Header Ads

ΚΙΝΑΛ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ φ.1746

ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Κυβερνητική ανεπάρκεια στην πρόληψη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
  


Σήμερα, ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γ. Καμίνης κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με την πρόσφατη πυρκαγιά στα Γεράνεια. Σκοπός της Ερώτησης δεν ήταν απλά να αναζητηθούν ευθύνες, αλλά να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός και να γίνουν οι απαραίτητες προληπτικές ενέργειες ώστε να αντιμετωπίσουμε μελλοντικές πυρκαγιές με αποτελεσματικότητα. Γίνεται αναφορά στην κατάρτιση και εφαρμογή το σχεδίου ΙΟΛΑΟΣ για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών.

Τονίζεται ότι η περιοχή πρέπει να κηρυχθεί αναδασωτέα, να μην γίνει αλλαγή χρήσης γης, να αποτυπωθεί η ισχύουσα χρήση στους τελικούς δασικούς χάρτες που θα ανακοινωθούν σε λίγους μήνες, να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα και να γίνει πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.

Η ερώτηση κατατέθηκε ύστερα από συνάντηση και ενημέρωση που είχε κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τον Βουλευτή και τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Γιώργο Καμίνη, τον Γραμματέα του τομέα Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Καρκατσούλη και τον Γραμματέα της Ν.Ε. Κορινθίας Δημήτρη Αγγελόπουλο, από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανο Κολοκούρη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου. Τονίζεται ότι στην ενημέρωση έγινε αναφορά στις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επειδή δεν υπήρχαν προσβάσιμοι δρόμοι και αντιπυρικές ζώνες στο δάσος των Γερανείων.

Πληροφορίες:
Αγγελόπουλος Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια