Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ - ΒΙΛΙΑΛΗ φ.1712

 

ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ 
 Βουλευτής Ν. Κορινθίας – Ν.Δ.

«Στο Κρυονέρι, στο Σούλι, στο Κλημέντι, στο Καίσαρι, στο Μικρό και Μεγάλο Βάλτο, στο Θροφαρί οι αγρότες μας υπέστησαν σοβαρές καταστροφές στην αγροτική τους παραγωγή

  


Τις πληγείσες από τον Ιανό αγροτικές περιοχές στην Κορινθία επισκέφθηκε η Βουλευτής Κορινθίας κα Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη το πρωί της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου. Η Βουλευτής με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε χαρακτηριστικά «Στο Κρυονέρι, στο Σούλι, στο Κλημέντι, στο Καίσαρι, στο Μικρό και Μεγάλο Βάλτο, στο Θροφαρί οι αγρότες μας υπέστησαν σοβαρές καταστροφές στην αγροτική τους παραγωγή. Εχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ

. Επικοινώνησα άμεσα με τον Πρόεδρο κο Ανδρέα Λυκουρέντζο προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία της εκτίμησης των ζημιών με την συμμετοχή και άλλων γεωπόνων ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις των αγροτών μας που βρίσκονται σε απόγνωση. Εκείνος με διαβεβαίωσε ότι οι αγρότες θα αποζημιωθούν άμεσα. Τον ευχαριστώ για το πραγματικό ενδιαφέρον του για την περιοχή μας. Οι Αγρότες μας το αξίζουν.»

Η παιδεία είναι ένας νευραλγικός τομέας για την ελληνική πολιτεία στον οποίο όλοι μαζί από κοινού θα πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε να βελτιώσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία. Τώρα είναι Ώρα!

  


Υποδεχτήκαμε την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως στην πόλη της Κορίνθου. Μαζί με τον Δήμαρχο Κορινθίων κο Βασίλη Νανόπουλο, τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κο Δημήτρη Οικονομόπουλο, τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας κο Δημήτρη Ντρίμερη, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κο Δημήτρη Ασβεστόπουλο επισκεφθήκαμε τα σχολικά συγκροτήματα του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Κορίνθου καθώς και το Ειδικό Νηπιαγωγείο & Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου.

Συνομιλήσαμε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη εξαιτίας της πανδημίας. Ευχαριστώ την Υπουργό κα Κεραμέως, διότι όπως μας ανέφεραν οι αρμόδιοι φορείς δεν υπήρξαν ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό στην Κορίνθια. Παράλληλα, χαίρομαι ιδιαίτερα διότι για πρώτη φορά έγιναν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την Ειδική Αγωγή. Η παιδεία είναι ένας νευραλγικός τομέας για την ελληνική πολιτεία στον οποίο όλοι μαζί από κοινού θα πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε να βελτιώσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία. Τώρα είναι Ώρα!


Επίσκεψη της Βουλευτή Κορινθίας Μαριλένας Σούκουλη-Βιλιάλη στο Κονιάρειο Ινστιτούτο Εσπεριδοειδών στις Κεχριές

  


Επίσκεψη στο Κονιάρειο Ινστιτούτο Εσπεριδοειδών Κορίνθιας στην περιοχή Κεχριών πραγματοποίησε η Βουλευτής Κορινθίας κα Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη το πρωί της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου. Η Βουλευτής με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε χαρακτηριστικά για το Ινστιτούτο «Ένα κληροδότημα 300 στρεμμάτων εκ των οποίων 140 είναι καλλιεργούμενες εκτάσεις εσπεριδοειδών μαζί με ιδιόκτητο κτίριο γραφείων και εργαστήριων. Δυστυχώς το Ινστιτούτο υπολειτουργεί πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες των 2 γεωπόνων του.

Ήδη έχω καταθέσει πρόταση στον Υφυπουργό πάρα τω Πρωθυπουργό κο Άκη Σκέρτσο για την πιθανή δημιουργία Πρότυπης Μονάδας Κατάρτισης και Έρευνας για τον πρωτογενή τομέα. Στόχος μας είναι η δημιουργία μικρού μικροσυστήματος όπου οι ενεργούντες στον πρωτογενή τομέα θα μπορούν επί του πεδίου να επιτύχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τα αγροτικά μας προϊόντα στα πλαίσια της πολιτικής Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το «χωράφι στο ράφι».

Τα εσπεριδοειδή θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος σε αυτή την προσπάθεια. Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε τις υποδομές του Ινστιτούτου Εσπεριδοειδών στην περιοχή μας και να δημιουργήσουμε ένα πόλο καινοτομίας ακόμα και με συμμετοχή ιδιωτών.

Ευχαριστώ θερμά για την ενημέρωση τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κορινθίας κο Μουτάφη Γιώργο καθώς και τον υπεύθυνο γεωπόνο κο Νίκο Μπράβο. Ξεκινάμε μια μακρά προσπάθεια προς όφελος των αγροτών μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια