Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1720

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

  

  




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


«Πράσινες Αποστολές - Green Missions» -Μαθαίνουμε να ανακυκλώνουμε σωστά & Κερδίζουμε δώρα!

  

Μπες στον διασκεδαστικό κόσμο της ανακύκλωσης! Ο Δήμος ΛουτρακίουΠεραχώρας-Αγ.Θεοδώρων προσφέρει στους δημότες την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο ανακύκλωσης, μέσα από ολιγόλεπτες εκπαιδευτικές «Πράσινες Αποστολές Green Missions». Ολοκληρώνοντας ο δημότης τους απαιτούμενους στόχους, κερδίζει επιπλέον πόντους επιβράβευσης από το ενημερωτικό υλικό και παράλληλα αποκτά συμμετοχή σε κληρώσεις Followgreen για υπέροχα δώρα.

Κάθε 10 ημέρες, μία νέα «Πράσινη Αποστολή» θα είναι στη διάθεση των δημοτών!

Λάβε μέρος και μπες στην κλήρωση για ένα Xiaomi Redmi 9A 32GB: www. followgreen.gr/loutraki/ Mission/Single/427

Τα «Green Missions» εμφανίζονται με συγκεκριμένη θεματική και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες την «εκπαίδευση» και τη «δράση»:

Μέσω της εκπαίδευσης ο δημότης ολοκληρώνει στόχους είτε διαβάζοντας άρθρα, είτε παρακολουθώντας βίντεο και δοκιμάζοντας τις γνώσεις του σε κουΐζ για την ανακύκλωση. Μέσω της δράσης ο χρήστης αποκτά συμμετοχή στην ενεργή κλήρωση του Followgreen.

Για την επιτυχή έκβαση του «Green Mission» πρέπει να ολοκληρωθούν όλα τα απαραίτητα βήματα (στόχοι), ώστε οι πόντοι να προστεθούν στον λογαριασμό του δημότη.

Η ανάδειξη του/της νικητή/τριας της κλήρωσης θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής επιλογής τυχαίου αριθμού. Το δώρο θα αποστέλλεται στον χώρο της επιλογής του/της νικητή/τριας μέσω εταιρείας courier, ύστερα από την ταυτοποίηση των στοιχείων του/της. Απαραίτητη προϋπόθεση μίας έγκυρης συμμετοχής είναι η ολοκλήρωση των στόχων του Green Mission με παράλληλη εξαργύρωση των απαιτούμενων πόντων στην ενεργή κλήρωση.

Σας ευχαριστούμε όλους για την προσπάθεια που καταβάλλετε καθημερινά ανακυκλώνοντας και ελπίζουμε να συνεχίσετε, ακόμη δυναμικότερα μέσω αυτής της εκπαιδευτικής δράσης.

Γραφείο Τύπου






Συνάντηση του Δημάρχου Λουτρακίου -Περαχώρας -Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα

  


Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λουτρακίου -Περαχώρας -Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα στρατηγικού σχεδιασμού με κεντρικό άξονα την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας, ευεξίας και silver tourism, λόγω και των διεθνούς φήμης ιαματικών πηγών του Λουτρακίου που αποτελούν μοναδικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Παράλληλα, υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για τα θέματα της αδειοδότησης του καταδυτικού πάρκου, ώστε ο καταδυτικός τουρισμός να ενισχύσει την τοπική τουριστική οικονομία, ιδιαίτερα μέσα στις ευνοϊκές συνθήκες που δημιούργησε η θέσπιση από την κυβέρνηση του νέου ευέλικτου νομοθετικού πλαισίου με αναπτυξιακό πρόσημο.

Στην ίδια κατεύθυνση, συζητήθηκε η προοπτική ανάπτυξης υποδομών για τον θαλάσσιο τουρισμό και η οριστικοποίηση της χάραξης πεζοπορικών και αναρριχητικών διαδρομών, ενώ τέλος, ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης εξέφρασε στον Υφυπουργό το αίτημα για δημιουργία νέας εκπαιδευτικής δομής του Υπουργείου Τουρισμού στην περιοχή, προσφέροντας κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή για την υποστήριξη του εγχειρήματος.

Γραφείο Τύπου





Με την έγκριση της χρηματοδότησης προχωράμε στην υλοποίηση του εμβληματικού έργου για την «Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου Λουτρακίου»

  


Με πρόγραμμα και σχεδιασμό, πραγματοποιήθηκε η υποβολή του πλήρους φακέλου αίτησης χρηματοδότησης για το έργο «Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου Λουτρακίου», συνολικού προϋπολογισμού 4.971.920,53€ στον Αξονα Προτεραιότητας 3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Ε.Π. Πελοπόννησος» με τίτλο «Αναβάθμιση της ποιότητας και της λειτουργικότητας του αστικού περιβάλλοντος σε κύρια αστικά κέντρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα οποία δεν εφαρμόζονται Στρατηγικές Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης».

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση τμήματος του παραλιακού μετώπου της πόλης του Λουτρακίου, με την αντικατάσταση της υφιστάμενης επιφάνειας με βοτσαλωτό δάπεδο σε διάφορα σχήματα και χρώματα, με τη δημιουργία ζωνών πρασίνου, την τοποθέτηση σημαντικού αριθμού μικροκατασκευών και στοιχείων αστικού εξοπλισμού όπως καθιστικά, φωτιστικά σώματα, υπαίθρια παιχνίδια, ναυαγοσωστικούς πύργους και κατασκευές εξυπηρέτησης λουόμενων, καθώς και με νέες πέργκολες που θα υπακούουν σε κοινούς μορφολογικούς κανόνες, με έμφαση στην πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Με αφορμή την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων δήλωσε: «Ή ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Λουτρακίου αποτελεί ένα έργο που τέθηκε ως κύρια προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου – Περαχώρας, από το 2015. Με πολυετή αγώνα και ύστερα από μια σειρά προβλημάτων που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, πετύχαμε την αναστολή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης με νομοθετική ρύθμιση, ολοκληρώσαμε την εκπόνηση της μελέτης και λάβαμε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις από τους συναρμόδιους φορείς για το έργο. Ή έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης και η υλοποίηση του έργου θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της παραλιακής ζώνης και θα αναδείξει το Λουτράκι σε τουριστικό πόλο έλξης για τους δημότες και τους επισκέπτες».

Γραφείο Τύπου






ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Βλάσης Τσιώτος: Παραδόθηκαν 150 tablet στα Δημοτικά-Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης

  


Με το τέλος της περυσινής σχολικής περιόδου διαβλέποντας ότι τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία στην εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχιστούν και την νέα σχολική χρονιά, καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε μια σειρά χορηγών και με την βοήθεια τους να συγκεντρώσουμε 150 tablet για τα σχολεία του Δήμου μας. Το υλικό αυτό μοιράστηκε στα δημοτικά-γυμνάσια και λύκεια του Δήμου μας ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών του καθενός, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν είχαν την συγκεκριμένη υποδομή να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα την εκπαιδευτική διαδικασία.Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί η προσφορά αυτή αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη και στηρίζει την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας σε μια ακόμη ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.Θέλουμε για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην προσπάθεια μας αυτή, δείχνοντας με πράξεις την κοινωνική εταιρική ευθύνη η οποία είναι απαραίτητη, ειδικά όταν αφορά την εκπαίδευση των παιδιών μας.





1.688.880 ευρώ για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία Ζάχολης του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

  


Μια ακόμη μεγάλη χρηματοδότηση για τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και ένα ακόμη σημαντικό έργο για ολόκληρη την Δυτική Κορινθία βαδίζει πλέον προς υλοποίηση με την στήριξη του χωρικού Ξυλοκαστρίτη Αντιπεριφερειάρχη κ.Αναστάσιου Γκιολή, των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.Αθηνάς Κόρκα και κ.Χάρη Βυτινιώτη και την τελική απόφαση του Περιφερειάρχη κ.Παναγιώτη Νίκα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατανοώντας την σπουδαιότητα της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Ζάχολης ως πολιτιστικού μνημείου, εντάσσει την αποπεράτωση της αποκατάστασης της στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου με προϋπολογισμό 1.688.880 ευρώ.

Η στερέωση και αποκατάσταση της νότιας πτέρυγας και τμήματος της δυτικής πτέρυγας κελιών της Ιεράς Μονής , βρίσκεται μέσα στα δέκα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αφορούν πολιτιστικά μνημεία, συνολικού προϋπολογισμού 11.491.732 ευρώ, τα οποία εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της πρόσκλησης “Ενίσχυση της ελκυστικότητας των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς (αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία)”.

Η Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού με περίοδο ίδρυσης τον 14ο αιώνα, καταστράφηκε ολοσχερώς εκτός του Καθολικού της το 2000 από μια καταστροφική πυρκαγιά. Το 2016 αποκαταστάθηκε μετά από πολλές προσπάθειες η βόρεια και τμήμα της δυτικής πτέρυγας κελιών της Ιεράς Μονής. Η ολοκλήρωση της αποκατάστασης αυτού του σημαντικού χώρου πολιτιστικής κληρονομιάς, αποτελεί δικαίωση όλων όσων εργάστηκαν διαχρονικά προς την κατεύθυνση αυτή και αποδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής μας και την αποτελεσματική προώθηση σειράς σημαντικών αιτημάτων από τον Δήμο μας.


  





ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Σημαντικά έργα ύψους 6.240.000,00€ στο Δήμο Βέλου Βόχας σε συνεργασία με την Περιφέρεια

  


Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Αναστασίου Γκιολή με το Δήμαρχο Βέλου Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκο πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο στο Ζευγολατιό με συζήτηση επί όλων των θεμάτων του Δήμου.

Σε πλήρη εξέλιξη η συνεργασία και το οργανόγραμμα του Δήμου Βέλου Βόχας και της Περιφέρειας.

Η άριστη συνεργασία του Δήμου Βέλου Βόχας με την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας – Περιφέρεια Πελοποννήσου αποδίδει καρπούς. Κλείδωσαν έργα 6.240.000,00 και έπεται συνέχεια.

Α) Έχουν ήδη ολοκληρωθεί δύο σημαντικά έργα:

1. Δρόμος Αγίας Μαρίνας στο Βέλο ύψους 500.000,00€

2. Έργα καθαρισμών, διάβρωσης, μικρών αντιπλημμυρικών, αυλάκων κλπ. ύψους 700.000,00€

Β) Ακολουθούν τα κάτωθι πολύ σημαντικά έργα για τον Δήμο, τα οποία πέρασαν (ή σύντομα περνούν) από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας και μπαίνουν στη διαδικασία δημοπράτησης, έργα ύψους 6.240.000,00€

Ανάπλαση Οδοποιίας Π.Ε.Ο Βραχατίου, Βοχαϊκού, Χαλκείου, Νεμέας, ύψους 1.300,00€

Ένταξη γηπέδου Ζευγολατιού (αλλαγή χλοοτάπητα-κατασκευή εξέδρας 510 θέσεων) ύψους 330.000,00€

Έργα βελτίωσηςεκσυγχρονισμού αγροτικών υποδομών Βέλου ύψους 2.160,000€ Κόμβος (πλατεία Μπολατίου), ύψους 330.000,00€

Κόμβοι ΠΕΟ Βραχατίου, ύψους 1.920.000,00€ Αρδευτικά έργα Σουληνάρι-Χαλκί ύψους 200.000,00€

Γ) Πέραν όλων των ανωτέρω ο σχεδιασμός συνεχίζεται και τα έργα που ετοιμάζονται για ένταξη είναι τα κάτωθι:

Ανάπλαση Χερσαίας Ζώνης λιμένα Βραχατίου ύψους 2.500.000,€ Αντιδιαβρωτικά έργα Βραχάτι-ΚοκκώνιΝεράντζα

Αποκαταστάσεις Παλαιάς Εθνικής Οδού Αναπλάσεις Κοινοχρήστων Χώρων- Πλατεία Ζευγολατιού

Ανάπλαση γέφυρας Σουληναρίου

Πλήρη συνεργασία με την Περιφέρεια για τα συνολικά αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου (Ζαπάντης, Περιστερώνας, Ελληνοχώρι)

Ο Δήμαρχος κ. Αννίβας Παπακυριάκος ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα καθώς επίσης και τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή για την άριστη συνεργασία.





Προμήθεια κλαδοτεμαχιστή αξίας 48.608,00 ευρώ από τον Δήμο Bέλου Βόχας μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

    


Μέσα στα πλαίσια της συνολικής προσπάθειας για βελτίωση-αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, ο Δήμος μας ολοκλήρωσε το διαγωνισμό προμήθειας δύο μηχανημάτων έργου

α) προμήθεια ρυμουλκούμενου κλαδοτεμαχιστή και

β) προμήθεια compact φορτω-εκσκαφέα με παρελκόμενα μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ αξίας 134.168,00€ .

Ηδη παρελήφθη ο ρυμουλκούμενος κλαδοτεμαχιστής αξίας 48.608,00€. Η βασική χρήση του είναι ο θρυμματισμός των κλαδιών που αποτελούν μεγάλο όγκο των απορριμμάτων του Δήμου μας . Το θρυμματισμένο φυτικό υλικό που προκύπτει (πριονίδι) θα αξιοποιείται κατάλληλα από το Τμήμα Καθαριότητας και Πρασίνου.

Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η προμήθεια με την παραλαβή του compact φορτωεκσκαφέα.

Στόχος με την προμήθεια του κλαδοτεμαχιστή είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση πρασίνου καθώς αυτό αφορά ένα πολύ σημαντικό θέμα για την συνολική εικόνα καθαριότητας του Δήμου μας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια