Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1725

 

Πίστωση 11,5 εκ ευρώ από το το ΕΤΠΑ για εξοπλισμό της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

  


Πρόταση για την χρηματοδότηση, μέσω του ΠΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της δράσης “Αναβάθμιση των υποδομών δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης – εξοπλισμός” καλούνται να υποβάλλουν τα Τεχνικά – Επαγγελματικά Λύκεια και τα Εργαστηριακά Κέντρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την εν λόγω πρόσκληση ανέρχεται σε 11.500.000 ευρώ και η προθεσμία υποβολής προτάσεων -αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ, στη διαδικτυακή διεύθυνση http://logon. ops.gr/– λήγει στις 31 Μαρτίου 2021.

Μέσω της συγκεκριμένης δράσης επιδιώκεται η αναβάθμιση υποδομών της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης και ειδικότερα των Τεχνικών – Επαγγελματικών Λυκείων και των Εργαστηριακών Κέντρων, στο πλαίσιο ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, με επικέντρωση στις επιμέρους ανάγκες, όπως καταγράφονται σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Η δράση αφορά στην προμήθεια εργαστηριακού και λοιπού εξοπλισμού λειτουργίας τους, συμπεριλαμβανομένου και εκπαιδευτικού εξοπλισμού πληροφορικής.

Ο εξοπλισμός λειτουργίας θα επιλέγεται μετά από αιτιολόγηση, στη βάση της χαρτογράφησης των υφισταμένων υποδομών και των αναγκών της Περιφέρειας και θα πρέπει να είναι σύμφωνη με την ασκούμενη πολιτική στον αντίστοιχο τομέα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δίνεται στη χωροθέτηση της υποδομής (προσβασιμότητα, εξυπηρετούμενος πληθυσμός, δυνατότητα επέκτασης), στη σχέση κόστους – οφέλους (κόστος ανά μονάδα δυναμικότητας / ωφελούμενων) και στην εξασφάλιση του απαραίτητου προσωπικού για την λειτουργία της.





Συναντάται με 3 υπουργούς ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

  

Συναντήσεις με τρεις υπουργούς θα έχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα, μεθαύριο Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, ο Π. Νίκας θα συναντηθεί στις 11 το πρωί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, στις 12 το μεσημέρι με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και δύο ώρες αργότερα με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Ο περιφερειάρχης θα συζητήσει με τους υπουργούς όλα τα ζητήματα αρμοδιότητάς τους που απασχολούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου.




Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα με χωρικούς αντιπεριφερειάρχες

  


Ο προγραμματισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το θέμα της αναθεώρησης του απερχόμενου ΕΣΠΑ αποτέλεσαν, μεταξύ άλλων, αντικείμενα στην τηλεδιάσκεψη που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε το πρωί σήμερα, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, η προετοιμασία είναι εξαιρετική και δεν υφίσταται καμία ανησυχία όσον αφορά τα έργα που η Περιφέρεια προτείνει να χρημαδοτηθούν στο πλαίσιο της αναθεώρησης του εν λόγω προγράμματος.






ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
  

Επίσκεψη την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Παρόντες ήταν ο Γενικός Διευθυντής Υγείας κ. Β. Διαμαντόπουλου, ο Διοικητής Γ.Ν. Κορίνθου κ. Γ Καρπούζης, η Διευθύνουσα νοσηλευτικής υπηρεσίας κα Β. Κολλιού καθώς και εκπρόσωποι της ανάδοχης εταιρείας.

Παραδόθηκε προμήθεια εξοπλισμού ενός φορητού ακτινολογικού μηχανήματος – το παλαιότερο ήταν 20ετίας – και δύο φορητών αναλυτών αερίων αίματος με αναίμακτη μέτρηση προϋπολογισμού 56.400€.

Συζήτησαν τις προμήθειες σε εξέλιξη προϋπολογισμού περί των 57.000€ που αφορούν σε δύο σετ φορητού αναπνευστήρα με τροχήλατο monitor παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων, σε τρία monitors παρακλίνια και σ΄ ένα σύστημα μικροσκοπίας.

Αναφέρθηκαν στον εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Νεμέας με ένα αυτόματο εξωτερικό απιδινωτή, ένα ηλεκτροκαρδιογράφο, ένα ψυγείο φύλαξης φαρμάκων, δύο ηλεκτρονικά πιεσόμετρα, τρία παλμικά οξύμετρα, τρία θερμόμετρα εξ αποστάσεως, ένα σε Ambu ενηλίκων και ένα ωτοσκόπιο οπτικής ίνας, συνολικού προϋπολογισμού 5.000€

Ακόμα, συζήτησαν αναφορικά με αιτήματα του Γ.Ν. Κορίνθου και αιτήματα διευθυντών τμημάτων, όπου η ΠΕ Κορινθίας και προσωπικά ο κ. Γκιολής έχει ως προτεραιότητα την κάλυψή τους «γνωρίζοντας εκ των έσω» όπως χαρακτηριστικά είπε «πόσο ζωτικής σημασίας είναι, για το καλό και μόνο, της δημόσιας υγείας και της σωστής αντιμετώπισης των πολιτών του Νομού μας».

Τέλος, αναφέρθηκαν σε ενέργειες όπου βρίσκονται σε εξέλιξη όσο αφορά στην ενίσχυση πολλών κλινικών τμημάτων του Γ.Ν. Κορίνθου με ιατρικά μηχανήματα προϋπολογισμού περίπου 1.000.000€ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω απορρόφηση χρημάτων προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ




Ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Γ.Ν. Κορίνθου

  


Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου εκφράζει ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσο Γκιολή, οι οποίοι -όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται- “εξακολουθητικά ενισχύουν το έργο του Νοσοκομείου µας, αναγνωρίζοντας την προσφορά του προσωπικού του και τον διαρκή αγώνα του”.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της διοίκησης του Γ.Ν. Κορίνθου αναφέρονται τα εξής: 

“Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου εκφράζει ολόψυχα τις ευχαριστίες της, προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα που µετά απὀ σχετική απόφασή του, χθες, παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο µας, παρουσία του κ. Αναστάσιου Γκιολή αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας και του κ. Βασιλείου Διαμαντόπουλου Γενικού Διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου, 2 φορητοί αναλυτές αερίων αίματος και ηλεκτρολυτών, για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών της covid-19 και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ενίσχυσης του Νασοκομείου µας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Π. Νίκας και ο κ. Α. Γκιολής, εξακολουθητικά ενισχύουν το έργο του Νοσοκομείου µας, αναγνωρίζοντας την προσφορά του προσωπικού του και τον διαρκή αγώνα του”




ΑΥΤΟΨΙΑ ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΙΑΤΟ
  

Σε αυτοψία παρευρέθηκε σήμερα Τρίτη 22 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής στα πλαίσια καθαρισμού ρεμάτων και χειμάρρων του Νομού Κορινθίας. 

Εκτελέστηκαν εργασίες καθαρισμού στον ποταμό Κύριλλο στο Κιάτο, υπό τη μέριμνα της διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της ΠΕ Κορινθίας και όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Γκιολής «Με αίσθημα ευθύνης και σε συνέχεια των έργων αποκατάστασης, λειτουργούμε προκειμένου στην αποφυγή ζημίων από έντονα καιρικά φαινόμενα αλλά και στην ασφάλεια των πολιτών μας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ






ΑΥΤΟΨΙΑ ΟΔΟΥ ΕΡΓΟΥ ΒΕΛΟ ΣΤΙΜΑΓΚΑ ΚΟΥΤΣΙ ΝΕΜΕΑ

  


Σε αυτοψία παρευρέθηκε τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής στο έργο «Βελτίωση Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Βέλο – Στιμάγκα – Κούτσι – Νεμέα» προϋπολογισμού 5.000.000 € με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της ΠΕ Κορινθίας. Παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κωνσταντίνος Φρούσιος και ο πρόεδρος ΤΚ Κουτσίου κ. Σταύρος Σαισανάς.

«Αφορά σε έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 το οποίο ολοκληρώνεται με μεγάλες προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΠΕ Κορινθίας αντίστοιχα. Είναι δρόμος σημαντικός για τον αγροτικό κόσμο εφόσον είναι το «πέρασμα» για το αγιωργίτικο κρασί προέλευσης της Νεμέας» όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Γκιολής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ





ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΚΑ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

  

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησαν χθες Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για τον Πολιτισμό, κα Αθηνά Κόρκα και η Προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Π.Ε. Κορινθίας κα Μυρτώ Σμυρλόγλου, στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως Κορινθίας, όπου είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και συνεργασία με τον Σεβ. Μητροπολίτη κ.κ. Διονύσιο, προκειμένου να υπογράψουν Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την αποκατάσταση των όψεων και τοπικών επισκευών στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Βασιλικού, του Δήμου Σικυωνίων. 

Σε θερμό κλίμα και αφού υπεγράφη η σχετική Σύμβαση εκ μέρους του Μητροπολίτη, συζήτησαν επιπρόσθετα θέματα που απασχολούν τις συνεργασίες Ι. Μητροπόλεως και Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και θέματα που άπτονται της επικαιρότητας, της σύγχρονης Ελληνικής Κοινωνίας και φυσικά της φιλανθρωπίας. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Κορινθίας Επίσκοπος Κεχρεών κ. Αγάπιος ευχαρίστησαν την κα Κόρκα και την κα Σμυρλόγλου και τους ευχήθηκαν ο Θεός, να τους χαρίζει Υγεία και το Νέο Ετος να αποβεί καρποφόρο στα καθήκοντά τους.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας, πάντοτε στέκονται αρωγοί προκειμένου στην αποκατάσταση εκκλησιαστικών μνημείων και μνημείων Πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλη την Πελοπόννησο» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και η κα Κόρκα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 


  







Δεν υπάρχουν σχόλια