Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1699

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Πρώτα ο κορωνοϊός, μετά ο George Floyd…

Ο πάντα ενημερωμένος συγγραφέας και γεωπολιτικός Αναλυτής Δήμος Λιακόπουλος, γράφει στις 14 Ιουνίου, 2020 στο el.gr: 

« Τότε παίζεται η τύχη του πλανήτη... Τα κροκοδείλια δάκρυα για τον George Floyd στερεύουν! Ακόμα και οι ηθοποιοί χρειάζονται ξεκούραση, ωστόσο ο στόχος επιτυγχάνεται και λίγοι πρόσεξαν την «αρμονία» γεγονότων μεταξύ κορωνοϊού και διαδηλώσεων για τον George Floyd. Η υποκριτική επίδειξη συμπόνιας στις ΗΠΑ συνιστά ακόμα ένα κεφάλαιο στην πολιτική προπαγάνδα του Βαθέως Κράτους (Μπάιντεν, Ομπάμα, Χίλαρι Κλίντον, Τζορτζ Σόρος, Bill Gates –αναφώνησε πρόσφατα Black Lives Matters- κ.α.), προκειμένου να βυθίσει την Αμερική στο χάος και οι διεθνιστές να νικήσουν στις ερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου τον Ντόναλντ Τραμπ, αν όχι να τον ανατρέψουν πριν από αυτές» 

Μας λέγει με λίγα λόγια έρχονται συνειρμικά στη σκέψη κάθε πληροφορημενου πολίτη, πως αμέσως και πριν κοπάσει η Πανδημία του Κορονοϊού στις ΗΠΑ είδαμε να ξετυλίγεται η Β΄ φάση μετά την λεγόμενη «|Πανδημία», που είχε σχέση με τον άδικο θάνατο ενός Αμερικανοαφρικανού πολίτη από αστυνομικό. Αναστατώθηκε το σύμπαν και μπροστά σε αυτή τη δολοφονία, που παραπέμπει λίγο πολύ σε «μαύρη επιχείρηση του Συστήματος» εκτός από τις επιπτώσεις στην Οικονομία, τις καταστροφές, το διχασμό των Αμερικανών, την χειραγώγηση των Συστημικών ΜΜΕ, όχι μόνο των Αμεριικανών, αλλά και την εξαγωγή σε άλλα κράτη των ταραχών, προέκυψε και ο θάνατος οκτώ ακόμη ατόμων, ενώ ποδοπατήθηκαν βάναυσα Νόμοι, παρουσιάστηκε απείθεια Δημάρχων, Κυβερνητών και κατάληψη περιοχών από πολίτες στο όνομα της «άδικης θυσίας» του άτυχου George Floyd. 

Ακόμη και στην Ελλάδα, κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις που αναστατώνουν βάσει εντολών το κέντρο της Αθήνας με ό,τι αυτό συνεπάγεται αυτό κάθε φορά για την ηρεμία, την τάξη, την Ασφάλεια κινητής και ακίνητης περιουσίας ανύποπτων συνανθρώπων μας. Για να καταλάβει κανείς τι μπορεί να κρύβεται πίσω από όλη αυτή την υποκινούμενη κατάσταση σε Αμερικανικό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, απαιτεί ελεύθερο πνεύμα πέραν από ιδεοληψίες, γνώσεις και ικανότητες κριτικής ανάλυσης διεθνών γεγονότων, που παίζονται σε βάρος Λαών και ανθρώπινου γένους, Ο αληθινός Θεός να μας φυλάει από τους σωτήρες, που αναφέρει ο εν λόγω Συγγραφέας – Αναλυτής…





ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ...

Η Τουρκία είναι γίγαντας με ξύλινα πόδια…

Ο Ερντογάν ζητά εδώ και τώρα να επανασυστείσει τη «Μεγάλη Τουρκία»! Ωστόσο, τα μαντάτα για το τουρκικό Κράτος δεν είναι καθόλου καλά! Η συνεχής εμπλοκή σε πολεμικές επιχειρήσεις γονατίζει την τουρκική οικονομία και εκτοξεύει τα ελλείμματα. Προκειμένου να αντέξει η γείτονα τους πολέμους σε Ιράκ,Συρία και Λιβύη, ο Πρόεδρος της χώρας έχει αυξήσει τους φόρους, καθώς χρειάζονται οικονομικοί πόροι και έμψυχο προσωπικό, έτσι ώστε να διατηρηθούν τα κεκτημένα στο Αφρίν, όπως σας είχε γράψει στο el.gr ο Κίμωνας Χαραλάμπους! Μόνο για τον μήνα Ιανουάριο, η Τουρκία είχε έλλειμμα 7.1 δις, ενώ μέσα σε δύο χρόνια το έλλειμμα συνολικά έφτασε τα 17.3 δις! Το δημόσιο έλλειμμα είναι το ποσό κατά το οποίο τα έξοδα της κυβέρνησης υπερβαίνουν τα έσοδα! Αυτό φέρνει την Τουρκία σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση, με τον Ερντογάν να ψάχνει οικονομική στήριξη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση με βιτρίνα δήθεν το «Προσφυγικό», που εκμεταλλεύεται παντοιοτρόπως. 

Η πολιτική του Ερντογάν έχει επιφέρει την διεύρυνση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών της χώρας, ενώ ο υψηλός πληθωρισμός παραμένει επίμονα σε διψήφιους αριθμούς. Συγκεκριμένα, ο δομικός πληθωρισμός έφτασε το 12,1%. Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η Τουρκία στηρίζεται σε βραχυπρόθεσμες ροές χρημάτων που θα μπορούσαν να εξατμιστούν γρήγορα. «Η σχέση της χώρας με τις ΗΠΑ, η στρατιωτική επέμβασή της στη Συρία και η έντονη εγχώρια πολιτική της ενέχουν κινδύνους». Μπορεί η Τουρκία να εμφανίζεται, από όλους, ως μια πανίσχυρη πολεμική μηχανή, μια πολιτική δύναμη τεραστίων διαστάσεων κι ένας «χωροφύλακας» της ευρύτερης περιοχής που έχει ισχυρές βάσεις, η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική. Όλοι έχουν τον Ερντογάν για «φούντο»! 

Η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, οι ξένοι αναλυτές κάνουν λόγο για ισορροπία τρόμου μεταξύ χρεοκοπίας και βαθιάς κρίσης, ενώ η τουρκική λίρα καταρρέει! Η ισοτιμία της με το δολάριο για πρώτη φορά ξεπέρασε τις 4 λίρες για ένα δολάριο κάνοντας ιστορικό αρνητικό ρεκόρ. Σε πρόσφατη ανάλυσή του το πρακτορείο Reuters αναφέρεται στο δύσκολο δρόμο που βρίσκεται η τουρκική οικονομία. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τουρκική οικονομία… πάσχει από υπερθέρμανση. Μια υπερθέρμανση που θα οδηγήσει την Τουρκία, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, σε οριστική ασφυξία.




ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Η Ελλάδα σε εθνικές περιπέτειες από τους εθελόδουλους

Την άποψη ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με εθνικές περιπέτειες, παραμένοντας η μόνη χώρα, που μιλάει για ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα των προσφύγωνμεταναστών την ώρα, που όλες οι χώρες ακολουθούν εθνικές πολιτικές περιχαράκωσης των συνόρων τους, έχουμε διατυπώσει και στο παρελθόν. Ακόμη και η Γερμανία βολεύεται από αυτό, έχει ακφράσει την άποψη μιλώντας στο Ράδιο 9.84 ο αναλυτής και εκδότης του «Ινφογνώμων» Σάββας Καλεντερίδης, ο Έλληνας Αξιωματικός της πρώην ΚΥΠ, που παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους πράκτορες, κατ΄εντολήν του Κ.Σημίτη. .Όπως είπε , ήδη η πολιτική ανοιχτών συνόρων και έλλειψη στρατηγικής βάθους, πιέζει την Κύπρο για παραχωρήσεις στη Τουρκία, ώστε η τελευταία από κράτος πρόβλημα στη περιοχή σήμερα με τις ευλογίες Ευρωπαίων και την ανεξήγητη ανοχή της ελληνικής πλευράς, να εμφανίζεται ως παράγοντας λύσης του προβλήματος. 

Κατά τον Σάββα Καλεντερίδη με τον οποίον συμφωνούμε απόλυτα, λύσεις υπάρχουν έστω και τώρα, καταγγέλλοντας με στοιχεία τον ρόλο της Τουρκίας, αλλάζοντας την πολιτική για τους μετανάστες και ζητώντας η πιστοποίηση όλων να γίνεται στα ευρωπαϊκά προξενεία στη Τουρκία . Όπως είπε , με την απουσία εξωτερικής πολιτικής βάθους, έχουμε διαρκώς διπλωματικές ήττες, άνευ λόγου, μετατρέποντας ακόμη και την ανυπόληπτη FYROM, σε παράγοντα λύσης για την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση του προσφυγικού. Δεν μπορεί η Ελλάδα να εξυπηρετεί τα συμφέροντα σε εργατικό δυναμικό της Γερμανικής βιομηχανίας και να γίνεται αποθήκη ανθρώπων για διαλογή , ούτε το ΝΑΤΟ να έρχεται στο Αιγαίο, ώστε να επικαιροποιούνται οι Τουρκικές διεκδικήσεις. 

Οι απόψεις του αρθρογράφου Αξιωματικού ε.α., που έχει, ως Πόντιος στην καταγωγή, ενδιατρίψει στην Τουρκική ιστορία, έχουν μεγάλο κύρος και θα έπρεπε οι Ελληνικές Κυβερνήσεις να προσλαμβάνουν αυτό το είδος επαϊόντων, ως Ειδικών Συμβούλων στα διάφορα Υπουργεία και όχι τους σημαιοφόρους των κομματικών γραφείων της εκάστοτε εξουσίας. Δυστυχώς για την Ελληνική πραγματικότητα οι πολιτικοί ταγοί ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον σε Εθνική μειοδοσία, γιατί τι άλλο μπορεί να είναι η πρόσφατη ανερυθρίαστη δήλωση Μοιραίου προηγούμενου ηγέτη, που είπε ότι όλα τα μικρά αεροδρόμια ανήκουν πλέον στη Γερμανία; Έχει δίκαιο ο ανωτέρω να ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με εθνικές περιπέτειες...




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Η Κυβέρνηση Τσίπρα άφησε βαριά κληρονομιά στο Μεταναστευτικό

Μας ενέπαιζε η προηγούμενη δικομματική Κυβέρνηση Τσίπρα, όταν μας έλεγε με δηλώσεις επισήμων κυβερνητικών παραγόντων και αρμοδίων υπηρεσιών, ότι στην Ελλάδα έχουν εισέλθει μέχρι σήμερα τα δύο τελευταία χρόνια άλλοτε τριάντα και άλλοτε εξήντα χιλιάδες λαθρομετανάστες. Γιατί περίπου αυτός ήταν κατ΄ αυτήν ο αριθμός, των προσφύγων σε ολόκληρη την Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, που είχε κοινοποιήσει.. Ξαφνικά, εκεί που μας έλεγαν κρατικές πηγές ότι το έτος 2014 είχαν εισέλθει περίπου 70.000 και τον επόμενο χρόνο, που έκανε την “πρόσκληση” ο Πρωθυπουργός μίλαγαν για 700.000, εκεί που τα καθημερινά δελτία ανέφεραν αφίξεις τριών, πέντε ακόμη και επτά χιλιάδες σε καθημερινή βάση από το νέον έτος, μας έδιναν αυτά τα νούμερα; 

Οι ολετήρες της Πατρίδας μας με τη σύμπραξη τω “Συστημικών” ΜΜΕ και των ΜΚΟ αποσιωπούσαν εσκεμμένα τα εκατομμύρια που έχουν εισβάλει στη χώρα μας την τελευταία εικοσαετία για να περάσουν απαρατήρητα ένα τόσο οφθαλμοφανές θέμα. Δεν κρύβονται οι Λαθρομετανάστες κάτω από το κυβερνητικό χαλί γιατί είναι άνθρωποι και μάλιστα πολλοί από αυτούς χωρίς ταυτοποίηση, χωρίς υγειονομική εξέταση και περίθαλψη, που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Οι περισσότεροι στερούμενοι ή έχοντας πλαστά χαρτιά προέλευσης, που τα εφοδιάζονται από τα παράλια της Τουρκίας, που θησαυρίζουν οι μαφίες του σύγχρονου δουλεμπορίου της ελπίδας. Αυτό που συμβαίνει στην ιστορική μας χώρα δεν έχει προηγούμενο, γιατί κυβερνάται από προσκυνημένους”, που επιπλέουν σαν φελλοί. 

Δεν σας κινεί το ενδιαφέρον και η απορία το γεγονός ότι πριν αρχίσουν να δείχνουν τις προθέσεις τους οι εταίροι μας στην Ε.Ε. Ότι οι Ελληνικές κυβερνήσεις υποβάθμισαν τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, κατάργησαν Στρατόπεδα ακόμα και κοντά στα βόρεια σύνορά μας; Μήπως και αυτή η καινοφανής φράση των ΧΟΤ ΣΠΟΤ δεν σας προκαλεί σε σκέψεις ότι πρόκειται σε μία μελετημένη διασπορά των αλλοδαπών στην Ελλάδα; Ο αριθμός των αφίξεων διαρκώς και αυξάνει, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του τόπου, όπου προωθούνται. Δυστυχώς οι περισσότεροι Έλληνες παρακολουθούν απαθείς και αδρανείς την εξέλιξη του δράματος, που έχει τίτλο ο «εξισλαμισμός και αφελληνισμός της Ελλάδος». Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε αυτή την μεγάλη Εθνοπροδοσία Πότε θα γίνει η δική μας αντίδραση πράξη με νόμιμα μέσα, βλέποντας το βρώμικο ρόλο που παίζουν οι ΜΚΟ και η νεολαία αριστερών κομμάτων ανά την Ελλάδα; Η Κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη καλά δρα μέχρι σήμερα, αλλά οφείλει να ενεργήσει και προς αυτή την κατεύθυνση με ταχύτερους και πιο απαιτητικούς ρυθμούς έναντι όλων…

Δεν υπάρχουν σχόλια