Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1725


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2020

Η Τροχαία Κίνηση είναι ζητούμενο στην Κόρινθο…


Έχουν διατελέσει Πολλοί Δήμαρχοι στο Δήμο της Κορίνθου από το 1928 και ακόμη η πόλη μας μετά από τον καταστρεπτικό σεισμό τελεί και λειτουργεί με το καθοριστικό προβλεπτικό σχέδιο πόλεως του αείμνηστου Κορίνθιου Αρχιτέκτονα Νίκου Κοτσερώνη. Κανείς από τους παραπάνω Δημάρχους δεν έχει βάλλει ούτε ένα λιθαράκι στην ομορφιά και στο Κυκλοφοριακό πρόγραμμα της πόλεως όσον αφορά το Πολεοδομικό. Αν δε λάβουμε υπόψη μας τη ραγδαία ανάπτυξη της κυκλοφορίας τροχοφόρων οχημάτων τις επόμενες δεκαετίες , τότε θα πρέπει να στηθεί ανδριάντας του ανωτέρω Αρχιτέκτονα, που κόσμησε την Νέα Κόρινθο με το μοναδικό Σχέδιο Πόλεως και τον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου. για την πρόβλεψη των κυκλοφοριακών εξελίξεων και πέραν της 80ετίας.

Αν εξαιρέσουμε την πρόθεση του αείμνηστου Δημάρχου Θ. Θωμαϊδη, να προβεί σε κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού στην κεντρική Πλατεία Παναγή Τσαλδάρη, που δεν είχε συνέχεια από την επόμενη Δημοτική Αρχή, όλοι μιλούσαν για την ανάγκη σχεδιασμού του κυκλοφοριακού. Πιθανώς να δαπανήθηκαν και πολλά χρήματα σε μελέτες, αλλά κανείς δεν προχώρησε στο δια ταύτα. Έτσι φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο της συμφόρησης των δρόμων της Κορίνθου όπου οι πάντες παρανομούν εξ ανάγκης, αφού δεν ικανοποιείται το αίτημα θέσεων στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο της πόλεως.

Αυτές τις ημέρες, ημέρες Χριστουγεννιάτικων εορτών, όπου οι ανάγκες των οδηγών αυτοκινήτων είναι αυξημένες, η παραβατικότητα στην Τροχαία Κίνηση κτύπησε κόκκινο.

Μέχρι πριν ένα χρόνο, λόγω αγορών, για λίγες ημέρες του χρόνου, χαμογελούσαν τα χείλη των εμπόρων γιατί τα δώρα Χριστουγέννων και οι άλλες εορταστικές αγορές σήκωναν στα ύψη τον τζίρο των επιχειρήσεων. Η λεγόμενη «πανδημία του κορωνοϊού» ‘όμως, που μας ήλθε από εργαστήρια του σκότους, άλλαξε το σκηνικό με τα περιοριστικά μέτρα και τα λουκέτα των τοπικών καταστημάτων.

Μέσα σ΄αυτή τη ζοφερή κατάσταση του εμπορικού κέντρου της πόλεώς μας, τα χείλη των ελάχιστων εμπόρων που έχουν ανοικτά τα καταστήματά τους, ξαναχαμογελούν γιατί δεν είδαν όπως άλλες χρονιές να έχει αρχίσει το ανελέητο κυνηγητό των ΙΧΈ αυτοκινήτων. Αλλες χρονιάρες ημέρες οι δημότες έβλεπαν από τη μία πλευρά του δρόμου να κόβουν κλήσεις παράνομης στάθμευσης οι υπάλληλοι του Δήμου Κορινθίων και από την άλλη οι Τροχονόμοι για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Φαίνεται ότι τα όργανα της Τροχαίας έβαλαν τόπο στον εξορκισμό των ΙΧΈ αυτοκινήτων, χάρη του ανθρωπισμού και τηρούν το επιβαλλόμενο μέτρο των Ημερών, κάτι που δεν διέλαθε της προσοχής των πολιτών, που βρήκαν την προσωρινή ανοχή των οργάνων της Τροχαίας, ως ένδειξη κατανόησης στα δύσκολα που περνάμε όλοι μας! Έίναι επίσης γνωστό ότι κατά τα άλλα καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι τροχαίες παραβάσεις αποτελούν το καρκίνωμα της Κορίνθου. Ολοι ή πάρα πολλοί οδηγοί  είχαν παρανομήσει γιατί υπάρχει κορεσμός οχημάτων, χωρίς εξυπηρετικά πάρκινγκ στο εμπορικό κέντρο της πόλεως, που στερήθηκε εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης προς χάρη των πεζόδρομων, που και αυτοί καταλήφθηκαν από τις Καφετέριες. Η τοπική Έλληνική Αστυνομία, έδειξε και δείχνει κατά τον πιο πρακτικό τρόπο το ανθρώπινο πρόσωπό της!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ 
« Ο Κορίνθιος»  

Δεν υπάρχουν σχόλια