Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1745


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Το Κουρδικό επιβάλλει εγρήγορση…

Πριν από μερικά χρόνια σε στήλη γνώμης της εφημερίδας μας και με τίτλο «Το αγκάθι του Κουρδικού Προβλήματος...» είχαμε επισημάνει τα παρακάτω : « Από τις στήλες της “Φωνής” μας έχουμε τονίσει αλλεπάλληλες φορές τη μεγάλη σημασία που έχουν οι εξελίξεις στη γειτονική Τουρκία με το Κουρδικό και τις εσωτερικές διαμάχες επικράτησης των διαφόρων τάσεων μεταξύ του Ισλαμικού στοιχείου και των Κεμαλιστών». Ειδικά τα τελευταία χρόνια μετά το λεγόμενο πραξικόπημα, μας έχει κάνει εμάς τους Έλληνες να χάσουμε τον ύπνο μας από την επεκτατική βουλιμία και το απύθμενο θράσος των παραβιάσεων του εναέριου και θαλάσσιου χώρου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.. Εκτός από τα γεγονότα που συμβαίνουν στην απέναντι από την Τουρκία, Ουκρανία και Συρία, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη συνοχή του κράτους, όπως το άφησε στους διαδόχους του ο Κεμάλ Ατατούρκ. Οι εξελίξεις στο Κουρδικό δείχνουν ότι αποτελούν την Αχίλλειο πτέρνα της γείτονος, οι οποίες όμως επηρεάζουν τα μέγιστα τις σχέσεις Τουρκίας, Ελλάδος και Κύπρου.

Μετά τη σύγκρουση της Κυβέρνησης Ερντογάν με τους Κεμαλικούς και την προσπάθειά του να πάρει το πάνω χέρι από το κατεστημένο των Στρατοκρατών και του βαθέος κράτους, οι ισορροπίες έγιναν εύθραυστες στο εσωτερικό της χώρας. Αυτή τη μεγάλη πίεση η κυβέρνηση του Τ. Ερντογάν που διοικεί τη χώρα δεκαεννέα χρόνια, την εξωτερικεύει προς την Ελλάδα και την Κύπρο. Η Ανασφάλεια στην Τουρκία, οι μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, η φτώχια, η ανεργία και οι πιέσεις στο Κουρδικό, οδηγούν σε απαιτήσεις στη Θράκη, στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στα Ενεργειακά Αποθέματα. Είναι κακός σύμβουλος, που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό μπλέξιμο τις τρεις χώρες, σε μία περίοδο με εκρηκτικές γεωπολιτικές ανακατατάξεις.

Οι πληροφορίες σε επίπεδο Κουρδικού Προβλήματος είναι ενδεικτικές ότι το Κουρδικό δεν το αντέχει άλλο η Τουρκία, η οποία καταργεί το νόμιμο κουρδικό κόμμα, φυλακίζει και εξοντώνει με εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο εσωτερικό της χώρας το κουρδικό στοιχείο, ειδικά το κυρίαρχο Απελευθερωτικό Κίνημα του Τουρκικού Κουρδιστάν. Η κατάσταση στη Νοτιοανατολική Τουρκία έχει πάρει το δρόμο προς την Ανεξαρτητοποίηση και αυτό σημαίνει ότι, αν η Τουρκία δεν εμπλακεί στη δίνη ενός μεγάλου Πολέμου και διαλυθεί, θα εκτονώσει την όλη υπόθεση κατά της Ελλάδος και της Κύπρου αναζητώντας ανταλλάγματα. Μήπως αυτό σημαίνει εγρήγορση;» Ατυχώς για την χώρα μας το άρθρο γνώμης ήταν προφητικό, γιατί η Τουρκία έχει αρχίσει ήδη έναν πόλεμο γενοκτονίας του Κουρδικού Λαού με προεκτάσεις διεκδικήσεων στο Αιγαίο, τη Θράκη και την Κύπρο… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια