Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1748

Διαβούλευση της Περιφέρειας με τις μητροπόλεις για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027

  


Δίωρη διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 πραγματοποίησε την Δευτέρα 14 Ιουνίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τις μητροπόλεις της περιοχής της.

“Για πρώτη φορά μετέχει η Εκκλησία στη διαβούλευση, κι αυτό το επιδιώξαμε γιατί ως περιφερειακή Αρχή την θεωρούμε βασικό μας εταίρο στα κοινωνικά θέματα αλλά και σε αυτά της προστασίας των εκκλησιαστικών μνημείων” σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Ο Π. Νίκας εξέθεσε ως σημαντικά θέματα, την ανάγκη για συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη των μνημείων, τον προγραμματισμό έργων για την βελτίωση της προσβασιμότητας σε αυτά, καθώς επίσης και την σημασία της κατάρτισης προγραμμάτων και δράσεων με στόχο την ουσιαστική υποστήριξη του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επιπλέον ο περιφερειάρχης έκανε λόγο για ορθολογική αξιολόγηση των προβλημάτων και για την συνεργατικότητα μεταξύ των φορέων, ενώ επισήμανε ακόμα την ανάγκη για σεβασμό στην παράδοση και στην προστασία του μνημειακού πλούτου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη αρωγή που προτίθεται η Περιφέρεια να παράσχει σε δράσεις κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, στηρίζοντας έτσι το έργο των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων.

Αναφέρθηκε, τέλος, στους διαθέσιμους πόρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από το ΠΔΕ, επισημαίνοντας την ανάγκη ισοκατανομής τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμα, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Αθηνά Κόρκα, καθώς και οι μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, Κορίνθου Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους Διονύσιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Αργολίδος Νεκτάριος και Μάνης Χρυσόστομος. Συμμετείχαν επίσης, ο διευθυντής της ΕΥΔΕΠ Αντώνης Ψαράκης με στελέχη της υπηρεσίας, ειδικοί σύμβουλοι διαχείρισης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2021 – 2027 καθώς και σύμβουλοι της Περιφέρειας.

Συμφωνήθηκε πως οι μητροπόλεις της Περιφέρειας θα αποστείλουν το συντομότερο δυνατό πιο συγκεκριμένες προτάσεις για έργα και δράσεις, σε συνάρτηση και αναφορικά με τους ειδικούς στόχους που αποτελούν τα βασικά σημεία συζήτησης του ΕΣΠΑ 2021 – 2027.





Δήλωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για το θέμα του φυσικού αερίου

  

Αναφερόμενος στο θέμα του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

“Η περιφερειακή Αρχή αγωνίζεται ανυποχώρητα για να φθάσει το φυσικό αέριο και στις 6 πόλεις του αρχικού σχεδιασμού της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) -δηλαδή σε Τρίπολη, Κόρινθο, Αργος, Ναύπλιο, Σπάρτη, Καλαμάτα- ώστε να υπάρξει η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του απ’ όλους.

Με μεγάλη προσπάθεια, η περιφερειακή Αρχή κατόρθωσε, στην τελευταία αναβάθμιση του ΕΣΠΑ / ΠΕΠ, τον περασμένο Μάρτιο, να εγκριθούν για αγωγούς 20.000.000 ευρώ, με την μεταφορά των χρημάτων αυτών από άλλα έργα που δεν θα πραγματοποιηθούν (οδικά).

Η περιφερειακή Αρχή θα διαθέσει τα χρήματα αυτά στην ΔΕΔΑ για την κατασκευή αγωγών και μόνο, οι οποίοι θα αποτελούν δημόσια περιουσία, αποκλειομένης της διάθεσης των εν λόγω χρημάτων για εσωτερικές εγκαταστάσεις σε κτήρια. Προσεχώς οι ίδιοι αγωγοί θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά υδρογόνου, που αποτελεί το καύσιμο του μέλλοντος.

Συμπερασματικά, η περιφερειακή Αρχή θεωρεί ότι η παραπάνω στρατηγική υπηρετεί καλύτερα το δημόσιο συμφέρον και την προοπτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ενιαία και ίση αντιμετώπιση των πόλεών της.

Τέλος, η περιφερειακή Αρχή ευχαριστεί θερμά, βουλευτές, Επιμελητήρια, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς που στηρίζουν την στρατηγική και τον αγώνα της στο μεγάλο θέμα του φυσικού αερίου”.




Συναντήσεις του περιφερειάρχη Π. Νίκα στο Μαξίμου και στο υπουργείο Εσωτερικών
  

  
Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Παρασκευή 11 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα, με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρο Λιβάνιο. Στην εν λόγω συνάντηση, όπως έγινε γνωστό, συζητήθηκαν βασικά θέματα στρατηγικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κατά πόσο συνάδουν με την κυβερνητική πολιτική.

Ακολούθησε η επίσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα στο υπουργείο Εσωτερικών όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Μάκη Βορίδη, με τον οποίον συζήτησε σειρά θεμάτων σχετικών με την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία των Περιφερειών.Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, παρέδωσε στον υπουργό συγκεκριμένες προτάσεις, αιτιολογημένες και νομικά.





ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΟΛΗΣ 

Ένας ‘Νομάρχης‘ με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς!...
  

Επιτέλους, μας έχουν δώσει το μήνυμα από πολλές περιπτώσεις ότι η Κορινθία ¨βρήκε τον γιατρό της¨ για την αντιμετώπιση πάγιων προβλημάτων και επίσης καθημερινότητας. Από τις προηγούμενες εκλογές οι Κορίνθιοι είδαν τον νέο Νομάρχη Τάσο Γκιολή, να ασκεί τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Αρμόδιου για την Κορινθία, με άλλον τρόπο υπηρέτησης των κοινών .

Ο ¨γιατρός¨ άρχισε το έργο του από τα απλά θέματα, που αφορούσαν την υγεία , την ασφάλεια και την καλή εικόνα του Νομού. Η αποψίλωση χόρτων και καθαρισμός δρόμων , Οι ρεματιές που εκβάλλουν στον Κορινθιακό, η περιφερειακή οδοποιία και η αντιμετώπιση της πανδημίας σε συνεργασία με υγειονομικά τοπικά ιδρύματα μπήκαν σε προτεραιότητα και πολλά βρήκαν τη γιατρειά τους.

Στην συνέχεια, με την απλότητα του χαρακτήρα του ο Νομάρχης , έχοντας εποικοδομητικές καλές σχέσεις με τους Δημάρχους, τον Περιφερειάρχη και τους άμεσους συνεργάτες του επιδίδεται στην χειροπιαστή αντιμετώπιση σοβαρών έργων, που χρόνιζαν , όπως η προστασία της Ακτογραμμής Κορίνθου - Δερβενίου και άλλων περιπτώσεων.

Με ανοιχτό το γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής, έχοντας κάνει τη νύχτα μέρα συνεχίζει να δέχεται επισκέπτες πολιτών με τα προβλήματά τους και επισκέπτεται επί τόπου περιπτώσεις που δείχνει ότι ασκεί τη διαχείριση των κοινών εργαζόμενος ακούραστα σε εργασίες πάντα ανοιχτός σε κάθε πρόκληση των καιρών..





Από τις δραστηριότητες του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή
  


*Συνεχίζουμε τα Αντιπλημμυρικά Έργα στην περιοχή των Αγίων θεοδώρων. Καθαρισμοί ρεμάτων που δεν είχαν ξαναγίνει στο παρελθόν στην Περιφέρεια με καταστροφικές συνέπειες για πολλούς συμπολίτες μας. Ακούμε τις ανησυχίες σας και προχωράμε μαζί...

**Συναντήθηκε με το Προεδρείο Μελισσοκομικού Συλλόγου και Φίλων Μέλισσας Κορινθίας «Η ΖΗΡΕΙΑ» Πρόεδρο Δημ.Καψάσκη,Αντ. Γ.Μουταφαδάκη,Δ.Μπινιάρη,την Αντιπρόεδρο Δημ.Συμβ.Κορινθίων Μαρίνα Ραντίτσα.Συζητήσαμε τους τρόπους προώθησης αυτού του μοναδικού προϊόντος καθώς και στην διεξαγωγή στην Κορινθία του 5° Πανελλήνιου Συνέδριου Μελισσοκόμιας υπο την αιγίδα της Περιφέρειας 

***Ως Περιφερειακή Αρχή του Π.Νίκα είμαστε δίπλα στον Πολιτισμό και ειδικότερα στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου .Με εξαιρετική συνεργασία με Εφορεια Αρχαιοτήτων Κορινθίας Γιώτα Κασίμη και τον Διευθυντή Πελοποννησιακού Ινστιτούτο Τεχνών συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε την Κορινθία μας.

Φωτογράφοι από 25 χώρες & πάνω από 500 συμμετοχές στον τόπο μας.





Η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου, παρέμεινε σταθερή και αμετακίνητη στην ευθύνη της για προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών

  


16.06.21 Κατά τη προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ανεδείχθησαν πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα , τα οποία εκθέτουν τις δήθεν αριστερές παρατάξεις που αλλάζουν θέσεις και προτεραιότητες, αλλά κυρίως εκθέτουν την παράταξη κ. Νίκα.

Διαφάνηκε πως η Περιφερειακή Αρχή, δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να καλύψει τα λάθη και τις παραλείψεις της .

Η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου, παρέμεινε σταθερή και αμετακίνητη στην ευθύνη της για προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών και τις δικαιολογίες που …ψέλλισαν Σκαντζός, Λαμπρόπουλος και Νίκας για την υπόθεση του Αθήναιου, τις απορρίπτει ως παντελώς αβάσιμες .

Η παράταξή μας ζήτησε ως αναφέρει ρητά ο Κανονισμός του Περιφερειακού Συμβουλίου, να πραγματοποιηθεί σήμερα (15-62021), η συνέχιση της συνεδρίασης που διεκόπη και είχε ως μοναδικό θέμα την ολιγωρία και τις ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής, που καίτοι ενημερώθηκε εγκαίρως, για τη ΜΠΕ που αφορούσε τη μονάδα επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων στην περιοχή του Αθήναιου Αρκαδίας. άφησε το Περιφερειακό Συμβούλιο χωρίς γνωμοδότηση, με αποτέλεσμα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου να εγκρίνει τη ΜΠΕ.

Η απέλπιδα προσπάθεια απόσεισης ευθυνών, από τον κ.Νίκα και τους κ.κ. Σκαντζό και Λαμπρόπουλο, ανέδειξε μεγαλοπρεπώς πως δεν δίστασαν να επιρρίψουν αλλού τις ευθύνες δείχνοντας προς την Κυβέρνηση και τους αρμοδίους Υπουργούς, κάτι που εκ του αποτελέσματος, απεδέχθη όλη η παράταξη του κ.Νίκα, χωρίς αντίρρηση.

Η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου, αντιμετωπίζοντας με σεβασμό την κοινωνία, τις επενδύσεις και τα πολιτικά κόμματα , μένει σταθερή στις απόψεις της, που με παρρησία έχει διατυπώσει και προχωράει την αυτοδιοικητική της πορεία με γνώμονα μόνο το συμφέρον του τόπου.

Παιχνίδια εξουσίας, με δύο καρπούζια στη μασχάλη, ταιριάζουν μόνο στους αρριβίστες της πολιτικής .



Δεν υπάρχουν σχόλια