Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1740

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό ανάπτυξης κ Χρίστο Δήμα με θέμα τα έργα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»!
  

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, υπεύθυνο για την Αυτοδιοίκηση Στέλιο Πέτσα είχε το απόγευμα της Πέμπτης στο Υπουργείο ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος παρουσία και του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστου Δήμα. Ο Δήμαρχος έχοντας στην ατζέντα του τις προτάσεις που ήδη ο δήμος Κορινθίων έχει καταθέσει ύψους 17 εκ ευρώ αλλά και εκείνες που θα κατατεθούν μέχρι και την λήξη του προγράμματος στις 31 Μαΐου του 2021 και αντιστοιχούν σε έργα και προμήθειες 10 εκ Ευρώ, ζήτησε από τον κ Πέτσα την στήριξη και υπογραφή του προκειμένου ο Δήμος Κορινθίων να υλοποιήσει έργα σε όφελος των πολιτών, έργα που θα δημιουργήσουν φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις, έργα που θα προστατεύσουν το περιβάλλον, έργα που θα αλλάξουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ο υπουργός όντας ενήμερος για τις προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει ο Δήμος και ακούγοντας με ενδιαφέρον εκείνες που προτίθεται να καταθέσει, έκανε λόγο για αρτιότητα και στοχευμένες παρεμβάσεις που εκφράζουν την φιλοσοφία του «Αντώνης Τρίτσης» και μετουσιώνουν το όραμα που είχε η κυβέρνηση σχεδιάζοντας το!

Επανέλαβε την αρωγή και διαρκή υποστήριξη του Υπουργείου και του ιδίου στους Δήμους και στους Δημάρχους και διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο πως οι εξελίξεις θα είναι θετικές.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ με το πέρας της συνάντησης 

«Όλους αυτούς τους μήνες έχει γίνει από την πλευρά του δήμου σημαντική δουλειά. Επιλέξαμε έργα ζωτικής σημασίας και καταθέσαμε άρτιες προτάσεις περίπου 17 εκ ευρώ έως σήμερα. Θα κατατεθούν και άλλες προτάσεις ύψους 10 εκ Ευρώ ακόμα έως το τέλος Μαΐου.

Διεκδικούμε από το «Αντώνης Τρίτσης σημαντικά κονδύλια και είμαι βέβαιος μετά την σημερινή μου συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Στέλιο Πέτσα πως θα τα πάρουμε. Ο Υπουργός είχε γνώση των φακέλων μας , εξήρε την πληρότητα τους και με διαβεβαίωσε πως ο δήμος Κορινθίων θα είναι ένας από τους δήμους που θα εξασφαλίσουν γενναίες χρηματοδοτήσεις. Τα χρήματα αυτά θα γίνουν έργα για τους πολίτες, έργα για τον τόπο μας και τις επόμενες γενιές».





ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Λουτρακίου Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

  


Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης υποδέχθηκε χθες Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή και στελέχη του Δήμου και της Περιφέρειας, για τα ζητήματα που αφορούν στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Ο Δήμαρχος αρχικά συνόδευσε τον Περιφερειάρχη σε διάφορα σημεία και χώρους ενδιαφέροντος της περιοχής και στη συνέχεια, ακολούθησε σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο Λουτρακίου.

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης είναι:

Εξεύρεση βραχυπρόθεσμης λύσης του προβλήματος απορριμμάτων, καθώς το Λουτράκι αντιμετωπίζει δυσκολίες, που όμως θα τακτοποιηθούν οριστικά με την έναρξη λειτουργίας του έργου διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Για το ίδιο ζήτημα ο Περιφερειάρχης έδωσε οδηγία να προχωρήσει γρήγορα το έργο του Σταθμού Μεταφόρτωσης των Αγίων Θεοδώρων. Συντονισμός ενεργειών σχετικά με τη διοργάνωση του “Ράλλυ Ακρόπολις”, που διεκδικεί από κοινού η Περιφέρεια και ο Δήμος, ενόψει της επικείμενης σχετικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στην Αθήνα.

Για το δρόμο: Ισθμός – Λουτράκι – Περαχώρα, όπου ο Περιφερειάρχης έδωσε εντολή να γίνει σύντομα η διαγράμμισή του. Διάθεση του ποσού των 100.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία από κοινού με τον Δήμο θα προβεί σε τεχνικό έργο βελτίωσης των προσβάσεων στη Λίμνη Βουλιαγμένης περιμετρικά και στο Ηραίο, δύο σημεία ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος. Εργολαβία της Περιφέρειας, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ για τη βελτίωση του οδικού δικτύου του τμήματος Λουτράκι – Περαχώρα – Πίσια, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Τέλος, συζήτηση έγινε και για την τοποθέτηση συγκροτήματος χώρων υγιεινής(WC) στην περιοχή του Ισθμού για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, έργο το οποίο θα γίνει με συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε από καρδιάς τον Περιφερειάρχη και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι η Περιφέρεια έχει σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη της περιοχής, μέσα από την υλοποίηση έργων και δράσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και αναβαθμίζουν ποιοτικά τον Δήμο μας ως τουριστικό προορισμό.


 

  

  


  



  

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


ΔΕΡΒΕΝΙ - ΡΟΖΕΝΑ - ΖΑΧΟΛΗ - ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟ - ΚΑΡΥΑ ΓΚΟΥΡΑ 
ο Δρόμος της Ορεινής Δυτικής Κορινθίας

  


Ως Δημοτική Αρχή έχουμε από την πρώτη στιγμή συνειδητοποιήσει ότι τα μεγάλα έργα τα οποία έχει ανάγκη ο τόπος μας προϋποθέτουν συστηματική επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς ώστε να γίνει πλήρως κατανοητή η σπουδαιότητα τους, επαρκή προετοιμασία των απαιτούμενων μελετών, αλλά και σύγκλιση και συνεννόηση μεταξύ των εμπλεκομένων παραγόντων ανεξαρτήτως θεσμικής θέσης και πολιτικής ιδεολογίας.

Με μεγάλη ικανοποίηση λοιπόν αντιμετωπίζουμε την κατάθεση πρότασης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο ΕΣΠΑ του έργου αναβάθμισης του ορεινού οδικού άξονα Δερβένι - Ροζενά - Ζάχολη - Σαραντάπηχο - Καρυά - Γκούρα, η οποία περιέχεται στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 19/4/2021. Η κατάθεση της πρότασης αυτής αποτελεί το πρώτο επίσημο βήμα για την υλοποίηση ενός ακόμη αναπτυξιακού έργου για τον Δήμο μας.

Το έργο αυτό προϋπολογισμού 19.000.000 ευρώ, πρόκειται να ενοποιήσει ολόκληρο τον ορεινό όγκο της Δυτικής Κορινθίας, ο οποίος αποτελεί έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό με κέντρο την περιοχή των Τρικάλων, συμβάλλοντας στην περεταίρω ανάδειξη της ορεινής ζώνης τόσο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, όσο και του γειτονικού Δήμου Σικυωνίων.

Η στενή συνεργασία Περιφέρειας- Δήμου αποδίδει συνεχώς καρπούς και βάζει τις βάσεις για ένα ακόμη σημαντικό έργο το οποίο αποτελούσε για χρόνια επιθυμία και ανάγκη για την Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης. Συνεχίζουμε με προσήλωση στο στρατηγικό μας πλάνο, με αδιάκοπη καθημερινή προετοιμασία, για να πετύχουμε όλα αυτά που ο Δήμος μας αξίζει και δικαιούται.

Στοχεύουμε με συστηματικό τρόπο σε αναπτυξιακά έργα, έχοντας εντοπίσει όλες τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης αποδεικνύοντας συνεχώς την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα προς το συμφέρον του τόπου μας.





ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Αίτημα διόρθωσης ορίων Τ.Δ. Κεφαλαρίου Κορινθίας

    


Αίτηση Χρήστου Ρουμπέκα, κατοίκου Κεφαλαρίου Κεφαλάρι 14-4-2021 Τηλ. 693-77-53-495 

Θέμα: Διόρθωση εσφαλμένων διοικητικών ορίων 

Προς το Γραφεία Κτηματογράφησης Κορίνθου 
Πατρών 76 Κόρινθος 

Σας γνωρίζουμε ότι κατά την κατάρτιση του κτηματολογίου προκύπτει ένα σοβαρό θέμα ως προς τα όρια των τέως κοινοτήτων και ήδη Τοπικών Διαμερισμάτων . Συγκεκριμένα στα όρια του Τοπικού Δ/τος Κεφαλαρίου εσφαλμένος εμφανίζονται περιοχές των Τοπικών Δ/των Ασπρόκαμου και Καισαρίου με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των αγροκτημάτων Κεφαλαρίου πρέπει να καταβάλλουν τέλη κτηματογράφησης για τα τρία (3) Τοπικά Δ/τα ήτοι Κεφαλαρίου, Ασπροκάμπου και Καισαρίου.

Παραμένει άγνωστο το γεγονός πως συνέβη αυτό τη στιγμή που από αμνημόνευτα χρόνια τα όρια ήσαν καθορισμένα από τις αρμόδιες επιτροπές των ορίων των Κοινοτήτων αφ΄ενός και αφ΄ετέρου υπάρχουν σχετικά συμβόλαια ως προς την υπαγωγή των περιοχών αυτών στο Τοπικό Δ/μα Κεφαλαρίου.

Παράλληλα δε στις περιοχές αυτές υπάρχουν φυτεμένα οινάμπελα, που εσφαλμένα τώρα έχουν υπαχθεί στο Τοπικό Δ/ μα Καισαρίου, το οποίο δεν υπάγεται στην Ζώνη Νεμέας (ΠΟΠ) , με αντίθεση με το Κεφαλάρι, με ότι αυτό συνεπάγεται!

Επίσης έτσι δημιουργείται σοβαρό θέμα βόσκησης των ποιμνίων των κτηνοτρόφων, που από αμνημόνευτα χρόνια έκαναν χρήση των περιοχών αυτών. Περιττόν να σας αναφέρουμε ότι με το καθεστώς αυτό, πολλοί κάτοικοι αρνούνται να υποβάλλουν δηλώσεις για το κτηματολόγιο.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως ληφθούν υπόψη τα κανονικά όρια και οι ιδιοκτήτες να μην καταβάλλουν επί πλέον χρήματα για τέλη κτηματογράφησης για τα Τοπικά Δ/ τα Ασπροκάμπου και Καισαρίου και οι κτηνοτρόφοι να κάνουν χρήση των περιοχών αυτών , όπως από αμνημόνευτα χρόνια έκαναν 

Διατελώ μετά τιμής 
Χρήστος Ρουμελιώτης




Προχωρά ο αναδασμός στο Φενεό
  


Τηλεδιάσκεψη για τον αναδασμό στο Φενεό πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.Κατά την τηλεδιάσκεψη ο Περιφερειάρχης έδωσε οδηγίες να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία και στη β΄φάση, αφού η α΄φάση αναδασμού ολοκληρώθηκε. Με αυτόν τον τρόπο, όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης θα ολοκληρωθεί σύντομα ένα έργο που καθυστερεί εδώ και δεκαπέντε χρόνια.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, υπηρεσιακά στελέχη της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΑΟΚ Π.Ε. Κορινθίας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πελοπόννησος ΑΕ Σωτήρης Μουρίκης.



ΝΕΡΟ ΚΑΘΑΡΟ 
Δύο λέξεις που βασανίζουν χρόνια τώρα τους Δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Σικυωνίων
  


-Ο πολιτικός ψεύτης, πολιτικός τυχοδιώκτης και αριβίστας επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων, εξαπάτησε και συνεχίζει να εξαπατά τους πολίτες, στο πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα, προς εξυπηρέτηση των προσωπικών του συμφερόντων.

-Επί [10] και πλέον χρόνια η ΔΕΥΑΣ [πρόεδρος ο ίδιος] τροφοδοτεί τους δημότες της πόλης του Κιάτου και πολλών Κοινοτήτων με νερό ακατάλληλο για οικιακή και ανθρώπινη χρήση, προς βλάβη της υγείας τους, χωρίς να τους ενημερώνει.

-Σε πολλές Κοινότητες συνεχίζεται από την ΔΕΥΑΣ, η παροχή ακατάλληλου νερού, για οικιακή και ανθρώπινη χρήση.

-Πρόσφατα στην Κοινότητα Διμηνιού, ένεκα της ακαταλληλότητας του νερού, μικρά παιδιά συμπολιτών μας νοσηλεύτηκαν σε Νοσοκομείο με συμπτώματα σαλμονέλας.

-Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 36068 από 29-3-2021 έγγραφο της Διεύθυνσης Υδάτων Δυτικής Ελλάδας, αλλά και τις άδειες που χορηγήθηκαν για μεταφορά νερού από τις πηγές «Δρίζας» Στυμφαλίας, το έργο βρίθει παρανομιών και δεν έχει ολοκληρωθεί.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ 

-Δεν έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα, πριν από τη λειτουργία του έργου, από την ΔΕΥΑΣ στην αρμόδια Υπηρεσία [Δ/νση Υδάτων Δυτικής Ελλάδας], αίτημα για χορήγηση άδειας χρήσης νερού από τις πηγές «Δρίζας» Στυμφαλίας, που είναι απαραίτητη για να ξεκινήσει η μεταφορά νερού από την Στυμφαλία προς την πόλη του Κιάτου.

-Τα έργα που θα κατασκευαστούν αφορούν την ενίσχυση της υδροδότησης της παραλιακής ζώνης του Δήμου Σικυωνίων, κατά την χρονική περίοδο από 1η Νοεμβρίοιυ έως 15 Μαρτίου εκάστου έτους. Με λίγα λόγια η ενίσχυση της υδροδότησης του Δήμου Σικυωνίων κατά τους θερινούς μήνες [Από 16 Μαρτίου έως 31 Οκτωβρίου] είναι παράνομη.

-Τι θα συμβεί σε περίπτωση που ζητηθεί η εφαρμογή των νόμιμων προϋποθέσεων που χορηγήθηκε η άδεια μεταφοράς νερού από την Στυμφαλία ;

-Φυσικά θα διακοπεί η υδροδότηση της πόλης του Κιάτου από την Στυμφαλία κατά την θερινή περίοδο και η υδροδότηση των Δημοτών θα γίνεται με νερό από τις παραλιακές γεωτρήσεις, κατάλληλο μόνο για το καζανάκι της τουαλέτας.

-Τα συμπεράσματα των πολιτών και Δημοτών του Δήμου Σικυωνίων.

Νικόλας Ζαχαρόπουλος 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ




ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Συναντήσεις Δημάρχου
Ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων στο Δήμο Βέλου Βόχας

  


Συνάντηση Δημάρχου Βέλου Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκου με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα στην Τρίπολη την Τετάρτη 14 Απριλίου Μέσα από την συνολική ατζέντα των θεμάτων του Δήμου και μετά από μία πολύ γόνιμη συζήτηση, συμφωνήθηκαν πολλά. Τα καίρια όμως ζητήματα τα οποία αξίζει να αναφερθούν τώρα είναι:

• Η συμφωνία με την περιφέρεια για την χρηματοδότηση του έργου της ολικής ανάπλασης χερσαίας ζώνης λιμένα Βραχατίου. Ένα έργο που θα αλλάξει όλη την εικόνα του Βραχατίου δίνοντας τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή του Δήμου Βέλου Βόχας.

• Συμφωνία για την αναγκαιότητα και χρηματοδότηση του αρδευτικού έργου στην κοινότητα του Βέλου, το οποίο θα καλύψει τεράστιες ανάγκες της αγροτικής καλλιέργειας.

• Σημαντικές βελτιώσεις στην οδοποιία α) στην Π.Ε.Ο (παλαιά εθνική οδό) β) Βραχάτι-Ζευγολατιό -Χαλκί) • Αντιδιαβρωτικές παρεμβάσεις στο Βραχάτι-Κοκκώνι-Νεράντζα Συνάντηση του Δημάρχου Βέλου Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα την Πέμπτη 15 Απριλίου Η συζήτηση αφορούσε κυρίως το πρόγραμμα ΄΄Αντώνης Τρίτσης΄΄ και τις συνολικές προτάσεις που έχει καταθέσει ο Δήμος Βέλου Βόχας, όπως και άλλες ανάγκες του Δήμου Ο Δήμος μας όντας σίγουρος για το διαφαινόμενο πλαφόν στο πρόγραμμα έχει καταθέσει ολοκληρωμένες ώριμες μελέτες – προτάσεις , οι οποίες πληρούν τα όρια του προγράμματος, συζητήθηκαν με τον Υπουργό και υπήρξε διαβεβαίωση ότι θα γίνουν όλες αποδεκτές.

Οι προτάσεις αφορούν :

1. Έργα ύδρευσης που αφορούν κυρίως τις κοινότητες Ζευγολατιού, Βραχατίου, Βέλου, Κοκκωνίου, Βοχαϊκού 2. Πράσινες γωνιές ανακύκλωσης 3. Αγροτική οδοποιία 700.000,00 € – εγκρίθηκε4. Δημαρχείο Ζευγολατιό συνολικού ύψους 2.950.000,00€ -εγκρίθηκε5. Προτάσεις smart cities 6. Προτάσεις ηλεκτροκίνησης (αυτοκίνητα-σταθμοί φόρτωσης) 7. Βελτιώσεις σχολείων -αθλητικών χώρων 8. Αντισεισμική προστασία . Αφορούν τη δεύτερη φάση ελέγχου καθώς ο Δήμος μας είναι από τους ελάχιστους Δήμους που έχει ολοκληρώσει την α΄φάση 9. Προτάσεις Ελλάδα 2021-Πολιτισμός Ο Δήμαρχος δήλωσε ικανοποιημένος με τη συζήτηση με τον υπουργό κ. Πέτσα , ο οποίος φαίνεται ξεκάθαρα ότι γνωρίζει άψογα τα θέματα της αυτοδιοίκησης και ευχαρίστησε τον κ. Δήμα για την σημαντική συμπαράσταση.

Συνάντηση του Δημάρχου Βέλου Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκου την Παρασκευή 16 Απριλίου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκο Ταγαρά Πολύ σημαντικές εξελίξεις για όλη την Κορινθία και ειδικά για τον Δήμο μας το θέμα της αποχέτευσης των κοινοτήτων Βραχατίου και Ζευγολατιού λύνεται οριστικά.

Εντός των ημερών όπως ενημέρωσε ο Υφυπουργός κ. Νίκος Ταγαράς, επίκειται η έγκριση χρηματοδότησης ύψους 61.556.000 εκατ. ευρώ εκατομμυρίων ευρώ για το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων ΒόχαςΆσσου-Λεχαίου Η άψογη συνεργασία του Υφυπουργού με τους Δημάρχους καθώς επίσης και των υπηρεσιακών παραγόντων απέδωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Κορινθία, για τον Δήμο μας, για όλους τους δημότες.

Ένα τεράστιο έργο για την Κορινθία , ένα τεράστιο έργο για τον Δήμο μας. Σχετικά με τον Δήμο μας το έργο αφορά την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων ακαθάρτων των οικισμών Βραχατίου και Ζευγολατιού.

Ένα έργο που θα συμβάλει καθοριστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας όπως και στη συνολική ανάπτυξη της περιοχής.

Ταυτόχρονα συζητήθηκαν θέματα α) για μελέτες που τρέχουν για τη διάβρωση σε όλες τις ακτές της Κορινθίας β) για θέματα γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού και γ) για ολοκλήρωση μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας Ο Δήμαρχος ευχαριστεί τον κ. Ταγαρά , τους Δημάρχους κ. Νανόπουλο, κ. Γκιώνη καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την άψογη συνεργασία που υπήρξε όλο αυτό το διάστημα με αποτέλεσμα την επίτευξη της ένταξης ενός τεράστιου αναπτυξιακού έργου για τον Δήμο μας.




Φυλάκιση & πρόστιμο για όσους δεν καθαρίζουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους 
Υποχρέωση καθαρισμού των οικοπέδων
  
  

Η πάγια κατάσταση οικοπέδων, που επικρατεί στην περιοχή Σαμούτανης Βραχατίου από τα ξερά χόρτα και τα σκουπίδια , εγκυμονούν κίνδυνο πυρκαγιάς και καταστροφών. Υπάρχει νομολογία και κυρώσεις για τη με εφαρμογή ταύτης, που τονίζει,, ότι σε διαφορετική περίπτωση ισχύουν οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις του άρθρου 94 (παρ. 1 περίπτ. 26 εδάφ. β’) του Ν.3852/2010 (Α’87) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» και οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 94 παρ.26 του Ν.3852/2010 («Καλλικράτης»):

«Η μέριμνα, σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, για την τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού, από τους ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, καθώς και η υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τους δήμους, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων. Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα».

Φυλάκιση έως τρεις μήνες Να σημειωθεί ότι το άρθρο 433 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι: «Με κράτηση μέχρι τριών μηνών ή με πρόστιμο τιμωρείται, αν άλλη διάταξη δεν επιβάλει βαρύτερη ποινή, όποιος:

α) κάνει απερίσκεπτη και αμελή χρήση της φωτιάς ή των μέσων φωτισμού, κατά τρόπο που να μπορεί να προκύψει από αυτήν βλάβη σε άνθρωπο ή σε ξένο πράγμα και β) παραβαίνει τις διατάξεις που εκδίδει η αρμόδια αρχή, και ιδίως η αστυνομική, για την αποτροπή του κινδύνου εμπρησμού 

Σταύρος Φωτάκης 
Σαμούτανη Βραχατίου


  




ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


Συνάντηση του Δημάρχου Νεμέας με τον Υπουργό Εσωτερικών, κο Βορίδη Μ.

  


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, 19-4-2021 , στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Υπουργό, κο Βορίδη Μ. ,το Δήμαρχο Νεμέας, κο Φρούσιο Κ. και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Νεμέας ,κο Μπεξή Ι.

Στη συζήτηση αναφέρθηκαν θέματα που αφορούν το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης » ,καθώς προβλήματα έχουν προκύψει μετά την ΚΥΑ που υπογράφηκε και κατηγοριοποιεί τους Δήμους της χώρας βάζοντας πλαφόν στα οικονομικά δεδομένα που θα προκύψουν για τον καθένα.

Ο Δήμος Νεμέας παρ’ όλη την ελλιπή στελέχωση της Τ.Υ. του ,έχει καταθέσει προτάσεις σχεδόν στο σύνολο του προγράμματος (11 προτάσεις) ,όταν ο Μ.Ο. προτάσεων ανά δήμο δεν ξεπερνά τις 3-4 προτάσεις πανελλαδικά.

Ο υπουργός έδειξε ενδιαφέρον για το θέμα καθώς ,όπως ανέφερε ο Δήμος Νεμέας μπορεί να είναι σχετικά μικρός πληθυσμιακά αλλά έχει τεράστιο όνομα .Παράλληλα αποτελεί έναν από τους πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό και γι’ αυτό χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια