Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ φ.1714

 

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
(Αστυνομικά Δελτία Κορινθίας και άλλα...)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

  


Τρίπολη, 7 Οκτωβρίου 2020

Συνελήφθη ένα άτομο για τα ναρκωτικά στην Κορινθία


Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από -100γραμμάρια κοκαΐνης, σιδερογροθιά και χρήματα Συνελήφθη, στις 6.10.2020 το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 59χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα. Ειδικότερα, το πρωί, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία του, στην Αθήνα Αττικής, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

-ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -142,9γραμμαρίων, ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτας), συνολικού βάρους -6,72γραμμαρίων, σιδερογροθιά, ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των -18.500- ευρώ, ως προερχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. 
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου. 

Τρίπολη, 9 Οκτωβρίου 2020


Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Συνελήφθησαν πενήντα δύο (52) άτομα, προσήχθησαν εκατόν έντεκα (111) και έ γινε έλεγχος σε χίλια εκατόν ογδόντα δύο (1.182) Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε χίλια τριάντα επτά (1.037) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες επτά (307) παραβάσεις Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής στη Λακωνία Κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης, κυνηγετικό όπλο κ.ά.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (8.10.2020), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια εκατόν ογδόντα δύο (1.182) άτομα, εκ των οποίων τα οχτακόσια τριάντα δύο (832) ήταν ημεδαποί και τα τριακόσια πενήντα (350) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε χίλια τριάντα επτά (1.037) οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν έντεκα (111) άτομα, από τα οποία πενήντα εννέα (59) ήταν ημεδαποί και πενήντα δύο (52) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα δύο (52) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν: Ενας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για κλοπή. Ενας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες επτά (307) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία (1) παράβαση για στέρηση Αδείας Μουσικών Οργάνων, ενώ κατασχέθηκαν: προϊόντα παραεμπορίου, στην Κορινθία, Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.



Λουτράκι

Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση του διπλού εγκλήματος στο Λουτράκι

  

Η διπλή αυτή τραγωδία ήρθε να ταράξει για μία ακόμα φορά την τοπική κοινωνία που έχει σοκαριστεί από τον τρόπο που δολοφονήθηκε το άτυχο ζευγάρι.

Νεκροί σε μια Λίμνη αίματος βρέθηκαν την Κυριακή σε εξοχική κατοικία στο Φλάμπουρο Λουτρακίου μια γυναίκα 45 ετών και ένας άντρας συνομήλικός της γνωστή και οι δύο στην ευρύτερη κοινωνία του Λουτρακίου. Η άτυχη γυναίκα μητέρα μιας κόρης απο την Οδησσό δραστηριοποιούταν στην περιοχή μας όπως γράφει στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook με Reale Estate – MASSAGE, ενώ ο άντρας ήταν φαρμακοποιός. Σε κινηματογραφική ταινία θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση αφού η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήση το Σάββατο βράδυ κοντά στα μεσάνυχτα για Ι.Χ. τυλιγμένο στις φλόγες στο γκρεμό με εγκλωβισμένο άτομο μέσα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική γιατί η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη και σε περίπτωση που επεκτεινόταν η φωτιά θα υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για τις κατοικίες αλλά και να επεκταθεί στο δάσος των Γερανείων, που έχουν αρπάξει πάρα πολλές φορές πυρκαγιά. Το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο σε λίγα μέτρα πιο πέρα κοντά στις παιδικές κατασκήνωση Βηθλεέμ Στο σημείο κατέφθασαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 Πυροσβέστες που επιχείρησαν για την κατάσβεσή της με επιτυχία αλλά το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Αφού έγινε ο απαραίτητος έλεγχος εντός και εκτός αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα άτομο που να χρειάζεται βοήθεια. Βλέποντας την Κυριακή το πρωί μία φίλη της άτυχης γυναίκας στα τοπικά Sites φωτογραφίες του καμένου αυτοκινήτου άρχισε να αναζητά την φίλη της χωρίς αποτέλεσμα.

Τότε απευθύνθηκε στον ιδιοκτήτη της εξοχικής οικίας που το είχε νοικιάσει στην 45χρονη να πάνε να δούνε μαζί τον χώρο. Φτάνοντας στην εξοχική κατοικία είδαν ίχνη αίματος αφού από την προηγούμενη μέρα που εικάζεται ότι έγινε το έγκλημα και από τα δύο άτομα το αίμα είχε σχηματίσει λίμνη μέσα στο σπίτι και είχε κυλίσει προς τα έξω. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία που έφθασε στον χώρο με κλειδαρά να ανοίξει την οικία αφού ο δράστης η οι δράστες είχαν φροντίσει να κλειδώσουν το άτυχο ζευγάρι μέσα στο σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες την οικία την είχε νοικιάσει η αλλοδαπή γυναίκα από την Ουκρανία και δεν ήταν η βασική της, αφού κατοικούσε μόνιμα σε διαμέρισμα μέσα στο Λουτράκι

Αφού εντόπισαν την οικία όταν είδαν ότι δεν ανταποκρινόταν κανείς από μέσα, εισέβαλαν στην οικία και αντίκρισαν το θλιβερό αυτό θέαμα τον άντρα και την γυναίκα νεκρούς μέσα σε μια λίμνη αίματος άγρια δολοφονημένους όχι απλά με μαχαίρι όπως ήταν οι πρώτες πληροφορίες αλλά με βαρύ αιχμηρό αντικείμενο όπως είναι ο μπαλτάς η τσεκούρι η κάτι τέτοιο .

Σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροψία - νεκροτομή στις σορούς του άνδρα και της γυναίκας, ενώ οι Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας με την συνδρομή Ομάδας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει έρθει από την Αθήνα στο Λουτράκι από χθες για αυτό τον σκοπό, συνεχίζουν τις έρευνες και την συλλογή στοιχείων για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις της φίλης της άτυχης γυναίκας αλλά και η κόρη της που βρίσκεται στην Μύκονο αλλά και οι ανακρίσεις ατόμων του στενού περιβάλλοντος του ζευγαριού.


Δείτε την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της διπλής ανθρωποκτονίας στο Φλάμπουρο


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε σε βάρος δύο (2) ατόμων, 43χρονης αλλοδαπής και 42χρονου ημεδαπού. Ειδικότερα, στις 11.10.2020 το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων εντοπίσθηκαν σε οικία της 43χρονης, η ίδια και ο 42χρονος, θανάσιμα τραυματισμένοι φέροντας πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι. Στο σημείο μετέβησαν κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας/ Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

korinthosnews | 12-10-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια