Header Ads

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ" φ.1743

Επιστολή με αναδρομές στο παρελθόν και το παρόν του Συλλόγου μας 
Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Βραχατίου Κορινθίας
    

Αγαπητά μέλη Της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Βραχατίου, οπαδοί και φίλοι του Συλλόγου μας, εύχομαι αυτές τις δύσκολες ώρες, που περνάμε όλοι μας, να είσαστε με την οικογένειά σας καλά. Αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί σας, ως μέλος του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και επί άλλων Δ.Σ., με πρόθεση να εκφράσω κάποιες προσωπικές μου απόψεις.

Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι από εσάς ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Βραχατίου, ιδρύθηκε εδώ και πάνω από 35 χρόνια με σκοπό να ακουστεί η φωνή μας, ως παραθεριστών, αλλά και να συνδράμουμε στο αρχικά Κοινοτικό έργο της τότε Κοινότητας Βραχατίου και αργότερα σ΄αυτό των Δήμων Βόχας και του σημερινού Βέλου – Βόχας. Οι αρχικές προοπτικές ήταν ευοίωνες, γιατί όλοι είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε στην ανάπτυξη της περιοχής μας, αλλά και να δεθούμε μεταξύ μας, αφού ζούσαμε στο ίδιο περιβάλλον και τον ίδιο Αυτοδιοικητικό φορέα.

Είμαι σε θέση να αποφανθώ, αφού σχεδόν υπηρετώ, ως εκλεγμένη από τα εκάστοτε μέλη του Συλλόγου σχεδόν σε όλα αυτά τα χρόνια και να πω ότι, όλα τα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια προσέφεραν κατά δύναμη ό,τι μπορούσαν και πέτυχαν πολλά με άξιους Προέδρους και Δημάρχους. Η περιοχή μας στα αρχικά της χρόνια και μέχρι τα τέλη του 1980 ήταν ένας απέραντος αμπελώνας και όχι σαν το σημερινό πανέμορφο οικισμό της Σαμούτανης. Βέβαια ήλθε κάποια ώρα και λόγω ειδικών συνθηκών αναγκάσθηκε ένα από τα προηγούμενα Δ.Σ. να αναστείλε για δύο χρόνια τη λειτουργία του Συλλόγου, πράγμα που σε τελική ανάλυση ξέφυγε ο άρρηκτος δεσμός συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Συλλόγου.

Αγαπώ το Βραχάτι, νοιάζομαι για τους συγκατοίκους μας και την πρόοδο του Οικισμού μας γι΄αυτό και είπα «παρούσα» όταν ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο υπό τον κ. Ευάγγελο Κόκκινο, που είχε διατελέσει Γεν. Γραμματέας επί δύο θητείες με Προέδρο τον κ. Στελιο Δασύρα, μου ζήτησε να επανέλθω στην ενεργό Συλλογική δραστηριότητα. Και σας ομολογώ πως σε αυτά τα τρία περίπου χρόνια τα πήγαμε πολύ καλά αφού η προσπάθειά μας να επαναλειτουργήσουμε το Σύλλογο στέφθηκε με επιτυχία.

Μέχρι σήμερα , αν δεν μας τύχαινε η περίπτωση της πανδημίας, η ομαδική μας προσπάθεια θα πήγαινε ακόμη καλύτερα. Ελπίζω με τη βούληση του Θεού να αλλάξουν οι δυσμενείς συνθήκες.

Ήδη οδεύουμε την άνοιξη και έρχεται καλοκαίρι, που φέρνει την ελπίδα για καλύτερες ημέρες. Στις δύσκολες εποχές υπάρχει συσπείρωση μεταξύ των ανθρώπων, το αίσθημα της Χριστιανικής αγάπης, αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης δυναμώνει την κοινή μας προσπάθεια. Δώστε «παρών», συνεχίστε οι παλαιοί, εγγραφείτε οι νεώτεροι, πέστε μας τις δικές σας προτάσεις, ας συνεχίσουμε την ανοδική πορεία στη βελτίωση των όρων διαβίωσης και επαύξησης των μεταξύ μας ανθρώπινων σχέσεων και επικοινωνίας, για το καλό όλων..

Μακάρι ο Θεός να λυπηθεί και πάλι την ανθρωπότητα.

Σας ευχομαι Καλήν Ανάσταση και να περάσετε ό,που κι αν είστε ένα χαρούμενο Πάσχα του 2921.

Βραχάτι, 22.4.2021 
Γιώτα Ζαφειρίου 
Ταμίας του Συλλόγου Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια