Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1723

 

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Τη διεύρυνση της συνεργασίας με τα στελέχη του ΟΟΣΑ σε δύο κρίσιμους τομείς, τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την εξελισσόμενη αγορά εργασίας και την καταπολέμηση των ανισοτήτων, πρότεινε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ψηφιακή συζήτηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του Όργανισμού Όικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Angel Gurría, και την πρωθυπουργό της Ισλανδίας, Katrín Jakobsdóttir, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από την υπογραφή της σύμβασης για τον ΌΌΣΑ. «Θα προσέθετα δύο θεματικές ενότητες όπου θα επιθυμούσα να παράγει ακόμα περισσότερο έργο ο ΌΌΣΑ -έχει ήδη δουλέψει πολύ συστηματικά αλλά πρόκειται για θεματικές που είναι πολύ σημαντικές για εμάς: Η πρώτη είναι η διασύνδεση της εκπαίδευσης, δεξιοτήτων, με την ψηφιακή οικονομία και η δεύτερη είναι πώς θα μειωθούν οι ανισότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
  
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, μιλώντας στην ελληνική έκδοση της Deutsche Welle εκτιμά ότι η Τουρκία έχει σήμερα δύο πλεονεκτήματα στον ανταγωνισμό ισχύος εντός της ΈΈ. «Το πρώτο είναι ότι δεν έχει σχηματιστεί ευρύτερη πλειοψηφία υπέρ των ελληνικών θέσεων» λέει ο ‘Έλληνας ευρωβουλευτής.«Και επειδή είμαι στην Υποεπιτροπή Αμυνας και Ασφάλειας, σας λέω ότι μόνο το ένα τρίτο των κρατών-μελών ανησυχεί για την Τουρκία, ενώ τα δύο τρίτα δίνουν προτεραιότητα στην πολιτική της Ρωσίας, για παράδειγμα οι χώρες της Βαλτικής δεν ενδιαφέρονται για την Τουρκία», σημειώνει. Το δεύτερο πλεονέκτημα της Αγκυρας πηγάζει από την μέχρι πρότινος ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας, λέει ο Γιώργος Κύρτσος στην Deutsche Welle: «Στη διάρκεια της περιόδου Έρντογάν και μέχρι το 2018 η Τουρκία είχε αναπτυχθεί με αποτέλεσμα να έχει σήμερα υπερτετραπλάσιο εγχώριο προϊόν (ΑΈΠ) σε σχέση με το ελληνικό, άρα έχει αποκτήσει περιφερειακό προβάδισμα σε επίπεδο οικονομικών σχέσεων, επενδύσεων, τουρισμού. Σε παλαιότερες κρίσεις το τουρκικό εγχώριο προϊόν ήταν το πολύ διπλάσιο του ελληνικού. Έδώ θα πρέπει η ελληνική πολιτική να αλλάξει τον τρόπο που σκέπτονται οι Έυρωπαίοι».

Την ανάγκη στήριξης της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, σε αντίθεση με όσα προβλέπει το σχέδιο Πισσαρίδη, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΠ ρ ο ο δ ε υ τ ι κ ή Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, κ α τ α θ έ τ ο ντας τρεις προτάσεις, ώστε να μπορέσουν «να αποφευχθούν τα αθρόα λουκέτα το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, κατά τη διαδικτυακή συζήτηση που είχε με εκπροσώπους της ΓΣΈΒΈΈ, ΈΣΈΈ, ΈΒΈΑ και του Έπαγγελματικού Έπιμελητηρίου Αθηνών, ζήτησε να ανοίξει η συζήτηση για τη ρύθμιση - απομείωση του ιδιωτικού χρέους σε Δημόσιο και τράπεζες που δημιουργήθηκε μέσα στην κρίση της πανδημίας.

 
Με ανάρτησή του ο Μιχάλης Κωσταράκος, επίτιμος Αρχηγός ΓΈΈΘΑ και πρώην Πρόεδρος της Στρατιωτικής Έπιτροπής της ΈΈ, τη Δευτέρα, αναφέρεται στο νόημα και τη σημασία της αποτροπής για τη χώρα μας, καθώς και στις προτεραιότητες που πρέπει κατά την άποψή του να τεθούν από το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία στο παρόν και στο μέλλον, εγγύς και απώτερο. Ό πρώην αρχηγός ΓΈΈΘΑ τονίζει στη μακροσκελή ανάρτησή του ότι «το διακύβευμα είναι πολύ σημαντικό, και αφορά στην απώλεια περιοχών που ήταν ελληνικές τα τελευταία 3.000 χρόνια και δεν έχουμε το δικαίωμα εμείς τώρα να τις χάσουμε»..


Ικανοποίηση για την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για την προμήθεια των S-400, εξέφρασε η Έλλάδα. Με ανακοίνωσή του το Yπουργείο Έξωτερικών με ΥΠΈΞ τον Νίκο Δένδια, αναφέρει πως Η Έλλάδα, χώρα μέλος του ΝΑΤΌ, παρατηρεί με ικανοποίηση την σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Όικονομικών των ΗΠΑ σχετικά με την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκικής Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο της, καθώς και άλλα στελέχη της, σε εφαρμογή του Τμήματος 231 του Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA).

 
Έχω γράψει κι άλλες φορές ότι ο Χρίστος Δήμας είναι από τα πρόσωπα που ο Πρωθυπουργός εμπιστεύεται ιδιαίτερα και αυτό το δείχνει συχνά. Μάλιστα πριν από λίγο καιρό τον είχε συγχαρεί δημόσια για το έργο που επιτελεί ως υφυπουργός. Πριν από λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με κορυφαία στελέχη των σημαντικότερων παγκοσμίως φαρμακευτικών εταιριών. Μαζί του πολύ λίγα στελέχη της Κυβέρνησης και μεταξύ αυτών ο Χρίστος Δήμας. Ό Χρίστος έχει τεράστια όρεξη για δουλειά και αυτό φαίνεται τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στην Κορινθία.

Να δώσει άμεσα λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό λόγω της πανδημίας καλεί τον πρωθυπουργό με δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Έκφράζοντας την αγωνία της, όπως λέει, για τους 85.000 εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό, η κ. Γεννηματά τονίζει πως «όλοι αυτοί οι άνθρωποι, με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, ήταν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534 ευρώ) μέχρι και τον Όκτώβριο. Με απόφαση των Υπουργών Έργασίας και Όικονομικών η ρύθμιση διεκόπη και με εγκύκλιο του ΌΑΈΔ παραπέμπονται στο Ταμείο Ανεργίας των εποχικών (400 ευρώ τον μήνα για τρεις μήνες).

 
Ακάματος ήταν στα φοιτητικά μας χρόνια , Στρατιωτική Σχολή Έυελπίδων ο συμφοιτητής μου Ιωάννης Ασλανίδης, αλλά και αργότερα μετά την αποφοίτησή μας, ως νεαροί τότε Ανθυπολοχαγοί μαζί οργώναμε τις πεδιάδες και τα βουνά σε Μοίρα Καταδρομών της Βορείου Έλλάδας. Αλλά και μαζί όμως είμαστε ως εκπαιδευτές και ιδρυτές στο σημερινό Χιονοδρομικό Κέντρο του Όλύμπου. Προσωπικά αποστρατεύθηκα οικειοθελώς το 1972. Ό Αδελφικός μου φίλος Γιάννης, συνέχισε και καταξιώθηκε να διοικήσει μεγάλες Μονάδες των Ένόπλων Δυνάμεων. Ως εκ της φύσεώς του, αποτελεί παράδειγμα Ανωτάτου Αξιωματικού ε.α. που δεν εγκαταλείπει την ιερή αποστολή προσφοράς προς την Πατρίδα! Με την αρθρογραφία του μεταδίδει το πνεύμα. και τις γνώσεις του όπως και ό,που μπορεί. Τον ευχαριστώ γιατί με βρήκε στη μικρή μας εφημερίδα σ΄αυτό το καθήκον. Γιάννη προσπάθησε, σ΄ έχει ανάγκη ο τόπος!

 
Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στο πρόγραμμά του στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου τηρώντας φυσικά όλα τα ενδεικυόμενα μέτρα που έχει επιβάλλει η Πολιτεία στην προσπάθειά της να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού. Παράλληλα όμως με την έντονη προσπάθεια για επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας, προωθούνται και έργα υποδομής. Όι κορίνθιοι βλέπουν με καλό ,μάτι τα έργα που γίνονται στην Πλατεία Παναγή Τσαλδάρη, τον παιχνιδότοπο σ΄ αυτήν, αλλά και τις ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους της Κορίνθου.….

Στον Αθλητικό τομέα επικεντρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η προσοχή του Δημάρχου Νεμέας Κώστα Φρούσιου. Με το έκδηλο ενδιαφέρον του για το άθλημα και τη νεολαία κατάφερε να χρηματοδοτηθούν δύο έργα που αφορούν την ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο της Νεμέας και την κατασκευή Στίβου με συνθετικό τάπητα στο Στάδιο της Νεμέας. Αυτά τα δύο δημοτικά έργα έχουν εγκριθεί με ανάλογες πιστώσεις, έχουν προκηρυχθεί οι διακηρύξεις και αναμένονται τα αποτελέσματα τούτων. Έίναι αι αυτά τα δημοτικά έργα αναγκαία για την αθλητικομάνα γη του Ηρακλή, Νεμέα….

Μου τηλεφώνησε φίλος από την περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Έυρωστίνης και αναφερόμενος σε προηγούμενο παραπολιτικό σχόλιο της παρούσης στήλης, μου είπε: Σαν να έχεις δίαιο για αυτά που γράφεις σ΄ αυτό το φύλλο (προηγούμενο) για τονη Δήμαρχό μας. Ό Βλάσης Τσιώτος, είναι μορφωμένος άνθρωπος και μάλιστα καθηγητής στο επάγγελμα και ως εκ τούτου έχει γνώση σε θέματα επικοινωνίας. Τα δικά του δελτία τύπου που διάβασα στην εφημερίδα σας έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μακάρι να συνεχίσει έτσι, για να μαθαίνουμε κι εμείς τα επιτεύγματα της δημοτικής Αρχής και να μην αδικούμε με τις κριτικές μας το Δήμο…

 
Ο Έπικεφαλής του Συνδυασμού ΠΝΌΗ Δημιουργίας του Δήμου Κορινθίας, Νίκος Σταυρέλης, αν και υπηρετεί στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Κορινθίων επί σειρά πολλών ετών, δεν λέγει να το βάλλει κάτω. Με τις παρεμβάσεις του μέσα και έξω από τα θεσμικά όργανα του Δήμου εκφράζει τις θέσεις του, που από ό,τι φαίνεται. Αποτελούν απόσταγμα της εμπειρίας του με τα κοινά που τόσο πολύ αγάπησε. Με το αμέριστο ενδιαφέρον του ασκεί μεν ελαφρά διάθεση κριτικής, αλλά προσφέρει ιδέες προς εκμετάλλευση…

Αγαπητοί μου αναγνώστες - συνδρομητές της εφημερίδας Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, είναι γνωστό πως όλοι μας έχουμε υποστεί τη μεγαλύτερη αφαίμαξη από το ετήσιο εισόδημα. Από το ένα μέρος ήταν που ήταν κατ΄ ανέμου τα μνημονιακά μέτρα που διέλυσαν την οικονομία της χώρας, ήλθε και από πάνω το καπέλο του κορονοϊού και το κακό παράγινε, Προσωπικά βρίσκομαι για πρώτη φορά σε δύσκολη θέση που είμαι στην ανάγκη να ξεκαθαρίσω τη λίστα των συνδρομητών της εφημερίδας για να αποφασίσω περί του πρακτέου για την επόμενη χρονιά. Σκεπτόμενος την όλη υπόθεση όμως βρίσκω αναγκαία τη συνέχιση έκδοσης τουλάχιστον για ‘ο,σο χρονικό διάστημα αντέχω οικονομικά και ηλικιακά. Δίνεται λοιπόν για μερικούς από εσάς που δεν έχετε τακτοποιήσει τις συνδρομές σας, με 25 ευρώ να καλύψετε ,αν οφείλετε μόνο το τρέχον έτος και με 50 ευρώ για όλα τα χρόνια που οφείλουν μερικοί από εσάς. Μοναδική εξαίρεση οι συγγενείς μου και αν δηλώσει κάποιος πως αδυνατεί να πληρώσει 25 ευρώ για 50 φύλλα που έχει πάρει μέσα σε ένα χρόνο στο σπίτι του… Να είστε όλοι καλά…

 
Μας πήρε ο πάντα ενήμερος Παναγιώτης Λιάκος στο Ημερολόγιο της «δημοκρατίας» χαμπάρι και γράφει: ¨ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ στα πέριξ ότι οι Τούρκοι πράκτορες που συνελήφθησαν στη Ρόδο (και αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως όλοι περίμεναν να συμβεί, στην μπανανιά μας) τελούσαν υπό την αιγίδα και την καθοδήγηση του κλιμακίου της ΜΓΓ που προβάρει «εξεγέρσεις» σε διάφορα νησιά του Αιγαίου¨. Και να σκεφθεί κανείς πως αντί να τον κλείσουν στη φυλακή, το έσκασε για την Τουρκία με τούρκικο διαβατήριο... 

 
Αλληλέγγυα προς την ελληνική κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές, δηλώνει η Ιερά Σύνοδος, η οποία απευθύνεται προς τους πιστούς χριστιανούς, αλλά και σε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως και ζητά από όλους να συναισθανθούν την κρισιμότητα των καιρών και να επιλέξουν τη λιτότητα και απλότητα στον εορτασμό αυτών των ημερών, τηρώντας πιστά τα υγειονομικά μέτρα, Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη από τη Δ.Ι.Σ., η οποία συνεδρίασε την Τρίτη διαδικτυακά υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ζητείται να τηρήσουν τα μέτρα και οι μητροπολίτες, αλλά και οι 9.000 κληρικοί, ώστε να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Ελληνες. Επιπλέον, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «οι Ιεροί Ναοί θα παραμένουν ανοικτοί για τους πιστούς τόσο για προσκύνηση και κατ’ ιδίαν προσευχή όσο και για προσέλευση κατά τις κύριες Θείες Λειτουργίες των τριών μεγάλων Εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου (Χριστούγεννα, Περιτομή του Χριστού, Θεοφάνεια), τηρουμένων των προβλεπομένων αποστάσεων και μέτρων αποφυγής του συνωστισμού (1 πρόσωπο ανά 15 τ.μ. επιφανείας, με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους και με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια των ιεροπραξιών), με επιτρεπόμενο αριθμό πιστών σε μικρούς ναούς τον αριθμό των 25 προσώπων και σε κεντρικούς ναούς των 50 προσώπων».

«Η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού παραμένει κρίσιμη, καθώς το ΕΣΥ παραμένει σε πίεση»: αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως εάν τηρήσουμε τους κανόνες «μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία». Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κικίλιας είπε πως «βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους της πανδημίας» και υπογράμμισε πως απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της ανθρώπινης ζωής…

Αντιλαϊκό μνημείο σε βάρος των εργαζομένων χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογραμμίζοντας ότι αυξάνει τους έμμεσους φόρους που φτάνουν το 56% ενώ φέρνει 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ φορολογία για τους εργαζόμενους οι οποίοι θα γονατίσουν το 2021. Το σχέδιο Πισσαρίδη φέρνει λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο γραμματέας του ΚΚΕ επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι βαφτίζει το μεταμνημονιακό της σχέδιο ως σχέδιο Πισσαρίδη και στόχο έχει την επιτάχυνση της καταστροφής μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε στην κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία προς αυτή την κατεύθυνση αναφέρθηκε στο click away…

 
Από το βήμα της Βουλής, στην ομιλία του επί του νέου κρατικού προϋπολογισμού, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάννης Βαρουφάκης, κάνοντας χρήση του αναθεωρημένου άρθρου του Συντάγματος που δίνει το δικαίωμα στη μειοψηφία να καταθέτει προτάσεις για σύσταση εξεταστικών επιτροπών, ανέφερε πως υποβάλλει την πρόταση του προς συνυπογραφή κι από τα υπόλοιπα κόμματα. «Ερχομαι λοιπόν στο ψητό: Τι έπρεπε να γίνει με το χρέος. Αναδιάρθρωση. Εδώ και τώρα. Είναι η μόνη εναλλακτική στην επιμήκυνση υπό όρους συρρίκνωσης της κοινωνίας μας και ερημοποίησης της χώρας μας. Να το πω σε γλώσσα έντονη αλλά καθόλου υπερβολική; Αναδιάρθρωση ή Θάνατος! Δεν υπερβάλλω…

Σε ανακοίνωση τύπου, που εξέδωσε την Κυριακή 13 η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με αφορμή την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο καθ΄ομολογίαν κατάσκοπος της Τουρκίας στη Ρόδο, αναφέρονται τα εξής καταγγελτικά: « Η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο Ελληνας υπήκοος που ομολόγησε κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας, θεωρώντας την μάλιστα «χώρα του», δείχνει ότι το κράτος έχει διαλυθεί. Αντί για άμεση προφυλάκιση και φυσικά ισόβια κάθειρξη, τον άφησαν ελεύθερο να συνεχίσει την προδοσία. Ντροπή...». Δικαιολογημένη αγανάκτηση, αναλογιστούμε ότι κάθε Ελληνας εχέφρων γνωρίζει πως από αρχαιοτάτων χρόνων η κατασκοπεία σε βάρος της πατρίδας, που είσαι πολιτογραφημένος αποτελεί εθνικό έγκλημα! Ούτε για τα προσχήματα δεν τον κράτησαν για περαιτέρω έρευνα. Μπράβο Πρόεδρε. Κράτα γερά γιατί σε έχει ανάγκη ο τόπος!..

Από την ομιλία της Βουλευτή Κορινθίας Μαριλένας Σούκουλη-Βιλιάλη, στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2021:.Πως άρχισε: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Τελειώνει μια χρονιά, που κανένας από εμάς δεν θα μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξή της. Η παγκόσμια υγειονομική κρίση μας έφερε αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες υγειονομικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, όπου η υγειονομική αιρεσιμότητα αποτέλεσε και εν μέρει ακόμα αποτελεί κυρίαρχη παράμετρο για την χάραξη των κυβερνητικών μας δράσεων…». Και πως τέλειωσε: .« Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ωραιοποίησης της δύσκολης κατάστασης που έφερε αυτή η παγκόσμια υγειονομική κρίση, στην ελληνική οικονομία και στην ελληνική κοινωνία. Το μόνο περιθώριο που υπάρχει είναι για περισσότερη και ποιοτικότερη εργασία. Το πράττουμε και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε και στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την Κρίση και θα αναδυθεί πιο Ισχυρή από ποτέ…»

Τοποθέτηση του βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Ψυχογιού, κατά τη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του Προϋπολογισμού για το 2021. Ο κος Ψυχογιός επισήμανε ότι πρόκειται για έναν ιδεοληπτικό προκλητικό προϋπολογισμό που δεν αντιστοιχεί σε χώρα που βρίσκεται σε τέτοια οικονομική αστάθεια λόγω της πανδημίας. Συνάδει με την αίσθηση που έχει η Κυβέρνηση για την πραγματικότητα που υπάρχει εκεί έξω αλλά και την εξόφθαλμη εύνοια σε λίγους και ισχυρούς. Ο Πρωθυπουργός και τα στελέχη της ΝΔ πάσχουν από έλλειψη ενσυναίσθησης του δράματος που βιώνουν οι πολίτες και ο κόσμος που σφίγγει τα δόντια. Αδιαφορούν για το γκρέμισμα της κοινωνικής συνοχής που επιτελούν με τη ραγδαία αύξηση των λουκέτων, των απολύσεων και των κοινωνικών ανισοτήτων.

«Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης δεν έχει έρθει ποτέ να ενημερωθεί στο δημαρχείο για την πορεία των έργων», δήλωσε ο δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος. Μιλώντας στο ΚorinthostvTV τόνισε πως o κ. Μανάβης δεν έχει παραστεί ποτέ στο Δημαρχείο για να ενημερωθεί από το δήμαρχο ή από τους αντιδημάρχους σχετικά με τα προβλήματα στο δήμο Βέλου Βόχας, καθώς και για την πορεία των έργων. Ανέφερε ακόμη ότι η αντιπολίτευση έχει κάνει καταγγελίες και δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του δήμου και καθυστερήσεις στα έργα.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Γκιώνης, παρά την Πανδημίοα του ιού, τηρουμένων των μέτρων, προετοίμασε με τους συνεργάτες του ένα πρόγραμμα με τίτλο «Χριστούγεννα μαζί» με τη Φιλαρμονική Λουτρακίου, που δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο φύλλο στα Πολιτιστικά’ Είναι ένα πλούσιο διαδικτυακό πρόγραμμα με σκοπό να δώσει μια νότα χαράς και αισιοδοξίας στους συμπολίτες μας τα φετινά Χριστούγεννα! Η πρεμιέρα των εκδηλώσεων γίνεται με τη συναυλία Merry Christ-must “A warm brass welcome” από το κουιντέτο χάλκινων πνευστών των καθηγητών της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 21.00. Η αναμετάδοση της εκδήλωσης θα γίνει από το κανάλι της Φιλαρμονικής στο Youtube και τους λογαριασμούς του Δήμου και της Φιλαρμονικής στο Facebook.

Ο Δήμαρχος Σΐκυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, στην αρχή της Αυτοδιοικητικής του πορείας ήταν κομματικό στέλεχος του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ και όπως τότε ήταν όλοι τότε ¨φτιαγμένοι¨ δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Το ίδιο και όταν εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος του Φενεού. Με την πάροδο του χρόνου όμως έγινε πολιτικός στη νοοτροπία, έδωσε το δικαίωμα στον εαυτόν του να επικοινωνεί για το ατομικό και συλλογικό συμφέρον των δημοτών με όλους, που ασκούσαν κυρίαρχη εξουσία. Γι αυτό και εκλέγεται συνεχώς παραμένοντας μεν ιδεολογικά σταθερός, αλλά μπροστά στο Δήμο παραμερίζει δε κάθε εμπόδιο και φραγμό…

 
Με ρωτούν διάφοροι αναγνώστες γιατί δεν δημοσιεύονται πιο τακτικά άρθρα του συνεργάτη μας – έτσι τον ονόμασαν δύο από αυτούς – Ναπολέοντα Λιναρδάτου, τραπεζικού που εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Ολοι βρίσκουν τα κείμενά του επίκαιρα, επιχειρηματολόγα, κατατοπιστικά και λιγόλογα. Μέσα σε ένα μικρό κείμενο συμπυκνούνται πολλές και ενδιαφέρουσες θέσεις και απόψεις’ Η απάντηση που τους έδωσα ήταν πως η σχέση εφημερίδας με το εν λόγω συνεργάτη μου, είναι καθαρά σε εθελοντική βάση και εξαρτάται από τον ίδιο, αν θα στέλνει ή όχι τακτικά άρθρα προς δημοσίευση. Τον ευχαριστώ για την τιμή και να έχει υγεία στα ξένα!...

Δεν υπάρχουν σχόλια