Header Ads

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΚΑΦΟΥΣ φ.1754

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
 
ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΚΑΦΟΥΣ...

  


Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες της Πέμπτης 22-07-2021 η Λιμενική Αρχή Κορίνθου, για περιστατικό αγνοούμενου 75χρονου ερασιτέχνη αλιέα, ο οποίος είχε μεταβεί για αλιεία με μηχανοκίνητο πνευστό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της λίμνης Βουλιαγμένης Κορινθίας ή και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής του Κορινθιακού Κόλπου.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του Λιμεναρχείου Κορίνθου, έξι (06) ιδιωτικά σκάφη καθώς και δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς.

Το σκάφος, με τον 75χρονο εντοπίστηκε στο πλαίσιο της εν λόγω επιχείρησης, στη θαλάσσια περιοχή Κιάτου, από το Α/Κ-Π/Κ σκάφος “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ” Ν.Κ. 173. Ο διασωθείς περισυλλέχθηκε και μεταφέρθηκε στον λιμένα Κιάτου και εν συνεχεία συνοδεία στελεχών της Υπηρεσίας μας και του Δ΄ Λ/Τ Κιάτου, στο Κέντρο Υγείας Κιάτου και στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, για παροχή ιατρικής περίθαλψης. Το σκάφος, καθόσον ήταν ανεστραμμένο, ρυμουλκήθηκε επίσης στο λιμένα Κιάτου.

Η Υπηρεσία μας ευχαριστεί θερμά όλους όσοι, στο πλαίσιο εφαρμογής του Τοπικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου, συνέδραμαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου και της ερασιτεχνικής λέμβου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου που είχε ως αποτέλεσμα την διάσωση του αγνοούμενου.

Ο Λιμενάρχης Πλωτάρχης Λ.Σ.

ΚΟΝΤΟΣ Χ. Παναγιώτης




Δεν υπάρχουν σχόλια