Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1726

Το Νοσοκομείο Κορίνθου επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

  

Το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου επισκέφθηκε χθες, Κυριακή 3 Ιανουαρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής.

Ο αντιπεριφερειάρχης αντάλλαξε ευχές για τη νέα χρονιά με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και με τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, εκφράζοντας παράλληλα ευχαριστίες για το γεγονός ότι “βρίσκονται όλο αυτό το χρονικό διάστημα στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης την πανδημίας”.

Ευχαριστίες, εξ άλλου, εκφράστηκαν και από την πλευρά του προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος, προς τον αντιπεριφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή “για την ανταπόκρισή τους στα αιτήματα του Νοσοκομείου”. 



Εορτασμός για την Πρωτοχρονιά στην Π.Ε. Κορινθίας
  

Με την καθιερωμένη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο, έγιν η υποδοχή του νέου χρόνου από τις Αρχές στην Π.Ε. Κορινθίας.


Στη συνέχεια, στο διοικητήριο της Π.Ε Κορινθίας, ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, ευλόγησε την κοπή της βασιλόπιτας, σε εκδήλωση με ελάχιστο αριθμό παρισταμένων, λόγω τω υγειονομικών μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού covid-19.


Παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Υποδομών Χάρης Βυτινιώτης και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας Χαράλαμπος Τετράδης.




Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα: Μετά από την καταιγίδα έρχεται η ηρεμία

    


“Το 2020 τελειώνει μια δεκαετία ταλαιπωρίας και πολύ μεγάλων δυσκολιών, για την πατρίδα και για όλους μας. Η τελευταία χρονιά της δεκαετίας, το 2020, χαρακτηρίστηκε από τις φοβερές ε π ι π τ ώ σ ε ι ς μιας δύσκολής π α ν δ η μ ί α ς , η οποία μας επηρέασε σε όλα τα επίπεδα της προσωπικής, της κοινωνικής και της οικονομικής μας ζωής.

Το 2021 ανατέλλει με ελπίδα και αισιοδοξία για την πατρίδα μας και τον υπόλοιπο κόσμο. Μετά από την καταιγίδα έρχεται η ηρεμία. Εκφράζω την βεβαιότητα ότι το 2021 θα είναι η απαρχή μιας γενικότερης ανάπτυξης, δημιουργίας και προόδου, σε όλα τα επίπεδα, για την πατρίδα και για τον καθένα μας. Χρόνια πολλά, δημιουργικά και ευτυχισμένα, για όλους”.






Εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στην Τρίπολη για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

  


Στην Τρίπολη βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Πρωτοχρονιά, όπου στις 10.30 το πρωί παρέστη στην δοξολογία που τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Βασιλείου για το Νέο Ετος. Στη συνέχεια, στην έδρα της Περιφέρειας, ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος ευλόγησε την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, παρουσία του περιφερειάρχη και ελάχιστων παρισταμένων από τις τοπικές Αρχές, λόγω των υγειονομικών διατάξεων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης παρευρέθηκε στην κοπή της πίτας του Δήμου Τρίπολης από τον δήμαρχο της αρκαδικής πρωτεύουσας Κώστα Τζιούμη, πάντα παρουσία περιορισμένου ατόμων λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού.





Σημαντική συνεισφορά πόρων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ενίσχυση των δομών υγείας στις 5 Περιφερειακές Ενότητες

  


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει διαθέσει δεκάδες εκατομμύρια, μέσω του ΠΕΠ / ΕΣΠΑ, προκειμένου να ενισχύσει και να συνδράμει τις δημόσιες δομές υγείας και τον ιατρικό κόσμο, στον αγώνα που δίνουν εναντίον του νέο κορονοϊού covid-19.

Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες είναι σχετικά χαμηλή και σε κάθε περίπτωση παρακολουθείται από τον ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας -τόνισε ωστόσο ότι δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να υπάρχει εφησυχασμός.





Τις Διευθύνσεις Τεχνικών έργων σε όλες τις Π.Ε. θα επισκεφθεί μέσα στον Ιανουάριο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

  


Τηλεδιάσκεψη με τις Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, με την συμμετοχή των χωρικών αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών στελεχών των εν λόγω υπηρεσιών, είχε το πρωί σήμερα Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Οπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης, προτίθεται μέχρι τα τέλη του τρέχοντος Ιανουαρίου να έχει επισκεφθεί όλες τις Π.Ε. της Περιφέρειας, ζητώντας μέχρι τότε να τον αναμένουν εισηγήσεις για όλα τα θέματα αρμοδιότητας των πιο πάνω Διευθύνσεων. Επιπλέον, ο Π. Νίκας έχει ζητήσει επιπλέον να λάβει έγγραφη ενημέρωση σχετικά με ποιο αντικείμενο θα απασχολείται ο κάθε μηχανικός και τον συγκεκριμένο χρόνος παράδοσης της εργασίας που του έχει ανατεθεί: “Στόχος είναι να έχω εικόνα της εξατομικευμένης ευθύνης του καθενός σε όλες τις Π.Ε.” σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος επίσης συζήτησε επίσης για την ανάγκη σήμανσης, με πινακίδες της Περιφέρειας, των εκτελούμενων έργων, καθώς και τον τρόπο υλοποίησης των εν λόγω έργων.


  







Δεν υπάρχουν σχόλια