Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Φ.1754

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Κεραμέως: Το σχολείο από Σεπτέμβριο δεν θα είναι ίδιο – Πυρά κατά Τσίπρα
    


in.gr 27 Ιουλίου 2021 Η Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ευχαρίστησε το ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ25 και την Ελληνική Λύση που προσήλθαν στο διάλογο πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου από τον οποίο απείχαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ Σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου χαρακτήρισε το νομοσχέδιό της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στη Βουλή και υποστήριξε ότι αφαιρούνται αρμοδιότητες κεντρικά και μεταφέρονται στους εκπαιδευτικούς, ενώ χαρακτήρισε απαίτηση της κοινωνίας την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Υπερσυγκεντρωτικό εκπαιδευτικό σύστημα. Η Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στην αξιολόγηση ευχαρίστησε το ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ25 και την Ελληνική Λύση που προσήλθαν στο διάλογο πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου από τον οποίο απείχαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Σε ότι αφορά το περιεχόμενο του νομοσχεδίου η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην σημερινή κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος και τις αλλαγές που επιχειρούνται. Στο πλαίσιο αυτό η Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για 4 βασικές παραδοχές του νομοσχεδίου:

Πρώτο: «Η χώρα μας έχει το πιο υπερσυγκεντρωτικό εκπαιδευτικό σύστημα στην ΕΕ». Στο πλαίσιο αυτό το νομοσχέδιο στοχεύει στην απελευθέρωση της δημιουργικής πρωτοβουλίας των εκπαιδευτικών και των στελεχών και στην ενίσχυση της αυτονομίας εκπαιδευτικών μονάδων, πχ μέσα από το πολλαπλό βιβλίο. «Όταν λέμε ότι αποκεντρώνουμε, αφαιρούμε αρμοδιότητες κεντρικά και τις μεταφέρουμε σε αυτούς που πραγματικά γνωρίζουν, δηλαδή τους εκπαιδευτικούς» ανέφερε η Νίκη Κεραμέως Δεύτερο: «Kανένα σύστημα αν δεν μπορεί να βελτιωθεί αν δεν έχει αξιολογηθεί», είπε η κα Κεραμέως κάνοντας λόγο για «απαίτηση πλέον της κοινωνίας» ως προς την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ενώ εξήγησε πως αν το αποτέλεσμα της αξιολόγησης είναι θετικό, θα ανέρχεται κανείς στην ιεραρχία της εκπαίδευσης.

Τρίτο: «Η εκπαίδευση λειτουργεί καλύτερα με δομές υποστήριξης». «Αυξάνουμε τους σχολικούς συμβούλους» τόνισε η υπουργός και προανήγγειλε ότι θα προσληφθούν 550 ψυχολόγοι και 550 κοινωνικοί λειτουργοί.

Τέταρτο: «Η εκκλησιαστική μας εκπαίδευση χρήζει εκσυγχρονισμού και αναδιοργάνωσης». «Σήμερα κληρικοί μισθοδοτούμενοι από το δημόσιο μπορεί να είναι και απόφοιτοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης» εξήγησε η κ. Κεραμέως και ανακοίνωση την ίδρυση της μεταδευτεροβάθμιας σχολής εκκλησιαστικής εκπαίδευσης με διετές πρόγραμμα με στόχο την αναβάθμιση του κλήρου.

Πρωτοφανής δήλωση «Το σχολείο που θα ανοίξει το Σεπτέμβριο δεν θα είναι το ίδιο. Θα έχει 11.700 μόνιμους διορισμούς. Στα δύο χρόνια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη 16.200 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση» υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας χαρακτηρίζοντας για τέσσερις λόγους «πρωτοφανή» τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Όπως είπε η κα Κεραμέως, η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνει την προσπάθεια των συνυποψηφίων αυτών που πέτυχαν μεγαλύτερη βαθμολογία, παρακάμπτει στην ουσία το αδιάβλητο των πανελλαδικών εξετάσεων και κάθε αίσθημα δικαίου, αγνοεί επιδεικτικά τη βάση, την οποία επέλεξαν τα ίδια τα πανεπιστήμια και τέλος, ακυρώνει την προσπάθεια των ίδιων των υποψηφίων που μπορούν να περάσουν σε σχολές άλλων πόλεων από αυτές που ήταν στην πρώτη τους προτίμηση. «Είναι πραγματικά θλιβερό να εργαλειοποιεί έτσι η αξιωματική αντιπολίτευση νέους ανθρώπους» κατέληξε η κα Κεραμέως αναφερόμενη στην περίπτωση του μαθητή που απέτυχε να μπει στην αρχιτεκτονική του ΕΜΠ.






Τσίπρας από Μυτιλήνη: Η κυβέρνηση να στηρίξει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους

  


Newsroom Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 Κάτοικοι της ορεινής Στύψης, πολλοί από τους οποίους αγρότες και κτηνοτρόφοι, της Μυτιλήνης υποδέχτηκαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος περιόδευσε το μεσημέρι στο χωριό και συναντήθηκε με τον εκεί Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό. Ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου και συζήτησε με τα στελέχη του Συνεταιρισμού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις προκλήσεις του συνεταιριστικού κινήματος και τις προοπτικές του πρωτογενή τομέα. Όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η Πολιτεία και η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ώστε να παραμείνουν ζωντανά τα χωριά μας και ο τόπος».

Σχολιάζοντας την πορεία του Συνεταιρισμού Στύψης -ο οποίος, όπως σημείωσε, αποτελεί συνεταιρισμόπρότυπο με δραστηριότητες σε Ελλάδα και εξωτερικό, τόνισε πως το συνεταιριστικό κίνημα μπορεί να πέρασε μία σοβαρή κρίση τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο παραμένει ζωντανό και παραδείγματα σαν αυτό της Στύψης αποτελούν τρανή απόδειξη γι’ αυτό. Το σύνολο σχεδόν των κατοίκων της Στύψης, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία απασχολούνται με την αγροτοδιατροφή, είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία και υποδέχθηκε με χειροκροτήματα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προκαλώντας έκπληξη ακόμα και στην αποστολή του κ. Τσίπρα.

Στη σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο της κοινότητας της Στύψης ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει την πρωτογενή παραγωγή. Όχι μόνο τους γεωργούς αλλά και τους κτηνοτρόφους πόσο μάλλον σε ένα νησί όπως η Λέσβος που είναι ο τρίτος κτηνοτροφικός παραγωγός της χώρας. Ένα από τα χαρακτηριστικότερα στιγμιότυπα της συγκινητικής υποδοχής από τους κατοίκους και πολλά μικρά παιδιά, ήταν ότι ο κ. Τσίπρας ανεβηκε στο σπιτι ενας κατάκοιτου ηλικιωμένου για να τον χαιρετίσει, ο οποίος ήταν από τους πρώτους συλληφθέντες του νησιού που εστάλη στην εξορία την περίοδο της Χούντας.

Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας μετέβη στο Μανταμάδο όπου επισκέφθηκε το ιδιωτικό τυροκομείο Μυστακέλλη.






Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ SELF TEST

  


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τονίζει σε ανακοίνωση του ότι η χρήση των self tests δεν αποτελεί τη λύση για την καταπολέμηση της πανδημίας διευκρινίζοντας ότι υπερτερεί ο ευρύς έλεγχος του πληθυσμού με rapid test και PCR. Επιβεβαιώνει έτσι πλήρως την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ από την πρώτη στιγμή θεωρούσε επιβεβλημένη την μαζική διενέργεια δωρεάν rapid και μοριακών τεστ, με συνταγογράφηση όμως και παρουσία εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού.

Η κυβέρνηση επιχείρησε για ακόμα μια φορά να αντιγράψει τις προτάσεις μας, αλλά πάλι με απόλυτη αποτυχία και οσμή μεγάλου οικονομικού σκανδάλου, το οποίο θα διερευνηθεί μέχρι τέλους.






Ανακοινώθηκε και επίσημα η ανεξαρτητοποίηση της Αδάμου από το ΜέΡΑ25

  


in.gr 26 Ιουλίου 2021 
Αιτιολογώντας στην επιστολή της, την απόφαση ανεξαρτητοποίησής της, η κ. Αδάμου κάνει λόγο για «αντιδεοντολογικές, αυταρχικές και αυθαίρετες συμπεριφορές» μέσα στο κόμμα, που δεν της επέτρεπαν να ασκεί απρόσκοπτα τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα. Ανακοινώθηκε και επίσημα από την ολομέλεια της Βουλής η ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού Κ. Αδάμου από το ΜεΡΑ25. Την επιστολή ανεξαρτητοποίησης της βουλευτού Κωνσταντίνας Αδάμου, από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ 25, ανακοίνωσε ο προεδρεύων του Σώματος της ολομέλειας της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Αιτιολογώντας στην επιστολή της, την απόφαση ανεξαρτητοποίησής της, η κ. Αδάμου κάνει λόγο για «αντιδεοντολογικές, αυταρχικές και αυθαίρετες συμπεριφορές» μέσα στο κόμμα, που δεν της επέτρεπαν να ασκεί απρόσκοπτα τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα. Υπενθυμίζεται πως γενικός γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης με επιστολή προς την Πολιτική Γραμματεία του ΜεΡΑ25 ζητούσε την παραπομπή της βουλευτού στην Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου να ελεγχθεί για «αντιδεοντολογική συμπεριφορά».






Αύξηση παρωδία του κατώτατου μισθού

  


Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 Η αύξηση-παρωδία του κατώτατου μισθού αποτελεί «πάγωμα» στα άθλια επίπεδα όπου τον κατέβασαν εδώ και μία δεκαετία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχετικά με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. «Αποτελεί «πάγωμα» -για έναν ακόμη χρόνο- στα άθλια επίπεδα, που τον κατέβασαν με κυβερνητική απόφαση εδώ και μία δεκαετία, καταργώντας την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αναφέρει συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και συνεχίσει:

«Η ανακοίνωση της κυβέρνησης συνιστά πρόκληση προς τους εργαζόμενους, αφού κι αυτά τα ψίχουλα έχουν εξανεμιστεί και με το παραπάνω από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις σε είδη λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και από τον πρόσφατο αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης, που κάνει τους εργαζόμενους ακόμα πιο «φτηνούς» και «ευέλικτους»» αναφέρει.

«Με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ο κατώτατος μισθός δεν καθορίζεται από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις των εργαζομένων, αλλά από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας, με βάση τις λεγόμενες αντοχές της οικονομίας, δηλαδή την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου και με στημένους «κοινωνικούς διαλόγους»» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος και τονίζει καταλήγοντας: «Εδώ και τώρα να επαναφέρουν τον κατώτερο μισθό στο ύψος από το οποίο τον «κούρεψαν», στα 751 ευρώ ως βάση για αυξήσεις. Να καταργήσουν τον νόμο Βρούτση-Αχτσιόγλου, τον οποίο ψήφισαν και εφάρμοσαν από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον βασικό μισθό και τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας».






ΚΙΝΑΛ για νέο ασφαλιστικό:
Στον Καιάδα ρίχνει η κυβέρνηση τις επικουρικές συντάξεις
  



«Κύριε Μητσοτάκη οι συνταξιούχοι δεν εμπαίζονται, απαιτούν σεβασμό» Βολές κατά της κυβέρνησης με αφορμή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου νόμου για τις επικουρικές συντάξεις συνεχίζει την ιδεοληπτική και συντηρητική της πολιτική αποσκοπώντας τόσο στη μείωση των επικουρικών συντάξεων όσο και στην εξαργύρωση προεκλογικών γραμματίων υπέρ των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του.

Και συνεχίζει: «Παραπλανά τους νέους υποσχόμενη λαγούς με πετραχήλια κάτι που δεν στηρίζεται επιστημονικά και με τα πλέον αισιόδοξα για την πεντακονταετία σενάρια, ενώ στην πραγματικότητα ενισχύει μόνο τις εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων, διασφαλίζοντας παράλληλα νομοθετικά τα παιχνίδια των διαχειριστών της, με ακαταδίωκτο! Προπαγανδίζει ότι διασφαλίζει σε περίπτωση αρνητικών αποδόσεων των χρηματαγορών το ποσό των καταβληθέντων εισφορών του ασφαλισμένου, αποφεύγει όμως να προσδιορίσει το ποσό της τότε αποδιδόμενης σύνταξης που προσδιορίζεται στο 50% περίπου αυτής του υπάρχοντος διανεμητικού συστήματος».

Μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Συνεχίζει και με αυτό το σχέδιο νόμου η κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιτίθεται σε κάθε τι συλλογικό και αλληλέγγυο, προκρίνοντας μια κοινωνία όπου θα βρίσκεται μόνος και τρομαγμένος ο εργαζόμενος απέναντι στον ισχυρό εργοδότη, μόνος και έρημος ο ασφαλισμένος απέναντι στις ισχυρές χρηματαγορές!


Δεν υπάρχουν σχόλια