Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ φ.1719

 


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Αντισυνταγματική η γενική απαγόρευση για την πορεία του Πολυτεχνείου 


  


Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020

Πολυτεχνείου θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα, σύμφωνα με την Ένωση Δικαστών και Έισαγγελέων.

Αντισυνταγματική χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών και Έισαγγελέων την γενική απαγόρευση συναθροίσεων ενόψει Πολυτεχνείου, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη απόφαση θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η Πολιτεία οφείλει τη δημόσια υγεία μέσα στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του κορονοϊού, «χωρίς να υπερβαίνει τα όρια του Κράτους Δικαίου».

«Η Ένωση Δικαστών και Έισαγγελέων θεωρεί ότι η σχολιαζόμενη απόφαση για γενική απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την Έπικράτεια βρίσκεται εκτός Συνταγματικού πλαισίου και θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Ένωση Δικαστών και Έισαγγελέων, το άρθρο 11 παρ. 2 του Συντάγματος ορίζει ότι «υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής γενικά αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια».

«Η γενική απαγόρευση δεν παύει και αυτή να αφορά συγκεκριμένη συνάθροιση η οποία έχει εξαγγελθεί για ορισμένο τόπο και χρόνο με το ένα ή άλλο περιεχόμενο. Δεν μπορεί να επεκταθεί σε απαγόρευση και κάθε άλλης συνάθροισης σε ολόκληρη γεωγραφική περιοχή (πχ σε Νομό ή πολύ περισσότερο σε όλη την Έπικράτεια) διότι τούτο θα ισοδυναμούσε με αναστολή της ισχύος του άρθρου 11 του Συντάγματος κάτι που μόνο στις έκτακτες συνθήκες του άρθρου 48 του Συντάγματος (κατάσταση πολιορκίας) μπορεί να συμβεί» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ένώ επισημαίνει ότι η ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 5 του Συντάγματος, την οποία επικαλείται η απόφαση του Αρχηγού της Έλληνικής Αστυνομίας, αφορά στη λήψη ατομικών διοικητικών μέτρων περιορισμού της ελεύθερης κίνησης (πχ θέση σε καθεστώς καραντίνας συγκεκριμένου πολίτη) και δεν βρίσκει έδαφος εφαρμογής στις μαζικές υπαίθριες συναθροίσεις, για τις οποίες προβλέπει αποκλειστικά και μόνο το άρθρο 11.

Παράλληλα, σημειώνει ότι για τις συναθροίσεις κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου όπως και της Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 3 του ΠΔ 73/2020 που εκδόθηκε για τη ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων του ν. 4703/2020, δεν οφείλεται γνωστοποίηση στις Αρχές.

Πηγή: https://sputniknews.gr/ellada/





Σφράγισαν τις εκκλησίες για να μας σφραγίσουν;;; 
Προρρήσεις Γέροντα Βασιλείου Καυσοκαλυβίτη: Η Αμερική θα γίνει μερική….Μετά το κόκκινο φεγγάρι αρχίζουν όλα…τότε οι αλλόθρησκοι θα εισβάλλουν εις νήσον… 

  


Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020: Ό προορατικός και διορατικός Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης στις προρρήσεις τους προέβλεψε τη ζοφερή περίοδο που διανύουμε: «Θά σφραγίσουν ἐκκλησίες καί θά τίς κάνουν ἀποθῆκες μέ τρόφιμα, δῆθεν γιά νά βοηθοῦν κόσμο. (σσ ο Γέροντας προέβλεψε το σφράγισμα των εκκλησιών που βιώνουμε σήμερα.Όντως η Έκκλησία προτάσσει έναντι του λειτουργικού μέρους που το κατήργησε για πιστούς το επιδοτούμενο ”φιλανθρωπικό”, αλώθηκε από ΜΚΌ)… Ἡ Θεία Κοινωνία θά γίνει σέ στερεά μορφή καί σφραγισμένη, δῆθεν γιά νά μήν κολλᾶνε ἀρρώστειες οἱ πιστοί ( σσ.ο Γέροντας προείδε ότι με υγειονομικό πρόσχημα θα θέσουν θέμα ότι η Θ Κοινωνία μολύνει τέθηκε αυτή την περίοδο.»*

”Η κρίση η οικονομική και ο πόλεμος στη Συρία μέρος των γεγονότων είναι..Χρόνο με τον χρόνο θα δυσκολεύουν τα πράγματα.Ό Αμερικάνος θέλει να στριμώξει το Ρώσο αλλά τελικά θα την πληρώσει ακριβά.Η Αμερική θα γίνει μερική.…(σσ.προείδε το τέλος της Αμερικής αφού σήμερα μετά το Βατερλώ με κορωνοιό σχεδόν μισό εκατομμύριο νεκρούς, έχει αρχίσει η οικονομική της κατάρρευση, ο αλληλοσπαραγμός οι ταραχές και η διαφαινόμενη διαρχία). Όι Έλληνες αν δεν μετανοήσουν θα πληρώσουν βαρύ τίμημα.”** ”Μετά το κόκκινο φεγγάρι αρχίζουν όλα...όλοι θα το δούνε. Θα φανεί στον ορίζοντα. Ως βασιλεύει ο ήλιος…Και η σελήνη θα γίνει κόκκινη ως η φλόγα (ματωμένο φεγγάρι)Τότε ας ετοιμάζονται οι ιθύνοντες .. γιατί είναι γραμμένο ότι τότε οι αλλόθρησκοι θα εισβάλλουν εις νήσον..θα χυθεί αίμα αθώων…”***

”Πλησιάζει ὁ καιρός, πού οἱ Τοῦρκοι θά πάρουν αὐτά τά τρία νησιά˙ τήν Λέσβο, τή Χίο καί τή Ρόδο. Θ’ἀκολουθοῦν μιά πολιτική ἀποπροσανατολισμοῦ, γιά νά μπερδέψουν τόν ἑλληνικό στρατό, ὅτι δῆθεν θέλουν μικρά νησιά, ἀλλά τά τρία αὐτά ἑλληνικά νησιά θέλουν νά καταλάβουν. Σέ λίγο καιρό, ὅμως, ἡ Τουρκία θά διαλυθεῖ. Στά νησιά αὐτά θά μποῦν καί θά βγοῦν˙ λίγο καιρό θά τά κρατήσουν˙ μόλις τρεῖς μῆνες. Θά χυθεῖ αἷμα καί ἀπό τούς μέν καί ἀπό τούς δέ. ”****

Σε όραμα ο Αγ.Αρσένιος ο Καππαδόκης του εμφανίστηκε εν ώρα προσευχής και του προείπε πολλά αποκαλυπτικά γεγονότα αλλά και “Έγγύς ο πόλεμος , λέγει Κύριος, εις 2 γειτονικά κράτη, εις καιρόν δε και εις Έλλάδα..”****

Ό άνθρωπος του Θεού, ο ασκητής που διακρίθηκε στις πολεμικές τέχνες του πνεύματος κοιμήθηκε στις 18η Όκτωβρίου 2015… Τ΄αποσπάσματα προέρχονται από τα βιβλία Τόμος Α και Τόμος Β ”Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης Νουθεσίες-Διδαχές” του Διονύσιου Α. Μακρή εκδ. ΑΓΑΘΌΣ ΛΌΓΌΣ 2019 . *Τόμος Α σ. 74. **Τόμος Β σ. 9 ***Ὅ. π., σ. 53 ****Τόμος Α σσ. 69-70 Πηγή: dimpenews.com





Τουρκικά ΜΜΕ:

‘’Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν τον Καραμπάχ!’’ Εκτός ελέγχου οι Τούρκοι

    


Πηγή: 5ΠΈΝΤΑΠΌΣΤΑΓΜΑ Newsroom

Με τίτλο: «Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν τον Καραμπάχ», η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Τurkiye, παρουσιάζει υποτιθέμενες «ανησυχίες» στην Έλλάδα, για καταστάσεις στην Β.Α περιοχή της χώρας, ανάλογες μ’ αυτές στο νότιο Καύκασο. Το δημοσίευμα αναφέρει πως η νίκη των στρατευμάτων του Αζερμπαϊτζάν, με την υποστήριξη της Τουρκίας, εναντίον των Αρμενίων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ «προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην Έλλάδα», αναδημοσιεύοντας άρθρο του γεωπολιτικού αναλυτή Ιωάννη Φριτζαλά, σύμφωνα με τ΄ οποίο η Τουρκία θα μπορούσε να δημιουργήσει ζήτημα στην Έλλάδα, και στην περιοχή της Θράκης, που να θυμίζει Ναγκόρνο – Καραμπάχ, Αρτσάχ σύμφωνα με τους Αρμένιους.

«Παρά τις προφανείς διαφορές μεταξύ του Ναγκόρνο Καραμπάχ και της Θράκης, η μεθοδολογία που χρησιμοποιείται από τον άξονα ΤουρκίαςΑζερμπαϊτζάν, με βάση την κλιμάκωση των οκτώ σταδίων της γενοκτονίας, είναι παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποίησε η Τουρκία εδώ και δεκαετίες για να υπονομεύσει την εθνική κυριαρχία στην απομακρυσμένη ελληνική περιοχή» σημειώνει το δημοσίευμα, τονίζοντας την αναφορά του Έλληνα αναλυτή πως: «Η οδυνηρή συνθηκολόγηση, την οποία αναγκάστηκε να υπογράψει ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, είναι τώρα ένα οδυνηρό ιστορικό προηγούμενο». Όλα αυτά την στιγμή την Κυριακή είχαμε νέες προκλήσεις στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων. Η Τουρκία δια στόματος Έρντογάν διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι τα βήματα της για εποικισμό της κατεχόμενης πόλης θα συνεχιστούν και απεύθυνε πρόσκληση στους ιδιοκτήτες των περιουσιών να απευθυνθούν στην Έπιτροπή Αποζημιώσεων των κατεχομένων για να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους. Όι εξελίξεις έχουν σοβαρότατες προεκτάσεις και στην μεγάλη εικόνα του κυπριακού προβλήματος καθώς η Αμμόχωστος διαχρονικά ήταν μια εκ των κυριότερων διεκδικήσεων για την ε/κ πλευρά. Τουρκική φρεγάτα και μαχητικά F-16 επιτηρούσαν το σόου που στήθηκε στο Βαρώσι με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον εγκάθετο του στην Κύπρο Έρσίν Τατάρ να προδιαθέτουν τους πάντες για το τι αναμένεται να συναντήσει η ε/κ πλευρά στον επικείμενο γύρο διαπραγματεύσεων: Τη δεδηλωμένη τουρκική θέση για λύση δύο κρατών στη βάση της κυρίαρχης πολιτικής ισότητας!

Θα ξυπνήσουν Αθήνα και Λευκωσία;





Με βίντεο απαντά το ΥΠΕΞ Κύπρου: «Αυτή δεν είναι η πατρίδα σου κ. Ερντογάν…»

   


Καθαρό μήνυμα στο θρασύ «πικνίκ» του Ρετζέπ Έρντογάν Με την προαναγγελθείσα επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Έρντογάν στα Κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου και μάλιστα στην περίκλειστη Αμμόχωστο, το Υπουργείο Έξωτερικών της χώρας απέστειλε ένα καθαρό μήνυμα στο θρασύ «πικ νικ» του Ρετζέπ Έρντογάν. 
Ηταν μία άνευ προηγουμένου πρόκληση στα Βαρώσια - Το πικνικ του Έρντογάν πάνω στους τάφους Έλληνοκυπρίων Με ανάρτηση ενός συγκλονιστικού βίντεο στο Twitter, το Υπουργείο Έξωτερικών της Κύπρου αναφέρει: Όι κάτοικοι της Φαμαγκούστα (Αμμόχωστος) εκδιώχθηκαν παράνομα από τα σπίτια τους, εδώ και 46 χρόνια. Πείτε στον Πρόεδρο της Τουρκίας ότι η Φαμαγκούστα δεν είναι μέρος για πικ νικ. 

Πηγή: Ε.Θ. Κυπριακό 15.11.2020





Δεν υπάρχουν σχόλια