Header Ads

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1747

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΡΙΓΜΟΝ ΑΥΤΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΪΑΣ

  


«...
Δια του παρόντος αποστέλλομεν υμίν, συνημμένως τώδε, εν φωτοστατικώ αντιγράφω, τας υπό των Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. κ. Θεοφίλου Γ’ και Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. κ. Ιερωνύμου Β’ αποσταλείσας ημίν επιστολάς δια την καταστροφικήν πυρκαϊάν, η οποία εκ του χωρίου Σχοίνου της καθ᾿ ημάς Μητροπολιτικής παροικίας εκκίνησεν και επεξετάθη έως και της Μεγαρίδος κατακαύσασα πλέον των εβδομήκοντα πέντε χιλιάδων (75.000) στρεμμάτων πευκοδάσους, καλλιεργησίμων εκτάσεων, οικιών, αγροικιών, Ι. Μονών και Εκκλησιδίων, αι οποίαι επιστολαί εστάλαξαν, τω όντι, δροσισμόν παρακλήσεως, φανερούσαι την ανύστακτον μέριμναν των Εκκλησιαστικών τούτων Ταγών δι᾿ υμάς, το θεόθεν εμπεπιστευμένον ημίν Ποίμνιον, ίνα λάβητε γνώσιν.

Εις τας επιστολάς ταύτας προστίθεται και πλήθος άλλων επιστολών Σεβασμιωτάτων αγίων Αρχιερέων, Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος και άλλων Εκκλησιαστικών κλιμάτων ως και Πανοσ. και Αιδεσ. Ιερομονάχων, Πρεσβυτέρων, Μοναχών αλλά και Λαϊκών αδελφών ημών, ους ευγνωμόνως ευχαριστούντες επευχόμεθα ταπεινώς την θείαν παραμυθίαν του Αγίου Πνεύματος δια την φιλάδελφον παρηγορίαν καί συμπαθειάν των εις την δοκιμασίαν ημών.

Ευχέτης υμών εν αγάπη 
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ 
† Ο ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ».






ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΞΕΔΗΜΗΣΕΝ ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΡΕΘΙΟΥ π. ΒΛΑΣΙΟΣ ΨΑΡΑΚΗΣ.


Η Αποστολική Ιερά Μητρόπολις μας αγγέλλει την εις Κύριον εκδημίαν του μακαριστού Πρεσβυτέρου ΒΛΑΣΙΟΥ ΨΑΡΑΚΗ, Εφημερίου του Ι. Ναού Αγίου Χαραλάμπους Ρεθίου.

Ο εκλιπών Πρεσβύτερος εγεννήθη το έτος 1948. Εχειροτονήθη Διάκονος την 13ην Ιουνίου 1981 και Πρεσβύτερος την επομένη 14ην Ιουνίου 1981 υπό του αοιδίμου Μητροπολίτου Σύρου κυρού Δωροθέου (19652001). Από το έτος 1981, που έλαβε το απολυτήριο του από την Ι. Μητρόπολη Σύρου, έως και της εκδημίας του διηκόνησε, ως Εφημέριος, εις τον Ι. Ναό Αγίου Χαραλάμπους Ρεθίου της και ιδιαίτερης πατρίδας του. Εγένετο Πνευματικός το έτος 1993 υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Παντελεήμονος Καρανικόλα (1965-2006). Ενωρίς απώλεσε την κατά κοινήν ομολογίαν καλήν Πρεσβυτέρα Ελευθερία και χωρίς να υστερήσει στην ανατροφή των δύο θυγατέρων τους εποίμανε θεοφιλώς το ποίμνιο της Ενορίας του.

Η εξόδιος Ακολουθία εψάλη σήμερα Τρίτη, 1η Ιουνίου 2021, στον Ι. Ναό που υπηρετούσε, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, την συμμετοχή πλέον των δέκα (10) Ιερέων, του Αντιπεριφερειάρχου Κορινθίας κ. Α. Γκιολή και όλων των κατοίκων του χωριού, που τον προέπεμψαν έως την τελευταία του κατοικία με αγάπη, τιμή και σεβασμό. Τον επικήδειο λόγο εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος με αφορμή την Αναστάσιμη περίοδο, που διανύουμε, επεσήμανε το γεγονός ότι η ζωή του Κληρικού είναι αφιερωμένη στην διάδοση του Ευαγγελίου του Χριστού και στο να κηρύττει με την βιωτή του Ιησού Χριστό Εσταυρωμένο και Αναστάντα. Ο αοίδιμος π. Βλάσιος με τον χαρακτήρα και το έργο, που επιτέλεσε επί τεσσαράκοντα (40) συναπτά έτη, αποτέλεσε παράδειγμα τέτοιας βιωτής. Με αφορμή όμως την εκδημία ενός ακόμη Κληρικού της Ι. Μητροπόλεώς μας ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αύξηση των κενών των Εφημεριακών θέσεων από τους θανάτους αλλά και από τις ανυπέρβλητες δυσκολίες καλύψεώς των από τις συνεχείς αλλαγές στις νομοθεσίες της Πολιτείας, που αφορούν στους Εφημερίους και δη τους νεοεισερχόμενους στην Ιερωσύνη. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

Δεν υπάρχουν σχόλια