Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ - ΒΙΛΙΑΛΗ φ.1752

Άρθρο της πρώην Βουλευτή Ν.Δ. Μαριλένας Σούκουλη - Βιλιάλη

Η κοινωνική εμπιστοσύνη δεν χαρίζεται, κερδίζεται
  


Με την συμπλήρωση 2 χρόνων από την δημοκρατική επιλογή των πολιτών να αναθέσουν στην Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη την διακυβέρνηση του Τόπου έχουν αλλάξει πολλά στην χώρα. Κυρίαρχα όμως αυτό που έχει αλλάξει, έστω και με σταδιακό τρόπο, είναι η κοινωνική εμπιστοσύνη απέναντι στην άσκηση της πολιτικής δράσης.

Οι πολίτες μας εμπιστεύονται. Μας εμπιστεύονται διότι, παρά τις δυσκολίες, γνωρίζουν ότι εργαζόμαστε με συνέπεια και μεθοδικότητα ώστε να μεταρρυθμίσουμε την χώρα όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά. Μας εμπιστεύονται διότι γνωρίζουν ότι δεν θα κρύψουμε τα δομικά προβλήματα του Τόπου κάτω από το χαλί υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους. Μας εμπιστεύονται διότι γνωρίζουν ότι έχουμε Όραμα και Σχέδιο που μπορεί να απελευθερώσει τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες της Πατρίδας και των ανθρώπων της.

Μας εμπιστεύονται διότι γνωρίζουν ότι δεν θα παρασυρθούμε ποτέ από τις φωνές του λαϊκισμού με στόχο το πρόσκαιρο κομματικό όφελος αλλά θα έχουμε πάντα ως πολιτική μας πυξίδα την ιστορική ευθύνη έναντι του Έθνους.

Η Ελλάδα αλλάζει. Με συλλογική αυτοπεποίθηση ξανασηκώνει το ανάστημα της, διεκδικεί και επουλώνει την χαμένη της αξιοπιστία στο εξωτερικό. Ανταγωνίζεται με ισοτιμία σε όλες τις κρίσιμες προκλήσεις της εποχής μας όπως η Ψηφιακή Μετάβαση και η Πράσινη Οικονομία. Περιφρουρεί με αποτελεσματική στρατηγική αλλά και σιδερένια πυγμή τα εθνικά της δίκαια απέναντι σε όλους όσους φαντασιώνονται και επιβουλεύονται τα συμφέροντα της Πατρίδας. Προστατεύει τα δικαιώματα των συμπολιτών μας και απλώνει δίχτυ προστασίας σε όλους όσους έχουν πληγεί από τις πολλαπλές κρίσεις που έχει αντιμετωπίσει την τελευταία δεκαετία ο Τόπος.

Η κοινωνική εμπιστοσύνη δεν χαρίζεται, κερδίζεται. Με σκληρή εργασία, βήμα βήμα και με σύμμαχο την βαθειά πεποίθηση ότι οι άνθρωποι μας είναι ικανοί, με κύριο εφόδιο την αξιοσύνη τους, να τα καταφέρουν.

Η κοινωνική εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αποτελεί κομματικό ζητούμενο αλλά διαρκή δομική αναγκαιότητα στον δρόμο της προόδου και της ευημερίας. Για αυτό λοιπόν να είναι σίγουρες όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες ότι το μελάνι που μας έδωσαν την 7η Ιουλίου για να γράψουμε κάποιες σελίδες στην ιστορία του Έθνους θα συνεχίσει να έχει το χρώμα των υψηλών προσδοκιών τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια