Header Ads

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ φ.1699

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Ο Τσίπρας «πανηγυρίζει» ακόμη για την επαίσχυντη συμφωνία και τα δώρα του προς τους Σκοπιανούς



Αμετανόητος ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει να υπερασπίζεται την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε, και να μην αντιλαμβάνεται τον βασικό λόγο που οι Έλληνες τον έστειλαν στην αντιπολίτευση. 

Δύο χρόνια μετά αποφεύγει να κάνει έστω μία -στοιχειώδη- αυτοκριτική για τα δεινά που θα επιφέρει η κατάπτυστη αυτή συμφωνία στην Ελλάδα, και δηλώνει με θράσος ότι «η Ελλάδα βρέθηκε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας». Χλευάζει ακόμη και την Ιστορία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι βέβαιο ση ειδικά τον ίδιο θα τον κρίνει αρνητικά για όσα έκανε την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την «πρώτη φορά Αριστερά». Με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ στις Πρέσπες πριν από περίπου δύο χρόνια για να βάλουν τη σφραγίδα του αλυτρωτισμού εκ μέρους των Σκοπίων και να υπογράψουν την αμφισβήτηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας, ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πανηγυρίσει. Προφανώς, δεν έχει αντιληφθεί ακόμη σε η περιπέτειες έχει βάλει την πατρίδα. 

«Πριν από δύο χρόνια συναντηθήκαμε στις Πρέσπες, που στο διάβα της Ιστορίας διέσχισαν νικητές και ηττημένοι, θριαμβευτές και τραγικοί ήρωες. Απευθυνθήκαμε στους λαούς μας, τους λαούς των Βαλκανίων, που αγωνίστηκαν για την ελευθερία τους, αλλά βασανίστηκαν και βασανίζονται από το δηλητήριο του εθνικιστικού μίσους, των διεθνών συρράξεων και των αδελφοκτόνων πολέμων. Και αποδείξαμε μια για πάντα ότι στην Ιστορία των Βαλκανίων δεν χρειάζονται νικητές και ηττημένοι. Αρκεί ο σεβασμός και η ισχυρή βούληση για ένα κοινό μέλλον ειρήνης και συνανάπτυξης» αναφέρει ο κ Τσίπρας στην ανάρτηση που έχει κάνει, ποστάροντας και φωτογραφία από την ημέρα εκείνη. Συνεχίζει το παραλήρημα της ανευθυνότητας ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας: «Η Ελλάδα βρέθηκε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Το αποδεικνύουν στην πράξη ακόμα και αυτοί που πολέμησαν τη Συμφωνία. Αυτοί που μίλησαν για «προδοσίες» και «εθνικές υποχωρήσεις». Αυτοί που περπάτησαν πλάι πλάι με τους εθνικιστές και τους χρυσαυγίτες. Είναι οι ίδιοι που σήμερα μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τις σχέσεις της χώρας με τη Βόρεια Μακεδονία και τον ρόλο της χώρας στην αναζωογόνηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Βαλκανίων, την πιο δύσκολη στιγμή». Για τον σπόρο του αλυτρωτισμού και την αμφισβήτηση της Μακεδονίας ωστόσο, ούτε λέξη. 

Πηγή: «δ» 18.6.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια