Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1712

 

Γ. Ψυχογιός Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας:

Γ.Ψυχογιός προς Θεοδωρικάκο: 
Οι κάτοικοι των Αθικίων και της ευρύτερης περιοχής δικαιούνται αντιπλημμυρικά έργα και αποζημιώσεις άμεσα

  


Συζητήθηκε χθες στη Βουλή, Επίκαιρη Ερώτηση που κατατέθηκε από τον κ. Γ. Ψυχογιό, βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, με την οποία ο βουλευτής Κορινθίας ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να προχωρήσουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να διασφαλισθούν οι ζωές και οι περιουσίες των κατοίκων της περιοχής και να υλοποιηθούν οι αναγκαίες χρηματοδοτήσεις και παρεμβάσεις, ενόψει και του ότι οι προβλέψεις για ακραία φαινόμενα το επόμενο διάστημα είναι εξαιρετικά δυσοίωνες.

Τόνισε, εξάλλου, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία αποζημίωση σε νοικοκυριά, περιουσίες, επιχειρήσεις, αγρότες και κτηνοτρόφους, αλλά και για την αποκατάσταση βασικών υποδομών, όπως προκύπτει από την ενημέρωση του Προέδρου της Τ.Κ. Αθικίων και Επιστολή των Συλλόγων της περιοχής με εκατοντάδες υπογραφές.

Ο Υπουργός στην απάντηση του, ανέφερε πως έχουν ήδη εγκριθεί αιτήματα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για έργα οδοποιίας ύψους €1.250.000 και αντιπλημμυρικά έργα ύψους €2.000.000 με το Περιφερειακό Συμβούλιο να έχει εγκρίνει το ποσό και να αναμένεται η άμεση δημοπράτηση των έργων.

Στη δευτερολογία του ο βουλευτής, έθεσε υπόψη του Υπουργού έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου από 6 Αυγούστου 2020, με το οποίο ζητούσε άμεση ανάληψη ενεργειών πολλές από τις οποίες δεν έχουν προχωρήσει ή εγκριθεί ακόμη, αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Κορινθίων κ. Β. Νανόπουλου, ο οποίος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του προς το αρμόδιο Υπουργείο, αφού όπως τονίζει, ενώ είχε ζητήσει συγκεκριμένα έργα ύψους €1.500.000 για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες φωτιές και τον «Ιανό», πήρε €150.000 και αυτό όπως λέει χαρακτηριστικά: «δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα μελλοντικής πλημμύρας».

Επ’ αυτού, ο Υπουργός απάντησε πως με κατεπείγοντα τρόπο, οποιαδήποτε πρόταση – μελέτη έργων που υπάρχει από την πλευρά της Αυτοδιοίκησης για τις συγκεκριμένες περιοχές, θα εξετασθούν αμέσως και κατ’ εξαίρεση και θα ενταχθούν στο πρόγραμμα « Αντ. Τρίτσης» προκειμένου να τύχουν χρηματοδότησης.

Κλείνοντας ο βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να αυξηθούν τα κονδύλια για τις πληγείσες περιοχές, υπενθυμίζοντας τα €18.000.000 που είχαν δοθεί στους Δήμους της Κορινθίας και τις ταχύτατες αποζημιώσεις στα νοικοκυριά από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Νομός είχε πληγεί από την θεομηνία «Ζορμπάς» το 2018. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συζήτηση αναλυτικά στον σύνδεσμο: https://youtu.be/F_7Gw4sQIfc


Ψυχογιός Γιώργος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

  


• Καλή αρχή με υγεία και δυνατούς αγώνες μέσα στο γήπεδο για ποδοσφαιριστές, διοικήσεις, διαιτητές και προπονητές της Κορινθίας. Καλή πορεία σε όλες τις ομάδες!

• Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες - εκτός των άλλων και χωρίς την παρουσία φιλάθλων - η σημασία του ερασιτεχνικού αθλητισμού και δή του ποδοσφαίρου για τις τοπικές κοινωνίες&την καθημερινότητα τους, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη και πιο κρίσιμη.

• Εχουμε ζητήσει με κάθε τρόπο και απαιτούμε άμεσα από την Πολιτεία να στηρίξει οικονομικά τα αθλητικά σωματεία, προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα για τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, αλλά και τις βασικές τους ανάγκες, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν προς όφελος όλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια