Header Ads

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΑΖΟΝΕΣ ΗΓΕΜΟΝΕΣ φ.1699


ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
Οι Αναγνώστες προτείνουν – καταγγέλουν…

Ο κορωνοϊός 19, ταπείνωσε μέχρις ΄Αδου τους εγωιστές, υπερόπτες, αλαζόνες και υπερφίαλους ανθρώπους - ηγεμόνες

* Άρθρο του Γεώργιου Λίκκα



Εδώ και τέσσερις μήνες περίπου η ανθρωπότητα ζει ένα αβέβαιο και απροσδιόριστο σε θνησιμότητα γεγονός, που ποτέ της δε γνώρισε . Οι πάντες αναρωτιόνται πως προέκυψε αυτό το μεγάλο κακό με τις εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς. Είναι έργο ανθρώπων; Είναι οργή θεού, ως ένα παιδαγωγικό μέσο ; Τι τέλος πάντων είναι !.. 

Την έναρξη της πανδημίας η κοινωνία τη γνωρίσαμε. Το τέλος; Ασφαλώς όχι. Οι επιστήμονες της μοριακής βιοθεωρίας, ειδικοί στα θέματα αυτά, σηκώνουν, στη φάση αυτή, ψηλά τα χέρια τους και δηλώνουν αδυναμία να ερμηνεύσουν επιστημονικά την πορεία και εξέλιξή της νόσου. Οι κυβερνήσεις ή μια μετά την άλλη παίρνουν μέτρα προστασίας του πληθυσμού των, αλλά και πασχίζουν να κρατήσουν τη οικονομία ζωντανή. Άλλες από αυτές βάζουν ως ύψιστο στόχο τη σωτηρία των πολιτών και άλλες τη σωτηρία της οικονομίας, όπως ο Τραμπ και η παρέα του, που λειτουργούν με την επικίνδυνη ψυχρή λογική, όλα είναι χρήμα .Δυστυχώς για αυτόν οι αριθμοί τον διαψεύδουν, αφού σήμερα έχουν περισσότερα θύματα., από όσα είχαν συγκεντρωτικά στο Βιετ-Ναμ, στην Κορέα, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και αλλαχού. 

Ευτυχώς για τον τόπο μας η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε αρκετά νωρίς ως πρώτο στόχο τη μείωση των θυμάτων, τη σωτηρία των ανθρώπων. Δεν μπορούσε άλλωστε να πράξει το αντίθετο, γιατί ως έλληνες πιστεύουμε, από αρχαιοτάτων χρόνων, στην αξία της ανθρώπινης ζωής, ‘’Πάντων χρημάτων άνθρωπος ’’, αναφωνεί και διδάσκει ανά τους αιώνες, ο Πρωταγόρας. Στο σοκ αυτό της πανδημίας, δοκιμάζεται πέραν των άλλων η αντοχή και συνοχή της ενότητας των κρατών μελών της ευρωπαϊκής ένωσης.Είναι γεγονός και πανθομολογείται, σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο, ότι σήμερα στην Ενωμένη Ευρώπη υπάρχει έλλειψη πολιτικών προσωπικοτήτων, μεγάλων ανα-στημάτων, όπως των Degol , Miteran, Kol ,Smit , Alto Moro, Thacher, που σχεδία-ζαν και προγραμμάτιζαν την πορεία των ευρωπαϊκών εξελίξεων με επιτυχία και έγραψαν με τις παρεμβάσεις τους, με τις Ιδέες τους, τη νεότερη επιτυχημένη ευρωπαϊκή ιστορική πορεία. Εμφανίστηκαν και έδρασαν ως οι Προμηθείς της ελληνικής μυθολογίας. Στην κατηγορία των πολιτικών αυτών μπορούμε σήμερα, χωρίς φόβο και πάθος, τηρουμένων των αναλογιών να προσθέσουμε και τους Κων/νο Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου και Κων/νο Μητσοτάκη. 

Η σημερινή ευρωπαϊκή πολιτική φτώχεια, διαχέεται και στη Βουλή των Ελλήνων και τη ζεις όταν οι ανερχόμενοι στο βήμα βουλευτές χρησιμοποιούν έναν ξύλινο λόγο, πλούσιο σε κοσμητικά επίθετα για τους πολιτικούς αντιπάλους. Τους διακρίνει έλλειψη επιστημονικού λόγου, άγνοια των κανόνων του σωφρόνως ομιλείν. Σήμερα, μέσα από τις τηλεοράσεις, ακροατής είναι ολόκληρος ο ελληνικός λαός, που έχει πολιτικές ανησυχίες και ζητεί ειλικρινή και παραγωγικό διάλογο υψηλών απαιτήσεων. 

Παλαιότερα η Βουλή ήταν ένα σωστό Παιδαγωγικό Σχολείο, με ρήτορες ε-γνωσμένου κύρους όπως οι: Κανελλόπουλοι Α & Π, Ηλίας Ηλιού, Λ. Κύρκος, Παναγής. Παπαληγούρας, Γ. Παπανδρέου ο πρεσβύτερος, Κων. Μητσοτάκης.΄Ολοι τους δίδαξαν, από το βήμα της Βουλής, αγάπη προς την πατρίδα, σωφροσύνη, πραότητα, ορθό συντακτικό λόγο, σεβασμό στην προσωπικότητα του πολιτικού τους αντιπάλου. Επειδή προβλέπεται ότι το οικονομικό περιβάλλον στη χώρα θα δοκιμαστεί σύντομα, όπως και σε όλες τις χώρες της υφηλίου, είναι ανάγκη η αντιπολίτευση και μάλιστα η αξιωματική, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο λαός γνωρίζει πολύ καλά και ανησυχεί γιατί οι κατά καιρούς αντιπολιτεύσεις, με τον άκρατο λαϊκισμό τους, οδήγησαν το λαό σε ακραίες ενέργειες, καταστρέφοντας περιουσίες, αλλά και τις κυβερνήσεις να αναγκάζονται να μεταβάλουν την πολιτική τους, που μεσοπρόθεσμα έβλαψε ανεπανόρθωτα τον τόπο. 

*Ο κ. Γεώργιος Λίκκας, είναι συντ/χος Εκπαιδευτικός από την Κόρινθο

Δεν υπάρχουν σχόλια