Header Ads

ΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; φ.1728

ΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ;

  


Κόρινθος 15-1-2021
Οι οδοντίατροι λόγω του επιστημονικού τους αντικειμένου είναι οι πλέον εκτεθειμένοι επαγγελματίες υγείας στον κίνδυνο να μολυνθούν από SARS COV -2 κατά την άσκηση του λειτουργήματος τους , εξαιτίας της παρατεταμένης εργασίας σε εγγύτητα με το στόμα και το πρόσωπο του ασθενούς και της παραγωγής αερολύματος. Αυτό αναγνωρίζεται από όλους τους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οργανισμούς Υγείας.

Από την Ελληνική Πολιτεία όμως οι Οδοντίατροι αντιμετωπίζονται σαν να μην υπάρχουν! Ήδη από το «πρώτο κύμα» της πανδημίας, η Πολιτεία δεν φρόντισε να συνδράμει τους Οδοντιάτρους, που αφέθηκαν στην τύχη τους, παρά τις ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας που παρουσιάστηκαν και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που εμφανίστηκαν. Τα αποτελέσματα ήταν τα οδοντιατρεία να παραμείνουν κλειστά και να λειτουργούν μόνο για επείγουσες περιπτώσεις και οι οδοντίατροι να αποζημιωθούν με 600€ (!), μετά από τις τραγελαφικές καταστάσεις που δημιουργήθηκαν με την «τηλεκπαίδευση» και τα «σκόιλ ελικικού»! Με το «δεύτερο κύμα», οι Οδοντίατροι ενημερωμένοι, εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και με την τήρηση των διεθνών οδηγιών και πρωτοκόλλων, που ποτέ όμως δεν μηδενίζουν την πιθανότητα νόσησής τους, εργάζονται παρέχοντας υψηλής ασφάλειας υπηρεσίες στοματικής υγείας προς τους οδοντιατρικούς ασθενείς.

Θα αναμέναμε τουλάχιστον, οι υπεύθυνοι να έχουν μεριμνήσει κατατάσσοντας μας στις ομάδες άμεσης προτεραιότητας για εμβολιασμό. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει προγραμματιστεί, αφού προοριζόμαστε να εμβολιαστούμε μαζί με τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς, όταν έλθει η σειρά μας, χωρίς καμμια αναγνώριση της ιδιαιτερότητας και της επικινδυνότητας της άσκησης του επαγγέλματος μας. Για τους βοηθούς οδοντιατρείων βέβαια ούτε λόγος γίνεται.

Τώρα πληροφορούμεθα ότι οι Οδοντίατροι δεν έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα εμβολιασμών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς!

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται τραγικά ότι για το Υπουργείο Υγείας δεν υπάρχουμε!!! Το ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και άμεσα να καταγγείλει δημόσια τον εμπαιγμό του κλάδου μας από το Υπουργείο Υγείας. Οι οδοντίατροι δικαιούμαστε επιτέλους μια σοβαρή και υπεύθυνη αντιμετώπιση από την Πολιτεία.

Για το Δ.Σ. του ΟΣΚ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια