Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1720

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ - ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

  


Στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, συνάντηση με την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολή, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κα Αθηνά Κόρκα και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Κορινθίας – Αργολίδας κ. Χάρης Βυτινιώτης.

Σε συνέχεια της συνάντησής τους όπου πραγματοποιήθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου, και με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών του Νομού Κορινθίας αναφέρθηκαν σε θέματα μείζονος σημασίας όπως μεταξύ άλλων της συνεργασίας της ΠΕ Κορινθίας και ειδικότερα της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων προκειμένου στην εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία νέου Στρατηγείου ύστερα από δωρεά του Δήμου Κορινθίων κοντά στην περιοχή των Εξαμιλίων.

Τέλος κατόπιν συνεννοήσεως και με άλλες αστυνομικές διευθύνσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στη στήριξη που θα παρέχει η Περιφέρεια για την προμήθεια εξοπλισμού όπως κράνη, μπότες αλεξίσφαιρα γιλέκα ωτοασπίδες κ.α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ






Τηλεδιάσκεψη για τον Ισθμό της Κορίνθου την Τρίτη 24 Νοεμβρίου

  


Τηλεδιάσκεψη για το θέμα της διώρυγας στον Ισθμό της Κορίνθου θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αύριο Τρίτη 24 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή και του Δ.Σ. της “Διώρυγα” Α.Ε. Η συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική, μετά και το πρόσφατο γεγονός, της προσάραξης -προχθές Σάββατο 21 Νοεμβρίου- ενός φορτηγού πλοίου μέσα στην διώρυγα, λόγω κατάπτωσης μέρους των πρανών της.

Ως συνέπεια ανεστάλησαν οι διελεύσεις πλοίων μέχρι και αύριο Τρίτη το απόγευμα, λόγω εκτάκτων εργασιών αποκατάστασης των βυθισμάτων.

Σύμφωνα με την εταιρεία “Διώρυγα Κορίνθου”, “η κατάπτωση σημειώθηκε στην ίδια χιλιομετρική θέση του Βιολογικού που καταγράφηκε και στις 13 Νοεμβρίου, λόγω πιθανών γεωλογικών φαινομένων στην συγκεκριμένη θέση”.

Στην ίδια ανακοίνωσή της, η εν λόγω εταιρεία σημειώνει επίσης ότι προτίθεται “να ξεκινήσει άμεσα συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την ανεύρεση της αιτίας εκδήλωσης αυτών των φαινομένων, καθώς και την εξεύρεση τρόπων πρόληψης και αντιμετώπισής τους”.






ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

    


Δέκα έργα που αφορούν πολιτιστικά μνημεία, συνολικού προϋπολογισμού 11.491.732 ευρώ, εντάχθηκαν με απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενίσχυση της ελκυστικότητας των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς (αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία)», ενώ σύντομα ακολουθεί – όπως τόνισε ο περιφερειάρχης – και το έργο του Μουσείου Χώρας.

Τα έργα που εντάχθηκαν όσο αφορά στο νομό Κορινθία είναι τα εξής:

«Στερέωση – αποκατάσταση και ανάδειξη τμήματος του Εξαμιλίου (Ιουστινιάνειου) τείχους στα Ισθμια του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας», συνολικού προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας.

Το Εξαμίλιο Τείχος, γνωστό και ως Ιουστινιάνειο, αποτελεί το κυριότερο αμυντικό έργο της βυζαντινής περιόδου που προστάτευε την Πελοπόννησο από τις από βορρά επιδρομές. Στο πλαίσιο του έργου θα στερεωθεί, θα αποκατασταθεί και θα αναδειχθεί τμήμα του τείχους 155 μέτρων και 3 πύργων στα Ισθμια ώστε να καταστεί επισκέψιμο και αναγνωρίσιμο από το ευρύ κοινό.

«Στερέωση και αποκατάσταση νότιας πτέρυγας και τμήματος δυτικής πτέρυγας κελιών της Μονής Προφήτου Ηλιού Ζάχολης, Δήμου Ευρωστίνης – Ξυλοκάστρου, Π.Ε. Κορινθίας», συνολικού προϋπολογισμού 1.688.880 ευρώ, με δικαιούχο την Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Το προτεινόμενο έργο αφορά στην αποκατάσταση της νότιας και τμήματος της δυτικής πτέρυγας κελιών και περιλαμβάνει εργασίες ενίσχυσης και στερέωσης των τοιχοποιιών και μορφολογικής αποκατάστασης των πτερύγων κελιών, με σκοπό την απόδοση της αρχικής λειτουργικής μορφής και οργάνωσής τους, προκειμένου να φιλοξενήσουν με ασφάλεια την συνοδεία των μοναχών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα δήλωσαν χαρακτηριστικά πως είναι μεγάλη επιτυχία η ένταξη των δέκα έργων πολιτισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – των περίπου 11,5 εκατομμυρίων ευρώ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ





ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

  


Κόρινθος 19-11-2020 Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Αναστασίου Γκιολή με το Δήμαρχο Βέλου Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκο πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο στο Ζευγολατιό με συζήτηση επί όλων των θεμάτων του Δήμου.

Σε πλήρη εξέλιξη η συνεργασία και το οργανόγραμμα του Δήμου Βέλου Βόχας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου Η άριστη συνεργασία του Δήμου Βέλου Βόχας με την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας – Περιφέρεια Πελοποννήσου αποδίδει καρπούς. Κλείδωσαν έργα 6.240.000,00 και έπεται συνέχεια.

Α) Εχουν ήδη ολοκληρωθεί δύο σημαντικά έργα: 1. Δρόμος Αγίας Μαρίνας στο Βέλο ύψους 500.000,00€ 2. Εργα καθαρισμών, διάβρωσης, μικρών αντιπλημμυρικών, αυλάκων κλπ. ύψους 700.000,00€

Β) Ακολουθούν τα κάτωθι πολύ σημαντικά έργα για τον Δήμο, τα οποία πέρασαν (ή σύντομα περνούν) από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας και μπαίνουν στη διαδικασία δημοπράτησης, έργα ύψους 6.240.000,00€:

Ανάπλαση Οδοποιίας Π.Ε.Ο Βραχατίου, Βοχαϊκού, Χαλκείου, Νεμέας, ύψους 1.300,00€

Ενταξη γηπέδου Ζευγολατιού (αλλαγή χλοοτάπητακατασκευή εξέδρας 510 θέσεων) ύψους 330.000,00€ Εργα βελτίωσης-εκσυγχρονισμού αγροτικών υποδομών Βέλου ύψους 2.160,000€ Κόμβος (πλατεία Μπολατίου), ύψους 330.000,00€ Κόμβοι ΠΕΟ Βραχατίου, ύψους 1.920.000,00€ Αρδευτικά έργα Σουληνάρι-Χαλκί ύψους 200.000,00€

Γ) Πέραν όλων των ανωτέρω ο σχεδιασμός συνεχίζεται και τα έργα που ετοιμάζονται για ένταξη είναι τα κάτωθι: Ανάπλαση Χερσαίας Ζώνης λιμένα Βραχατίου ύψους 2.500.000,€ Αντιδιαβρωτικά έργα Βραχάτι-Κοκκώνι-Νεράντζα Αποκαταστάσεις Παλαιάς Εθνικής Οδού Αναπλάσεις Κοινοχρήστων Χώρων- Πλατεία Ζευγολατιού Ανάπλαση γέφυρας Σουληναρίου Πλήρη συνεργασία με την Περιφέρεια για τα συνολικά αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου (Ζαπάντης, Περιστερώνας, Ελληνοχώρι)

Ο Δήμαρχος κ. Αννίβας Παπακυριάκος ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα καθώς επίσης και τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή για την άριστη συνεργασία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ





ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΧΡΙΣ ΔΕΝΔΡΩΝ

  


ΚΟΡΙΝΘΟΣ 19-11-2020

Είναι σε όλους γνωστό ότι σύμφωνα με το έθιμο που έχει επικρατήσει τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων στολίζονται καταστήματα, σπίτια, δρόμοι κλπ με Χριστουγεννιάτικα δένδρα και καλλωπιστικούς κλώνους δασικών δένδρων και θάμνων.

Το Δασαρχείο Κορίνθου ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα Ελληνική Νομοθεσία και τις Εγκύκλιες Δ/γές του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας όσοι θέλουν να υλοτομήσουν ή να εισαγάγουν, μεταφέρουν, εμπορευθούν ή να προμηθευθούν χριστουγεννιάτικα δένδρα και καλλωπιστικούς κλώνους διαφόρων δασικών ειδών για τον στολισμό των Χριστουγέννων πρέπει να γνωρίζουν και να εφαρμόσουν τα παρακάτω:

Η μεταφορά επομένως και η διάθεση των Χριστουγεννιάτικων δένδρων υλοτομημένων η μεταφυτευμένων μέσα σε γλάστρες κλπ και καλλωπιστικών κλώνων επιτρέπεται από 27.11. 2020 και μέχρι 24.12.2020. Για να είναι νόμιμη η κατοχή και η εμπορία θα πρέπει σε κάθε χριστουγεννιάτικο δένδρο, είτε είναι κομμένο είτε είναι μεταφυτεμένο σε γλάστρα κλπ να είναι δεμένη κοντά στην κορυφή του με σύρμα ειδική μολυβδοσφραγίδα της Δασικής Υπηρεσίας της περιοχής προέλευσης και στο κάτω μέρος του κορμού εκεί

δηλαδή που έχουν κοπεί να είναι σφραγισμένα με μια ειδική δασική σφύρα (ίχνος ανάγλυφο) με χρώμα. Ιδια μολυβδοσφραγίδα θα πρέπει να είναι δεμένη και στα δέματα με τους καλλωπιστικούς κλώνους μυρτιάς ή κουμαριάς κλπ.

Επισημαίνουμε στα καταστήματα ή μάντρες που θα διαθέσουν χριστουγεννιάτικα δένδρα που προέρχονται από άλλες χώρες (εισαγωγής) οιουδήποτε είδους θα πρέπει υποχρεωτικά εκτός των άλλων πιστοποιητικών νόμιμης διάθεσης και εμπορίας θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι για αυτά τα είδη την ειδική Αδεια Εισαγωγής και Εμπορίας της διεθνούς σύμβασης «CITES». Εννοείται ότι στις περιπτώσεις που τα διατιθέμενα δενδρύλλια ή άλλα προϊόντα δεν συνοδεύονται από τα παραπάνω πιστοποιητικά θα κατάσχονται αμέσως και εναντίον του κατόχου τους υλοτόμου, μεταφορέα η διαθέτη θα συντάσσεται σχετική δικογραφία. Ζητούμε από όλους τους πολίτες να εφαρμόσουν τα παραπάνω και να μας ενημερώσουν για τυχόν περιπτώσεις παράνομης υλοτομίας και διάθεσης.

Τέλος ευχόμαστε σε όλους σας ευτυχισμένα Χριστούγεννα .

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ






ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΣ ΟΣΕ ΚΟΤΤΑΡΑ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΙΚΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΚΙΟΛΗ

  


Κόρινθος 25-11-2020

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, παρευρέθηκε χθες Τρίτη 24 Νοεμβρίου στην Τρίπολη, όπου ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Θανάσης Κοτταράς παρέδωσε στον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα την ολοκληρωμένη μελέτη για την οριστική παρέμβαση, ανακατασκευή, συντήρηση και ασφάλεια της γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, η οποία προγραμματίζεται να επαναλειτουργήσει.

Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης αντιπεριφερειάρχες καθώς και σύμβουλοι από τις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας, έγινε γνωστό, μεταξύ άλλων, ότι για την υπόθεση αυτή η Περιφέρεια θα διαθέσει πίστωση 15.000.000 ευρώ, προκειμένου η επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο να γίνει όσο το δυνατό συντομότερα. Ήδη προχωρούν οι διαδικασίες για την προετοιμασία της δημοπράτησης του έργου.

Ή μελέτη, μεταξύ άλλων, προβλέπει την δημιουργία άνω των 80 ισόπεδων αυτόματων διαβάσεων, επιτηρούμενων από ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και την κατασκευή νέου σταθμού στο Χιλιομόδι.

Ο χρόνος που θα καλύπτεται η απόσταση Κόρινθος – Ναύπλιο εκτιμάται σε 1 ώρα και 5 λεπτά.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως «Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ανακατασκευή της γραμμής μέχρι την Καλαμάτα, όπως και στο τμήμα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη», επισημαίνοντας ότι «το τρένο θα ξανασφυρίξει στην Πελοπόννησο, με πιστώσεις και από την Περιφέρεια».



    








Δεν υπάρχουν σχόλια