεζών γιατί δεν σέβονται τους πελάτες τους. Το Τραπεζικό Σύστημα και αυτοί που κρύβονται από πίσω κατάφεραν με την ανοχή και συνδρομή πολιτικών ανδρείκελων να μας στείλουν για ψύλλου πήδημα να κάνουμε τις συναλλαγές στα Τραπεζικά Καταστήματα. Πας εκεί, παίρνεις σειρά στην ουρά έξω από την πόρτα, περιμένεις στον καύσωνα καλοκαιριού, μπαίνεις μέσα και βγάζεις ένα χαρτάκι σειράς που αντιμετωπίζεις άλλη ουρά στους ταμίες, που όταν υπάρχουν επαρκείς είναι λίγο το κακό.

Άλλες φορές όμως, απαιτείται να περιμένεις ακόμα και δύο ώρες γιατί υπάρχει μικρός αριθμός ή ένας Ταμίας. Νισάφι πιά… 

ΝΕΜΕΑ : Στα κάρβουνα περπατάει ο Αγροτικός κόσμος της περιοχής Νεμέας με τους καύσωνες του καλοκαιριού και τα σαραντάρια της θερμοκρασίας, που έχουν ενσκύψει στη χώρα μας. Είναι ολοφάνερο πως θα προκύψουν ζημιές στη φετινή παραγωγή της αγροτικής [παραγωγής, δεδομένου ότι αι οι καλλιέργειες δεν είναι όλες αρδεύσιμες. Ως εκ τούτου θα κληθούμε πάλι εμείς οι αγρότες γης να πληρώσουμε τις κακές καιρικές συνθήκες με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ποσότητα και ποιότητα παραγωγής. Οι αφίξεις Κυβερνητικών στελεχών τώρα τελευταία στην περιοχή μας είναι απαραίτητες για να πάρουν μια γεύση από την αφόρητη κατάσταση που επικρατεί στο λεκανοπέδιο της Νεμέας..

ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ : Πριν δύο περίπου χρόνια σας είχα πει ότι: «Διάβασα την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ύδρευσης του Δήμου Σικυωνίων και την βρήκα πως δεν αεροβατούσε. Ήταν σοβαρή και τεκμηριωμένη όσον αφορά την επιχειρηματολογία. Βεβαίως οι δημότες, που αναζητούν λύση στο προϊόν, που βγαίνει από τις βρύσες των σπιτιών τους αντιμετωπίζουν ωμά την πραγματικότητα. Ο κόσμος βράζει στο ζουμί του από την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής πάνω σ΄ αυτό το πρόβλημα. Μπορούσαν ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι συνεργάτες του να είχαν ενεργήσει πιο καλύτερα, αφού βρίσκονται τόσα χρόνια στην εξουσία…».

Χαίρομαι που τα πράγματα πάνε προς εξομάλυνση…


ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ: Σας είχα πει στο παρελθόν ότι: «Έχετε δίκαιο να τα βάζετε με κάποιους γνωστούς άγνωστους εμπρηστές των δασικών εκτάσεων της ευρύτερης περιοχής Ζευγολατιού – Αρχαίας Νεμέας.

Κάποτε όλη η περιοχή ήταν πευκοδάση και μέσα στις τελευταίες δεκαετίες κάθε χρόνο τέτοια εποχή έβαζαν φωτιές, έκαιγαν τα δάση και εκεί φύτευαν την επόμενη χρονιά αμπέλια και ελαιώνες. Φυσικά αποτελεί απορίας άξιον κατά πόσον οι Υπηρεσίες του κράτους δεν εκήρυτταν αναδασωτέες τις καμένες εκτάσεις και δεν προέβαιναν σύντομα στην αναδάσωση. Κάτι μου λέγει πως όλοι οι αρμόδιοι έκαναν τα στραβά μάτια γιατί βαρέθηκαν να βλέπουν τα δικαστήρια να αθωώνουν τους λιγοστούς εμπρηστές, που συλλαμβάνονταν…».

Προχθές, πάλι φωτιά στη Νεμέα… 

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Η περιοχή του ορεινού όγκου της Ζήρειας με τα Τρικαλοχώρια και την Καρυά αποτελεί φυσική όαση χειμερινής και θερινής αναψυχής, ενώ έχουν αναπτυχθεί νέες Ξενοδοχειακές Μονάδες, Ταβέρνες και Καφετέριες, εν τούτοις δεν υπάρχει το απαραίτητο καλό κλίμα στην κοινή γνώμη. Έχω ακούσει με τα ίδια μου αυτιά να λένε διάφοροι, πως οι τιμές είναι υψηλές στα υπνοδωμάτια και θα έπρεπε οι επιχειρηματίες να συσκεφθούν και να καθορίσουν ένα πιο προσιτό τιμολόγιο. Να αποκτήσει η περιοχή καλή φήμη. Γιατί δεν το κάνουν; Γιατί δεν πρωτοστατεί ο Δήμος πάνω σ΄αυτό το θέμα;

ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ : Έχετε πολύ χρονικό διάστημα να αναφερθείτε στην κατάσταση, που επικρατεί σήμερα στην Εταιρεία Κλαμπ Οτέλ Καζίνο ¨Λουτράκι. Δεν γνωρίζω τα αίτια, αλλά νομίζω πως κάνει καλό εμείς οι δημότες Λουτρακίου να γνωρίζουμε κάποιες λεπτομέρειες από την κατάσταση, που επικρατεί στη μεγάλη αυτή Επιχειρηματική μονάδα, που απασχολεί εκατοντάδες άτομα προσωπικό. Έχω πολλές ερωτήσεις, που με απασχολούν, αλλά από ό,τι βλέπω η στήλη των Καταγγελιών και Προτάσεων δεν έχει διάλογο και αντίλογο, όπως ήταν κάποτε η θαυμάσια και ενδιαφέρουσα σελίδα ¨Ανοικτή Γραμμή για τους Αναγνώστες¨, που έπαψε πριν από λίγα χρόνια να υπάρχε


Δεν υπάρχουν σχόλια