Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1748

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Στην Κόρινθο χτυπά η «καρδιά» της αυτοδιοίκησης το τριήμερο 2-4 Ιουλίου Συνέδριο εξωστρέφειας, τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών από το Δήμο Κορινθίων, τον Κλεισθένη και την forum training
  

Η Κόρινθος και ο Δήμος Κορινθίων φιλοξενούν το τριήμερο 2-4 Ιουλίου 2021 το Επιστημονικό Συνέδριο «Αναπτυξιακή Προοπτική με Δημοσιονομικό Έλεγχο στους ΟΤΑ». Στο συνέδριο θα παραστούν πλέον των 120 ομιλητών και 400 συμμετεχόντων με στόχο την κατάθεση και ανταλλαγή γνώσης, τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών. Πρόκειται για μια διοργάνωση η οποία ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε κοινή συνέντευξη τύπου των, Δημάρχου Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλου, Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» κ.Μιχάλη Χρηστάκη, του Προέδρου του Φορέα Επιμόρφωσης Στελεχών της Αυτοδιοίκησης International Forum Training & Consulting, κ.Γιάννη Νικλήτσα και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Κορινθίων κ.Νεκτάριου Σπηλιόπουλου και «αγκαλιάστηκε» από το Δήμο Κορινθίων από την πρώτη στιγμή της πρότασης.

«Ο Δήμος Κορινθίων βαδίζει σε δρόμους εξωστρέφειας. Το συνέδριο σας είναι ορόσημο σε επίπεδο γνώσης, εκπαίδευσης και καλών πρακτικών και το υποδέχομαι με μεγάλη χαρά. Έρχεται δε σε μια ιδιαίτερη περίοδο σημαντικών μεταρρυθμίσεων που έγιναν, αξιοποιούνται και σχεδιάζονται από την κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αποτελεί για την πόλη και το δήμο μας ουσιαστική οικονομική, πολιτική και διοικητική παρέμβαση» ανέφερε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος δεσμευόμενος για την άρτια διοργάνωσή του αλλά και φιλοξενία αφού το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει μόνο εργασίες αλλά κλείνει μέσα του πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις.

«Θα φροντίσουμε η Κόρινθος να «πάει παντού». Αιρετοί, τεχνοκράτες, υπηρεσιακά στελέχη θα βρεθούν εδώ για ανταλλαγή γνώσης και καλών πρακτικών παράλληλα όμως θα δημιουργήσουν ένα city branding που στα επόμενα χρόνια θα δώσει στο δήμο και την πόλη προστιθέμενη αξία. Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο για την αποδοχή της συνδιοργάνωσης και βεβαίως τον Γ.Γ του δήμου για την άριστη συνεργασία στον τομέα της προετοιμασίας. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συμβάλουν καταλυτικά στην υποστήριξη αιρετών, τεχνοκρατών και υπηρεσιακών στελεχών των ΟΤΑ, ο Κλεισθένης επικεντρώνει τον στόχο του στην φράση: Η Γνώση είναι Δύναμη – Η Τεχνογνωσία είναι Προστασία» ανέφερε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γ.Γ Τ.Α κ.Μιχάλης Χρηστάκης.

Ο γ.γ Γραμματέας του δήμου Νεκτάριος Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε στην επιλογή της Κορίνθου ως τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου, στην σπουδαιότητα του σε επίπεδο ομιλητών και αντικειμένων και φυσικά στην αξία που η Κόρινθος θα λάβει μέσα από αυτό. «Πέραν των επιστημονικών αποτελεσμάτων του συνεδρίου, της ευκαιρίας για γόνιμο διάλογο και της ανταλλαγής απόψεων οι σύνεδροι και φιλοξενούμενοι μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίζουν τον τόπο και την φιλοξενία μας και βεβαίως να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές μας σε όλη την Ελλάδα.» «Θεωρούμε ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη την αποδοχή της πρότασης από τον «Κλεισθένη», να συμπράξουμε αυτή τη φορά και με τον Δήμο Κορινθίων στη διοργάνωση του Επιστημονικού Συνεδρίου για τα κρίσιμα θέματα αναπτυξιακών πολιτικών, αλλά και των εργαλείων για το ευαίσθητο θέμα των δημοσιονομικών ελέγχων στους ΟΤΑ. Η συμβολή μας στην υποστήριξη των εργασιών σε όλο το εύρος του Συνεδρίου, για μία ακόμη φορά θα αποδείξει το υψηλό επίπεδο της δυναμικότητας της εταιρείας μας» σημείωσε ο κ.Γιάννης Νικλήτσας Πρόεδρος της forum training.

Το 3ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο υλοποιείται από την Παρασκευή 2 έως την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, και φιλοξενείται την πρώτη ημέρα στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, την δεύτερη στο 4ο Λύκειο Κορίνθου και την Τρίτη ημέρα στο Δημαρχείο Κορίνθου. Επιπρόσθετα, αποτελεί την 2η Ετήσια Συνάντηση Προϊσταμένων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΠΟΥ) των 332 Δήμων της χώρας, και με την έναρξη των εργασιών του, θα τεθεί σε λειτουργία το «Ψηφιακό Δίκτυο Τεχνογνωσίας των ΠΟΥ».

Στο Συνέδριο συμμετέχουν ως Ομιλητές και Συντονιστές αιρετοί και τεχνοκράτες (Δήμαρχοι, Γενικοί Γραμματείς Δήμων & Εκτελεστικοί Γραμματείς Περιφερειών, Αντιδήμαρχοι, Μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, Επιστημονικοί και Ειδικοί Σύμβουλοι και Συνεργάτες ΟΤΑ), υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, καθώς και στελέχη Υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ.

Στο 3ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο αναμένεται να κατατεθούν:

-Την 1η ημέρα των εργασιών του στην Εναρκτήρια και σε 5 Θεματικές Συνεδρίες, 24 εισηγήσεις από πολιτικά στελέχη, από πανεπιστημιακούς & ακαδημαϊκούς, από αιρετούς και από στελέχη υπηρεσιών και φορέων της Δημόσιας Διοίκησης, του τραπεζικού συστήματος και των φορέων ελέγχου, όπως και από ειδικούς επιστήμονες και υπηρεσιακά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις εισηγήσεις αυτές θα συντονίσουν 12 ειδικοί επιστήμονες στα αντίστοιχα θέματα, Δήμαρχοι και Γενικοί Γραμματείς Δήμων.

-Την 2η ημέρα των εργασιών του Επιστημονικού Συνεδρίου αναμένεται να κατατεθούν σε 15 Θεματικά Εργαστήρια και μια Ειδική Συνεδρία, από ειδικούς επιστήμονες 88 παρεμβάσεις – ομιλίες από καλές πρακτικές και εφαρμογές σε θέματα που αφορούν τον αυτοδιοικητικό διάλογο, την ψηφιακή διακυβέρνηση, τις απόψεις από εμπειρογνώμονες των ΟΤΑ, τη χρηματο-οικονομική διοίκηση & διαχείριση στους δήμους, την προσέλκυση πόρων, αλλά και τα οικονομικά της ισότητας φύλων (όπως αναπτυξιακοί οργανισμοί, νομοθεσία δημοσίων συμβάσεων & προδικαστικές προσφυγές, οικονομική διαχείριση στο πλαίσιο της πανδημίας, νέος δημοσιονομικός έλεγχος, ψηφιακή διαχείριση εσόδων & εκκαθάριση δαπανών, οργάνωση, διαχείριση, ψηφιοποίηση, φύλαξη αρχείων κ.ά.). Τις εισηγήσεις στα θεματικά εργαστήρια θα συντονίσουν 50 αιρετοί και ειδικοί επιστήμονες στα αντίστοιχα θέματα.

-Την 3η ημέρα των εργασιών του Επιστημονικού Συνεδρίου αναμένεται να κατατεθούν σε 3 διακριτές συναντήσεις, α) απόψεις και προτάσεις από τους ΠΟΥ των δήμων στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, β) θα αναφερθούν «Καλές Πρακτικές», που έχουν αναδειχθεί για τους ΟΤΑ από την επιστημονική ομάδα του «Κλεισθένη», όπως και θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα και προτάσεις από τις εργασίες του Συνεδρίου σε Συνέντευξη Τύπου.

Οι εργασίες του Συνεδρίου, θα υλοποιηθούν την 1η ημέρα στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης», την 2η ημέρα στο 4ο Λύκειο Κορίνθου και το Δημαρχείο, και την 3η ημέρα στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Κορινθίων. Στο Επιστημονικό Συνέδριο καλούνται και αναμένεται να συμμετέχουν αιρετοί, μετακλητοί και υπηρεσιακά στελέχη που προΐστανται των υπηρεσιών, που έχουν ως αρμοδιότητα τη χρηματο-οικονομική διοίκηση & διαχείριση σε Δήμους, σε Περιφέρειες, όπως και στα ΝΠΔΔ & ΝΠΙΔ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και Επιστημονικοί & Ειδικοί Σύμβουλοι & Συνεργάτες των ΟΤΑ και των φορέων τους.







ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ;
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο Δήμο Κορινθίων

  


Κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο Ανέγερσης Βρεφονηπιακού Σταθμού Αγίου Γεωργίου προϋπολογισμού 1.230.000 €, ενταγμένου στο ΕΣΠΑ, στον πρώτο μειοδότη με 45,8% έκπτωση. Ένα πολύπαθο έργο που δημοπρατήθηκε για πρώτη φορά από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή λίγες ημέρες μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019.

► Πέντε σοβαρά ερωτήματα γεννώνται για τη Δημοτική Αρχή.

Πρώτον: Για ποιο λόγο ακύρωσε στο τέλος του 2020 τον πρώτο διαγωνισμό αφήνοντας εσκεμμένα να εκπνεύσει η προθεσμία ισχύος των προσφορών των συμμετεχόντων διαγωνιζομένων και των εγγυητικών επιστολών τους; Σημειώνουμε ότι οι προσφερθείσες τότε εκπτώσεις ήταν του πρώτου μειοδότη 55,01% και του δεύτερου 51,20%.

Δεύτερον: Διαβάζουμε στο πρακτικό της επιτροπής ότι κλήθηκαν δύο διαγωνιζόμενοι να συμπληρώσουν – διευκρινίσουν δικαιολογητικά των προσφορών τους. Και σωστά έπραξε η Επιτροπή. Για ποιο λόγο δεν το έπραξε η Δημοτική Αρχή και σε προηγούμενο, μόλις πρόσφατο, έργο Συντήρησης δημοτικών κτιρίων 629.543€ για τους ίδιους ακριβώς λόγους, όταν ως μειοψηφία ζητήσαμε να γίνει το ίδιο και αρνήθηκαν για τρεις διαγωνιζόμενους, ζημιώνοντας το Δήμο με 142.000€;

Εμείς ως παράταξη σε τέτοια παιχνίδια με τους εργολάβους δεν μπαίνουμε. Απέχουμε από τέτοιους είδους πρακτικές και τις καταδικάζουμε.

Τρίτον: Για άλλη μία φορά (την τρίτη κατά σειρά, μετά το δημοτικό σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου 250.000€ και τη Συντήρηση Δημοτικών κτιρίων 142.000€) ζημιώνεται ο Δήμος Κορινθίων 113.283€ με τις τακτικές αυτές της Δημοτικής Αρχής. Ειδικότερα στον πρώτο διαγωνισμό του Ιουνίου 2019 η έκπτωση ήταν 55,01% , ενώ στον πρόσφατο η έκπτωση 45,80%. Είχαμε κάνει σχετική αναφορά τον Μάρτιο 2021.

Τέταρτον: Εξακολουθεί ο κίνδυνος του έργου για το ΕΣΠΑ λόγω της πολύ μεγάλης καθυστέρησης απορρόφησης πιστώσεων.

Πέμπτον: Μετά από όλες αυτές τις παλινωδίες έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις αν τελικά το έργο προχωρήσει μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους. Ο Δήμος βέβαια όλο αυτό το διάστημα της καθυστέρησης πληρώνει εξ ιδίων σημαντικά ενοίκια για χώρους οι οποίοι δεν είναι και οι καλύτεροι για τα βρέφη και νήπια.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 14/06/2021





ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Συνάντηση Υπουργού Πέτσα - Δημάρχου Σταματόπουλου Αντιδημάρχου Τσολάκου στο Υπουργείο Εσωτερικών

  


Στο Υπουργείο Εσωτερικών βρέθηκαν ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Τσολάκος σε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του έργου «Αγροτικής Οδοποιία» ύψους 2,8 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ο Σπύρος Σταματόπουλος έθεσε στον υπουργό και του ανέπτυξε πλήρως και διεξοδικά το μείζον ζήτημα της ύδρευσης του Διμηνιού και των προβλημάτων που έχουν ανακύψει.

Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, ο δήμαρχος Σικυωνίων κατάφερε να αποσπάσει την διαβεβαίωση του Υπουργού ότι το έργο της υδροδότησης θα ενταχθεί στο «Αντώνης Τρίτσης» και το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά και δια παντός.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε να εξετάσει την προσωρινή διευθέτηση του προβλήματος υδροδότησης του Διμηνιού με πιθανή έκτακτη χρηματοδότηση ειδικά γι’ αυτό το σκοπό.

Ο Αντιδήμαρχος κ.Τσολάκος έθεσε στην επιτροπή αξιολόγησης το θέμα του συνόλου των προτάσεων που έχει καταθέσει ο δήμος Σικυωνίων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τις οποίες σταδιακά θα γίνουν οι αξιολογήσεις και αναμένονται νέες χρηματοδοτήσεις.

Τόσο ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος όσο και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσολάκος ευχαρίστησαν τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του προγράμματος για την αγαστή συνεργασία και τη θέρμη με την οποία ανταποκρίθηκε στις ανάγκες και τα αιτήματα του δήμου Σικυωνίων.

Δημοτικός οδοφωτισμός με LED: Το μυστικό της επιτυχίας βρέθηκε στο Κιάτο Πώς ο δήμος Σικυωνίων κατάφερε να αντικαθιστά τα φωτιστικά με μηδέν έξοδα και να γεμίζει τα ταμεία του με το κέρδος από την εξοικονόμηση ενέργειας Η ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού αποτελεί οπωσδήποτε ένα ζητούμενο για όλους τους δήμους της χώρας μας, αφού η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να αποφέρει σημαντικό κέρδος στα δημοτικά ταμεία.

Μάλιστα, πολλοί δήμοι της Πελοποννήσου ποντάρουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και της εξοικονόμησης πόρων μέσω αυτής της μείωσης ώστε να γεμίσουν τα ταμεία τους μακροπρόθεσμα.

Ωστόσο, η αντικατάσταση των λαμπτήρων απαιτεί σημαντικά κεφάλαια που πρέπει να διατεθούν και οι λύσεις οι οποίες έχουν εντοπιστεί από τους δημοτικούς άρχοντες είναι συγκεκριμένες: 1. Αντικατάσταση με ιδίους πόρους ώστε όλο το κέρδος να εισρεύσει στα ταμεία του δήμου 2. Αντικατάσταση με δάνειο, το οποίο θα αποπληρωθεί με τα κέρδη που θα προκύψουν, άρα για συγκεκριμένα χρόνια η εξοικονόμηση πόρων θα εισρέει στα ταμεία κάποιου τραπεζικού ιδρύματος, 3. Αντικατάσταση μέσω σύμβασης με εταιρεία η οποία θα απορροφά τα κέρδη από την εξοικονόμηση για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Είναι όμως αυτές όλες οι δυνατές λύσεις; Φαίνεται πως όχι!

Γιατί εκεί στο Κιάτο, στο δήμο Σικυωνίων, ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος φαίνεται ότι βρήκε μια τέταρτη λύση που και αντικατάσταση των λαμπτήρων κάνει χωρίς να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ, και χωρίς να πάρει δάνειο και χωρίς να εγκαταστήσει ιδιωτική εταιρεία που θα απορροφά τα κέρδη από την εξοικονόμηση.

Η λύση που βρήκε είναι απλή όσο και έξυπνη.

Αξιοποιώντας όλες τις πηγές χρηματοδότησης που είχε στη διάθεσή του μέσω ΕΣΠΑ, Πράσινου Ταμείου και άλλων πόρων, κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις ανάπλασης πεζοδρομίων ξεκινώντας από τις κεντρικότερες οδούς, με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.

Στις προτάσεις περιλαμβάνεται οπωσδήποτε η αλλαγή φωτιστικών σωμάτων οδοφωτισμού με καινούρια, αντίστοιχης ισχύος και φωτεινότητας τύπου LED, καθώς και η ανάπλαση των πεζοδρομίων και υπογειοποίηση των καλωδίων. Έτσι εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας επιτυγχάνεται και η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των οδών και πεζοδρομίων.

Έτσι, ο δαιμόνιος δήμαρχος, πέτυχε την, με ΜΗΔΕΝ κόστος αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων, εξασφαλίζοντας εξοικονόμηση πόρων που αγγίζει το 60-70% και εισρέει καθαρή στα ταμεία του δήμου του!

Τα κέρδη που εξασφαλίζονται επανεπενδύονται σε νέες αντικαταστάσεις φωτιστικών σωμάτων με αποτέλεσμα το έργο της αντικατάστασης να προχωρά με γεωμετρικούς ρυθμούς αυξάνοντας ανάλογα και την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων.

Η λύση που εφάρμοσε ο δήμος Σικυωνίων αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για αυτό καθεαυτό το έργο στο οποίο εφαρμόστηκε αλλά για την βέλτιστη αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την εξοικονόμηση ενεργειακή και οικονομική, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά την αισθητική αναβάθμιση των κοινόχρηστων δημοτικών χώρων. Γιατί όπως κάθε επιτυχημένη πρακτική θέλει τρόπο και όχι κόπο!





Ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα, την μεγάλη αύξηση στο τιμολόγιο του νερού και τα βυτιοφόρα που θα μεταφέρουν το νερό στη δεξαμενή της Κοινότητας Διμηνιού
  

-Ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα, την μεγάλη αύξηση στο τιμολόγιο του νερού και τα βυτιοφόρα που θα μεταφέρουν το νερό στη δεξαμενή της Κοινότητας Διμηνιού, την ανυπαρξία και ανικανότητα του επικεφαλής της Δημοτικής αρχής και προέδρου της ΔΕΥΑΣ. Σ.Σ.

- φυσικά οι Δημότες, αυτοί που δεν φταίνε σε τίποτα και τους κορόιδεψε στις εκλογές για να υφαρπάξει την ψήφο τους.

Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων του πραγματοποιήθηκε χθες [14-6-21] για το σοβαρό ζήτημα της υδροδότησης της Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας ο προαναφερόμενος μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι «δεν είναι καλύτερη η κατάσταση και σε άλλα χωριά» -Επί [11][ και πλέον χρόνια οι Δημότες της πόλης του Κιάτου και πολλών Κοινοτήτων κατανάλωναν νερό από παραλιακές γεωτρήσεις, με αμμωνία, φυτοφάρμακα και λιπάσματα, κατάλληλο μόνο για το καζανάκι της τουαλέτας , χωρίς καμία ενημέρωση από της ΔΕΥΑΣ.

-Τώρα θυμήθηκε τα σοβαρά προβλήματα της υδροδότησης των Δημοτών με καθαρό νερό και αφού προηγήθηκαν οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις σε βάρος του από ιδιώτες και Υπηρεσίες.

-Δείτε παρακάτω τις μεγάλες αυξήσεις στο τιμολόγιο του νερού. 

Τ.Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ 
ΠΑΓΙΟ ΔΙΜΗΝΟΥ 7,50 € 

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ m3       ΧΡΕΩΣΗ € ΑΝΑ ΚΥΒΙΚΟ 
0-10                                           0,050 
10-20                                         0,080 
20-30                                         0,150 
30-40                                          5,00 
40-50                                       10,00 
50 +                                          15,00

ΚΙΑΤΟ 15 -6- 2021 

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ





Μια εγκεκριμένη και μια αναμενόμενη χρηματοδότηση για την υδροδότηση του Διμηνιού
    


Ευχάριστες ειδήσεις είχε η χθεσινή μέρα για το δήμο Σικυωνίων. Οι προσπάθειές μας για την εξασφάλιση έκτακτων χρηματοδοτήσεων για το πρόβλημα της υδροδότησης του Διμηνιού, έπιασαν τόπο.

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών το ποσό των 500.000€ για την αποκατάσταση της υδροδότησης της κοινότητας Διμηνιού, το οποίο μαζί με την έκτακτη χρηματοδότηση που αναμένεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, θα αποκαταστήσουν την υδροδότηση της Κοινότητας, έως ότου ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα.

Το ευχάριστο νέο ανακοινώθηκε, σήμερα Σάββατο 12 Ιουνίου, σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, τον οποίο ευχαρίστησε διότι συνέβαλε τα μέγιστα για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης.

Παράλληλα στη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση για τα έργα που προγραμματίζονται ή και εκτελούνται στο δήμο Σικυωνίων, τα οποία εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Νίκου Ταγαρά και αφορούν τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, αποχετευτικά, ύδρευση, αντιπλημμυρικά, διάβρωση ακτών, διαχείρισης των υδάτων της λίμνης Στυμφαλίας και του φράγματος Ασωπού, σχέδια διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας, κ.ά.

Ο Νίκος Ταγαράς, έχοντας πολυετή εμπειρία ως αυτοδιοικητικός, κατανοεί απόλυτα τα προβλήματα που ανακύπτουν στην αυτοδιοίκηση και είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει στην επίλυσή τους.

Τον ευχαριστούμε θερμά, για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκρισή του και την αμέριστη στήριξη στο Δήμο.



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Βράβευση Σχολείων – Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης

  


Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και επιβράβευσης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για την ανακύκλωση, Followgreen, υλοποίησε τις δράσεις «Πάμε Ανακύκλωση» και «Τέλος στα πλαστικά μίας χρήσης», για το σχολικό έτος 2020-2021. Οι δράσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας. Με αφορμή τη λήξη των ανωτέρω δράσεων, σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 και ώρα 10.00 π.μ. στον εξωτερικό χώρο της Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση βράβευσης των σχολείων, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.






ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Ευχαριστήρια Για την έναρξη του έργου ανάπλασης της οδού Λαζανά Βραχατίου
  



ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ « Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΖΑΚΥΝΘΟΥ 8 ΣΑΜΟΥΤΑΝΗ 
ΒΡΑΧΑΤΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Τ.Κ. 20006 
FAX:2741022047 Tηλ. 27410 26950 - 55979 
E’MAIL fonikor1@gmail.com 

Νέα από το Δήμο Βέλου Βόχας 
Ευχαριστήρια Για την έναρξη του έργου ανάπλασης της οδού Λαζανά Βραχατίου 

Ευχάριστα νέα για τα μέλη του Συλλόγου μας, αλλά και για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Βραχατίου, γιατί ένα σοβαρότατο πρόβλημα που μας απασχολούσε όλους επί χρόνια παίρνει το δρόμο της επίλυσης. Επιτέλους η Παραλιακή οδός Λαζανά Βραχατίου από το ύψος του Πολυκαταστήματος Λουμάνη – Κρητικού πρόκειται να διασφαλιστεί από τις διαβρώσεις της θάλασσας και ο δρόμος να αποδοθεί όπως επιβάλλεται ασφαλής στην κυκλοφορία και την εικόνα της περιοχής.

Ήδη από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 εγκαταστάθηκε ο εργολάβος του έργου δαπάνης 2,8 εκατομμυρίων ευρώ. Προβλέπεται να εγκυβωτιστεί ο δρόμος μέχρι τα όρια του Κάτω Άσσου, με πεζοδρόμιο πλάτους δύο μέτρων και μελλοντικό ηλεκτροφωτισμό.

Μία μακροχρόνια επικίνδυνη ασχήμια στην παραλία της Σαμούτανης Βραχατίου παίρνει τέλος εποχής.

Τα αλλεπάλληλα αιτήματα και η συνεισφορά του Διοικητικού μας Συμβουλίου εισακούστηκαν από τις αρμόδιες Αυτοδιοικητικές Αρχές.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Βέλου Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο για τις επίμονες προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος, τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Αρμόδιο για την Κορινθία Αναστάσιο Γκιολή και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου γιατί επέδειξαν υπεύθυνη ευαισθησία, εργάστηκαν, προώθησαν και ενέκριναν το θέμα χρηματοδότησης του έργου. Αναμένουμε την ολοκλήρωσή του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος 
Βαγγέλης Δ. Κόκκινος

Ο Γενικός Γραμματέας 
Νίκος Κόκκαλης





Ξεκίνησε το μεγάλο έργο αντικατάστασης πεζοδρομίων στην κεντρική αγορά του χωριού μας

    


Στις Τρί, 15 Ιουν 2021, 9:06 μ.μ. ο χρήστης ΕΛΕΝΗ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ , μέλος του Δ.Σ. της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Βραχατίου έγραψε από την ανάρτηση του Γ. Βασιλείου, Προέδρου της Τ.Κ. Βραχατίου:

Η ολοκλήρωση του θα επιτευχθεί με παράλληλη βελτίωση του οδοστρώματος, σχάρες απορροής υδάτων, σημάνσεις, βελτιώσεις στην πρόσβαση πεζών σε μαγαζιά και υπηρεσίες καθώς και άλλες λειτουργικές και περιβαλλοντικές βελτιώσεις! Επιλέξαμε την τμηματική κατασκευή του έργου για δύο κύριους λόγους:

1.Γιατί το έργο είναι μεγάλο και χρονοβόρο 2.Για βελτιώσεις ή μικρά απρόοπτα που τυχόν προκύψουν Αυτή μας η απόφαση εξυπηρετεί να είμαστε ΄΄πάνω από το έργο’’ καθημερινά και κυρίως να περιορίσουμε την ενόχληση και την κυκλοφοριακή επιβάρυνση στο ελάχιστο. Να είστε βέβαιες και βέβαιοι ότι το Βραχάτι είναι η πρώτη και μεγαλύτερη προτεραιότητα και συμβάλουμε με καλή πίστη, δουλειά, συναίνεση στα μικρά και τα μεγάλα που απασχολούν εσάς και το Βραχάτι και θα τα καταφέρουμε σε μεγάλο βαθμό!




Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο ΚΕΠ Βραχατίου στο χώρο του κοινοτικού καταστήματος, στο ισόγειο.
  


Το παράρτημα του ΚΕΠ στο Βραχάτι ήταν μια πάγια ανάγκη που ικανοποιείται αφού εκεί θα μπορεί να εξυπηρετείται μεγάλος αριθμός δημοτών αλλά και επισκεπτών του Δήμου μας, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Αννίβα Παπακυριακο την πρόεδρο της Ανέλιξης Μαρια Καλλιρη & τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Andreas Siachos που έχουν αναλάβει να βγάλουν εις πέρας την δημιουργία του ΚΕΠ Βραχατιου το οποίο ήταν και ένα από τα πάγια αιτήματα μας!





11 χρόνια συμπληρώθηκαν, χωρίς διακοπή, που κάθε χρόνο, ο Δήμος Βέλου Βόχας βραβεύεται με 2 γαλάζιες σημαίες για τις παραλίες Βραχατίου και Κοκκωνίου.
  

Το πρόγραμμα ΄΄Γαλάζια Σημαία΄΄ αποτελεί διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας των ακτών και ως θεσμός ξεκίνησε το 1987, ενώ συνιστά σημαντική παράμετρο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Το ότι ο Δήμος μας λαμβάνει επί 11 συναπτά έτη την βράβευση αυτή για τις παραλίες του είναι επιστέγασμα σημαντικής δουλειάς και προτεραιοτήτων Εργασίες επισκευών και συντήρησης πραγματοποιήθηκαν στις παραλίες του Δήμου από τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών σε συνεργασία με το δημοτικό λιμενικό ταμείο Βόχας, προκειμένου να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου μας την καλοκαιρινή περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν εργασίες ελαιοχρωματισμών (παγκάκια, ρείθρα πεζοδρομίων), επισκευή και συντήρηση στις ντουζιέρες, καλλωπισμός – κλάδεμα δέντρων, τοποθέτηση προστατευτικού κιγκλιδώματος (κάγκελο) για την προστασία πεζών, πρασίνου και παραλιακού πεζόδρομου, ενώ τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η διαμόρφωση προστατευμένου χώρου για τα γήπεδα beach volley. Για ακόμη μία χρονιά στη διάθεση των δημοτών αλλά και των επισκεπτών του Δήμου μας βρίσκονται τα 2 αμαξίδια θαλάσσης στις καθορισμένες θέσεις τόσο στις παραλίες Βραχατίου και Κοκκωνίου. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Βόχας και ο Δήμος από κοινού έχουν προβεί στην κατασκευή ειδικών διαδρόμων με σκοπό την πρόσβαση στη θάλασσα και τα ντουζ.

Ο παραπάνω εξοπλισμός διατίθεται καθημερινά από τις 10.00 π.μ. -13.00 και από τις 17.00 -20.00 και κατόπιν επικοινωνίας στα τηλέφωνα:

6946236303 Δαληβίγκας Γιώργος – Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Βόχας Επίσης καθημερινά από τις 10.00 π.μ. – 18.00 εξυπηρετεί ο ναυαγοσώστης που βρίσκεται στο Βραχάτι 2741360520 – Γραφείο Δημάρχου (ώρες λειτουργίας του Δήμου 7.00-15.00)






ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ
  


* «ΑΝΕΛΙΞΗ» Δήμου Βέλου Βόχας Ο Δήμος Βέλου Βόχας και το ΝΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄ συνεχίζουν και το φετινό καλοκαίρι το πρόγραμμα ΄΄Δημιουργική Απασχόληση μαθητών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών΄΄ Το Πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 6 Αυγούστου και θα εφαρμοστεί στο κλειστό γυμναστήριο ΄΄Γ. Τριαντάφυλλος΄΄ στο Βραχάτι και στο κλειστό του Βέλου και αφορά παιδιά ηλικίας 5 έως και 14 ετών.

Καθημερινά, από τις 08:30 έως και τις 13:30, τα παιδιά θα απασχολούνται δημιουργικά σε διάφορες δραστηριότητες όπως θεατρικά δρώμενα, μουσική, χορός, γυμναστική, ζωγραφική κ.λ.π.

Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να ξεκουραστούν αρχικά από τις σχολικές τους υποχρεώσεις , να δημιουργήσουν νέες φιλίες και να περάσουν τις ώρες τους δημιουργικά και ευχάριστα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή καθημερινά μέχρι και την Παρασκευή 25 Ιουνίου στο κοινοτικό κατάστημα Βραχατίου στο τμήμα του ΝΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄, στο Δημαρχείο στο Ζευγολατιό στο γραφείο Δημάρχου και στο Δημαρχείο στο Βέλο στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής ή στα τηλέφωνα 2741360520, 2741050421 και 2742360309 ** Εργασίες επισκευών και συντήρησης πραγματοποιήθηκαν στις παραλίες του Δήμου από τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών σε συνεργασία με το δημοτικό λιμενικό ταμείο Βόχας, προκειμένου να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου μας την καλοκαιρινή περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν εργασίες ελαιοχρωματισμών (παγκάκια, ρείθρα πεζοδρομίων), επισκευή και συντήρηση στις ντουζιέρες, καλλωπισμός – κλάδεμα δέντρων, τοποθέτηση προστατευτικού κιγκλιδώματος (κάγκελο) για την προστασία πεζών, πρασίνου και παραλιακού πεζόδρομου, ενώ τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η διαμόρφωση προστατευμένου χώρου για τα γήπεδα beach volley.

***Για ακόμη μία χρονιά στη διάθεση των δημοτών αλλά και των επισκεπτών του Δήμου μας βρίσκονται τα 2 αμαξίδια θαλάσσης στις καθορισμένες θέσεις τόσο στις παραλίες Βραχατίου και Κοκκωνίου.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Βόχας και ο Δήμος από κοινού έχουν προβεί στην κατασκευή ειδικών διαδρόμων με σκοπό την πρόσβαση στη θάλασσα και τα ντουζ.

Ο παραπάνω εξοπλισμός διατίθεται καθημερινά από τις 10.00 π.μ. -13.00 και από τις 17.00 -20.00 και κατόπιν επικοινωνίας στα τηλέφωνα:

• 6946236303 Δαληβίγκας Γιώργος – Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Βόχας • Επίσης καθημερινά από τις 10.00 π.μ. – 18.00 εξυπηρετεί ο ναυαγοσώστης που βρίσκεται στο Βραχάτι • 2741360520 – Γραφείο Δημάρχου (ώρες λειτουργίας του Δήμου 7.00-15.00)






ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


Υποβολή αιτήσεων για τηλεοπτική κάλυψη στις λευκές περιοχές

  


Ο Δήμος Νεμέας ,σε συνέχεια της υπογραφής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 14177/14-5-2021 ,ανακοινώνει τη λειτουργία της πλατφόρμας για τη δράση «Λευκές Περιοχές».

Με τη δράση «Λευκές περιοχές», 160.869 νοικοκυριά σε 4.079 οικισμούς που βρίσκονταν εκτός τηλεοπτικής κάλυψης αποκτούν πρόσβαση σε αυτή δωρεάν και για διάστημα οκτώ ετών, με μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία. Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι μπορούν μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2021 να υποβάλουν αίτηση : 1.ψηφιακά στη σελίδα https://white-areas.

gov.gr χωρίς υποχρέωση επισύναψης ή προσκόμισης δικαιολογητικών 2. Παράλληλα, διατηρείται η δυνατότητα εξυπηρέτησης από τα κατά τόπους ΚΕΠ (εναλλακτικά και στον 1ο όροφο του Δημαρχείου Νεμέας). Σ’ αυτή την περίπτωση ο αιτών θα πρέπει να έχει μαζί του αντίγραφο Δ.Α.Τ. ή άλλο επίσημο πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (διαβατήριο ,άδεια παραμονής κ. α.) και αντίγραφο λογαριασμού Δ.Ε.Κ.Ο.

Στις «Λευκές Περιοχές» του Δήμου Νεμέας ανήκουν οι παρακάτω οικισμοί : Αηδόνια ,Αρχ. Νεμέα ,Γαλατάς, Δάφνη ,Δερβενάκια ,Κούτσι ,Κουτσομόδι ,Λεόντιο ,Νεμέα ,Πετρί. Πλέον, δίχως γραφειοκρατία και άσκοπες μετακινήσεις, οι πολίτες των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
Νεμέα : 14-6-2021 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σε κάποια δημοσιογραφικά μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης έχει αναγραφεί , από λάθος προφανώς , εσφαλμένα η ηλεκτρονική διεύθυνση που μπορεί να αιτηθεί ο πολίτης την πρόσβασή του για δωρεάν τηλεοπτική κάλυψη της περιοχής του.

Η σωστή διεύθυνση είναι : https://white-areas.gov.gr .Βέβαια υπάρχει και ο 2ος τρόπος μέσω του ΚΕΠ μόνο με την αστυνομική ταυτότητα και τον 11ψήφιο αριθμό της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μετά από πολλά χρόνια καταφέραμε να εξασφαλίσουμε όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και τον πιο εξελιγμένο εξοπλισμό .Η στιγμή να αποκτήσει και η Νεμέα σύγχρονη και νόμιμη πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας αλλά και τοπικής εμβέλειας έχει πλέον φτάσει.

Τώρα πια από εμάς τους πολίτες εξαρτάται το πόσο γρήγορα θα υλοποιηθεί.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ



   




ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Προγραμματική σύμβαση για δάσος Πευκιά υπέγραψε ο περιφερειάρχης στο Ξυλόκαστρο

  


korinthosnews | 10-06-2021 Την προγραμματική σύμβαση για την αναβάθμιση του αισθητικού δάσους Πευκιά υπέγραψαν σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου, στο Ξυλόκαστρο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσσης Τσιώτος. Η εν λόγω σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του εν λόγω δήμου, με προϋπολογισμό 756.492 ευρώ, αφορά σε παρεμβάσεις προστασίας του δάσους του Πευκιά -ενός από τα συνολικά 19 χαρακτηρισμένα αισθητικά δάση της χώρας μας. Ο περιφερειάρχης, μετά την υπογραφή της σύμβασης -παρουσία και των αντιπεριφερειαρχών Κορινθίας Τάσου Γκιολή και Υποδομών Αργολίδας – Κορινθίας Χάρη Βυτινιώτη- σημείωσε ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες προστασίας του εν λόγω δάσους από την διάβρωση. Κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο του Ξυλοκάστρου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε συναντήσεις με στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στις οποίες εξετάστηκε η εξέλιξη άλλων έργων στην περιοχή του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής Δήλωσε αμέσως μετά: Ως Περιφερειακή Αρχή με 756.492€,μαζί με Δήμο ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης και τον Δήμαρχος Βλάση Τσιώτο που έκανε τη μελέτη ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΕΥΚΙΑ προχωράμε δυνατά για την ανάπτυξη του τόπου μας.Περιλαμβάνει α)την προστασία του δάσους με την αντικατάσταση της φθαρμένης συρμάτινης περίφραξης β)την αντικατάσταση των υφιστάμενων 9 πυλών εισόδου γ) τοποθέτηση ανάλογου φωτισμού για την ασφάλεια-προστασία πολιτών στο πεζοδρόμιο επί της ΠΕΟ Κορίνθου-Πατρών δ)βελτίωση των συνθηκών αναψυχής των συμπολιτών μας με νέους τραπεζοπάγκους,καθιστικά,καλάθια απορριμμάτων και πληροφορικές πινακίδες. Στην ανατολική άκρη του Ξυλοκάστρου εκτείνεται το πανέμορφο αισθητικό δάσος του Πευκιά που χρονολογείται 300 χρόνια με μήκος 2χλμ. Ο Πευκιάς αποτελούσε ανέκαθεν τοπίο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς γι αυτούς τους λόγους λατρεύτηκε από τους Α.Σικελιανό, Ν.Καζαντζάκη κ.α και είναι το Ξυλόκαστρο από τις πλέον δημοφιλείς λουτροπόλεις της Ελλάδας. Πρώτη φορά στα χρονικά της Πόλης μπαίνουν τόσα χρήματα για την ανάδειξη του αλλά καλοί μου φίλοι βάζουμε μπροστά το κοινό καλό και όχι το ΕΓΩ.

Σας ευχαριστώ πολύ γιατί μαζί μπορούμε καλύτερα...αγαπάμε τον τόπο μας.





ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

  


Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ επιθυμώντας να συμβάλλουμε στην ενεργοποίηση του Δήμου μας σε κοινωνικές δραστηριότητες και δράσεις αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού προτείναμε τα ακόλουθα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24/5/2021:

- Οι ηλικιωμένοι που αδυνατούν να μεταβούν σε εμβολιαστικό κέντρο λόγω κινητικών ή άλλων προβλημάτων υγείας, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, που δεν έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα, θα εμβολιάζονται κατ’ οίκον από κινητές μονάδες υγείας με μονοδοσικά εμβόλια. Ο Δήμος όμως, θα μπορούσε μα καταγράψει τις περιπτώσεις αυτές, να συλλέξει τα στοιχεία τους και να υποβάλει κατάσταση προς το Κέντρο Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Εμβολιασμών, ώστε να προχωρήσει ο εμβολιασμός της ευπαθούς αυτής ομάδας συνδημοτών μας το ταχύτερο.

- Για τις περιπτώσεις συνδημοτών μας που δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο ώστε να μεταβούν στο Εμβολιαστικό Κέντρο ο Δήμος μας θα πρέπει να αναλάβει την μεταφορά τους ώστε να εμβολιάζονται κανονικά.

Η ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και η κάλυψη των εξόδων μεταφοράς από τον Δήμο είναι απαραίτητη.

- Από τις 5 Μαΐου λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου και δεύτερη εμβολιαστική γραμμή, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και ικανοποιητικό αριθμό προσέλευσης συνδημοτών που ξεπερνούν τους 180 εμβολιασμούς ημερησίως. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε το εμβολιαστικό πρόγραμμα να προχωρεί χωρίς προβλήματα και αξίζουν συγχαρητηρίων. Ο Δήμος μας θα πρέπει να δείξει εμπράκτως την συμπαράσταση και υποστήριξή τους στο έργο τους.

Ο χώρος του εμβολιαστικού κέντρου και των εξωτερικών ιατρείων θα πρέπει να εξοπλιστούν με λάμπες υπεριώδους ακτινοβολίας UV και συσκευές καθαρισμού αέρα που στηρίζονται στην υπεριώδη ακτινοβολία. Οι συσκευές αυτές εξασφαλίζουν υγιεινές συνθήκες για το υγειονομικό προσωπικό και τους επισκέπτες συνδημότες μας. Σημειώνουμε ότι το Κέντρο Υγείας Κιάτου εξοπλίστηκε με αυτές τις συσκευές κατόπιν δωρεών από τους Δήμους Σικυωνίων και Βέλου-Βόχας.

- Επειδή λειτουργούν δύο εμβολιαστικές γραμμές είναι απαραίτητη η ύπαρξη εμβολιαστικής έδρας. Σήμερα στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου χρησιμοποιείται μία γυναικολογική έδρα! ως εμβολιαστική. Θεωρούμε απαραίτητη την αγορά από το Δήμο μας και τη δωρεά προς το Κ.Υ. μιας εμβολιαστικής έδρας.

- Ο Δήμος μας θα πρέπει να συστήνει στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος την τήρηση όλων των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων προς αποφυγή της μετάδοσης του SARS COV-2 καθώς και να συμβουλεύει τους συνδημότες για την τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας, που είναι συγχρόνως μέτρα προστασίας του κοινωνικού συνόλου.

- Πιστεύουμε ότι μια καμπάνια του Δήμου στα ΜΜΕ και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την τήρηση των μέτρων προστασίας και την παρακίνηση των Δημοτών να εμβολιαστούν, θα συμβάλει ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσίας που θα μας απαλλάξει από την πανδημία.

Εξάλλου η ανάδειξη του Δήμου μας ως υγειονομικά ασφαλούς τουριστικού και παραθεριστικού προορισμού , αποτελεί υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής και όλων μας, ενώ θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάκαμψη των οικονομικών δραστηριοτήτων του τόπου μας που έχουν πληγεί από την πανδημία και τα παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι όλα όσα πρότεινε ο κ. Κατσούλας θα εφαρμοστούν. Χαιρόμαστε που οι προτάσεις μας έγιναν δεκτές και αναμένουμε την υλοποίησή τους από την Δημοτική Αρχή.

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια